torty są tylko na urodziny? :) A ten jest prosty i szybki w przygotowaniu więc może być nawet i bez okazji :) Składniki: Biszkopt jasny: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 g serka(...)jasny - 1/5 kremu i 1/4 brzoskwiń - biszkopt kakaowy - 1/5 kremu i 1/4 brzoskwiń - biszkopt jasny - 1/5 kremu i 1/4 brzoskwiń - biszkopt kakaowy - 1/5 kremu i 1/4 brzoskwiń. Boki tortu posmarować pozostałym kremem i obsypać uprażonymi wiórkami. Wierzch posypać płatkami migdałów. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachWszystko to co tygryski lubią najbardziej. Ciasto czekoladowe, wilgotne, bez potrzeby nasączania. Krem z ciastek oreo, chrupiąca pralina orzechowa i czekoladowy krem ganache. Ozdobiony polewą lustrzaną i tym co dzieci lubią najbardziej. Tort marzenie moich najmłodszych. Chciały bardzo szybko się do niego dobrać. Nie jest trudny. Łatwe ciasto czekoladowe upieczecie bez użycia miksera. Krem oreo jest(...)oreo(1/3 ilości jaki i zrobiliście) Przykryjcie kolejnym ciastem czekoladowym. Połóżcie pralinę orzechową i posmarujcie kremem czekoladowym. Przykryjcie kolejnym kawałkiem ciasta i posmarujcie kremem oreo (zostawcie połowę kremu na posmarowanie wierzchu tortu) Schłodzicie tort co najmniej 30 minut. Schłodzony tort posmarujcie pozostałą częścią kremu oreo. Glazurą o temperaturze 30 - 34 stopni polejcie ciasto z góry delikatnie zataczając kręgi
Piekarz-Kucharz-Garkotłukskładniki. Mam nadzieję, że wkrótce uda mi się dodać na bloga także inne torty, które są niezwykle ciekawe i smaczne. Składniki Biszkopt 3 jajka 90 g cukru 70 g mąki tortowej 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki holenderskiego kakao (niesłodzonego) 50 ml wódki Krem 2 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżeczki holenderskiego kakao (niesłodzonego) 10 g cukru wanilinowego(...)przesadzić, bo krem może stać się zbyt rzadki. Faza finalna i dekorowanie tortu Przetnij biszkopt na pół i skrop obie części wódką. Dolną część smarujemy kremem, przykrywamy górną częścią. Cały tort (boki i górę) pokrywamy warstwą kremu. Teraz zaczyna się najfajniejszy etap robienia tortu, czyli dekorowanie. Posyp górę tortu holenderskim kakao, ułóż truskawki i dodaj potartą białą czekoladą. Oczywiście warto
Programista w kuchniśmietany kremówki 1 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 200 g malin(mogą być zamrożone) 2 łyżki cukru pudru ( do smaku) Wszystkie składniki zmiksować na stabilny krem. Krem kawowy do posmarowania Tortu na wierzchu 300 g masła 300 g słodzonego mleka w puszce 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (zmielonej na pyłek) Masło utrzeć na puszystą masę dolewając słodzone mleko skondensowane, na koniec(...)kolejnym blatem, nasączyć syropem kawowym i posmarować kremem waniliowym, poukładać maliny i przykryć ostatnim kawałkiem ciasta czekoladowego. Nasączyć i schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort posmarować z wierzchu kremem kawowym. Polewa przed polaniem powinna mieć temperaturę nie większą niż 32 stopnie, a tort powinien być mocno schłodzony. Można nawet włożyć go do zamrażalnika na 10 minut. Ozdobić
Piekarz-Kucharz-GarkotłukWyobraźcie sobie, że wchodzicie z koleżanką na siłownię, jak co dzień – w sportowych butach, legginsach, z butelką wody pod pachą…no wiecie, samo zdrowie
brunetkawkuchniUwielbiam torty, w szczególności te, które przełożone są kremem na bazie bitej śmietany , a jeszcze jak taki tort jest bezglutenowy, to po prostu cud-miód. To jest pierwszy tort na moim blogu - ulubiony mojego synka - bezglutenowy tort wuzetkowy. Jest naprawdę bardzo łatwy do przyrządzenia, także nie może się nie udać. Dla dopełnienia całości powinien być przyozdobiony pięknymi kleksami(...)aparacie i musiałam robić zdjęcia komórką. Pomiędzy blaty biszkopta nakładamy grubą warstwę kremu. 12. Gdy już na warstwie kremu położony jest drugi blat biszkopta i naponczowany, pozostałą ilością kremu przykrywamy cały tort i wygładzamy. 13. Teraz czas na ozdabianie tortu. Ja brzegi obsypałam wiórkami kokosowymi a wierzch czekoladowymi. 14. Następnie tort chowamy do lodówki na całą
Kawa z mlekiemurodziny, dlatego musiałam mu zrobić torty i całą resztę cateringu. Czasu było mało, ale dzięki dobremu rozplanowaniu prac wszystko wyszło pomyślnie. Ciasto na torty upiekłam 2 dni przed urodzinami, dzień później je przełożyłam kremem, a około godziny przed samą imprezą robiłam dopiero dekorację. Oczywiście lepiej mieć na to trochę więcej czasu, bo im go mniej, tym gorzej dekoracja wychodzi – nerwówka(...)zależało mi na tym, by tort podzielić na bardzo cienkie kawałki, by goście mogli spróbować jeszcze innych rzeczy. Polecam wszystkim, którzy nie lubią maślanych, tłustych i ciężkich kremów. PS. Tort zrobiłam wg przepisu na szybką babkę . Ciasto babkowe: 2 jajka 1 szklanka cukru ½ szklanki oliwy 2 łyżeczki sody 400ml kefiru 150ml dżemu (lub musu jabłkowego) 2 łyżki kakao 2 szklanki
