krem do tortów - 4503 przepisów (strona:83/301)

Tort makowo - orzechowy 187

Dzisiaj mam dla Was wspomnienie poświąteczne ;) czyli mój ulubiony tort makowo - orzechowy. To jeden z najstarszych moich przepisów. Zawsze się udaje i zawsze wszystkim smakuje. Jest przy tym dość prosty do przyrządzenia, choć może zabawa z parzeniem i mieleniem maku dla niektórych jest przerażająca. Zapewniam jednak, że warto się pobawić.ciasto:30 dkg. maku3 łyżki kaszy manny20 dkg. cukru8 jajek1(...)mocną herbatą z cytryną i ewentualnie alkoholem.Zanim jednak ciasto przestygnie robimy krem. Jest to już opisywany już przeze mnie krem orzechowy, którego użyłam do przygotowania Szybkiego tortu orzechowo - kajmakowego. krem:1 kostka masła20 dkg. zmielonych orzechów1 kieliszek spirytusu, ewentualnie można zastąpić go wódką1 szklanka wrzącego mleka3/4 szklanki cukry pudruOrzechy zaparzyć mlekiem, odstawić do przestygnięcia. Masło utrzeć z cukrem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cytrynowo-pomarańczowy torcik miniaturowy 171

śmietany kremówki Śmietanę z mascarpone wymieszać i ubijać na średnich obrotach, dodając łyżka po łyżce schłodzony lemon curd. Wymieszać do uzyskania gęstego kremu.  Maślany krem do posmarowania tortu z wierzchu 250 g masła 250 g słodkiego skondensowanego mleka sok z połowy cytryny kilka kropel żółtego barwnika Miękkie masło utrzeć na puszysto, dodać mleko skondensowane, cytrynę i barwnik. Ucierać(...)długo aż powstanie gładki krem. Krem w trakcie ucierania będzie wyglądał jakby się zważył, ale nie przejmujcie się tym tylko ucierajcie dalej- to naturalny etap . Tort naponczowany jest słodką lemoniadą, ale możecie użyć alkoholu na przykład cytrynówki Drip (polewa) z białej czekolady 1 tabliczka białej czekolady 150 ml śmietany kremówki kilka kropel żółtego barwnika Podgrzać śmietanę kremówkę i do gorącej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort Rafaello 137

Pyszny tort Rafaello, z delikatnym kremem na bazie śmietanki i lekko nasączonym biszkoptem. Polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding(...)Dolną cześć smarujemy cienką warstwą dżemu porzeczkowego. Na to wykładamy około ½ porcji kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu. I całość smarujemy resztą kremu. (Można dodatkowo zostawić trochę kremu, dodać kakao i udekorować tym tort.) Na koniec obsypujemy wszystko wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce kilka godzin

Smaki Natalii
Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy 297

zdecydowanie jeden z moich ulubionych tortów. Myślę, że kompozycyjnie i smakowo w niczym nie ustępuje takiemu z cukierni. Jedzą i zachwalają go nawet osoby, które za tortami nie przepadają. Być może to zasługa kremu, który nie jest typowo tortowym, maślanym kremem, a lekką kremówką z mascarpone o delikatnym posmaku amaretto. Każdy z blatów również zasługuje na słowa pochwały:) Orzechowy, migdałowy(...)oraz likier amaretto, miksujemy do połączenia. Na paterze układamy blat orzechowy. Wykładamy 1/3 masy, przykrywamy blatem migdałowym, nakładamy 1/3 masy. Przykrywamy ciastem kakaowym. Rozprowadzamy niewielką ilość dżemu. Boki tortu wykańczamy resztą kremu. Obsypujemy mielonymi orzechami. Wierzch ciasta ozdabiamy polewą czekoladową (masło i czekoladę należy rozpuścić na małym ogniu w kąpieli wodnej) i posypujemy grubo krojonymi orzechami i migdałami lub dekorujemy

Smaki Na Talerzu
Tort tiramisu na moje urodziny :) 387

Wczoraj miałam urodzinki a oto tort, który upiekłam z mamą. Ona robiła biszkopt a ja krem :) Pewnie przyznacie, że gdzie dwie głowy to nie jedna? W tle widać kwiaty, które otrzymałam :) BISZKOPT - Składniki:8 jajek1 szklanki cukru1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej6 łyżek stołowych mąki tortowej (pszennej)2 łyżki stołowe mąki ziemniaczanejszczypta(...)cukrem pudrem.  Śmietankę kremówkę ubić  na sztywno i połączyć z masą serową. Namoczoną żelatynę rozpuścić, podgrzewając ją na małym ogniu. Wymieszać z kremem. Do tężejącego kremu dodać posiekaną czekoladę. Tort: Wystudzony biszkopt przekroić na 2 placki. Skropić je naparem z połowy kawy wymieszanym z połową likieru.  Na spodnim placku rozsmarować 2/3 krem. Przykryć drugim

