krem do tortów - 4503 przepisów (strona:85/301)

Tort malinowe latte 237

Uwielbiam torty! Z okazji imienin mojego taty zrobiłam mu tort o smaku malinowego latte - jedna warstwa malinowego kremu, druga kawowego. Tort jest pyszny :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tort malinowe latte 237

Uwielbiam torty! Z okazji imienin mojego taty zrobiłam mu tort o smaku malinowego latte - jedna warstwa malinowego kremu, druga kawowego. Tort jest pyszny :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tort wiosenny w stylu drip cake 136

lekki wiosenny tort zbudowany jest z jasnego biszkoptu, przełożonego słodkim kremem chałwowym przełamanym kwaskową frużeliną malinową i delikatnym kremem śmietanowym. Wierzch tortu udekorowany jest pysznymi słodkościami, a dół kolorową posypką cukrową. Uwieńczeniem całości jest pyszna cieknąca czekolada mleczna. Biszkopt jasny: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej

Krokusowy Dom
Tort tęczowy 160

jajek 2-3 łyżki oleju 3/4 szklanki cukru 2 niepełne szklanki mąki 1 łyżeczka cukru z wanilią barwniki Krem: 800 g śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny 1/3 szklanka wrzątku 1 szklanka herbaty* Robienie tortu zaczynamy od przygotowania biszkoptów. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier cały czas ubijając(...)koniec dodajemy już przestudzoną żelatynę. Jeśli krem robiliśmy w czasie pieczenia ciasta to można włożyć go na chwilę do lodówki.   Na samym końcu gdy już krem i biszkopty są gotowe robimy tort. Zaczynamy od biszkoptu, który nasączamy herbatą. Nakładamy na niego krem i kolejny biszkopt. Robimy tak, aż skończą się nam kawałki ciasta. Resztę kremu nakładamy na wierzch ostatniego

Kolizje Smaków
Tort Serce w Różyczki Śmietanowo – Jagodowy 209

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Serce w Różyczki Śmietanowo – Jagodowy Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 150g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego Do nasączenia: 100ml cytrynówki 80-90ml wody Krem: 20g żelatyny + 140ml wody 350g mrożonych owoców (użyłam truskawek, porzeczki(...)wierzchu ułożyć drugi kawałek biszkoptu, lekko docisnąć i nasączyć go połową pozostałego ponczu. Znów zrobić około 1cm warstwę kremu i ułożyć ostatni kawałek biszkoptu. Biszkopt nasączyć. Cały tort posmarować cienką warstwą kremu, patrz FILM . 12. Pozostały krem przełożyć do rękawa cukierniczego z metalową tylką Wilton 1M ( patrz FILM ) i na torcie wycisnąć różyczki, zaczynając od samego dołu, patrz FILM

Mała Cukierenka
Lodowy tort bezowy z porzeczkami – w sam raz na upały 215

proszę .. i tak w kółko ; ) Lodowy tort bezowy właśnie powstał w odpowiedzi na powyższe prośby.       Ile można jeść taką samą bezę .. hmm .. dużo :) ale jako, że ja chciałam czegoś nowego, to tak powstał ten tort. Tort składający się z dwóch pysznych blatów bezowych, przełożony znakomitym i prostym w wykonaniu kremem. Czy potrzeba czegoś więcej w upalne

Kuchnia na wzgórzu
Tort karmelowo-czekoladowy 107

wczoraj wspomniałam, że na dniach pojawią się przepisy na moje dwa urodzinowe torty, nie spodziewałam się, że uda mi się tak szybko ze wszystkim wyrobić i już dzisiaj będę miała dla Was gotowy post. Na pierwszy ogień idzie słodki, karmelowo-czekoladowy torcik, udekorowany słodyczami i karmelową polewą. Całość robi się szybko (wystarczy dzień wcześniej upiec biszkopt, a kolejnego dnia ukręcić(...)sobie karmel i czekoladę Biszkopt przekroić na pół. Ułożyć jedną połowę na paterze, nasączyć połową ponczu. Nałożyć kilka łyżek kremu, rozsmarować, przykryć drugim biszkoptem. Nasączyć. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Polać z wierzchu polewą karmelową i udekorować słodyczami

Słodkie inspiracje
KREM Z BATONIKAMI MILKY WAY DO TORTU 124

Milky Way jest polecany do przekładania płatów biszkoptów, dekoracji tortów lub babeczek. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a smak na pewno zachwyci każdego miłośnika słodkości. Taki krem doskonale sprawdzi się w przygotowaniu tortów dla dzieci. Moja córka jest smakiem kremu zachwycona :) Składniki: * 450 ml śmietany kremówki 36% * 260 g batonów Milky Way * 500 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka wlać

Zrób to smacznie
Tort czekoladowo-miętowy 156

odwróciłam do góry nogami. krem czekoladowo-miętowy: 500 g mascarpone 200 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka aromatu miętowego Mascarpone przekładamy do misy robota. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując za pomocą robota na najniższych obrotach. dodatkowo: 1/3 szklanki wiśniówki do nasączenia blatów (lub wody z cytryną jeśli tort jest dla dzieci(...)czarnej porzeczki. Nakładamy połowę kremu czekoladowo-miętowego.  Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy pozostały krem). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, lekko dociskamy. Nasączamy wiśniówką lub wodą z sokiem z cytryny. Tort dekorujemy zastygającą polewą czekoladową. Dowolnie ozdabiamy.  Tort przechowujemy w lodówce. Smacznego! Tutaj torcik z mniejszych proporcji (średnica tortownicy

bistro mama
Tort urodzinowy Kitty 266

Tort urodzinowy Kitty 2017-02-18 15:24:21 Porcje 24 Kot, truskawki i truskawki - to było życzenie solenizantki. Tak powstał uroczy, słodki, urodzinowy upominek dla wielkiej miłośniczki kotów. Delikatny w smaku, mocno owocowy, podwójnie truskawkowy. Wykończony futerkiem z kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania(...)blatem. Tak postępujemy z kolejną warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Pozostałym kremem przy pomocy tylki Wilton 233 dekorujemy cały tort. Przyklejamy wszystkie dekoracje i chłodzimy tort w lodówce przez kilka godzin. By Małgorzata Hert

Wędrówki po kuchni
Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży 109

tortownicy umieścić pierwszy blat, dokładnie rozsmarować konfiturę, nałożyć porcję kremu cappuccino. Podobnie postąpić z drugim blatem. Po przykryciu tortu ostatnią częścią biszkoptu, całość posmarować cienką warstwą kremu. Posypać wiórkami kokosowymi i orzechami. Artykuł Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Tort bezowy z rabarbarowym curdem, bitą śmietaną i malinami 166

się do wszelkiego rodzaju wypieków i deserów, a także do… podjadania łyżeczką :) Tort (jak to zwykle z bezami bywa) jest bardzo delikatny. Słodko-kwaśny smak rabarbarowego kremu doskonale przełamuje słodycz bezy. Przygotowanie tortu rozłożyłam na 2 dni. Pierwszego dnia zagotowałam rabarbar i odstawiłam do odcieknięcia z nadmiaru soku oraz upiekłam bezowe blaty. Drugiego dnia dokończyłam przygotowanie rabarbarowego curdu i tuż(...)ostrym nożem, wtedy nie będzie żadnego problemu z wypływającymi po bokach masami :) Nie musicie zużyć całego curdu. Jest go sporo i jeśli blaty Waszego tortu mają mniej niż 20 cm to lepiej jednak zostawić trochę kremu i zjeść go później np. z lodami :D Smacznego

MyCookBook.pl
Tort pigwowy wybuchowy 161

ogniu około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Galaretka zgęstnieje, zmieni kolor. Krem pigwowy: Do miski przekładam mascarpone, śmietanę i ubijam mikserem, na końcu dodaje zimną galaretkę z, pigwy i mieszam mikserem. Wierzch: Mascarpone, śmietanę przekładam do miski, dodaje cukier i ubijam mikserem. Wykonanie tortu: Biszkopt kroję na trzy(...)blaty, dolny blat nasączam, przekładam do obręczy metalowej, wykładam na nim pigwę kawałki lekko tężejącą. Układam drugi blat który nasączam i wstawiam do lodówki na godzinę. Wykładam krem pigwowy. I ostatni blat tortu który nasączam też. Zdejmuje obręcz metalową. Boki i górę smaruję kremem ze śmietany i mascarpone.Tort obkładam na około obręczą czekoladową. Robię to jak czekolada jest jeszcze mokra

wesoła kuchnia
Tort szampańsko figowy 169

Dziś zapraszam na tort inny niż wszystkie, na pewno sprawdzi się na wyjątkowe okazje. To bardzo ciekawe połączenie smaków lekka masa śmietanowo szampańska i krem z fig gotowanych w winie musującym. Tort wymaga trochę pracy, ale jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich to na prawdę warto spędzić trochę czasu w kuchni. Ja jako, że ciągle uczę się zdobienia tortów masą cukrową(...)masy jajecznej i mieszamy. Biszkopt przekrawamy na 4 części. Na pierwszą część wykładamy krem, przykrywamy kolejną częścią, wykładamy masę figową, znów kładziemy krążek biszkoptowy, a na niego krem śmietanowy. Ponieważ dekorowałam tort masą cukrową wierzch i boki smarowałam masą maślaną, ale można zostawić część masy śmietanowej i posmarować nią boki i wierzch tortu i udekorować dowolnie np. owocami

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania