winnego mus owocowy: 250 g rabarbaru 300 g truskawek 4 listki żelatyny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny krem do przełożenia tortu: 500 m śmietany kremówki (38%) 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru krem maślany na bezie: 100 g truskawek 80 g rabarbaru 1 łyżka cukru(...)małym kawałeczku masła, miksując na najniższych obrotach. Krem się zważy, a następnie przybierze pożądaną konsystencję. Na koniec powoli wlać owoce, cały czas miksując. Brzegi i wierzch tortu pokryć kremem maślanym, następnie obłożyć masą cukrową. Barwniki spożywcze rozcieńczyć alkoholem, malować wzorki pociętą na mniejsze kawałki gąbką do mycia naczyń. Odstawić do zaschnięcia, następnie pokropić rozcieńczonym złotym barwnikiem. Smacznego
Pożeraczka, czyli raz adobrzelecz tradycyjny kształt tortu z jadalną ściółką leśną na wierzchu. Dla wielbicieli kruszonki to idealny deser. Nastepnym razem zrobię kuleczki w czekoladzie! Składniki: Kruszonka • 200 g masła • 4 szklanki mąki • 3 łyżki cukru • cukier waniliowy • 3 żółtka • 4 łyżki śmietany • szczypta soli • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Krem • 200 g masła(...)międzyczasie wymieszać kruszonkę. • Upieczoną kruszonkę zsypać do miski i pokruszyć jeszcze rękami jeśli jest zbyt zbrylona. Tak przygotowana może czekać kilka dni na dokończenie tortu. Krem • Masło zmiksować z cukrem waniliowym, aby zrobiło się gładkie, dodawać po łyżce mleka skondensowanego cały czas ucierając. • Gdy powstanie gładki krem dodać mak i wymieszać
To co kochamnasączyć go. Znów nałożyć cienką warstwę kremu, banany po okręgu i przykryć je kremem. - Nałożyć ostatni blat z otworem, docisnąć go, nasączyć i pokryć kremem bez bananów. Kremem pokryć również środek tortu tworząc „tubę”. Tak przygotowany tort włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc), można przykryć go np. wysoką miską aby się nie obsuszył. Górny blat schować(...)mleczka otworzyć i wyjąć zwartą część. Zmiksować ją z odrobiną ksylitolu na najwyższych obrotach. Takim kremem posmarować od dołu ostatni górny biszkopt i przykryć nim dolną konstrukcje. Cały tort posmarować resztą kremu i udekorować owocami oraz musli
Candy Pandasrozpuszczenia. Wykonanie końcowe: Biszkopt przekroić tak, by powstały 3 blaty. Każdy blat uprzednio nasączyć ponczem przygotowanym z cukierków i dopiero przełożyć warstwą kremu. Ścisnąć dobrze ciasto, posmarować cienko kremem tort z wierzchu i po bokach oraz ozdobić piankami. Przechowywać w lodówce i smacznego! :-) Ps. Ciasto jest tylko delikatnie miętowe, by nadać mu większy posmak, można dodać pokruszone cukierki także
Poezja Smaków - blog kulinarnyproste! Bułkę tartą wystarczy zarumienić na suchej patelni i pozostawić do ostudzenia. Prawda, że poniższe słodkości udekorowane taką posypką prezentują się dość efektownie? Tort z truskawkowym kremem maślanym Tort z masy makowej z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny Kto z Was znał ten patent
Di gotujeładnie się prezentuje. Jeśli będziemy używać mrożonych owoców, proszę je wcześniej rozmrozić. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort „Owocowy Raj” Składniki: Ciasto kruche: 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 90g schłodzonego masła 1 żółtko 1-2 łyżeczki śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60g cukru pudru Biszkopt: 2 jajka(...)owocowej, lekko docisnąć. Składniki do nasączenia wymieszać i skropić biszkopt. Konfiturą malinową posmarować wierzch biszkoptu. 10. Ananasa osączyć. Plasterki poukładać na wierzchu ciasta, dwa plasterki proszę odłożyć do dekoracji tortu. Krem: 10. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone, wymieszać mikserem ( patrz FILM ). Dodać sok z cytryny, wymieszać. Gotowy krem wyłożyć na wierzch ciasta w blaszce
Mała Cukierenkawierzch i boki. Tort najlepiej składać w rancie lub tortownicy, w której piekł się biszkopt. Ciasteczka oreo bez kremu rozdrobnić i kładąc na dłoń przyklejać do boków tortu zanim krem stężeje. Ciemny krem czekoladowy. Kremówkę mocno podgrzać, ale tak aby się nie zagotowała i gorącą zalać połamaną czekoladę. Odstawić do wystudzenia i dobrze schłodzony krótko zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego(...)końcówką małej gwiazdy i ozdobić brzegi oraz tworząc głowę misia. Udekorować biszkoptami i ciasteczkami oreo. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Torty Tagged: brzoskwinie , czekolada , kremówka , żelatyna
https:KKuchniaMniamkremem kokosowym na bazie biszkoptu. Bardzo smaczne, efektowne i proste do przygotowania. PRZEPIS NA CIASTO Z MELONEM Składniki na ciasto z melonem: biszkopt: 4 jaja 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl mąki kukurydzianej do nasączenia: 1/2 szkl wody sok z 1/2 cytryny 3 łyżki syropu np syropu kokosowego lub orzechowego dodatkowo: 1 porcja kremu kokosowego bez nabiału(...)180st. Biszkopt całkowicie studzimy. Biszkopt nasączamy wodą z cytryną i syropem. Na biszkopt wykładamy porcję kremu. Teraz melona kroimy na pół, łyżeczką wydrążamy pestki. Przy pomocy specjalnej łyżeczki do melona, wycinamy z niego kulki, układamy na kremie. Tort wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Artykuł Ciasto z melonem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujektóre można wykorzystać do przygotowania różnych potraw. W mojej głowie od razu pojawił się jednak pomysł na ciasto. I to ciasto nie byle jakie! Przedstawiam Wam dziś biszkoptowy tort ombre z kremem śmietankowym i borówkami. Do tego dekoracja z kwiatów lawendy! Możecie mi wierzyć, zapach przy wysypaniu na stół zawartości woreczka z lawendą jest obłędny. Czułam się tak jakbym(...)cienką warstwę kremu i przykrywamy o ton jaśniejszym kolorem. Powtarzamy ze wszystkimi spodami. Gotowe ciasto można wyrównać ostrym nożem, ja jednak wolę go nie obcinać, a nierówności zakryć kremem. Kiedy cały tort jest już pokryty kremem śmietanowym łatwo możemy zrobić na nim wzorek za pomocą zwykłej łyżeczki. Na wierzch tortu układamy umyte borówki, boki dekorujemy suszoną lawendą. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyłyżki cukru pudru (opcjonalnie) Śmietanę podgrzać i do gorącej włożyć pokruszoną czekoladę. Następnie wymieszać do uzyskania jednolitego czekoladowego sosu. Schłodzić conajmiej 3 godziny. Przed składaniem tortu ubić na stabilny krem Ponad to będziecie potrzebować: 300g galaretki porzeczkowej 1/2 szklanki mocnego alkoholu 1 mocne espresso (około 60 ml) cukier do smaku Drip z solonego karmelu (można użyć(...)kremem czekoladowym(ganache) -zostawcie sobie trochę kremu czekoladowego na posmarowanie boków i góry tortu. Przykryjcie ostatnim biszkoptem nasączcie i odstawcie do lodówki aby się porządnie schłodził. Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu kremem czekoladowym (ganache) i ponownie schłodźcie. Najlepiej tort wstawić na 10 minut do zamrażalnika. Przestudzonym sosem karmelowym( ale jeszcze nie zgęstniałym) polejcie górę tortu który schładzał się
