krem do tortów - 4503 przepisów (strona:38/301)

Torcik Wielkanocny 166

czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia, ostudzić, schłodzić w lodówce. Następnie ubić na sztywno. Biszkopt przekroić na 3 blaty, posmarować każdy blat dżemem i kremem śmietanowym. Wierzch i boki tortu posmarować kremem, obłożyć rurkami czekoladowymi,  tort związać wstążką. Wierzch posypać niebieską posypką waflową, ułożyć na niej jajeczka cukiernicze i baranka. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Krem kakaowy z mascarpone 516

bitą śmietaną. Przepis jest niezwykle prosty. To tylko kilka składników i kilka minut szykowania. Krem można jeść jako deser lub użyć do tortu. - jako samodzielny deser do pucharków - krem do przełożenia tortów i ciast - krem do wyciskania na babeczki i tarty

AniaGotuje.pl
Krem cytrynowy-praktyczne porady 135

momentu, aż uzyskamy gęsty budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy do masła partiami wystudzony budyń, sok z cytryn oraz skórkę. Tak przygotowany krem możemy użyć do tortów czy ciast z kremem,ale również do babeczek(...)Uwagi ! 1) Cytryny muszą być zawsze wyparzone, świeże. 2) Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 3) Trzeba zwrócić uwagę, aby krem się nie zważył. 4)Przed nałożeniem na tort czy ciasto krem powinien być troszkę schłodzony

Ciasta z tradycjami
Tort "beczka z butelkami" 168

Ostatnio były urodziny mojego męża :-) postanowiłam zrobić mu niespodziankę i  przygotowałam tort w jego ulubionym smaku - tiramisu :-) ale tym, co w torcie

Czary - gary w kuchni
Tort czekoladowy 152

tortu nie jest bardzo skomplikowanym wyzwaniem, ale warto rozłożyć je sobie na dwa dni. Jednego dnia przygotujcie biszkopt i czekoladowy ganache, na kolejny dzień zostawcie sobie przygotowanie kremu, składanie i dekorowanie tortu. Powodzenia! Składniki: Kakaowy biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru (250 ml) 1 szklanka mąki pszennej (250 ml) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (60 ml) 1/3 szklanki kakao(...)inną), następnie nakładamy warstwę kremu którą równomiernie rozprowadzamy na blacie, przykrywamy kolejnym blatem i powtarzamy. Blatu z płatków kukurydzianych nie smarujemy konfiturą, tylko od razu kremem. Pozostałym kremem smarujemy tort z wierzchu i dekorujemy okruszkami biszkoptu, borówkami i płatkami chabrów

Smakowity Blog Kulinarny
Tort tiramisu 221

szklanki mocnej kawy 5 łyżeczek amaretto 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietanki kremówki 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru Dodatki: 5 łyżeczek gorzkiej kakao Tort tiramisu - przepis:  Rozpoczynamy od zrobienia kremu. W misie serek mascarpone łączymy z cukrem i ubijamy za pomocą miksera na gładką masę, następnie dodajemy kremówkę i ubijamy jeszcze 3-4 min na najwyższych(...)tort kawałkami papieru do pieczenia, aby nie zbrudzić ją.  Krem posypujemy 1-2 łyżeczkami kakao.  Robimy tą samą czynność ze wszystkimi pozostałymi blatami biszkoptu.  Pozostałym kremem dekorujemy boki tortu i chłodzimy przez 6-12 godz w lodówce i tort tiramisu jest gotowy. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Czarne dukaty-tort 206

ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając pod koniec ubijania cukier puder . Następnie dodajemy serek mascarpone i środek ciasteczek.Miksujemy calość do połączenia składników. Krem jest gotowy do przełożenia tortu(...)nich biały krem, który odkładamy na później. Ciasteczka kruszymy na pył w blenderze lub za pomocą tłuczka (najlepiej zawinąć je wtedy w woreczek, aby nie uciekały). Gotowy tort , przełożony kremem , obsypujemy pokruszonymi ciasteczkami.Dekorujemy oreo.Smacznego

w mojej kuchni
Tort orzechowo-czekoladowo-rumowy i półrocze bloga! 252

dodatkiem kremówki. na koniec dodajemy rozpuszczalna kawę i mieszamy. Płynną czekoladę studzimy po czym dodajemy do masła ciągle miksując. Na koniec dodajemy rum. Mniam :) Gotowy krem wkładamy na 30 minut do lodówki. Tort: Gdy Biszkopt się wystudzi przekrawamy na 3 placki. Każdą część polewamy(...)rumem z dodatkiem ciepłej wody. Na pierwszy płat ciasta smarujemy marmoladę, przykrywamy kolejną częścią ciasta i smarujemy kremem, przykrywamy następnym plackiem i ponownie smarujemy kremem. Wierzch i boki tortu smarujemy kremem. Dekorujemy mielonymi orzechami i ziarnami kawy. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.tort orzechowo-czekoladowo-rumowy z kawą

Bon Appetit Małgorzaty
KREM MAŚLANY Z MASCARPONE – do dekorowania babeczek 278

Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Krem maślany z mascarpone to najpyszniejszy krem maślany jaki do tej pory miałam okazję zrobić. Jest wręcz idealny do dekorowania babeczek z okazji Chrztu lub I Komunii Św.. Masło sprawi, że dekoracje dłużej utrzymają swój idealny kształt, a dzięki mascarpone nikt nie będzie grymasił na maślany smak kremu :). Do kremu warto dodać ulubiony aromat smakowy(...)Poniżej podaję proporcje do tynkowania tortu i do dekorowania babeczek. Koniecznie przeczytajcie uwagi pod przepisem. Składniki: 150 g miękkiego masła (min. 82% tłuszczu) 50 g cukru pudru (przy kakao dajemy więcej) 250 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej Dodatkowo: do wybielenia kremu: biały barwnik/wybielacz i odrobina fioletowego barwnika aromaty smakowe: ekstrakt waniliowy, sok z cytryny, itp. kolorowe barwniki spożywcze kakao

Słodki Pomysł
Tort Miodowa Stefanka 181

resztek ciasta wykroić dowolne ozdoby - gwiazdki, serduszka, inne. Piec placki w temperaturze 180-200 °C na złoty kolor. Najlepiej upiec ciasto na 2-3 dni przed przygotowaniem tortu (by blaty skruszały). Krem. zagotować mleko, do wrzącego wsypać, intensywnie mieszając, by nie powstały grudki, kaszę mannę. Wierzch przykryć folią spożywczą (nie powstanie kożuch i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem(...)będzie śnieg). Tort jest najlepszy następnego dnia po zrobieniu (zmięknie i smaki połączą się). Rady: Przed położeniem pierwszego blatu na paterze, warto na środek naczynia położyć kleks kremu. Dzięki temu tort jest stabilny i nie przesuwa się po paterze. Kaszę studzić w temperaturze pokojowej. dzięki temu i masło, i kasza będą miały tą samą temperaturę i krem nie zwarzy się

Rodzinka w kuchni
Tort śmietankowy z frużeliną truskawkową 512

wystygnięcia. Krem śmietankowy: Zimną prosto z lodówki śmietanę łączymy z serkiem mascarpone i miksujemy , gdy masa zacznie gęstnieć wsypujemy cukier puder oraz śmietan fiks, miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Złożenie tortu: Pierwszy blat biszkopta umieszczamy na paterze, skrapiamy częścią ponczu, z połowy  frużeliny robimy kleksy na biszkopcie, nie rozprowadzamy równomiernie , przykrywamy 1/3 częścią kremu, na wierzchu ułożyć kolejny blat(...)tortu, nasączamy i powtarzamy tę samą  czynność , przykrywamy ostatnim blatem biszkoptowym który nasączamy ponczem , smarujemy resztą kremu, wierzch i boki, wygładzamy dekorujemy dowolnie wg gustu, schładzamy całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
PRZYJĘCIE URODZINOWE DLA DZIEWCZYNKI - INSPIRACJA 163

białą czekoladą, babka maślana z nutą mandarynki w lukrze, babeczki jagodowe z śmietankowym kremem, kostka jogurtowa z amarantową galaretką i makaroniki z mascarpone :) Tort z kremem jagodowym i z białej czekolady. Widok tortu z lotu ptaka :D Babeczki z jagodami i kremem z tego przepisu  Babka maślana z nutą mandarynki (przepis) Kostka

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort ekstremalnie orzechowy drip cake, a'la ferrero rocher 186

przygotowałam dla mojej mamy z okazji urodzin. Mama jest wielką miłośniczką orzechowych wypieków, dlatego zrobiłam dla niej tort, w którym orzechy są w zasadzie wszędzie-w biszkopcie, w kremie, w dekoracji :) Tort smakuje wspaniale, i pięknie wygląda, gorąco polecam i zapraszam po przepis :) SKŁADNIKI *przepis na małą tortownicę ok 18cm średnicy BISZKOPT -5 jajek -3/4 szklanki cukru -1 szklanka(...)górę tortu i wygładzamy szybko łyżką lub nożem. Wstawiamy do lodówki na około 10 minut. Po tym czasie dekorujemy tort według własnej inwencji :) Polecam obtoczyć orzechami dół tortu, posypać go, a pozostawionym kremem zrobić rozety. *****Ja dodatkowo ozdobiłam tort czekoladowymi kulkami  Kulki robimy następująco do miski dajemy około 50g roztopionej czekolady, około 20g roztopionego masła i około 5 sztuk

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort Myszka Mickey 159

Zobowiązałam się upiec tort dla małego jubilata w kształcie Myszki Mickey. Musiałam więc słowa dotrzymać:) Tort jest bardzo pracochłonny, ale to sama radość móc stworzyć taką postać. Najwięcej czasu zajmuje dekorowanie, bo jest to dość żmudna praca, ale efekt końcowy wynagradza wszystko... Inspiracja Biszkopt: 7 jajek, 1 i 1/3 szklanki cukru, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki(...)trochę czarnego barwnika. Dokładnie rozmieszać. Przy pomocy wykałaczki naszkicować twarz Myszki. Następnie kremem w czarnym kolorze obrysować kontury. Przy pomocy szprycy z końcówką w kształcie kwiatka udekorować tort jasnym kremem, następnie różowym a na koniec czarnym. Tort przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Tort herbaciany 130

Basilur Tea . A do dobrej, aromatycznej herbaty idealnie pasuje delikatne, rozpływające się w ustach ciasto. Zwłaszcza jeśli jest zrobione z użyciem tej herbaty :-) Tym razem pokombinowałam trochę i tort herbaciany z nutą irish cream dominującą w herbacie Dimbula wyszedł wręcz obłędnie! Spróbujcie koniecznie... SKŁADNIKI Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 2 łyżki(...)mieszamy. Odstawiamy aż masa zacznie tężeć. Śmietanę ubijamy na sztywno na najwyższych obrotach miksera, a następnie zmniejszamy je i dodajemy stopniowo tężejącą masę herbaciano - jajeczną. Jeśli uznacie, że przygotowany krem jest zbyt rzadki wstawcie go na trochę do lodówki.  Herbatę na poncz zaparzamy wodą przez 5 minut, a następnie przecedzamy i odstawiamy aż wystygnie. Dodajemy syrop, spirytus i mieszamy

Czary - gary w kuchni

Proponowane wyszukiwania