krem do tortów - 4503 przepisów (strona:25/301)

Tort bezowy z truskawkami 127

ciągnąca, ale przede wszystkim bardzo słodka. Takie też były moje blaty bezowe w tym torcie. Słodycz bezy została zneutralizowana truskawkami i mało słodkim kremem. Tort urodzinowy dla Moniki! Składniki: Blaty bezowe • 8 białek z dużych jajek – 250 ml • 450 g cukru • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki octu Krem • 500 g sera mascarpone(...)piec przez 30 minut, • Zmniejszyć temperaturę do 100 st.C i suszyć bezy przez 2,5 godziny. Krem • Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem. • Pod koniec ubijania dodać ser mascarpone i szybko zmiksować na gładko. Składanie tortu • Na tortownicy ułożyć płaski spód bezowy, nałożyć połowę masy i przykryć drugim blatem delikatnie dociskając

To co kocham
Tort makowy kawowy 165

makowy? Uwielbiam mak , a tort makowy zawsze piekę na święta. W tym roku zdecydowałam się na tort makowy z kremem kawowym. Do wypieku tortu użyłam gotowego zmielonego maku. Tort przełożyłam kremem kawowym. Upiekłam torta z połowy składników i od razu pożałowałam. Był pyszny i szybko się skończył. Tort makowy nie wymaga nasączania, jest lekki i puszysty, a przy tym łatwy(...)koniec dodaj alkohol i zmiksuj jeszcze raz. Metalową obręcz zmniejsz do 18 cm. Włóż na dno pierwszy placek i posmaruj większością kremu. Przykryj drugim plackiem i wstaw do lodówki wraz z resztą masy. Po 20 minutach wyjmij tort i resztę masy. z lodówki. Zdejmij obręcz i posmaruj tort resztą masy. Udekoruj wierzch tortu połówkami orzechów pecan. Boki obsyp pokrojonymi pekan

codojedzenia
Tort bezowy z kremem kokosowym i owocami 176

się przyrumieniać - obniżcie temperaturę piekarnika) Po 2h wyłączcie piekarnik i zostawcie w nim bezy na kilka godzin, by spokojnie wystygły. Nie otwierajcie drzwiczek. Bezę możecie przygotować dzień przed podawaniem tortu. Krem i owoce nakładamy na bezę w dniu jej podania. W cieple, lodówce i z dodatkami beza ulega rozpuszczeniu.   Krem kokosowy: 350ml śmietany kremówki (30-36%) 250g mascarpone(...)granat. Mango kroimy na małe kawałki i wrzucamy do blendera, blendujemy całość na puree, którym polejemy tort. Gdy wszystkie składniki są gotowe możemy przejść do składania tortu. :) Na paterze układamy 1 łyżkę kremu kokosowego, tak, by przywarła do niego dolna beza. Układamy jeden blat bezowy, wykładamy na niego połowę kremu kokosowego. Na górę kładziemy drugi blat i smarujemy go pozostałą

Cooking Monster
PROSTE I SZYBKIE CIASTO "JADĄ GOŚCIE" 162

ciastka. Tym razem jednak przygotowałam na szybko ciasto dosłownie z 3 składników. Wyszło naprawdę smacznie :) Składniki: * około 300g gotowych podłużnych ciastek francuskich (użyłam  Brześć ) * 1 paczka gotowego kremu do tortów o smaku truskawkowym * 200 ml mleka Wykonanie: Wszystkie ciastka francuskie przekroić na pół. Wyłożyć nimi spód blachy (użyłam kwadratową 20 x 20 cm). Do miski wlać mleko, wsypać krem(...)tortów, miksować do uzyskania gęstego kremu. Krem wyłożyć na paluszki francuskie. Na wierzch ułożyć obok siebie ciastka francuskie. Ciasto wstawić do lodówki. Przyznam, że nie jestem zwolenniczką gotowych kremów i sięgam po nie w ostateczności. Można tu użyć zarówno dowolnego smaku kremu jak i śmietanę kremówkę lub krem do karpatki

Zrób to smacznie
Tort kakaowy pistacjowo-malinowy 128

właśnie wtedy zrobię sobie dyspensę i zjem kawałek tortu. Nad smakami myślałam dużo wcześniej, jednak na nic nie mogłam się zdecydować. Aż pewnego razu zobaczyłam u Miśki (Z piekarnika) tort jaki zrobiła dla siebie na urodziny- pistacjowo malinowy. No nie sposób zrobić identycznego, ale stwierdziłam, że smaki będą właśnie takie. Tort nie jest najtańszy. Pasta pistacjowa do najtańszych nie należy(...)całości do garnka i podgrzewamy. Do wrzącego syropu wsypujemy galaretkę i pozostawiamy do lekkiego stężenia. Przełożenie: Biszkopt- krem pistacjowy- chrupka pistacjowa- minimalna ilość kremu pistacjowego- biszkopt- minimalna ilość kremu pistacjowego- galaretka malinowa- biszkopt- krem pistacjowy, w który wbijamy świeże maliny- biszkopt Złożony tort, najlepiej w wysokim rancie,  przechowujemy w lodówce kilka godzin. Schłodzony obkrajamy delikatnie długim, ostrym nożem (można

Kuchnia w czekoladzie
TORT URODZINOWY 114

czekoladą).  Masę teraz trzeba odstawić na około 6- 7 godzin.  Po tym czasie miksować krem na najwyższych obrotach miksera przez około 5- 6 minut. Krem w ten sposób stanie się bardziej puszysty i łatwiej będzie go rozprowadzać na torcie. Podczas mieszania dodawać stopniowo biały barwnik, aby krem był biały (bez barwnika będzie kremowy).  Drip z białej czekolady(...)biszkopt równomiernie rozsmarować  połowę kremu truskawkowego. Na to położyć żelkę truskawkową, na wierzchu rozsmarować drugą połowę kremu truskawkowego. Położyć kolejny krążek biszkoptu, nasączyć wodą. Ponownie rozsmarować połową kremu, tym razem śmietankowego, położyć żelkę jeżynową, rozsmarować  pozostały krem śmietankowy. Przykryć to wszystko ostatnim krążkiem biszkoptu, nasączyć wodą. Górę oraz boki tortu posmarować cienką warstwą ganache z białej czekolady, wygładzić

Zrób to smacznie
rainbow cake. urodziny w kolorach tęczy 165

śmietany nie lubię...Ogólnie nie przepadam za nabiałem, co jest skutkiem moich alergii. To jest też jeden z powodów, dla których nigdy nie lubiłam tortów ;) Do twarożku niedawno się przekonałam i dlatego krem z jest z niego ;) Jeśli jednak wolicie inny, odsyłam do oryginalnego przepisu ;) Aczkolwiek ten, który ja przedstawiam jest pyszny! I w sumie też lżejszy(...)przekładać je kremem. W kolejności : fioletowy -> krem -> niebieski -> krem -> zielony -> krem -> żółty -> krem -> pomarańczowy -> krem -> czerwony -> krem. Boki tortu również posmarować kremem, jeśli trochę Wam go zostanie możecie jakoś udekorować wierzch ;) Tort schłodzić w lodówce przez ok. 2h i tam też go przechowywać. Smacznego! :) I...100 lat! :) Przepis dodaję

chili & sugar
Tort z niczego 370

prezentuje się efektownie. A czekoladowe łezki są bardzo wydajne, nie zużyłam nawet połowy opakowania. Tort z niczego Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki biszkopt 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao krem budyniowy 0,5l mleka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki(...)orzecha laskowego. Krok 4 Nasączone płaty biszkoptu przełożyłam najpierw kremem ciemnym, potem domowej roboty konfiturą wiśniową, a na to białym kremem. Następnie znów ciemnym kremem. Mając przełożony tort, resztą kremu wysmarowałam boki i wierzch tortu według własnej inwencji twórczej :) Krok 5 Tort udekorowałam liliami i łezkami z czekolady, które przysłała nam na spróbowanie firma http://www.slodkiswiat.com.pl function load(url, callback

CoolinarniePL
Tort pszczółka-z miodowymi spodami,biszkoptem i kremem 219

urodzin brata. Tort zrobiłam w stylizacji pszczelarskiej,ponieważ brat jest pszczelarzem :) Tort składa się z dwóch rodzajów ciasta-biszkoptu oraz spodów miodowych. Całość jest przełożona kremem z dodatkiem barwnika spożywczego. Bardzo Wam polecam ten tort- jest wspaniały :) SKŁADNIKI tortownica 21 cm BISZKOPT 5 jajek 3/4 szkl cukru 8 łyżek wody 8 łyżek oleju 1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szkl(...)znów trochę masy,potem biszkopt -poczujemy ,masa i spód miodowy itd. Warstwy to biszkopt,krem,spód,krem,biszkopt,krem,spód,krem,biszkopt,krem,spód,krem i biszkopt :) Tort smarujemy kremem,boki obtaczamy startą gorzką czekoladą.  Do części pozostałej masy dodajemy troszkę kakao i dekorujemy dookoła rozetkami raz żółta raz kakaowa .  Z masy wyciskamy coś na kształt pszczółek,kakaową

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Urodzinowy tort owocowy 706

Lekki tort z kremem waniliowym i malinami.  Ozdobiony owocami sezonowymi i czekoladowym dripem.  I taki właśnie miał być - lekki, owocowy- niespodzianka urodzinowa.  Tort z powodzeniem zrobicie w waszej kuchni.  Nie ma w nim nic, co może sprawić wam kłopot, a na pewno sprawicie radość swojej rodzinie.  Średnica tortu to 18 cm.  Biszkopt piekłam(...)kremu, poukładajcie trochę świeżych malin i połóżcie kolejny biszkopt. Nasączcie i postępujcie dokładnie tak samo jak z pierwsza częścią biszkoptu.  Na końcu posmarujcie wierzch ostatnią częścią kremu, wyrównując dokładnie, i schłodźcie tort conajmniej 2 godziny w lodówce (lub 20 minut w zamrażarce) Schłodzony tort wyjmijcie delikatnie z tortownicy. Wyrównajcie boki i oblejcie czekoladową polewą. Ozdóbcie według uznania. Użyłam owoców

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort z masłaem orzechowym 198

ciepłej ale nie gorącej wody pół łyżeczki miodu (akacjowy lub wielokwiatowy) Wszystko trzeba razem podgrzać (nie zagotować) i gotową zimną już mieszanką nasączać blaty biszkoptowe podczas przekładania tortu. Krem z masłem orzechowym do tortu : 2 małe śmietanki 36% (400 g) 2 serki mascarpone (500 g) łyżka cukru trzcinowego  50 g miękkiego masła 200-220 g masła orzechowego (ja użyłem

Kuba Gotuje
Tort z masłaem orzechowym 147

ciepłej ale nie gorącej wody pół łyżeczki miodu (akacjowy lub wielokwiatowy) Wszystko trzeba razem podgrzać (nie zagotować) i gotową zimną już mieszanką nasączać blaty biszkoptowe podczas przekładania tortu. Krem z masłem orzechowym do tortu : 2 małe śmietanki 36% (400 g) 2 serki mascarpone (500 g) łyżka cukru trzcinowego  50 g miękkiego masła 200-220 g masła orzechowego (ja użyłem

Kuba Gotuje
Tort tiramisu 298

Ulubiony włoski deser z biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso i likierem amaretto przełożony warstwą kremu z serka mascarpone, jajek, cukru i śmietany był inspiracją powstania mojego tortu urodzinowego. A podobno kobiety nie lubią swoich urodzin, ja wprost przeciwnie! Każde moje urodziny świętuję z wielką radością. Fantastycznie jest mieć jeden dzień w roku tylko dla siebie i poczuć się wyjątkowo(...)żelatynę i  miksujemy krótko, ale na najwyższych obrotach. Kawę mieszamy z likierem i nasączamy blaty z biszkoptu, które przekładamy przygotowanym kremem. Boki i wierzch tortu także smarujemy kremem. Boki tortu obkładamy podłużnymi biszkoptami i dość ciasno przewiązujemy wstążką, by podczas chłodzenia biszkopty przykleiły się do tortu. Tort wstawiamy na całą noc do lodówki, przed podaniem wierzch posypujemy ciemnym kakao

Smakowity Blog Kulinarny
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 241

krem borówkowy na ciasto. Dajemy kolejne ciasto, które nasączamy ponczem i nakładamy cały krem malinowy. Na krem malinowy dajemy czwarty kawałek ciasta, również nasączamy go ponczem. Przekładamy na tort połowę kremu czekoladowego (który został). Wkładamy tort do lodówki na 2 godziny. Pozostały krem, również dajemy do lodówki.Po dwóch godzinach wyciągamy tort z lodówki i otwieramy boki tortownicy i obkładamy(...)kremem czekoladowym.Tort znowu dajemy do lodówki na pół godzinki. Po tym czasie możemy udekorować tort.Najlepiej, żeby taki tort spędził całą noc w lodówce :)Tak wyglądał prezencik jeszcze nie spakowany :) Solenizant ukoił pierwsze dwa kawałeczki :)A tak wyglądał kawałeczek podarowany w prezencie od solenizanta :*Bardzo dziękuję za inspirację : margarytka

Serce zamknięte w formie pyszności
Tort bezowy z kremem mascarpone 123

kruche ciasto z delikatnym kremem mascarpone w środku. Zobacz przepis na tort bezowy, z którym poradzisz sobie nawet nie mając doświadczenia w wypiekach. Jak przygotować tort bezowy? Tort bezowy jest lekki i słodki, co przełamuje subtelnie kwaśna konfitura z owoców leśnych. Ja przygotowałam go z dwóch blatów i kremu, jednak możesz bez problemu zrobić wyższą wersję i udekorować ją świeżymi(...)blacie, który jest spodem tortu równomiernie rozmieść konfiturę z owoców leśnych. Na nią nałóż krem mascarpone. Następnie, przykryj całość górnym blatem z bezy. Tak przygotowany tort możesz przechowywać w lodówce. Artykuł Tort bezowy z kremem mascarpone pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona

Proponowane wyszukiwania