krem do tortów - 4503 przepisów (strona:44/301)

ROLADA BEZOWA ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 222

Najlepsza jest tego samego dnia, ale na drugi, gdy odstawimy ją do lodówki bez przykrycia, również jest super. Smacznego :-) Polecam także torty bezowe: Wiosenna Pavlova: Tort bezowy z kremem kawowym: Tort bezowy ze śmietaną i owocami: Tort dacquoise z orzechami: beza Pavlovej

Smaczne Zdrowe
Tort chałwowy z czekowiśnią 162

ubiegłą sobotę świętowaliśmy kolejne urodziny mojej mamy. Z tej okazji powstał też tort.  Ponieważ mama jest wielbicielką chałwy nie mogło być inaczej jak tylko, iż krem do tortu będzie o smaku chałwy. Powiem szczerze, że bałam się, że krem wyjdzie za słodki i mdły dlatego też postanowiłam do kremu dodać czekowiśnię z dodatkiem rumu. Gwarantuję, że całość komponowała się(...)wybornie. Przepis na krem zaczerpnięty ze strony Moje Wypieki z delikatnymi zmianami.  Składniki biszkopt: 8 jajek 325 ml mąki pszennej  325 ml cukru  100 ml mąki ziemniaczanej  Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i miksować do jego całkowitego rozpuszczenia się. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać

Krakowskie smaki Ani
Tort rafaello z wiśniową żelką 99

kremu na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać delikatnie łyżką do połączenia. Ostygniętą herbatę posłodzić cukrem waniliowym, do smaku dodać sok z cytryny. Biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszy blat nasączyć 1/3 herbaty, posmarować kremem kokoswym, wyłożyć żelkę wiśniową i następnie znowu posmarować kremem, tak aby krem dokładnie wszedł w boki między rantem a żelką. Na tort wyłożyć kolejny blat(...)czasie łyżka po łyżce dodawać ostygnięty syrop a następnie łyżka po łyżce dodawać przesiane mleko w proszku. Całość zmiksować jeszcze przez 5 min. Tort wyciągnąć z rantu i otynkować kremem. Na wierzch położyć opłatek i za pomocą szprycy udekorować boki tortu. Przepis na biszkopt wzięłam od sugarlady, a przepis na wiśniową żelkę oraz tynk milky way znalazłam na stronie

kulinarne odsłony pati
Białe brownie z kremem kinder i polewą z białej czekolady 176

Torcik wbrew pozorom bardzo szybki w przygotowaniu. Biszkopt jest rewelacyjny - wilgotny, puszysty, pachnący białą czekolada i nuta kawy. Do tego aksamitny krem z batonikami Kinder oraz biała polewa. Tort dla wielbicieli słodyczy. Biszkopt Brownie (20 cm) ¼ szklanki soku jabłkowego 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 100 g margaryny lub masła 100 g białej czekolady ¾ szklanki cukru (drobnego do wypieków) 2 jajka(...)Resztę ubijamy na sztywny krem. Jeżeli będzie nam się wydawał zbyt rzadki możemy dodać odrobinę żelatyny. U mnie nic się nie rozpływało i krem dobrze się rozprowadzał. Gotowym kremem przekładamy tort. Wstawiamy go na kilka godzin do lodówki. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę. Wlewamy śmietankę i energicznie mieszamy do połączenia. Odstawiamy na kilka minut do przestudzenia. Polewą oblewamy

VioletoweKucharzenie
Torcik orzechowo - czekoladowy 184

posmarowanym dżemem ułożyć pierwszy blat biszkoptu. Posmarować 1/3 kremu, ułożyć drugi blat i posmarować 1/3 kremu. Torcik przykryć trzecim blatem biszkoptu. Z pozostałego kremu odłożyć kilka łyżek na zrobienie rozetek, resztą posmarować górę i boki tortu(...)małym garnuszku zagotować śmietanę kremówkę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Lekko przestudzoną czekoladę wylać na górę tortu. Odstawić do zastygnięcia. Z pozostawionego kremu wykonać na górze tortu rozetki. W każdej rozetce umieścić po orzechu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort cytrynowy 244