Bon Appetit Małgorzaty
Tort kokosowy 353

Długo myślałam nad tym jaki tort przygotować na pierwsze urodziny mojego młodszego syna. Ostatecznie wybór padł na tort kokosowy. Pyszny, delikatny (wielokrotnie przeze mnie wypróbowany) biszkopt rzucany, do tego koksowy krem na mleczku kokosowym i serku mascarpone, a całość zwieńczona płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi.  W efekcie mamy lekki, rozpływający się w ustach tort. Wierzcie mi, trudno poprzestać(...)kremu i kolejny biszkopt. Patrzymy, czy jest równo. Nasączamy biszkopt i ponownie układamy 1/3 kremu. Układamy kolejny biszkopt, lekko dociskamy i wyrównujemy. Nasączamy go pozostałą herbatą. Następnie kremem smarujemy wierzch oraz boki tortu. Brzegi tortu obsypujemy płatkami migdałów. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Możemy dodać listek mięty dla ozdoby. Tort umieszczamy w lodówce. Smacznego

Kolizje Smaków
Uniwersalny krem śmietanowy do tortów 349

Super prosty i super uniwersalny krem śmietankowy z mascarpone. - tylko 3 składniki - gotowy w 5 minut Polecam do: - tortów(...)bezowych  i gofrów -  deserów z galaretką i owocami -  tortów jako masa do przełożenia - do  naleśników  i placków Gorąco polecam również bardzo lekką wersję kremu kokosowego do tortów

AniaGotuje.pl
Krem kokosowy 230

Mleko kokosowe świetnie nadaje się do zrobienia kremu do ciastek, tortów czy babeczek - nie tylko sprawia, że krem śmietankowy jest bardziej sztywny (podobną rolę może spełniać serek mascarpone), ale też fantastycznie smakuje :) Polecam jako dodatek do prostych babeczek kokosowych . Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalne) Dzień wcześniej mleko kokosowe

Ciastkozercy
delikatny tort kokosowy a la Raffaello 662

likieru Amaretto lub kokosowego (ja użyłam 200 ml zaparzonej i ostudzonej herbaty, 3 łyżki likieru kawowego, 1 łyżeczka soku z cytryny) wykonanie: wszystkie składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru 2 łyżki likieru Amaretto lub kokosowego (ja użyłam kawowego) dodatkowo: kuleczki kokosowe(...)naczyniu ubijamy schłodzoną śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę, mieszamy łyżką. Blaty biszkoptu kolejno nasączmy i przekładamy kemem kokosowych. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ciasta układam kuleczki kokosowe (ja użyłam kuleczek kokosowych a la Raffaello domowej roboty

Domowy Smak Jedzenia
Tort gruszkowy dla alergika 193

mojprzepisna.pl | Tort gruszkowy dla alergika Tort, który powstał z myślą o moich synkach, którzy mają nietolerancję białka krowiego. Tort gruszkowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej, z kakaowymi blatami, z dużą ilością polewy czekoladowej. Zarówno krem jak i polewa zostały zrobione na produktach niezawierających mleka. Torcik jest pyszniutki, lekki, delikatny, kokosowego smaku praktycznie nie czuć, a czekoladowa polewa stawia(...)lekkiego zgęstnienia. Wykonanie: Dno tortownicy, w której był pieczony biszkopt, zawinąć w folię spożywczą. Zapiąć bok tortownicy, wyłożyć pierwszy blat, nasączyć 40 ml nasączu. Wyłożyć krem, wyłożyć gruszki. Wyłożyć drugi blat, nasączyć resztą nasączu. Tort włożyć do lodówki na czas przygotowywania polewy. Następnie tort wyjąć z lodówki. Nożykiem delikatnie odkroić bok tortu od boków formy. W miarę konieczności wyrównać nożem

moj przepis na
Tort z kaszy jaglanej z kremem limonkowo-kokosowym z truskawkami 174

przyszedł mi kolejny blog: Feed Me Better . W wyniku tych poszukiwań powstał świetny tort, maksymalnie wypełniony truskawkami, w którym idealnie komponuje się słodycz z lekkim kwaskiem limonki. Tort z kaszy jaglanej z kremem limonkowo-kokosowym z truskawkami Biszkopt ( źródło !): - 5 jajek - 100 g cukru pudru trzcinowego - 1/2 łyżeczki cynamonu - 200 g ugotowanej (w 1/2 litra wody), zmiksowanej i ostudzonej kaszy(...)truskawek, żeby tort mógł dłużej poleżeć. Można to oczywiście zrobić przed włożeniem do lodówki, wtedy truskawki będą lepiej 'przyklejone' do kremu. * Ja wkładam takie kremy do zamrażarki i sprawdzam stan co 10-15 minut. Tak tort wygląda po przekrojeniu. Przepraszam za słabą jakość, ale tort miał tak duże wzięcie, że nikt nie chciał czekać na to, aż zrobię porządne zdjęcie

Corner With Recipes
Krem kakaowy 248

Krem kakaowy to właściwie czekoladowa wersja kremu budyniowego , wszystko, co trzeba zrobić, to dodać trochę kakao. Jest bardzo stabilny, sztywny, idealny do dekoracji tortów i babeczek. Dodatkowo jest też po prostu pyszny – aksamitny, delikatny, mocno napowietrzony. Przez to, że wybieracie swój ulubiony budyń (śmietankowy lub waniliowy, firma dowolna) ma lekki posmak, deseru, który lubicie. Można delikatnie zmieniać proporcje masła(...)Ilość kakao można modyfikować wg. swojego gustu. Wystarczy spróbować gotowego kremu i sprawdzić, czy jest dla nas wystarczająco czekoladowy. Krem nadaje się idealnie do dekoracji, można wykorzystać go także do przełożenia ciasta. Bardzo dobrze znosi oczekiwanie na gości – gotowy tort czy babeczki mogą stać w temperaturze pokojowej nawet przez kilka godzin i dalej będą pyszne, a dekoracja zostanie taka

Ciastkozercy
Tort orzechowy z masą nutella :-) 1 urodzinki bloga,urodziny brata i 100 post :-) 173

wspaniały tort :-) Tak się akurat złożyło, że mój brat w tym czasie a dokładnie wczoraj obchodził swoje 30 urodziny, więc z tej okazji upiekłam dla niego  tort  orzechowy z kremem nutella.  Wyszedł wspaniały, bardzo smaczny. Polecam Wam przygotowanie tego torta, ponieważ jest bardzo prosty i przepyszny. No to zaczynamy: SKŁADNIKI NA BISZKOPT ORZECHOWY -5 jajek(...)przegotowanej wody  -5 łyżek wódki -1 łyzka cukru MASA NUTELLA -700ml śmietany 36% -1 łyżka cukru pudru -3 łyżki nutelli lub innego czekoladowego kremu DODATKOWO -1 szklanka orzechów-do obtaczania boków tortu -ozdoby  Najpierw przygotowujemy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodajemy cukier i dokładnie miksujemy. Następnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 232

szklanym słoiku i otwierać wtedy, kiedy mamy gorsze dni. Aromat pomarańczy, słodkie mango, przyprawy do piernika, krem czekoladowy! Takie aromaty wywołują na mojej buzi uśmiech. Śmieszne to może, ale kiedy robiłam ten torcik pokątnie uśmiechałam się sama do siebie. Wiem, że tort będzie stał obowiązkowo na naszym rodzinnym stole. Ciasto ,,przetestowałam” na mojej rodzinie. Rodzice z zachwytem koniecznie zamówili(...)biszkoptem. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na piernik wylewamy tężejącą galaretkę. Ponownie tortownicę wstawiamy do lodówki do momentu całkowitego stężenia galaretki. Ostatnią warstwą tortu jest reszta kremu czekoladowego oraz rozsypane pokruszone resztki biszkoptu. Torcik chłodzimy w lodówce, najlepiej całą noc. Wierch dekorujemy kawałkami pomarańczy, laskami cynamonu i gwiazdkami anyżu. Torcik startuje w konkursie na portalu

VioletoweKucharzenie
Tort Kora Orzechowa 368

jednolitą masę i dodać napęczniałą żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści i przestudzić. Pozostałą dobrze schłodzoną kremówkę (1 szklanka) ubić na sztywno i wmieszać delikatnie w chłodną czekoladę. Kremem obłożyć boki i wierzch tortu. Do boków przykleić rozdrobnione orzechy, a na wierzchu ułożyć rurki waflowe, połówkę brzoskwini, cukierki, ozdobić kremem czekoladowym. Odstawić do stężenia. Smacznego :) http://www.mlynystoislaw.pl/ Kategoria: A-Z SŁODKO(...)Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Torty Tagged: brzoskwinie , budyń , czekolada , kakao , orzechy włoskie , rodzynki , wiórki kokosowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania