krem do tortów - 4503 przepisów (strona:31/301)

Tort Oreo 171

macie bardzo gęsty dżem, można dodać do niego wcześniej nieco owocowego soku lub soku z cytryny. Na warstwę dżemu nakładamy krem Oreo. Krem Oreo ma starczyć na przełożenie ciasta w środku, czyli 3 warstwy. Ja składałam tort w ringu, czyli szerokiej metalowej obręczy, która pomaga utrzymać równe brzegi. Można robić go również bez ringa. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Na wierzchnią(...)nakładamy dżemu, ani kremu Oreo. Po złożeniu całego tortu odstawiamy go do schłodzenia w zimne miejsce na min. pół godziny. Po schłodzeniu nakładamy na całe ciasto warstwę białego kremu. Do pokrycia tortu powinniśmy zużyć większość. Małą część należy zostawić do wyciśnięcia na górze ozdobnych rozetek. Pozostałymi pokruszonymi ciasteczkami Oreo dekorujemy boki i wierzch tortu. Na wierzchu nie obsypujemy samych brzegów

Ciastkozercy
Czekoladowy tort z jeżynami 648

Dzisiejszy tort to prezent urodzinowy dla mojej Babci, która niedawno skończyła 80! lat. Czekoladowe biszkopty przełożyłam prostym kremem czekoladowym, domowym dżemem jagodowym i udekorowałam świeżo zebranymi jeżynami :) Tortownica, w której piekłam biszkopty ma 20 cm średnicy. Składniki na 1 blat biszkoptu (będą potrzebne 2) 3 jajka 6 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie wagę) 3 łyżki kakao (płaskie(...)środka nakładamy warstwę dżemu jagodowego i rozsmarowujemy. Na dżemie układamy świeże owoce. Wyciskamy na owoce nieco kremu, na który przyklei się kolejny spód. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Gotowy tort pokrywamy warstwą kremu. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy odrobinę oleju kokosowego dla odpowiedniej konsystencji – im więcej tym rzadsza będzie polewa i cieńsze strużki na cieście. Kiedy czekolada

Ciastkozercy
Tort truskawkowo-migdałowy 135

biszkoptu J Krem śmietankowy: Wszystkie składniki na krem (oprócz likieru) umieszczamy w dużej misce i dokładnie miksujemy. Ubijamy do momentu otrzymania gęstego, ścisłego kremu. Pod sam koniec dodajemy likier i ponownie chwilkę ubijamy. Pierwszy blat tortu układamy na paterze. Nasączamy go 1/3 likieru Amaretto i wykładamy 1/3 kremu śmietankowego. Wyrównujemy. Na kremie układamy pokrojone w plasterki truskawki. Przykrywamy drugim blatem(...)Wykładamy połowę pozostałego kremu śmietankowego, wyrównujemy powierzchnię. Na kremie ponownie układamy pokrojone na plasterki truskawki. Przykrywamy ostatnim blatem biszkoptu, nasączamy pozostałym Amaretto. Boki i wierzch tortu smarujemy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy płatkami migdałów (wcześniej należy podprażyć je na patelni i wystudzić!). Wierzch tortu dekorujemy truskawkami. Możemy posmarować je delikatnie tężejącą galaretką truskawkową dzięki czemu dłużej zachowają świeży wygląd

MyCookBook.pl
Smak lata - migdałowy tort z owocami 147

każdy mój tort smakuje pysznie. I chyba decydującą rolę odegrała tu pora roku - stwierdziłam, że tort musi być lekki, owocowy. Upiekłam migdałowy biszkopt, a dalej kierowałam się intuicją, która mnie nie zawiodła: połączenie smaków wyszło wprost bajeczne. Migdały, lekki krem śmietankowo-serowy z białą czekoladą, frużelina. Postanowiłam też, że rustykalna dekoracja będzie w sam raz i zrobiłam go w stylu(...)kremu. Na krem wyłożyć kleksy frużeliny (połowę porcji), przykryć drugim blatem, skropić likierem, wyłożyć nieco ponad połowę pozostałego kremu i resztę frużeliny. Przykryć trzecim blatem, skropić likierem, posmarować pozostałym kremem. Tort owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem tort z wierzchu udekorować świeżymi owocami, kwiatami, listkami mięty lub melisy. Smacznego

Obiad gotowy
KREM OREO 211

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Krem oreo to połączenie kremu śmietankowego z pysznymi ciasteczkami oreo. Krem w smaku jest delikatny, dlatego można go łączyć z wieloma innymi kremami. Idealnie pasują do niego musy owocowe, np. mus malinowy lub wiśniowy. Krem oreo połączyłam z frużeliną truskawkową w torcie dla piłkarza, który bardzo polecam :). Składniki na krem oreo

Słodki Pomysł
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 370

małej miseczki. Do dżemu dodajemy jedną, czubatą łyżkę ubitej śmietany z mascarpone i mieszamy. Gdy się połączą, dodajemy kolejne dwie łyżki śmietany. Mieszamy. Otrzymamy lekko różowy krem do dekoracji boków tortu. Chowamy do lodówki. Resztę białego kremu także chowamy – będzie bazą do kremu z palonej czekolady. Palona (karmelizowana) biała czekolada: Piekarnik nagrzewamy do 150ºC (bez termoobiegu, grzanie góra-dół(...)łyżkami herbaty i smarujemy warstwą kremu z palonej czekolady. Wbijamy część malin i przyciskamy kolejnym biszkoptem. Znowu nasączamy, kładziemy masę, maliny i tak do wykończenia. Wierzch i boki tortu wykańczamy kremem z palonej czekolady, jak i różowym kremem malinowym (u mnie malinowy dół i czekoladowa góra). Chłodzimy. Przed podaniem ozdabiamy malinami lub świeżymi kwiatami (u mnie tylko do ozdoby

Poezja smaku
Śmietanowy tort z ciasteczkami Oreo 184

naczyniu ubijamy śmietankę. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ubijamy aż masa osiągnie zadowalającą nas konsystencję ale nie za długo. Gotowy krem śmietanowy przechowujemy w lodówce do czasu kiedy nie przełożymy nim tortu. Blaty biszkoptu nasączamy gorzką ale nie zbyt mocną herbatą earl(...)grey i smarujemy masą śmietanową. Na krem nakładamy pokrojonego w plastry banana. Przykrywamy następnym blatem. I znów krem i tym razem dżem z czarnej porzeczki. Na koniec cały tort smarujemy kremem, boki również. Tort ozdabiamy wedle upodobania, u mnie były to ciasteczka oreo. Tort zostawiamy w lodówce do schłodzenia

Życie zaczyna się w kuchni
Tort śmietanowy z owocami 247

sezonie zimowym…tak, tak z tych ‘nie naszych’, importowanych, kwaskowatych truskawek czy borówek amerykańskich. Efekt? Kwaskowaty posmak owoców został świetnie przełamany słodkością kremu i wyszło… pysznie! Oznacza to, że nasz tort może śmiało królować na stole nie tylko latem, ale również zimą! Niezależnie od tego, czy to będzie mała, domowa-czy też troche bardziej wyszukana okazja(...)kremie ukadamy owoce- przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy krem,układamy owoce- przykrywamy ostatnim blatem, który nasączamy. Zarówno boki, jak i wierzch naszego tortu smarujemy kremem-wygłądzamy i … DEKORUJEMY : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu układamy owoce zaczynając od środka, a z kremu za pomocą rękawa robimy ramkę dookoła tortu. Możecie również- zamiast

Domowe Torty
Tort Czarno-Biała Dama 164

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Witam Was ciepło i wiosennie, jednocześnie śląc Wam wirtualne zaproszenie na coś słodkiego w formie tortu z nieco zdrowszym , delikatniejszym kremem na bazie serków naturalnych. Porządny, czekoladowy biszkopt , nasączony porzeczkową wódką i przełożony wiśniowym dżemem. Do tego delikatny jak pianka krem waniliowy. Całość wykończona białą czekoladą i rodzynkami

Domowe ciasta
Tort urodzinowy 207

Uwielbiam torciki śmietanowe, natomiast nie przepadam za tortami z masami maślanymi.Tort urodzinowy BISZKOPTjajka-6 sztcukier-1 szklankamąka-1 szklankaproszek do pieczenia-1 łyżeczkaKREMśmietana 36% ( Puratos)- 600 mlcukier puder -1 łyżkaśmietan fix - 2 opakDODATKOWOdżem wiśniowywiórki kokosowePONCZwoda gotowana - 1 szklsok z cytryny -0,5 sztcukier -1 łyżkaspirytus - 2 łyżkiPRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z solą i cukrem(...)ponczu wymieszać, krążki ciasta, nasączyć ponczem. Na paterze ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować kremem śmietanowym. Przykryć drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem . Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem śmietanowym, tort obsypać wiórkami kokosowymi, udekorować według własnego uznania

Kuchnia Danusi
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 305

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}  Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem  Tort bezowy kokosowo - kawowy   Tarta z rabarbarem i bezą  Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem

maniapieczenia
tort owocowy na 70-tkę 179

pudrem na puch (można dodać kilka kropel soku z cytryny, alkoholu lub odrobinkę aromatu). Zastygnięty tort wyjąć z lodówki, zdjąć obręcz tortownicy i delikatnie odkleić papier. Wierzch tortu posmarować cienką warstwą kremu maślanego i wygładzić. Boki tortu posmarować minimalną ilością kremu najlepiej na wysokości środkowego biszkopta tylko tyle, żeby przykleiły się biszkopty. Biszkopty ułożyć wokół tortu lekko dociskając. Przewiązać wstążką(...)Pozostały krem przełożyć do szprycy i wycisnąć dekoracyjnie na wierzch tortu. Udekorować cukrowymi ozdobami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort Maltesers 276

Już samo połączenie puszystego, pachnącego wanilią biszkoptu ze śmietankowym kremem wzbogaconym serkiem mascarpone – sprawia, że tort smakuje po prostu pysznie! A jak jeszcze do tego zestawu smaków dodamy masę krówkową i kuleczki maltesers- nasz tort zamieni się w prawdziwą ucztę dla łasuchów…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT WANILIOWY: 6 jajek szklanka mąki pszennej budyń waniliowy (proszek) szklanka(...)DEKOROWANIE: Na torcie układamy symetrycznie kuleczki maltesers, zostawiając pomiędzy nimi przerwę, którą wypełnią kremowe zdobienia. Następnie za pomocą rękawa do zdobienia tortów, wypełniamy miejsca między kuleczkami zdobieniami z kremu…. i tort jest gotowy! Pamiętajcie, aby gotowy tort wstawić przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc) !   PRZYJEMNEGO PIECZENIA i… Smacznego!!!   Artykuł Tort Maltesers

Domowe Torty
Tort brownie z malinami i kremem z owoców leśnych 171

Uwielbiam piec torty – wymaga to dużo pracy, ale sprawia dużo radości. Staram się kombinować – a jest nas trochę w domu, więc okazji do pieczenia tortów jest kilka w roku. Tym razem jest to tort na roczek najmłodszego domownika. Tort ze spodem brownie, z kremem z owoców leśnych, bitą śmietaną, malinami obłożony masą maślaną na bazie mleka skondensowanego słodzonego(...)śmietanką na sztywny krem. Pod koniec dodaj cukier puder i ekstrakt waniliowy. Na podkładzie tortowym/paterze/talerzu ostrożnie ułóż blat brownie. Wyłóż krem śmietankowo-waniliowy, bezpośrednio na kremie poukładaj maliny. Ułóż pierwszy blat biszkoptu i nasącz połową wody z cytryną. Wyłóż krem z owoców leśnych. Przykryj drugim blatem biszkoptu i nasącz pozostałą wodą z cytryną. Tort chłodź w lodówce przez kilka godzin

dom-agi.pl
Torcik malinowy 138

Torcik malinowy Tort z kremem budyniowym i dodatkiem frużeliny malinowej jest bardzo smaczny. Składniki : Biszkopt jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki Krem budyń śmietankowy  – 3 opakowania mleko – 1 l masło – 250 g cukier puder – 5 łyżek Polewa czekoladowa biała czekolada - 150 g śmietanka 36% - 4 łyżki Dodatkowo frużelina(...)Masło pokroić do miski, dobrze rozetrzeć mikserem, dodawać po łyżce zimnego budyniu, dalej ucierać. Składanie tortu : biszkopt krem budyniowy biszkopt frużelina malinowa krem budyniowy Przykryć ostatnim blatem biszkopta. Polewa czekoladowa: Czekoladę przełożyć do rondla, dodać śmietankę, rozpuścić na wolnym ogniu. Wierzch tortu polać czekoladą, udekorować malinami i jeżynami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania