śmietany nie lubię...Ogólnie nie przepadam za nabiałem, co jest skutkiem moich alergii. To jest też jeden z powodów, dla których nigdy nie lubiłam tortów ;) Do twarożku niedawno się przekonałam i dlatego krem z jest z niego ;) Jeśli jednak wolicie inny, odsyłam do oryginalnego przepisu ;) Aczkolwiek ten, który ja przedstawiam jest pyszny! I w sumie też lżejszy(...)przekładać je kremem. W kolejności : fioletowy -> krem -> niebieski -> krem -> zielony -> krem -> żółty -> krem -> pomarańczowy -> krem -> czerwony -> krem. Boki tortu również posmarować kremem, jeśli trochę Wam go zostanie możecie jakoś udekorować wierzch ;) Tort schłodzić w lodówce przez ok. 2h i tam też go przechowywać. Smacznego! :) I...100 lat! :) Przepis dodaję
chili & sugarprezentuje się efektownie. A czekoladowe łezki są bardzo wydajne, nie zużyłam nawet połowy opakowania. Tort z niczego Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao krem budyniowy 0,5l mleka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki(...)orzecha laskowego. Krok 4 Nasączone płaty biszkoptu przełożyłam najpierw kremem ciemnym, potem domowej roboty konfiturą wiśniową, a na to białym kremem. Następnie znów ciemnym kremem. Mając przełożony tort, resztą kremu wysmarowałam boki i wierzch tortu według własnej inwencji twórczej :) Krok 5 Tort udekorowałam liliami i łezkami z czekolady, które przysłała nam na spróbowanie firma http://www.slodkiswiat.com.pl function load(url, callback
CoolinarniePLurodzin brata. Tort zrobiłam w stylizacji pszczelarskiej,ponieważ brat jest pszczelarzem :) Tort składa się z dwóch rodzajów ciasta-biszkoptu oraz spodów miodowych. Całość jest przełożona kremem z dodatkiem barwnika spożywczego. Bardzo Wam polecam ten tort- jest wspaniały :) SKŁADNIKI tortownica 21 cm BISZKOPT 5 jajek 3/4 szkl cukru 8 łyżek wody 8 łyżek oleju 1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szkl(...)znów trochę masy,potem biszkopt -poczujemy ,masa i spód miodowy itd. Warstwy to biszkopt,krem,spód,krem,biszkopt,krem,spód,krem,biszkopt,krem,spód,krem i biszkopt :) Tort smarujemy kremem,boki obtaczamy startą gorzką czekoladą. Do części pozostałej masy dodajemy troszkę kakao i dekorujemy dookoła rozetkami raz żółta raz kakaowa . Z masy wyciskamy coś na kształt pszczółek,kakaową
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuLekki tort z kremem waniliowym i malinami. Ozdobiony owocami sezonowymi i czekoladowym dripem. I taki właśnie miał być - lekki, owocowy- niespodzianka urodzinowa. Tort z powodzeniem zrobicie w waszej kuchni. Nie ma w nim nic, co może sprawić wam kłopot, a na pewno sprawicie radość swojej rodzinie. Średnica tortu to 18 cm. Biszkopt piekłam(...)kremu, poukładajcie trochę świeżych malin i połóżcie kolejny biszkopt. Nasączcie i postępujcie dokładnie tak samo jak z pierwsza częścią biszkoptu. Na końcu posmarujcie wierzch ostatnią częścią kremu, wyrównując dokładnie, i schłodźcie tort conajmniej 2 godziny w lodówce (lub 20 minut w zamrażarce) Schłodzony tort wyjmijcie delikatnie z tortownicy. Wyrównajcie boki i oblejcie czekoladową polewą. Ozdóbcie według uznania. Użyłam owoców
Piekarz-Kucharz-Garkotłukciepłej ale nie gorącej wody pół łyżeczki miodu (akacjowy lub wielokwiatowy) Wszystko trzeba razem podgrzać (nie zagotować) i gotową zimną już mieszanką nasączać blaty biszkoptowe podczas przekładania tortu. Krem z masłem orzechowym do tortu : 2 małe śmietanki 36% (400 g) 2 serki mascarpone (500 g) łyżka cukru trzcinowego 50 g miękkiego masła 200-220 g masła orzechowego (ja użyłem
Kuba Gotujeciepłej ale nie gorącej wody pół łyżeczki miodu (akacjowy lub wielokwiatowy) Wszystko trzeba razem podgrzać (nie zagotować) i gotową zimną już mieszanką nasączać blaty biszkoptowe podczas przekładania tortu. Krem z masłem orzechowym do tortu : 2 małe śmietanki 36% (400 g) 2 serki mascarpone (500 g) łyżka cukru trzcinowego 50 g miękkiego masła 200-220 g masła orzechowego (ja użyłem
Kuba GotujeUlubiony włoski deser z biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso i likierem amaretto przełożony warstwą kremu z serka mascarpone, jajek, cukru i śmietany był inspiracją powstania mojego tortu urodzinowego. A podobno kobiety nie lubią swoich urodzin, ja wprost przeciwnie! Każde moje urodziny świętuję z wielką radością. Fantastycznie jest mieć jeden dzień w roku tylko dla siebie i poczuć się wyjątkowo(...)żelatynę i miksujemy krótko, ale na najwyższych obrotach. Kawę mieszamy z likierem i nasączamy blaty z biszkoptu, które przekładamy przygotowanym kremem. Boki i wierzch tortu także smarujemy kremem. Boki tortu obkładamy podłużnymi biszkoptami i dość ciasno przewiązujemy wstążką, by podczas chłodzenia biszkopty przykleiły się do tortu. Tort wstawiamy na całą noc do lodówki, przed podaniem wierzch posypujemy ciemnym kakao
Smakowity Blog Kulinarnykrem borówkowy na ciasto. Dajemy kolejne ciasto, które nasączamy ponczem i nakładamy cały krem malinowy. Na krem malinowy dajemy czwarty kawałek ciasta, również nasączamy go ponczem. Przekładamy na tort połowę kremu czekoladowego (który został). Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem, również dajemy do lodówki.Po dwóch godzinach wyciągamy tort z lodówki i otwieramy boki tortownicy i obkładamy(...)kremem czekoladowym.Tort znowu dajemy do lodówki na pół godzinki. Po tym czasie możemy udekorować tort.Najlepiej, żeby taki tort spędził całą noc w lodówce :)Tak wyglądał prezencik jeszcze nie spakowany :) Solenizant ukoił pierwsze dwa kawałeczki :)A tak wyglądał kawałeczek podarowany w prezencie od solenizanta :*Bardzo dziękuję za inspirację : margarytka
Serce zamknięte w formie pysznościkruche ciasto z delikatnym kremem mascarpone w środku. Zobacz przepis na tort bezowy, z którym poradzisz sobie nawet nie mając doświadczenia w wypiekach. Jak przygotować tort bezowy? Tort bezowy jest lekki i słodki, co przełamuje subtelnie kwaśna konfitura z owoców leśnych. Ja przygotowałam go z dwóch blatów i kremu, jednak możesz bez problemu zrobić wyższą wersję i udekorować ją świeżymi(...)blacie, który jest spodem tortu równomiernie rozmieść konfiturę z owoców leśnych. Na nią nałóż krem mascarpone. Następnie, przykryj całość górnym blatem z bezy. Tak przygotowany tort możesz przechowywać w lodówce. Artykuł Tort bezowy z kremem mascarpone pochodzi z serwisu Rozdomowiona
Rozdomowionaczasu do czasu lubię zrobić torcik dla moich znajomych. Mogę się wtedy mega odstresować i poszaleć z fantazyjnym ozdabianiem. Tym razem tort był na rocznicę ślubu i choć nie mam mega zdolności to mnie się podobał. Mam nadzieję że i smakował dobrze. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * litr śmietany kremówki * 200g serka mascarpone * 300g malin * dżem wiśniowy(...)Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Każdy spód nasączyć ponczem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i mascarpone. Dodać przetarte przez sitko maliny. Krem wymieszać. Biszkopty przekładać dżemem i kremem. Wierzch tortu posmarować kremem i wyrównać. Obłożyć boki tortu rurkami. Udekorować według uznania
