krem do tortów - 4503 przepisów (strona:86/301)

KREM ŚMIETANOWY Z MASCARPONE 141

Jest to lżejsza wersja kremu śmietanowego z mascarpone, idealna do owoców i biszkoptu z owocami. Do cięższych tortów, np z blatami brownie, wolę gęstszy krem, który wiem, że nie wypłynie pod ciężarem kolejnych warstw. Ten krem idealny jest np do Midsommartårta, czyli tortu biszkoptowego z owocami, idealnego na lato (KLIKNIJ po przepis). Składniki*: 250g mascarpone [...] Artykuł KREM ŚMIETANOWY Z MASCARPONE

SandraFrej.com
Mleczny tort serowy 307

wierzch położyłam folię spożywczą, którą docisnęłam i wygładziłam. Ściągnęłam ją jak masa sernikowa całkowicie stężała. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Serniki gotowane , Torty Tagged: czekolada , mleko w proszku , twaróg

https:KKuchniaMniam
Tort czekoladowo-wiśniowy 186

Tort idealny - połączenie kremu wiśniowego, ciemnego biszkoptu i polewy czekoladowej. Jego przygotowanie jest trochę czasochłonne, jednak smak wszystko wynagradza. Składniki są podane na dużą okrągłą formę (28 cm), jednak spokojnie można zastąpić formą prostokątną (np. 20 cm x 35 cm).   Składniki: ciemny biszkopt 5 dużych jaj 1/2 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku(...)ciasta) położyć spód ciasta, dodać 1/2 kremu wiśniowego (najwięcej nałożyć na sam środek), następnie ułożyć na to kolejny spód od ciasta, wyłożyć resztę kremu, a na sam wierzch ułożyć ostatni spód ciasta. Przygotowany tort wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. 5. Przygotować wiśnie w żelu, tj. do rondelka wsypać wiśnie, dodać cukier i zagotować. W międzyczasie w szklance rozpuścić

Ugotować
Praktyki w piekarni. I kojąca szarlotka 193

rodzaju słodkościami, pomagałam przy robieniu chleba - nauczyłam się składać bochenki, formować bułeczki, układać je ekonomicznie na blachach. Na końcu przygotowywałyśmy ciasta na zapas , czyli na przykład biszkopt i kremy do dziewięćdziesięciu tortów Othello (duńska klasyka - dwa biszkopty przełożone bitą śmietaną i kremem budyniowym oraz obłożone marcepanem; w naszej wariacji występował jeszcze dżem malinowy i pokruszone ciasteczka amaretti oraz kawałki ananasa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
tort serduszko dla babci i dziadka 114

delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie części (część którą będziemy przekładać i łączyć elementy tortu i część do obłożenia i dekoracji) wykonanie tortu: Na paterze układamy blat kakaowy (kwadratowy) nasączamy go i smarujemy go kremem. Do jego dwóch przyległych ramion przekładamy dwa półkola biszkoptu jasnego okrągłego, które również nasączamy i smarujemy kremem. Następnie na blat kakaowy układamy blat makowy, nasączamy(...)nakładamy na niego krem. Na półkola układamy półkola kakaowe, nasączamy je i smarujemy kremem. Ostatnią warstwą jest blat orzechy i półkola biszkoptu jasnego, które nasączamy i całość pokrywamy kremem. Dowolnie dekorujemy. Tort schładzamy w lodówce i podajemy Tort serduszko krok po kroku etykietki wyszperane z internetu

