krem do tortów - 4503 przepisów (strona:25/301)

rainbow cake. urodziny w kolorach tęczy 210

śmietany nie lubię...Ogólnie nie przepadam za nabiałem, co jest skutkiem moich alergii. To jest też jeden z powodów, dla których nigdy nie lubiłam tortów ;) Do twarożku niedawno się przekonałam i dlatego krem z jest z niego ;) Jeśli jednak wolicie inny, odsyłam do oryginalnego przepisu ;) Aczkolwiek ten, który ja przedstawiam jest pyszny! I w sumie też lżejszy(...)przekładać je kremem. W kolejności : fioletowy -> krem -> niebieski -> krem -> zielony -> krem -> żółty -> krem -> pomarańczowy -> krem -> czerwony -> krem. Boki tortu również posmarować kremem, jeśli trochę Wam go zostanie możecie jakoś udekorować wierzch ;) Tort schłodzić w lodówce przez ok. 2h i tam też go przechowywać. Smacznego! :) I...100 lat! :) Przepis dodaję

chili & sugar
Tort z niczego 407

prezentuje się efektownie. A czekoladowe łezki są bardzo wydajne, nie zużyłam nawet połowy opakowania. Tort z niczego Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao krem budyniowy 0,5l mleka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki(...)orzecha laskowego. Krok 4 Nasączone płaty biszkoptu przełożyłam najpierw kremem ciemnym, potem domowej roboty konfiturą wiśniową, a na to białym kremem. Następnie znów ciemnym kremem. Mając przełożony tort, resztą kremu wysmarowałam boki i wierzch tortu według własnej inwencji twórczej :) Krok 5 Tort udekorowałam liliami i łezkami z czekolady, które przysłała nam na spróbowanie firma http://www.slodkiswiat.com.pl function load(url, callback

CoolinarniePL
Tort pszczółka-z miodowymi spodami,biszkoptem i kremem 262

urodzin brata. Tort zrobiłam w stylizacji pszczelarskiej,ponieważ brat jest pszczelarzem :) Tort składa się z dwóch rodzajów ciasta-biszkoptu oraz spodów miodowych. Całość jest przełożona kremem z dodatkiem barwnika spożywczego. Bardzo Wam polecam ten tort- jest wspaniały :) SKŁADNIKI tortownica 21 cm BISZKOPT 5 jajek 3/4 szkl cukru 8 łyżek wody 8 łyżek oleju 1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szkl(...)znów trochę masy,potem biszkopt -poczujemy ,masa i spód miodowy itd. Warstwy to biszkopt,krem,spód,krem,biszkopt,krem,spód,krem,biszkopt,krem,spód,krem i biszkopt :) Tort smarujemy kremem,boki obtaczamy startą gorzką czekoladą.  Do części pozostałej masy dodajemy troszkę kakao i dekorujemy dookoła rozetkami raz żółta raz kakaowa .  Z masy wyciskamy coś na kształt pszczółek,kakaową

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Urodzinowy tort owocowy 744

Lekki tort z kremem waniliowym i malinami.  Ozdobiony owocami sezonowymi i czekoladowym dripem.  I taki właśnie miał być - lekki, owocowy- niespodzianka urodzinowa.  Tort z powodzeniem zrobicie w waszej kuchni.  Nie ma w nim nic, co może sprawić wam kłopot, a na pewno sprawicie radość swojej rodzinie.  Średnica tortu to 18 cm.  Biszkopt piekłam(...)kremu, poukładajcie trochę świeżych malin i połóżcie kolejny biszkopt. Nasączcie i postępujcie dokładnie tak samo jak z pierwsza częścią biszkoptu.  Na końcu posmarujcie wierzch ostatnią częścią kremu, wyrównując dokładnie, i schłodźcie tort conajmniej 2 godziny w lodówce (lub 20 minut w zamrażarce) Schłodzony tort wyjmijcie delikatnie z tortownicy. Wyrównajcie boki i oblejcie czekoladową polewą. Ozdóbcie według uznania. Użyłam owoców

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort z masłaem orzechowym 233

ciepłej ale nie gorącej wody pół łyżeczki miodu (akacjowy lub wielokwiatowy) Wszystko trzeba razem podgrzać (nie zagotować) i gotową zimną już mieszanką nasączać blaty biszkoptowe podczas przekładania tortu. Krem z masłem orzechowym do tortu : 2 małe śmietanki 36% (400 g) 2 serki mascarpone (500 g) łyżka cukru trzcinowego  50 g miękkiego masła 200-220 g masła orzechowego (ja użyłem