Smakowy RajTort warto zacząć przygotowywać wcześniej. Ja swój zaczęłam przygotowywać w czwartek, wówczas upiekłam biszkopt oraz przygotowałam krem z czekolady. W piątek przełożyłam biszkopt kremem czekoladowym i przyozdobiłam kremem śmietankowym, w sobotę tort został przetransportowany i zaserwowany gościom. Tort bardzo ładnie się przegryzł i biszkopt absolutnie nie był suchy. Tort zrobiłam w tortownicy 28 cm i spokojnie starczył dla 20 kilku(...)nasączyć połową pozostałej nalewki, wyłożyć resztę kremu z białej czekolady, wyłożyć resztę dżemu. Położyć trzeci blat. Nasączyć pozostałą nalewką. Tort schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Tort cieniutko posmarować warstwą kremu z bitej śmietany i serka. Następnie krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylko 1 M (Wiltona). Trzymając rękaw pionowo do powierzchni tortu wyciskać spiralki. Zaczynać od dolnej krawędzi
moj przepis naśmietanowymi różyczkami z listkami. Pięknie wygląda, super smakuje. Ten tort przygotowałam z okazji Dnia Matki dla mojej mamy :) Zapraszam i polecam SKŁADNIKI *przepis na tortownicę 21cm KAKAOWY BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 szklanka mąki pszennej tortowej -1 łyżka kakao (kopiasta) KREM -600ml śmietany 36% -2 łyżki cukru pudru -opcjonalnie 1 śmietan(...)czasie możemy ściągnąć obręcz tortownicy. Do śmietany, która pozostała, dodałam trochę czerwonego barwnika uprzednio odkładając łyżkę śmietany do zrobienia listków. Powstał mi ładny, różowy kolor. Takim kremem obtoczyłam boki tortu. Potem rozpuściłam czekoladę z masłem i mlekiem, ostudziłam ją i polałam blat tortu. Gdy czekolada zastygła zrobiłam kremem rozetki imitujące różyczki, i listki (do kremu dodałam zielony barwnik) ozdobiłam dodatkowo
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukuli. I tu czeka na nas niespodzianka, kula wypełniona jest przepyszn ą niespodziank ą - delikatnym kremem chantilly z bitej śmietany, cukru pudru i wanilii, którego smak wzbogacony został dodatkiem czerwonej porzeczki i ziaren granatu. Tort nie tylko ładnie zdobi nasz świąteczny stół, cieszy oko, ale co najważniejsze wybornie smakuje i jest(...)superficie. Chiudete la cupola con il disco di pan di spagna. Coprite la torta con la pellicola e lasciate a raffreddare per circa 3-4 ore. Schłodzony tort dekorujemy kremem chantilly lub bit ą śmietaną . **** Decorate la torta con la panna montata o la crema chantilly. Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocaosób i staram się wstrzelić w ich gusta.... Teraz też tak było. Czy udało mi się? Myślę że tak, choć smaki kremów budziły skrajne emocje. To wszytko zależy od osobistych upodobań. Alicjo przygotować tort specjalnie dla Ciebie było moim od dawna już życzeniem. Niby mieszkasz tak niedaleko, ale życie tak pędzi, że zawsze za daleko jest(...)kawowym. Przykryjcie blatem czekoladowym, nasączcie i posmarujcie kremem kawowym. Ostatnim blatem przykryjcie nasz tort nasączcie i schłodźcie w lodówce około 2 godzin. Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu kremem kawowym i włóżcie do zamrażalnika na 10 minut. Schłodzony tort polejcie sosem czekoladowym i ozdóbcie owocami. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPonieważ właściwie już weekend, a weekendy rządzą się swoimi prawami i nawet noworoczne diety im nie straszne, mam dla Was przepis na tort. W zasadzie taki
brunetkawkuchnitort jest pełen aromatu i wielu smaków – rozpoczynając od smaku bananów, po czekoladę, aż po kokos i wanilię. Ciasto jest wilgotne, mało słodkie, jednak krem, którym przełożone zostały porcje ciasta jest słodki i posiada lekko orzechowy smak. Sekretnym składnikiem, jest… awokado! Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, ten przepis nada się idealnie. Przygotowanie jest dość pracochłonne, ale końcowy(...)zdjąć odciętą górną warstwę i odłożyć na bok. Na dolnej warstwie wyłożyć wcześniej przygotowany krem i dokładnie rozsmarować. Położyć odcięty płat ciasta ‚dnem do góry’ i posmarować cały tort drugim kremem, tym razem ten z mlekiem kokosowym. Na wierzch wysypać wiórki kokosowe i ułożyć kawałki gorzkiej czekolady. Przed podaniem należy tort schłodzić przynajmniej 2h w lodówce. Smacznego
JaglusiaŚmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Krok 4 Do rękawa cukierniczego przekładamy 10 łyżek kremu i zostawiamy go do dekoracji tortu. Resztę kremu zostawiamy i przekładamy do niego mus malinowy i delikatnie mieszamy łopatką.Wszystkie trzy blaty biszkoptu smarujemy kerem malinowym oraz wierzch i boki.Bierzemy rękaw cukierniczy i ozdabiamy tort.który dekorujemy
Różowa kuchnia