Piekarz-Kucharz-Garkotłukkońcówką miksera do rozdrabniania.Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, a następnie dalej ucierając dodawać po łyżce budyń i ucierać do uzyskania puszystej masy.Dowolnie ozdobićPosmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym i schłodzić ok. 3-4 godziny
Mix smakukremówki 36 % 5 łyżek cukru pudru 300 g malin wcześniej rozmrożonych 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 śmietanę śnieżkę w proszku Maliny do przybrania tortu 2-3 opakowania podłużnych biszkoptów. Sposób wykonania kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką. Maliny rozgnieść za pomocą blendera i dodać do kremu, wszystko dokładnie zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż(...)część biszkoptu położyć drugą, również nasączyć ponczem i położyć część ubitego kremu. Na wierzch położyć ostatnią część biszkoptu, jak poprzednie nasączyć. Całość pokryć resztą kremu, udekorować owocami. Boki tortu posmarować kremem i wyłożyć biszkoptami. Całość obwiązać ozdobną wstążką. Gotowy tort przechowywać w lodówce. Smacznego
Na słodko lub wytrawniepierwszym blacie ciemnego biszkoptu rozsmarować warstwę kremu. Następnie ułożyć pionowe warstwy biszkoptu jasnego. Większość kremu przełożyć do worka cukierniczego i wypełnić wolne przestrzenie. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu i przykryć ciemnym biszkoptem. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Następnie udekorować. Krem maślany na bezie szwajcarskiej: Masło wyjąć z lodówki min. 2 godz. wcześniej. Białka wlać(...)miksowania będzie gęsta i kremowa. Mnie się to na szczęście nie zdarzyło :) Pomocny może być film instruktażowy ze strony Marthy Stewart: klik . Dekoracja tortu: Wierzch i boki tortu pokryć cienką warstwą kremu bez barwnika. Większą część kremu odłożyć, resztę dokładnie wymieszać z czerwonym barwnikiem (barwnik dodajemy stopniowo, sprawdzając czy uzyskaliśmy pożądany odcień). Czerwony krem przełożyć do worka cukierniczego z tylką
Domowa Cookierenka Agikerem z miętową nutą, dzięki niemu właśnie tort jest lekki, orzeźwiający i taki wiosenny. Kto się skusi na kawałek?;) Składniki: ciasto: 125ml kefiru 60ml oleju rzepakowego 2 małe jajka 3/4 szklanki brązowego cukru 1 szklanka mąki 2 kopiaste łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 kopiasta łyżeczka proszku 125ml mocnej gorącej kawy krem: 100g czekolady z nadzieniem miętowym 400ml śmietanki(...)również dobrze schłodzić. Obie śmietanki połączyć, ubić na puszysty krem. Na paterę wyłożyć jeden blat, skropić kawą z likierem, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem, również nasączyć, wyłożyć resztę kremu. Tort wstawić na kilka godzin do lodówki. Przygotować polewę: czekoladę posiekać, zalać mlekiem, podgrzewać mieszając, aż się rozpuści i powstanie gładka polewa. Polewę ostudzić, żeby była letnia i wciąż lejąca
Obiad gotowysmak moich ukochanych orzeszków, dlatego ciasto szczególnie przypadło mi do gustu. Całość jest wilgotna, wcale nie za słodka i nasz kaloryfer spokojnie może robić nawet za urodzinowy tort – z przepisu otrzymujemy dużą blachę ciasta. Najlepsze jest zdecydowanie na drugi lub nawet trzeci dzień, kiedy wszystkie składniki się “przegryzą”, dlatego to ciasto można na spokojnie przygotować dzień(...)mniejszej). Pieczemy ok. 30 minut w 180°C (170°C z termoobiegiem). Gotowy biszkopt zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy będzie zimny, przekrawamy go na dwie cienkie części (tak jak tort). Krem maślany: W czasie gdy biszkopt się piecze, możemy przygotować krem. Dwie i pół szklanki mleka zagotowujemy razem z cukrem. Do małego naczynia dodajemy dwa żółtka, łyżkę mąki i budynie
Poezja smaku