Kuba Gotuje
Tort z masłaem orzechowym 197

ciepłej ale nie gorącej wody pół łyżeczki miodu (akacjowy lub wielokwiatowy) Wszystko trzeba razem podgrzać (nie zagotować) i gotową zimną już mieszanką nasączać blaty biszkoptowe podczas przekładania tortu. Krem z masłem orzechowym do tortu : 2 małe śmietanki 36% (400 g) 2 serki mascarpone (500 g) łyżka cukru trzcinowego  50 g miękkiego masła 200-220 g masła orzechowego (ja użyłem

Kuba Gotuje
Tort tiramisu 351

Ulubiony włoski deser z biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso i likierem amaretto przełożony warstwą kremu z serka mascarpone, jajek, cukru i śmietany był inspiracją powstania mojego tortu urodzinowego. A podobno kobiety nie lubią swoich urodzin, ja wprost przeciwnie! Każde moje urodziny świętuję z wielką radością. Fantastycznie jest mieć jeden dzień w roku tylko dla siebie i poczuć się wyjątkowo(...)żelatynę i  miksujemy krótko, ale na najwyższych obrotach. Kawę mieszamy z likierem i nasączamy blaty z biszkoptu, które przekładamy przygotowanym kremem. Boki i wierzch tortu także smarujemy kremem. Boki tortu obkładamy podłużnymi biszkoptami i dość ciasno przewiązujemy wstążką, by podczas chłodzenia biszkopty przykleiły się do tortu. Tort wstawiamy na całą noc do lodówki, przed podaniem wierzch posypujemy ciemnym kakao

Smakowity Blog Kulinarny
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 273

krem borówkowy na ciasto. Dajemy kolejne ciasto, które nasączamy ponczem i nakładamy cały krem malinowy. Na krem malinowy dajemy czwarty kawałek ciasta, również nasączamy go ponczem. Przekładamy na tort połowę kremu czekoladowego (który został). Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem, również dajemy do lodówki.Po dwóch godzinach wyciągamy tort z lodówki i otwieramy boki tortownicy i obkładamy(...)kremem czekoladowym.Tort znowu dajemy do lodówki na pół godzinki. Po tym czasie możemy udekorować tort.Najlepiej, żeby taki tort spędził całą noc w lodówce :)Tak wyglądał prezencik jeszcze nie spakowany :) Solenizant ukoił pierwsze dwa kawałeczki :)A tak wyglądał kawałeczek podarowany w prezencie od solenizanta :*Bardzo dziękuję za inspirację : margarytka

Serce zamknięte w formie pyszności
Tort bezowy z kremem mascarpone 164

kruche ciasto z delikatnym kremem mascarpone w środku. Zobacz przepis na tort bezowy, z którym poradzisz sobie nawet nie mając doświadczenia w wypiekach. Jak przygotować tort bezowy? Tort bezowy jest lekki i słodki, co przełamuje subtelnie kwaśna konfitura z owoców leśnych. Ja przygotowałam go z dwóch blatów i kremu, jednak możesz bez problemu zrobić wyższą wersję i udekorować ją świeżymi(...)blacie, który jest spodem tortu równomiernie rozmieść konfiturę z owoców leśnych. Na nią nałóż krem mascarpone. Następnie, przykryj całość górnym blatem z bezy. Tak przygotowany tort możesz przechowywać w lodówce. Artykuł Tort bezowy z kremem mascarpone pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Torcik malinowy na rocznice ślubu 169

czasu do czasu lubię zrobić torcik dla moich znajomych. Mogę się wtedy mega odstresować i poszaleć z fantazyjnym ozdabianiem. Tym razem tort był na rocznicę ślubu i choć nie mam mega zdolności to mnie się podobał. Mam nadzieję że i smakował dobrze. Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * litr śmietany kremówki  * 200g serka mascarpone  * 300g malin * dżem wiśniowy(...)Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Każdy spód nasączyć ponczem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i mascarpone. Dodać przetarte przez sitko maliny. Krem wymieszać. Biszkopty przekładać dżemem i kremem. Wierzch tortu posmarować kremem i wyrównać. Obłożyć boki tortu rurkami. Udekorować według uznania

Magiczne Życie Marty
Domowa beza Pavlova 233

Domowa beza Pavlova to klasyczna beza, krem z bitej śmietany z dużą ilością owoców. Pięknie wygląda i smak to niczym rozkosz dla podniebienia. Nie jest to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fit torcik z kremem kokosowym i malinami 227

wyrobiłabym się w 30 minut :) Taki tort śmiało można podać gościom na każdej imprezie, albo przygotować na urodziny. Maliny pięknie dopełniają całość i idealnie łączą się z kokosowym kremem. Tort można przygotować też w wersji bez nabiału, bo serek mascarpone śmiało można zastąpić drugą puszką gęstego mleczka kokosowego (polecam zwłaszcza to w wersji light, które można znaleźć m.in(...)temperaturze pokojowej. Bardzo zachęcam wypróbować przepis! Składniki( tortownica o średnicy 24 cm) : Biszkopt: 4 jajka 6 łyżek ksylitolu 10 łyżek mąki ryżowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (stała część) 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: ok. 250 g świeżych malin Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC

Healthy food explorer
Tort Malinowa Rozkosz 9184

przepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia . Pewnie ten tort by nie powstał, gdyby nie pytanie jednej z moich czytelniczek, Aleksandry :) Ola właśnie zapytała o wykorzystanie kremu do stworzenia tortu, więc stwierdziłam, że to może być super pomysł i warto taki malinowy tort zrobić na bloga :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px(...)tortu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na pierwszy blat biszkoptu wyłożyć część kremu, następnie połowę frużeliny. Nałożyć środkowy blat biszkoptu, część kremu i resztę frużeliny. Nałożyć ostatni blat biszkoptowy, posmarować kremem górę tortu i obwód dookoła. Na wierzchu zrobić za pomocą rękawa cukierniczego i tyle ozdobne chmurki. Płatki migdałów podsmażyć (podprażyć) krótko na suchej patelni. Ostudzić. Wierzch tortu posypać migdałami, ozdobić świeżymi

Kulinarne Przeboje
Tort miodowo – orzechowy wielowarstwowy 241

kremu dodałam serek mascarpone. Do jego zrobienia namówił mnie jeden z czytelników Małej Cukierenki Pan Tomasz M. i jestem wdzięczna, bo tort jest pyszny i stworzyłam nowy orzechowy krem do tortów:) (inspiracja ze strony arabeska).    Składniki:Ciasto:300g mąki pszennej (użyłam tortowej)120g naturalnego miodu120g cukru pudru100g zmielonych orzechów włoskich1 jajko1 żółtko1 łyżeczka sody1 łyżka wodyKrem orzechowy(...)dużej łyżce masy śmietanowej i po każdym dodaniu wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach, tylko do połączenia składników. 7. Placki przełożyć kremem (Nie całym! Proszę zostawić kremu na wierzch i boki tortu), co drugi dodatkowo posmarować jeszcze 1 łyżką powideł śliwkowych. Pozostałym kremem posmarować wierzch i boki tortu. Tort ozdobić połówkami orzechów włoskich i posypać zmielonymi orzechami. Tort odstawić

Mała Cukierenka
TORT KAWOWY Z WIŚNIAMI. 196

jeśli chcę, by była dość sztywna. Tutaj użyłam go nieco mniej. Poza tym agar nie ma zapachu, w przeciwieństwie do żelatyny, stąd czujemy wyłącznie smak kawy w śmietankowym kremie.  TORT KAWOWY Z WIŚNIAMI. /własny; spód z: Moje Wypieki; / spód: 5 jajek3/4 szklanki cukru2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej)1/3 szklanki kakao krem: 3 śmietany kremówki(...)ubijam na sztywno, dodając partiami pod koniec ubijania cukier puder i proszek kawy. Na samym końcu dodaję wystudzony napar kawy z agarem, miksuję. tort: Spód ciasta skrapiam likierem, następnie rozsmarowuję połowę słoiczka wiśniowego dżemu. Wykładam porcję kremu,  rozprowadzam go i przyciskam kolejnym blatem ciasta.  Znów skrapiam alkoholem, wykładam dżem, na to krem, przykrywam blatem. Resztę kremu rozsmarowuję

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania