Sama nie wiem, jak ten tort nazwać. Jagodowy? Jagodowo-migdałowy? Migdałowy z jagodami? Tak czy siak, jego smaku możecie się domyślić z nazwy;) Delikatne, wilgotne migdałowe blaty jak w tym torcie , lekki krem na bazie śmietanki i mascarpone z białą czekoladą, jagodowa frużelina i świeże jagody - to połączenie smaków zachwyca! Poza sezonem można wykorzystać mrożone owoce(...)wodą, wyłożyć 1/4 kremu. Na krem wyłożyć kleksy frużeliny (prawie połowę porcji), przykryć drugim blatem, skropić, wyłożyć 1/4 kremu i frużelinę (2 łyżki frużeliny odłożyć do dekoracji). Przykryć trzecim blatem, skropić, posmarować 1/4 kremu wymieszanego z 0,5 szklanki świeżych jagód. Przykryć ostatnim blatem. Resztę kremu podzielić na pół. Biały krem rozsmarować na wierzchu tortu oraz do połowy boków. Pozostały
Obiad gotowyprzyznam się ile jeszcze zaległych przepisów do wpisania mi zostało, to będzie niespodzianka :)Wracając do tortu, przekroju nie ma, gdyż piekłam go dla pewnego sympatycznego 5 latka i tort pojechał na imprezkę. Jedyne co mogę pokazać to założone warstwy. Dlaczego w przepisie napisałam "dzielimy na trzy równe blaty"? Już wyjaśniam. Ja upiekłam dwa biszkopty z przepisu, który widzicie niżej, czyli(...)musem z czarne porzeczki. Biszkopt pokroiłam na 3 równe blaty. Każdy blat posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, na który wykładałam krem porzeczkowy. Na koniec boki i wierzch tortu obsmarowałam naszym kremem. Boki obłożyłam wafelkami w czekoladzie, obwiązałam je niebieską wstążką. Na wierzch wysypałam cukierki M&M. Widzicie jak prosto?SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeTort śmietankowo czekoladowy Składniki : Biszkopt jajka - 7 szt cukier - 1 szkl mąka - 1 szkl olej - 2 łyżki kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem 400 ml śmietana 36 % 650 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 - łyżka żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Dodatkowo : lentilki rurki białe czekoladowe Poncz : 0,5 szkl gotowanej i ostudzonej wody 1 - łyżeczka(...)cały czas ubijać. Poncz : Wymieszać wszystkie składniki ponczu. Składanie tortu : Pierwszy blat nasączyć ponczem, wyłożyć porcję kremu, rozsmarować. Tak postąpić z drugim i trzecim blatem . Wierzch i boku tortu posmarować kremem, obłożyć rurkami czekoladowymi, tort związać wstążką. Wierzch tortu udekorować lentilkami, odstawić do lodówki na kilka godzin, lub całą noc. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia DanusiWitam Kochani, dziś chcę Wam przedstawić przepis na rewelacyjny tort. Taki tort upiekłam na urodziny mojej mamy. Jest ona miłośniczką wszelkich orzechowych wypieków i ten tort jest maksymalnie orzechowy. Składa się z ciasta kakaowo-orzechowego przełożonego wspaniałym i aksamitnym kremem z masłem orzechowym. Całość smakuje rewelacyjnie. Bardzo polecam i zapraszam SKŁADNIKI tortownica około 18-20cm CIASTO ORZECHOWE -5 jajek(...)obtoczenia tortu i dekoracji. Następnie obtaczamy kremem cały tort. Wstawiamy na 15 minut do lodówki i obtaczamy boki zmielonymi orzechami. dekorujemy według własnego uznania Gotowy tort wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. I gotowe. Tort jest na prawdę wspaniały, bardzo pięknie wygląda, i super smakuje. Lekko słonawy, orzechowy krem idealnie komponuje się z kakaowo orzechowym ciastem. Wszystkim bardzo smakował
