krem do tortów - 4503 przepisów (strona:31/301)

Tort malinowy z paloną białą czekoladą 402

małej miseczki. Do dżemu dodajemy jedną, czubatą łyżkę ubitej śmietany z mascarpone i mieszamy. Gdy się połączą, dodajemy kolejne dwie łyżki śmietany. Mieszamy. Otrzymamy lekko różowy krem do dekoracji boków tortu. Chowamy do lodówki. Resztę białego kremu także chowamy – będzie bazą do kremu z palonej czekolady. Palona (karmelizowana) biała czekolada: Piekarnik nagrzewamy do 150ºC (bez termoobiegu, grzanie góra-dół(...)łyżkami herbaty i smarujemy warstwą kremu z palonej czekolady. Wbijamy część malin i przyciskamy kolejnym biszkoptem. Znowu nasączamy, kładziemy masę, maliny i tak do wykończenia. Wierzch i boki tortu wykańczamy kremem z palonej czekolady, jak i różowym kremem malinowym (u mnie malinowy dół i czekoladowa góra). Chłodzimy. Przed podaniem ozdabiamy malinami lub świeżymi kwiatami (u mnie tylko do ozdoby

Poezja smaku
Śmietanowy tort z ciasteczkami Oreo 194

naczyniu ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ubijamy aż masa osiągnie zadowalającą nas konsystencję ale nie za długo. Gotowy krem śmietanowy przechowujemy w lodówce do czasu kiedy nie przełożymy nim tortu. Blaty biszkoptu nasączamy gorzką ale nie zbyt mocną herbatą earl(...)grey i smarujemy masą śmietanową. Na krem nakładamy pokrojonego w plastry banana. Przykrywamy następnym blatem. I znów krem i tym razem dżem z czarnej porzeczki. Na koniec cały tort smarujemy kremem, boki również. Tort ozdabiamy wedle upodobania, u mnie były to ciasteczka oreo. Tort zostawiamy w lodówce do schłodzenia

Życie zaczyna się w kuchni
Tort śmietanowy z owocami 265

sezonie zimowym…tak, tak z tych ‘nie naszych’, importowanych, kwaskowatych truskawek czy borówek amerykańskich. Efekt? Kwaskowaty posmak owoców został świetnie przełamany słodkością kremu i wyszło… pysznie! Oznacza to, że nasz tort może śmiało królować na stole nie tylko latem, ale również zimą! Niezależnie od tego, czy to będzie mała, domowa-czy też troche bardziej wyszukana okazja(...)kremie ukadamy owoce- przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy krem,układamy owoce- przykrywamy ostatnim blatem, który nasączamy. Zarówno boki, jak i wierzch naszego tortu smarujemy kremem-wygłądzamy i … DEKORUJEMY : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu układamy owoce zaczynając od środka, a z kremu za pomocą rękawa robimy ramkę dookoła tortu. Możecie również- zamiast

Domowe Torty
Tort Czarno-Biała Dama 178

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Witam Was ciepło i wiosennie, jednocześnie śląc Wam wirtualne zaproszenie na coś słodkiego w formie tortu z nieco zdrowszym , delikatniejszym kremem na bazie serków naturalnych. Porządny, czekoladowy biszkopt , nasączony porzeczkową wódką i przełożony wiśniowym dżemem. Do tego delikatny jak pianka krem waniliowy. Całość wykończona białą czekoladą i rodzynkami

Domowe ciasta
Tort urodzinowy 222

Uwielbiam torciki śmietanowe, natomiast nie przepadam za tortami z masami maślanymi.Tort urodzinowy BISZKOPTjajka-6 sztcukier-1 szklankamąka-1 szklankaproszek do pieczenia-1 łyżeczkaKREMśmietana 36% ( Puratos)- 600 mlcukier puder -1 łyżkaśmietan fix - 2 opakDODATKOWOdżem wiśniowywiórki kokosowePONCZwoda gotowana - 1 szklsok z cytryny -0,5 sztcukier -1 łyżkaspirytus - 2 łyżkiPRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą i cukrem(...)ponczu wymieszać, krążki ciasta, nasączyć ponczem. Na paterze ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować kremem śmietanowym. Przykryć drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem . Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem śmietanowym, tort obsypać wiórkami kokosowymi, udekorować według własnego uznania