Domowy Smak Jedzenia
Tort szpinakowy z jogurtowo-jagodowym kremem. 168

zielony, przygotowałam go ze szpinaku od HORTEX, który zawsze mam w zamrażalniku i gdy najdzie mnie ochota wyciągam i przygotowuję z niego same pyszności. A wracając do tortu przełożyłam go niezbyt słodkim kremem z jogurtu naturalnego z pysznymi jagodami kamczackimi, oprószyłam pokruszonym ciastem i udekorowałam bratkami. Prawda, że pięknie wygląda, jestem nim zachwycona. Wyniosłam stół do ogrodu, udekorowałam gałązkami lekko(...)naturalny miksujemy z cukrem i owocami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Przestudzoną wlewamy do jogurtu i dokładnie miksujemy. 6. Przekładanie: Następnie kremem przekładamy krążki ciasta smarując również cieniutko wierzch i boki. 7. Dekoracja: Tort dekorujemy pokruszonym ciastem i kwiatami. Następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia. 8. Podanie: Dobrze stężony tort kroimy i podajemy

Izabelawkuchni
Tort bakaliowy na białkach 242

kremu śmietankowego z mascarpone - placek migdałowy - 1/2 słoiczka dżemu ananasowego - ok. 1/3 kremu śmietankowego - placek kokosowy - ok 1/2 kremu śmietankowego - posiekane drobno kawałki ananasa. Pozostałą częścią kremu smarujemy boki naszego tortu.   Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Noworoczny tort szampański 257

Wszystkiego dobrego w nowym roku! Dziś tort upieczony specjalnie na powitanie 2015 - z pysznym kremem szampańskim, który sprawdzi się nie tylko do przełożenia biszkoptu, ale też solo. Piankowa konsystencja sprawia, że deser jest naprawdę lekki, a całość komponuje się obłędnie dobrze :)Biszkopt:5 jajekszklanka mąki (3/4 pszennej i 1/4 tortowej)szklanka cukru pudrupół łyżeczki proszku do pieczeniaKrem szampański:szklanka szampana3(...)bitą śmietanę, delikatnie mieszając za pomocą łopatki. Następnie dolewamy pianę z białek, a gdy masa będzie już jednolita, szampana. Jako że krem dosyć szybko zastyga, przekładamy go sprawnie na biszkopt przecięty w połowie, zostawiając 1/3 masy na wierzch tortu (można też biszkopt nasączyć szampanem).      Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, nabieramy po trochu na łyżkę i "rysujemy" nieregularne

sama złodycz
Świąteczny torcik bezowy 201

torty to klasyka, to królowie wśród ciast. Nie musi być to tort ważący 4 kg, zamówiony z cukierni, czy dopieszczony wcześniejszego dnia, gdy mamy wiele innych obowiązków w ferworze przygotowań świątecznych. Może być to nieduży torcik, wykonany w bardzo prosty sposób - z domowych blatów bezowych i kremu na bazie serka mascarpone, ale z dodatkami, które są bardzo mocno świąteczne(...)starte na grubych oczkach i skórkę pomarańczową, a także łyżeczkę kawy. Połączyć.  Krem rozłożyć na 3 równe części. Położyć go na każdy blat bezowy i złączyć w tort, tak by krem był na wierzchu (blat-krem-blat-krem-blat-krem). Wierzch ozdobić dodatkami wedle uznania.  Schłodzić w lodówce.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort lalka śmietankowy 219

obydwa przekroić tak by wyszło z każdego ciasta po 3 blaty.PONCZ Do wody gotowanej dodać herbatę, cukier i sok z cytryny, wymieszać, ostudzić. KREM Dobrze schłodzoną kremówkę, ubić na sztywno.PRZEŁOŻENIE TORTU Pierwszy blat biszkopta ułożyć na paterze lub talerzu, nasączyć ponczem. Następnie posmarować dżemem i porcja kremu, dobrze rozsmarować. Przykryć drugim blatem biszkopta(...)folię spożywczą . Całość smarujemy kremem śmietankowym. Odłożyć cześć kremu do innej miski, dodać kilka kropel barwnika czerwonego, zmiksować. Udekorować za pomocą szprycy do tortów, sukienkę z przodu , wstawkę z kremu białego a boki i tył z kremu różowego oraz perełkami srebrnymi

Kuchnia Danusi
Tort Bezowy z Malinami i Kawą 292

kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Bezowy z Malinami i Kawą Składniki: Beza: 8 białek (moje ważyły 275g) 400g cukru 3/4 łyżki octu winnego białego lub jabłkowego (może być inny w jasnym kolorze) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (użyłam kawy bez granulek) Krem: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% lub 30% 250g schłodzonego serka(...)wymieszać łyżką. Krem z malinami wyłożyć na blat bezowy z wgłębieniem, wyrównać. Wierzch przykryć drugim blatem bezowym. Na wierzch tortu bezowego, na sam środek wyłożyć pozostały krem, formują mały kopczyk i tort ozdobić malinami. Tort od razu podawać, mnie najlepiej smakował jak postał około 30 minut i smaki trochę się przegryzły. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery

Mała Cukierenka
Babeczki maltesers 204

zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. DEKORUJEMY BABECZKI: Za pomocą rękawa do zdobienia tortów, nakładamy na babeczki krem. Następnie układamy na kremie kuleczki maltesers- leciutko dociskając… … i pyszne babeczki są gotowe ! Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Babeczki maltesers pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort gruszkowy z białą czekoladą 262

Tort gruszkowy z białą czekoladą Tort gruszkowy z białą czekoladą Delikatny, lekki, świeży tort gruszkowy z czekoladowym akcentem. Na jego wyjątkowy, oryginalny smak składa się: domowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem z dodatkiem gruszek i serka mascarpone- gruszki i bita śmietana w elemencie ozdoby- wszystko delikatnie opruszone czekoladową posypką i kropelkami z białej czekolady. Oto najlepszy dowód na to, że tort(...)blaty. Pierwszy blat: umieszczamy na paterze, nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy drugim blatem, który lekko dociskamy. Drugi blat: nasączamy, nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Pozostałym kremem smarujemy górę oraz boki tortu- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji! DEKOROWANIE : Opruszamy tort czekoladową posypką. Boki tortu obkładamy czekoladowymi kropelkami. Na górze tortu- w środkowej części- układamy

Domowe Torty
Tort czekoladowy z truskawkami 178

szans, żeby wyszło nierówno.      Dolny i środkowy blat nasączamy herbatą owocową - mi udało się wygrzebać miks truskawka+mango, który sprawdził się w tym torcie bardzo dobrze. Warstwowo wykładamy krem truskawkowy, ostrożnie łącząc kolejne części (są dość cienkie).      Krem czekoladowy ubijamy w dużej misce końcówkami do białek, a gdy masa będzie sztywna, dodajemy opakowanie ricotty(...)miksujemy jeszcze chwilę do uzyskania jednolitej konsystencji. Połową kremu obkładamy biszkopt, pamiętając o bokach. Drugą połowę przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy kremowymi różyczkami (korzystałam z końcówki Wiltona 2D). Tort schłodzić w lodówce co najmniej przez 4 godziny. Sto lat, Tomasz! :) Kiedyś słuchane nonstop, jakiś czas zapomniane, teraz odkryte na nowo

sama złodycz
Tort wiśniowo - czekoladowy z nutką kawy 323

Wiśniowy Sad. Postanowiłam wykorzystać krem z tego przepisu i połączyć go z wiśniami tak jak w oryginale ale nadając deserowi formę tortu.       Tort wyszedł pyszny! Krem jest wyśmienity - coś dla wielbicieli czekolady z nutką kawy! Mniam!Przepis:Biszkopt5 jaj3/4 szkl cukru3/4 szkl mąki pszennej1/4 szkl kakao Krem80g żółtek (ok 2szt)40g cukru20ml espresso200g czekolady(...)herbatą. Wykładamy kisiel wiśniowy na spodnią część. Następnie wykładamy tężejącą masę czekoladową, przykrywamy kolejnym plackiem i powtarzamy układanie warstw.         Do dekoracji tortu użyłam rozpuszczoną czekoladę białą (góra tortu) i mleczną (bok tortu), kakao i posypkę czekoladową ale myślę, że można spokojnie użyć innych ulubionych składników

happycreatiff.blogspot.com