Magiczne Życie MartyDomowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wyrobiłabym się w 30 minut :) Taki tort śmiało można podać gościom na każdej imprezie, albo przygotować na urodziny. Maliny pięknie dopełniają całość i idealnie łączą się z kokosowym kremem. Tort można przygotować też w wersji bez nabiału, bo serek mascarpone śmiało można zastąpić drugą puszką gęstego mleczka kokosowego (polecam zwłaszcza to w wersji light, które można znaleźć m.in(...)temperaturze pokojowej. Bardzo zachęcam wypróbować przepis! Składniki( tortownica o średnicy 24 cm) : Biszkopt: 4 jajka 6 łyżek ksylitolu 10 łyżek mąki ryżowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (stała część) 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: ok. 250 g świeżych malin Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC
Healthy food explorerprzepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia . Pewnie ten tort by nie powstał, gdyby nie pytanie jednej z moich czytelniczek, Aleksandry :) Ola właśnie zapytała o wykorzystanie kremu do stworzenia tortu, więc stwierdziłam, że to może być super pomysł i warto taki malinowy tort zrobić na bloga :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px(...)tortu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć część kremu, następnie połowę frużeliny. Nałożyć środkowy blat biszkoptu, część kremu i resztę frużeliny. Nałożyć ostatni blat biszkoptowy, posmarować kremem górę tortu i obwód dookoła. Na wierzchu zrobić za pomocą rękawa cukierniczego i tyle ozdobne chmurki. Płatki migdałów podsmażyć (podprażyć) krótko na suchej patelni. Ostudzić. Wierzch tortu posypać migdałami, ozdobić świeżymi
Kulinarne Przebojekremu dodałam serek mascarpone. Do jego zrobienia namówił mnie jeden z czytelników Małej Cukierenki Pan Tomasz M. i jestem wdzięczna, bo tort jest pyszny i stworzyłam nowy orzechowy krem do tortów:) (inspiracja ze strony arabeska). Składniki:Ciasto:300g mąki pszennej (użyłam tortowej)120g naturalnego miodu120g cukru pudru100g zmielonych orzechów włoskich1 jajko1 żółtko1 łyżeczka sody1 łyżka wodyKrem orzechowy(...)dużej łyżce masy śmietanowej i po każdym dodaniu wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach, tylko do połączenia składników. 7. Placki przełożyć kremem (Nie całym! Proszę zostawić kremu na wierzch i boki tortu), co drugi dodatkowo posmarować jeszcze 1 łyżką powideł śliwkowych. Pozostałym kremem posmarować wierzch i boki tortu. Tort ozdobić połówkami orzechów włoskich i posypać zmielonymi orzechami. Tort odstawić
Mała Cukierenkajeśli chcę, by była dość sztywna. Tutaj użyłam go nieco mniej. Poza tym agar nie ma zapachu, w przeciwieństwie do żelatyny, stąd czujemy wyłącznie smak kawy w śmietankowym kremie. TORT KAWOWY Z WIŚNIAMI. /własny; spód z: Moje Wypieki; / spód: 5 jajek3/4 szklanki cukru2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao krem: 3 śmietany kremówki(...)ubijam na sztywno, dodając partiami pod koniec ubijania cukier puder i proszek kawy. Na samym końcu dodaję wystudzony napar kawy z agarem, miksuję. tort: Spód ciasta skrapiam likierem, następnie rozsmarowuję połowę słoiczka wiśniowego dżemu. Wykładam porcję kremu, rozprowadzam go i przyciskam kolejnym blatem ciasta. Znów skrapiam alkoholem, wykładam dżem, na to krem, przykrywam blatem. Resztę kremu rozsmarowuję
W kuchni Karmel-itki