Kuchnia Danusi
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 319

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}  Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem  Tort bezowy kokosowo - kawowy   Tarta z rabarbarem i bezą  Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem

maniapieczenia
tort owocowy na 70-tkę 194

pudrem na puch (można dodać kilka kropel soku z cytryny, alkoholu lub odrobinkę aromatu). Zastygnięty tort wyjąć z lodówki, zdjąć obręcz tortownicy i delikatnie odkleić papier. Wierzch tortu posmarować cienką warstwą kremu maślanego i wygładzić. Boki tortu posmarować minimalną ilością kremu najlepiej na wysokości środkowego biszkopta tylko tyle, żeby przykleiły się biszkopty. Biszkopty ułożyć wokół tortu lekko dociskając. Przewiązać wstążką(...)Pozostały krem przełożyć do szprycy i wycisnąć dekoracyjnie na wierzch tortu. Udekorować cukrowymi ozdobami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort Maltesers 291

Już samo połączenie puszystego, pachnącego wanilią biszkoptu ze śmietankowym kremem wzbogaconym serkiem mascarpone – sprawia, że tort smakuje po prostu pysznie! A jak jeszcze do tego zestawu smaków dodamy masę krówkową i kuleczki maltesers- nasz tort zamieni się w prawdziwą ucztę dla łasuchów…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT WANILIOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej budyń waniliowy (proszek) szklanka(...)DEKOROWANIE: Na torcie układamy symetrycznie kuleczki maltesers, zostawiając pomiędzy nimi przerwę, którą wypełnią kremowe zdobienia. Następnie za pomocą rękawa do zdobienia tortów, wypełniamy miejsca między kuleczkami zdobieniami z kremu…. i tort jest gotowy! Pamiętajcie, aby gotowy tort wstawić przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc) !   PRZYJEMNEGO PIECZENIA i… Smacznego!!!   Artykuł Tort Maltesers

Domowe Torty
Tort brownie z malinami i kremem z owoców leśnych 193

Uwielbiam piec torty – wymaga to dużo pracy, ale sprawia dużo radości. Staram się kombinować – a jest nas trochę w domu, więc okazji do pieczenia tortów jest kilka w roku. Tym razem jest to tort na roczek najmłodszego domownika. Tort ze spodem brownie, z kremem z owoców leśnych, bitą śmietaną, malinami obłożony masą maślaną na bazie mleka skondensowanego słodzonego(...)śmietanką na sztywny krem. Pod koniec dodaj cukier puder i ekstrakt waniliowy. Na podkładzie tortowym/paterze/talerzu ostrożnie ułóż blat brownie. Wyłóż krem śmietankowo-waniliowy, bezpośrednio na kremie poukładaj maliny. Ułóż pierwszy blat biszkoptu i nasącz połową wody z cytryną. Wyłóż krem z owoców leśnych. Przykryj drugim blatem biszkoptu i nasącz pozostałą wodą z cytryną. Tort chłodź w lodówce przez kilka godzin

dom-agi.pl
Torcik malinowy 155

Torcik malinowy Tort z kremem budyniowym i dodatkiem frużeliny malinowej jest bardzo smaczny. Składniki : Biszkopt jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki Krem budyń śmietankowy  – 3 opakowania mleko – 1 l masło – 250 g cukier puder – 5 łyżek Polewa czekoladowa biała czekolada - 150 g śmietanka 36% - 4 łyżki Dodatkowo frużelina(...)Masło pokroić do miski, dobrze rozetrzeć mikserem, dodawać po łyżce zimnego budyniu, dalej ucierać. Składanie tortu : biszkopt krem budyniowy biszkopt frużelina malinowa krem budyniowy Przykryć ostatnim blatem biszkopta. Polewa czekoladowa: Czekoladę przełożyć do rondla, dodać śmietankę, rozpuścić na wolnym ogniu. Wierzch tortu polać czekoladą, udekorować malinami i jeżynami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
MUS ŚLIWKOWY 131

Więcej wiedzy o tortach i pieczeniu na INSTAGRAMIE. Mus śliwkowy to mój słodki pomysł na jesienne torty. Mus ze śliwkami idealnie pasuje do kremu orzechowego lub czekoladowego. Z biszkoptów najlepszy będzie orzechowy. Do musu zamiast cynamonu można dodać kardamon lub trochę soku pomarańczowego. Składniki: 300 g świeżych/mrożonych śliwek (bez pestek) 40-50 g cukru trzcinowego lub więcej

Słodki Pomysł
Tort śmietanowy z misiami 262

przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Drugi blat: nasączamy, nakładamy warstwę masy krówkowej, a na masę nakładamy krem- przykrywamy trzecim blatem. Trzeci blat: nasączamy , smarujemy kremem- wygłądzamy. Kremem smarujemy również boki naszego tortu. Przydatne wskazówki : Jeżeli wasza masa krówkowa jest zbyt gęsta i ciężko ją rozsmarować- podgrzejcie ją troszkę przed nakładaniem, a znacznie ułatwi to wam zadanie. Masę krówkową nakładamy(...)całej puszki- ale w przeciwnym razie tort mógłby być zbyt słodki nawet dla mega łasuchów!. DEKOROWANIE: Z czwartego blatu biszkoptowego wycinamy kształt serduszka- i umieszczamy go na środku tortu. Przekładamy 1/3 kremu do oddzielnego naczynia, a do pozostałej ilości, dodajemy czerwony barwnik spożywczy i dokładnie mieszamy. Biszkoptowe serduszko nasączamy i smarujemy czerwonym kremem- nie tylko góre, ale również jego boki

Domowe Torty
tort malinowy z motylkami 143

Tort ten zrobiłam wczoraj na przyjęcie urodzinowe w rodzinie. Nie był to klasyczny tort przekładany kremem ale zwijany tort z warstwami malin w galaretce i kremu malinowego. Całość była lekko kwaskowata i niezbyt słodka. Po rozkrojeniu tort prezentuje się ciekawie, bo warstwy nie są ułożone poziomo ale pionowo i tworzą pasy w różnych odcieniach różowego koloru.  Niestety

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czekoladowo - kokosowy w "koronie" 285

Przepyszny, bardzo okazały tort na niezawodnym, puszystym biszkopcie. Ciasto jest przełożone dwoma rodzajami kremu - kremem kokosowym oraz kremem czekoladowym z dodatkiem wiśni, nasączone aromatyczną kawą z dodatkiem likieru Amaretto. Całość otacza "korona" z wysokich czekoladek i szeroka ozdobna wstążka. Tort powstał na wyjątkową okazję - 40 urodziny mojego męża i miał zawierać wszystko to co jubilat uwielbia najbardziej :-) Było mi niezmiernie(...)czekoladowym, powciskać resztę wiśni. Przykryć czwartym blatem, nasączyć. Rozsmarować resztę kremu kokosowego. Przykryć piątym blatem, nasączyć. Posmarować kremem czekoladowym. Następnie nałożyć ostatni blat, lekko nasączyć. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem czekoladowym. Boki tortu obłożyć na przemian czekoladkami Merci i wyższymi czekoladkami. Wierzch udekorować borówkami. Biały krem nałożyć do rękawa cukierniczego z końcówką 1M i wycisnąć kwiatuszki wokół tortu

maniapieczenia
Krem z truflami 324

Przepyszny krem do tortów i ciast o smaku moich ulubionych cukierków Trufle! Robiłam go kilka razy, gdyż zależało mi, aby smak nie odbiegał od oryginalnego smaku cukierków. W kremie brakuje tylko odrobiny rumu, ale ze względu na dzieci unikam alkoholu w wypiekach. Dlatego jeśli nie masz takiego

Słodki Pomysł