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuprzekonajcie się jak uzależniający jest ten smak :). Krem Ferrero Rocher polecam do ciast, deserów z owocami i tortów, np. Tort Rocher. Składniki: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 300 g Więcej... Artykuł Krem Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłwinnego mus owocowy: 250 g rabarbaru 300 g truskawek 4 listki żelatyny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny krem do przełożenia tortu: 500 m śmietany kremówki (38%) 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru krem maślany na bezie: 100 g truskawek 80 g rabarbaru 1 łyżka cukru(...)małym kawałeczku masła, miksując na najniższych obrotach. Krem się zważy, a następnie przybierze pożądaną konsystencję. Na koniec powoli wlać owoce, cały czas miksując. Brzegi i wierzch tortu pokryć kremem maślanym, następnie obłożyć masą cukrową. Barwniki spożywcze rozcieńczyć alkoholem, malować wzorki pociętą na mniejsze kawałki gąbką do mycia naczyń. Odstawić do zaschnięcia, następnie pokropić rozcieńczonym złotym barwnikiem. Smacznego
Pożeraczka, czyli raz adobrzelecz tradycyjny kształt tortu z jadalną ściółką leśną na wierzchu. Dla wielbicieli kruszonki to idealny deser. Nastepnym razem zrobię kuleczki w czekoladzie! Składniki: Kruszonka • 200 g masła • 4 szklanki mąki • 3 łyżki cukru • cukier waniliowy • 3 żółtka • 4 łyżki śmietany • szczypta soli • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Krem • 200 g masła(...)międzyczasie wymieszać kruszonkę. • Upieczoną kruszonkę zsypać do miski i pokruszyć jeszcze rękami jeśli jest zbyt zbrylona. Tak przygotowana może czekać kilka dni na dokończenie tortu. Krem • Masło zmiksować z cukrem waniliowym, aby zrobiło się gładkie, dodawać po łyżce mleka skondensowanego cały czas ucierając. • Gdy powstanie gładki krem dodać mak i wymieszać
To co kochamnasączyć go. Znów nałożyć cienką warstwę kremu, banany po okręgu i przykryć je kremem. - Nałożyć ostatni blat z otworem, docisnąć go, nasączyć i pokryć kremem bez bananów. Kremem pokryć również środek tortu tworząc „tubę”. Tak przygotowany tort włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc), można przykryć go np. wysoką miską aby się nie obsuszył. Górny blat schować(...)mleczka otworzyć i wyjąć zwartą część. Zmiksować ją z odrobiną ksylitolu na najwyższych obrotach. Takim kremem posmarować od dołu ostatni górny biszkopt i przykryć nim dolną konstrukcje. Cały tort posmarować resztą kremu i udekorować owocami oraz musli
Candy Pandasrozpuszczenia. Wykonanie końcowe: Biszkopt przekroić tak, by powstały 3 blaty. Każdy blat uprzednio nasączyć ponczem przygotowanym z cukierków i dopiero przełożyć warstwą kremu. Ścisnąć dobrze ciasto, posmarować cienko kremem tort z wierzchu i po bokach oraz ozdobić piankami. Przechowywać w lodówce i smacznego! :-) Ps. Ciasto jest tylko delikatnie miętowe, by nadać mu większy posmak, można dodać pokruszone cukierki także
Poezja Smaków - blog kulinarnyproste! Bułkę tartą wystarczy zarumienić na suchej patelni i pozostawić do ostudzenia. Prawda, że poniższe słodkości udekorowane taką posypką prezentują się dość efektownie? Tort z truskawkowym kremem maślanym Tort z masy makowej z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny Kto z Was znał ten patent
Di gotujeładnie się prezentuje. Jeśli będziemy używać mrożonych owoców, proszę je wcześniej rozmrozić. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort „Owocowy Raj” Składniki: Ciasto kruche: 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 90g schłodzonego masła 1 żółtko 1-2 łyżeczki śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60g cukru pudru Biszkopt: 2 jajka(...)owocowej, lekko docisnąć. Składniki do nasączenia wymieszać i skropić biszkopt. Konfiturą malinową posmarować wierzch biszkoptu. 10. Ananasa osączyć. Plasterki poukładać na wierzchu ciasta, dwa plasterki proszę odłożyć do dekoracji tortu. Krem: 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone, wymieszać mikserem ( patrz FILM ). Dodać sok z cytryny, wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na wierzch ciasta w blaszce
Mała Cukierenkawierzch i boki. Tort najlepiej składać w rancie lub tortownicy, w której piekł się biszkopt. Ciasteczka oreo bez kremu rozdrobnić i kładąc na dłoń przyklejać do boków tortu zanim krem stężeje. Ciemny krem czekoladowy. Kremówkę mocno podgrzać, ale tak aby się nie zagotowała i gorącą zalać połamaną czekoladę. Odstawić do wystudzenia i dobrze schłodzony krótko zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego(...)końcówką małej gwiazdy i ozdobić brzegi oraz tworząc głowę misia. Udekorować biszkoptami i ciasteczkami oreo. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Torty Tagged: brzoskwinie , czekolada , kremówka , żelatyna
https:KKuchniaMniamkremem kokosowym na bazie biszkoptu. Bardzo smaczne, efektowne i proste do przygotowania. PRZEPIS NA CIASTO Z MELONEM Składniki na ciasto z melonem: biszkopt: 4 jaja 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl mąki kukurydzianej do nasączenia: 1/2 szkl wody sok z 1/2 cytryny 3 łyżki syropu np syropu kokosowego lub orzechowego dodatkowo: 1 porcja kremu kokosowego bez nabiału(...)180st. Biszkopt całkowicie studzimy. Biszkopt nasączamy wodą z cytryną i syropem. Na biszkopt wykładamy porcję kremu. Teraz melona kroimy na pół, łyżeczką wydrążamy pestki. Przy pomocy specjalnej łyżeczki do melona, wycinamy z niego kulki, układamy na kremie. Tort wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Artykuł Ciasto z melonem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujektóre można wykorzystać do przygotowania różnych potraw. W mojej głowie od razu pojawił się jednak pomysł na ciasto. I to ciasto nie byle jakie! Przedstawiam Wam dziś biszkoptowy tort ombre z kremem śmietankowym i borówkami. Do tego dekoracja z kwiatów lawendy! Możecie mi wierzyć, zapach przy wysypaniu na stół zawartości woreczka z lawendą jest obłędny. Czułam się tak jakbym(...)cienką warstwę kremu i przykrywamy o ton jaśniejszym kolorem. Powtarzamy ze wszystkimi spodami. Gotowe ciasto można wyrównać ostrym nożem, ja jednak wolę go nie obcinać, a nierówności zakryć kremem. Kiedy cały tort jest już pokryty kremem śmietanowym łatwo możemy zrobić na nim wzorek za pomocą zwykłej łyżeczki. Na wierzch tortu układamy umyte borówki, boki dekorujemy suszoną lawendą. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyłyżki cukru pudru (opcjonalnie) Śmietanę podgrzać i do gorącej włożyć pokruszoną czekoladę. Następnie wymieszać do uzyskania jednolitego czekoladowego sosu. Schłodzić conajmiej 3 godziny. Przed składaniem tortu ubić na stabilny krem Ponad to będziecie potrzebować: 300g galaretki porzeczkowej 1/2 szklanki mocnego alkoholu 1 mocne espresso (około 60 ml) cukier do smaku Drip z solonego karmelu (można użyć(...)kremem czekoladowym(ganache) -zostawcie sobie trochę kremu czekoladowego na posmarowanie boków i góry tortu. Przykryjcie ostatnim biszkoptem nasączcie i odstawcie do lodówki aby się porządnie schłodził. Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu kremem czekoladowym (ganache) i ponownie schłodźcie. Najlepiej tort wstawić na 10 minut do zamrażalnika. Przestudzonym sosem karmelowym( ale jeszcze nie zgęstniałym) polejcie górę tortu który schładzał się
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk