się do tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem Artykuł krem ala Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyTort Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszki do pieczenia 1 łyżeczka sody pół szklanki oleju cukier palmowy 1,5 szklanki mleka ryżowego Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki agawy wiśnie (ja dałam z kompotu(...)Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta wyłożyłam krem wiśniowy. Na drugą część wyłożyłam dżem, a trzecią część ciasta polałam czekoladą. Tort ozdobiłam kremem i posypką kolorową
nietadietaminor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Witajcie! Była okazja- to pojawił się i tort. Sto lat dla mojego kochanego Brata! A jest on połączeniem dwóch ciast: tortu z kremem kawowym i leśnego mchu. Bardzo, bardzo deserowo czekoladowy- miłośnicy gorzkiej będą wniebowzięci 😊 A i kawosze znajda coś dla siebie- mocno alkoholowe nasączenie o bazowej, kawowej nucie … Do tego delikatna
Domowe ciastapokruszonych krakersów. Krakersy po krótkim czasie miękną i delikatnie przełamują słodycz tortu. Pycha! Całość współgra idealnie Tort udekorowałam w stylu Ombre (cieniowanie), niestety… zapomniałam, że długie dekorowanie tortu nie sprzyja kremowi, który zrobiony jest z bitej śmietany. Trochę zaczął się rozwarstwiać… W związku z tym, radzę dekorować go w miarę sprawnie Przez to nie ma zdjęć kwiatków, które(...)zdobiły” wierzch tortu Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 i 1/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kajmakowy: 750 g serka mascarpone 500 g kajmaku (masa krówkowa) 400 g śmietany kremówki 30% Krem do dekoracji: 250 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru barwniki spożywcze
Oryginalny smakWykonanie: W zapiętej tortownicy, z założonym dnem, o średnicy 23 cm, ułożyć tekturową podkładkę (nie jest konieczna, ale dzięki niej będzie można łatwo przenosić tort) następnie wyłożyć pierwszy blat, wyłożyć 80 g – 100 g kremu śmietanowego, ja postawiłam tortownicę z pierwszym blatem na wadze, nałożyłam 4 duże łyżki kremu (akurat wyszło 80 g), tak samo postępować z pozostałymi blatami(...)celu lekkiego spłaszczenia, ja dodatkowo na deseczkę postawiłam ważący 5 kg garnek. Tort wyjąć z formy, odkrajając boki tortu od tortownicy nożykiem, wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Polewę czekoladową przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego małą (1-2 mm) dziurką. Tort polać polewą, zaczynając od krawędzi, tak aby powstały „zacieki”, następnie polewą ozdobić wierz tortu. Na tort
moj przepis nawlewamy budyń z żółtkami, gotujemy ciągle mieszając. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na pulchną masę i stopniowo dodajemy ugotowany budyń. Na koniec opcjonalnie powolutku wlewamy spirytus. Przed przełożeniem tortu wstawiamy krem do lodówki, aby zgęstniał. dodatkowo: 1 galaretka malinowa 1 słoiczek malin z sokiem Maliny wraz z sokiem podgrzewamy dodajemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego stężenia(...)łyżkami dżemu malinowego i rozsmarowujemy na nim krem. Następnie układamy różowy biszkopt, smarujemy go kemem na który układamy ostatni jasny biszkopt. Do reszty kremu dodajemy pozostały dżem, mieszamy do połączenia się i smarujemy nim cały tort. Dekorujemy wg okazji Całość wstawiamy do lodówki na min. 12 godz
Domowy Smak JedzeniaRóżowy tort truskawkowy. Składa się z jasnego biszkoptu, musu truskawkowego i kremu śmietanowego Tort jest nieco pracochłonny, ale efekt końcowy z pewnością zachwyci gości. Ciasto biszkoptowe: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 4/5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie lyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Przeczytaj cały
AleTorcikRóżowy tort truskawkowy. Składa się z jasnego biszkoptu, musu truskawkowego i kremu śmietanowego Tort jest nieco pracochłonny, ale efekt końcowy z pewnością zachwyci gości. Ciasto biszkoptowe: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 4/5 szklanki mąki pszennej 2 płaskie lyżki mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka... Artykuł Różowy tort truskawkowy pochodzi z serwisu
AleTorcikroku taka okazja, gdy tort wykonuję z ogromną( jeszcze większą niż zwykle) przyjemnością. Nie są to wcale moje urodziny;p To święto mojej Mamy. Co roku staram się wykonać tort dla Niej w wybranych, owocowo- mlecznych smakach. Tym razem postarałam się nadać mu także niebalnalnego wyglądu i zaszalałam z różem;) Taka trochę ombre- wersja na bezie szwajcarskiej. Niestety(...)krem wiśniowy blat + poncz krem czekoladowy blat+ poncz krem śmietankowy boki dekorujemy: od dołu: kremem ciemnoróżowym ( do 1/2 wysokości tortu, robiąc ozdobne zawijasy nożykiem z ząbkami) kremem jasnoróżowym (do wierzchu tortu, robiąc wzorki wypukłą stroną łyżki) na wierzchu tortu robimy ozdobne różyczki białe i różowe Smacznego
Domowe ciastaI znów noc i wszyscy śpią, a ja sobie piszę... :-) ale obiecałam sobie, że od Nowego Roku kończę z pewnymi nawykami - m.in. z siedzeniem po nocach
Czary - gary w kuchniszybki krem który może zrobić każdy, genialnie nadaje się jako krem do przełożenia tortów ale też jako deser, cudowny na zimno i na ciepło. Składniki: (2-3 os.) 150g suchej kaszy jaglanej 200 ml mleka migdałowego 400 ml wody 2 łyżeczki kakao 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Zagotować mleko z wodą. Kaszę zalać wrzątkiem, gotować w mleku(...)wodą aż do wchłonięcia płynu. Ostudzoną kaszę zblednować z kakao na gładką masę. Jeżeli chcemy aby krem nadawał się do tortu trzeba go dać do lodówki na przynajmniej 1.5h. Smacznego
madamekuchnia.wordpress.commleko i energicznie mieszać, aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do wystudzenia. 4. Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodawać wystudzony budyń. 1/3 gotowego kremu przełożyć do osobnego naczynia, dodać krem typu nutella i wymieszać. 5. Przełożyć tort: 1 blat kakaowy nasączyć herbatą, posmarować cienko dżemem z czarnej porzeczki, wyłożyć 1/2 białego kremu, następnie wkładka(...)kokosowa, 1/2 białego kremu, biszkopt kakaowy posmarowany od spodu dżemem porzeczkowym. Nasączyć biszkopt kakaowy. Tort posmarować masą czekoladową, udekorować wedle uznania, u mnie odłożone 3 łyżki białego kremu, kokos, posypka czekoladowa. 6. Tort schłodzić w lodówce. Smacznego
Kuchnia domowa AniTort urodzinowy Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki gryczanej 2 łyżeczki proszki do pieczenia pół szklanki oleju cukier kokosowy 1,5 szklanki mleka ryżowego 3 łyżki kakao Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy wiśnie (ja dałam z kompotu(...)drugą część, kakaową wyłożyłam dżem, a na trzecią część ciasta wyłożyłam krem. Na kremie ułożyłam ciastka ryżowe, jedno obok drugiego. Na ciastka wyłożyłam czekoladę. Na sam koniec tort ozdobiłam kremem ze śmietany ryżowej
nietadietaudekorować to odświętne ciasto. Tort komunijny z pewnością będzie ozdobą każdego stołu. Pięknie przystrojony stanie na honorowym miejscu, a goście nie będą mogli oprzeć się pokusie jego skosztowania. Smak tortu jest równie ważny jak i jego wygląd. Dlatego zadbajmy również o to, aby było to ulubione smaki naszej pociechy. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania(...)białej czekolady, na krem frużelinę truskawkową. Przykrywamy drugim biszkoptem, ponownie nasączamy i wykładamy drugą porcję kremu i frużeliny. Przykrywamy trzecim biszkoptem i lekko nasączamy. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą kremu maślanego. Tak przygotowany tort wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Następnie wyjmujemy z lodówki tort na pół godziny przed dekorowaniem. Teraz pozostaje nam zabawa z masą cukrową
Wędrówki po kuchnismaki.Proponuje wiec dzis tort na bazie ciasta korzennego z pysznym budyniowym kremem. Na poczatku sceptycznie podchodzilam do tego polaczenia smakow, ale musze przyznac, ze ono sie sprawdza. Tort korzenny z kremem budyniowymskladniki na ciasto: 3 szklanki maki 1 szklanka cukru 150g goracego miodu 4 jajka lyzeczka sody oczyszczonej 1 lyzka przyprawy do piernika skladniki na krem: 3 szklanki mleka(...)powinien byc jednolity.Przygotowane krazki ciasta przekladamy kremem budyniowym.Najlepiej na gore zostawic krazek ciasta, ktory byl na spodzie gdyz jest on najbardziej rowny. Zeby krem nie uciekal nam na boki ciasto spinamy rama tortownicy. Jako srodkowa czesc tortu uzylam krazka, ktory byl na samej gorze poniewaz byl nieco mniejszy od dwoch pozostalych w wyniku rosniecia ciasta.Do dekoracji roztapiamy biala czekolade
Przysmaki Karolki