mąż stwierdził, że mógłby ten tort jeść i jeść i nie ma się go dość, jest lekki i orzeźwiający – tak stwierdził. Tort cytrynowy jest szybki w wykonaniu o ile wcześniej upieczemy biszkopt i ugotujemy budyń. Krem cytrynowy nie jest trudny do wykonania, aby się udał temperatura masła oraz budyniu musi być taka sama. Najlepiej budyń ugotować wieczór wcześniej(...)łyżka cukru pudru Wszystkie składniki wymieszać. Wykonanie: Pierwszy blat położyć na paterze, naponczować 1/3 mieszanki soku z wódką. Wyłożyć 1/3 kremu, położyć kolejny blat, postąpić tak samo. Wierzch tortu posmarować kremem, następnie posmarować boki. U mnie dekoracja zrobiona jest z masy cukrowej, ale można krem posypać z zewnątrz pokruszonymi biszkoptami lub bezikami. W oryginalnym przepisie do masy dodatkowo dodane były

moj przepis na
Tort z Musem z Czarnej Porzeczki 212

niedługim czasie musiałam upiec drugi o takim samym smaku, gdyż wszystkim tak smakował, że domagali się jeszcze :) Miłe. Tort jest łatwy, biszkopt jak do Wuzetki, a krem to masa budyniowa, przysłowiową wisienką na torcie jest mus z czarnej porzeczki.  Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm:BISZKOPT: 6 jajek 150 g cukru drobnego do wypieków 115 g mąki pszennej

Blondynka Gotuje
Tort z owocami i kremem śmietanowym 315

biszkopt wyrósł na tyle, że pokroiłam go na 3 blaty. Jeżeli wyrośnie wyższy, można pokroić go na 4 części.  Krem: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodawać cukier puder, śmietan fix, nasionka wanilii i mascarpone.  Składanie tortu: Na talerzu lub na podstawce, na której ma być tort, kładziemy pierwszy blat ciasta. Należy go nasączyć sokiem z wiśni, posmarować(...)pół, by starczyło ich na prawie cały blat ciasta ) i wykładamy ponownie krem śmietanowy. Na górę kładziemy trzeci blat ciasta, który również należy nasączyć. Górę i boki tortu smarujemy kremem i dekorujemy według własnego uznania :) Gotowy tort należy włożyć do lodówki do schłodzenia.    Smacznego

W kuchni u Moniki
Tort czekoladowy - cappuccino 115

końcówka do dekorowania. Nie ozdabiam tortów masą cukrową, bo jej po prostu nie lubię. Moje torty są raczej proste i naturalne, aby po tym co z wierzchu, można było domyślić się co jest w środku. Ale mniejsza z tym. Dziś kolejny z serii moich tortów, na ciemnym biszkopcie z białek, z kremem czekoladowym i cappuccino. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Biszkopt nasączyłam 1/3 naparu cappuccino. Rozsmarowałam połowę kremu czekoladowego. Ułożyłam drugi biszkopt. Nasączyłam go połową pozostałego naparu cappuccino i posmarowałam połową masy capuccino. Ułożyłam trzeci blat biszkoptu i nasączyłam go resztą cappuccino. Wierzch posmarowałam cienko częścią pozostałego kremu czekoladowego oraz na to resztą kremu cappuccino, zostawiając jedną łyżkę na posmarowanie boków). Tort wstawiłam do lodówki żeby masa stężała. Następnie zdjęłam

Waniliowe Improwizacje
Tort, jakiego jeszcze nie widziałeś 211

się w oczy zdjęcie takiego tortu w internecie i nie mogłam się powstrzymać, żeby nie spróbować go odtworzyć na swój sposób. No więc co my tu mamy? Hm... Trzy rewelacyjne ciasta w jednym: brownie, chocolate chip cake (czyli waniliowe, ucierane ciasto z kawałkami mlecznej czekolady) i biszkoptowe ciasto oreo. Całość przełożyłam waniliowym kremem, oblałam gorzką czekoladą i udekorowałam różnymi dobrociami(...)oreo, również posmarować. Na wierzch ułożyć brownie. Posmarować tort z boków i na górze pozostałym kremem, polać brzegi czekoladą (można zrobić to tak, aby sprawiała wrażenie spływającej z tortu). Udekorować kremem z woreczka z tylką (jak na zdjęciach) oraz ciasteczkami. Przechowywać w lodówce

Słodkie inspiracje
KREM BUDYNIOWY 188

Krem budyniowy nazywany jest też często kremem karpatkowym. Przygotowuje się go do przełożenia tortów, ciast między innymi karpatki czy eklerków.  Składniki: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500ml mleka * 6 łyżek cukru * 250g masła w temperaturze pokojowej Wykonanie: W garnku zagotować 300ml mleka z cukrem. Pozostałe 200ml mleka wymieszać z proszkiem budyniu. Do gotującego się mleka wlać wymieszany budyń(...)mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń wystudzić. Miękkie masło w temperaturze pokojowej utrzeć na gładką masę i stopniowo dodawać po jednej łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa kremu

Zrób to smacznie
Tęczowy Tort Urodzinowy 1171

tylko raz w życiu. Tort bardzo łatwy w przygotowaniu, bardzo kolorowy i słodki. Na widok tego tortu mój syn zrobił wielkie oczy, pojawił się uśmiech na twarzy i powiedział tylko: Wow. Taka reakcja - bezcenna. Biszkopty upiekłam z przepisu pochodzącego z notesu rodzinnego, krem z bloga Śladami Słodkiej Babeczki, wygląd tak jak wcześniej wymienionego bloga widziałam w galerii internetowej. Ja jednak(...)się rozpuszczą. Wystudzić i wstawić na minimum 12 h do lodówki. Po tym czasie dodać serek mascarpone i ubić na sztywno. Upieczone biszkopty przełożyć kremem, boki i wierzch tortu posmarować kremem. Boki obkładamy wafelkami, przewiązujemy wstążką, na wierzch wysypujemy M&M. Ja w jeden dzień upiekłam biszkopty i rozpuściłam batoniki w kremówce, a drugiego dnia ubiłam masę i poskładałam

Blondynka Gotuje
Tort z małych pączków z dziurką 180

pomocą którego zwiększymy wysokość tortownicy. Na dnie tortownicy ułożyć pierwszą warstwę pączków. Pączki powinny być bardzo ciasno ułożone. Na pączki nałożyć krem z bitej śmietany. Krem nałożyć przede wszystkim na środek tortu,natomiast na brzegach cieńszą warstwę. Jeśli będzie za dużo kremu na brzegach(...)tortownicy to tort nie będzie tak ładnie wyglądać. Układać kolejno warstwy z pączków i kremu tak by powstały w sumie 4 warstwy pączków a ostatnią warstwą był krem z bitej śmietany. Tort luźno nakryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki. Przygotować polewę: Czekoladę posiekać. Śmietanę zagotować z cukrem i kawą po czym dodać do niej posiekaną czekoladę

Mama Gotuje
Tort orzechowo kawowy 155

Tort orzechowo kawowy , z orzechów nerkowca, z kawą i kremem czekoladowym. Kolejny „wytrawny” tort. Bez modnej/popularnej masy cukrowej na wierzchu, bez posypek, ciasteczek (fenomenu oreo nie rozumiem), misternie ułożonej tony kremu na wierzchu. Lubię, aby tort bronił się smakiem, a nie niż upiększającymi dodatkami. Słodkość tortu możemy regulować rodzajem użytej czekolady. Więcej lub mniej czekolady deserowej i mlecznej. 250 cukru(...)ułożyć drugi blat, skropić brandy i posmarować drugą częścią kremu. Na wierzchu ułożyć trzeci blat. Również skropić go brandy, na wierzchu ułożyć trzecią część kremu. Ja posypałam z wierzchu pokruszonymi orzechami nerkowca. Tort odstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.   zastawa

królestwo garów
Tort limonkowy 384

który też bardzo dobrze utrzyma konsystencję kremu. Spód biszkoptowy nasączamy ponczem z limonki i nakładamy cienką warstwę kremu. Powtarzamy nakładanie ponczu i kremu z resztą spodów. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu, nie musi być równo – ta warstwa ma za zadanie złapać wszystkie okruszki. Tort wstawiamy do schłodzenia do lodówki (koniecznie dobrze przykryty) na około 15 – 20 minut(...)Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Gotowy tort postanowiłam udekorować świeżymi kwiatami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy