wczoraj wspomniałam, że na dniach pojawią się przepisy na moje dwa urodzinowe torty, nie spodziewałam się, że uda mi się tak szybko ze wszystkim wyrobić i już dzisiaj będę miała dla Was gotowy post. Na pierwszy ogień idzie słodki, karmelowo-czekoladowy torcik, udekorowany słodyczami i karmelową polewą. Całość robi się szybko (wystarczy dzień wcześniej upiec biszkopt, a kolejnego dnia ukręcić(...)sobie karmel i czekoladę Biszkopt przekroić na pół. Ułożyć jedną połowę na paterze, nasączyć połową ponczu. Nałożyć kilka łyżek kremu, rozsmarować, przykryć drugim biszkoptem. Nasączyć. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Polać z wierzchu polewą karmelową i udekorować słodyczami
Słodkie inspiracjeMilky Way jest polecany do przekładania płatów biszkoptów, dekoracji tortów lub babeczek. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a smak na pewno zachwyci każdego miłośnika słodkości. Taki krem doskonale sprawdzi się w przygotowaniu tortów dla dzieci. Moja córka jest smakiem kremu zachwycona :) Składniki: * 450 ml śmietany kremówki 36% * 260 g batonów Milky Way * 500 g serka mascarpone Wykonanie: Do garnka wlać
Zrób to smacznieodwróciłam do góry nogami. krem czekoladowo-miętowy: 500 g mascarpone 200 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka aromatu miętowego Mascarpone przekładamy do misy robota. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując za pomocą robota na najniższych obrotach. dodatkowo: 1/3 szklanki wiśniówki do nasączenia blatów (lub wody z cytryną jeśli tort jest dla dzieci(...)czarnej porzeczki. Nakładamy połowę kremu czekoladowo-miętowego. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy pozostały krem). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, lekko dociskamy. Nasączamy wiśniówką lub wodą z sokiem z cytryny. Tort dekorujemy zastygającą polewą czekoladową. Dowolnie ozdabiamy. Tort przechowujemy w lodówce. Smacznego! Tutaj torcik z mniejszych proporcji (średnica tortownicy
bistro mamaTort urodzinowy Kitty 2017-02-18 15:24:21 Porcje 24 Kot, truskawki i truskawki - to było życzenie solenizantki. Tak powstał uroczy, słodki, urodzinowy upominek dla wielkiej miłośniczki kotów. Delikatny w smaku, mocno owocowy, podwójnie truskawkowy. Wykończony futerkiem z kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania(...)blatem. Tak postępujemy z kolejną warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Pozostałym kremem przy pomocy tylki Wilton 233 dekorujemy cały tort. Przyklejamy wszystkie dekoracje i chłodzimy tort w lodówce przez kilka godzin. By Małgorzata Hert
Wędrówki po kuchnitortownicy umieścić pierwszy blat, dokładnie rozsmarować konfiturę, nałożyć porcję kremu cappuccino. Podobnie postąpić z drugim blatem. Po przykryciu tortu ostatnią częścią biszkoptu, całość posmarować cienką warstwą kremu. Posypać wiórkami kokosowymi i orzechami. Artykuł Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniasię do wszelkiego rodzaju wypieków i deserów, a także do… podjadania łyżeczką :) Tort (jak to zwykle z bezami bywa) jest bardzo delikatny. Słodko-kwaśny smak rabarbarowego kremu doskonale przełamuje słodycz bezy. Przygotowanie tortu rozłożyłam na 2 dni. Pierwszego dnia zagotowałam rabarbar i odstawiłam do odcieknięcia z nadmiaru soku oraz upiekłam bezowe blaty. Drugiego dnia dokończyłam przygotowanie rabarbarowego curdu i tuż(...)ostrym nożem, wtedy nie będzie żadnego problemu z wypływającymi po bokach masami :) Nie musicie zużyć całego curdu. Jest go sporo i jeśli blaty Waszego tortu mają mniej niż 20 cm to lepiej jednak zostawić trochę kremu i zjeść go później np. z lodami :D Smacznego
MyCookBook.plogniu około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Galaretka zgęstnieje, zmieni kolor. Krem pigwowy: Do miski przekładam mascarpone, śmietanę i ubijam mikserem, na końcu dodaje zimną galaretkę z, pigwy i mieszam mikserem. Wierzch: Mascarpone, śmietanę przekładam do miski, dodaje cukier i ubijam mikserem. Wykonanie tortu: Biszkopt kroję na trzy(...)blaty, dolny blat nasączam, przekładam do obręczy metalowej, wykładam na nim pigwę kawałki lekko tężejącą. Układam drugi blat który nasączam i wstawiam do lodówki na godzinę. Wykładam krem pigwowy. I ostatni blat tortu który nasączam też. Zdejmuje obręcz metalową. Boki i górę smaruję kremem ze śmietany i mascarpone.Tort obkładam na około obręczą czekoladową. Robię to jak czekolada jest jeszcze mokra
wesoła kuchniaDziś zapraszam na tort inny niż wszystkie, na pewno sprawdzi się na wyjątkowe okazje. To bardzo ciekawe połączenie smaków lekka masa śmietanowo szampańska i krem z fig gotowanych w winie musującym. Tort wymaga trochę pracy, ale jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich to na prawdę warto spędzić trochę czasu w kuchni. Ja jako, że ciągle uczę się zdobienia tortów masą cukrową(...)masy jajecznej i mieszamy. Biszkopt przekrawamy na 4 części. Na pierwszą część wykładamy krem, przykrywamy kolejną częścią, wykładamy masę figową, znów kładziemy krążek biszkoptowy, a na niego krem śmietanowy. Ponieważ dekorowałam tort masą cukrową wierzch i boki smarowałam masą maślaną, ale można zostawić część masy śmietanowej i posmarować nią boki i wierzch tortu i udekorować dowolnie np. owocami
Cynamonowe szczęścieskusili się na kawałek i zachwycili się smakiem. W końcu przyszedł czas i na mnie, i co..? Przepadłam całkowicie. Ten tort jest tak pyszny, ze wręcz uzależnia :D Intensywne czekoladowe ciasto jest mięsiste i wilgotne, a krem miętowy smakuje idealnie, orzeźwiająco i niezwykle lekko, mięta nie dominuje silnie, jest idealnie wyważona. No mówię Wam, coś pysznego... Od tego czasu(...)dużo) i przełóż go 1/3 kremu miętowego. Połóż kolejny blat, naponczuj go i przełóż połową pozostałego kremu, a następnie przykryj ostatnim blatem i jego polej resztką ponczu. Pozostałym kremem posmaruj boki tortu. Wierzch polej czekoladą. Tort schłodź w lodówce najlepiej przez cała noc . Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyblat nasączam 1/3 wody z sokiem cytrynowym, smaruję dżemem i wykładam krem czekoladowy. Krem przykrywam drugim blatem, który nasączam i wykładam krem mascarpone, a na krem maliny, które rozprowadzam i delikatnie mieszam z mascarpone trzonkiem łyżki (do lekkiego przemieszania). Na to kładę trzeci blat, który również nasączam. Tort wstawiam do lodówki do schłodzenia na kilka godzin. Tynk do tortu(...)białości, zajmie do trochę czasu, masło musi być białe i puszyste. Do masła dodaję mascarpone, wanilię, mleko skondensowane i sok z cytryny, cały czas ubijając. Schłodzony tort wyciągam z lodówki, obkładam cienką warstwą kremu, wyrównuję i wstawiam do lodówki na ok 30 minut. Następnie wykonuję drugą warstwę tynku i ponownie tort wędruje do lodówki na 30 minut. Ozdoby wykonałam
Słodki sentymentMożna nim zaskoczyć gości lub przygotować dla dzieci, zapewniam, że będą zachwycone. A Wam podoba się mój tort? Zapraszam :) Składniki: Biszkopty x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem niebieski: 1 niebieska galaretka 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy ( na 500 ml mleka(...)proszku i energicznie mieszamy, aż się cała rozpuści. Tak przygotowany krem odstawiamy na kilka minut do przestygnięcia, następnie letnim kremem przekładamy krążki biszkoptowe. Smarujemy również wierzch tortu. Odstawiamy do wystudzenia kremu. 3. Kulki kokosowe: Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wiórkami kokosowymi. W garnku zagotowujemy mleko z cukrem, wsypujemy wiórki i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Masę lekko studzimy, dodajemy mleko
IzabelawkuchniKonfitura z żurawiny to przepyszny dodatek do tortów i ciast. Jej kwaskowaty smak idealnie przełamuje słodycz kremów, np. w torcie Rocher. W ubiegłym roku zrobiłam sobie kilka małych słoiczków, które niestety szybko zniknęły. Dlatego w tym roku na pewno zrobię ją ponownie. Może tym razem spróbuję jak smakuje z dodatkiem
Słodki Pomysłpaterze, wycisnąć 1/3 kremu, polać odłożonym musem śliwkowym, przykryć krążkiem i powtórzyć czynność. Na górze powinien znaleźć się najmniejszy krążek. Wycisnąć resztę kremu i posypać orzechami, posiekanymi i uprażonymi na suchej patelni. Smacznego :) RADA : Tort bezowy najlepszy jest pierwszego dnia, wtedy brzegi(...)blatów bezowych są jeszcze chrupiące. Na drugi dzień wszystko mięknie, ale smakuje równie dobrze :) Przechowywać w lodówce. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka , mascarpone , orzechy włoskie , śliwki
https:KKuchniaMniammaślanki nadawało ciastu czerwony odcień. Dlatego nieco później tort nazwano Red Velvet Cake, czyli czerwony aksamitny tort. W niektórych przepisach z czasów wielkiego kryzysu jako składnik tortu znaleźć można tarte gotowane buraki. Cukiernicy dodawali do ciasta sok z buraków albo gotowane czerwone buraki, żeby uzyskać odpowiedni kolor ciasta. W Kanadzie tort Red Velvet w latach 40-tych i 50-tych(...)drobno w młynku do kawy. Przygotować krem: schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać serek, zmiksować. Dodać cukier puder i sok z cytryny, zmiksować. Na paterze położyć jeden blat, posmarować 1/3 kremu, na kremie wyłożyć kleksy żurawiny. Przykryć drugim blatem, posmarować 1/3 kremu, przykryć 3 blatem. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu i po bokach tortu, posypać zmielonymi okruszkami. Tort schłodzić kilka
Obiad gotowyzapomniał i wie co dziś przygotuje swojej rodzicielce. Ja już wiem! A Wam proponuje ten o to smakowity, bardzo czekoladowy i całkiem prosty Tort Czekoladowy. Jedyny minus, należy poczekać na ostudzenie ciasta i schłodzenie kremu, aby wszystko wyglądało tak jak należy. Ale, Kochani, warto!"Składniki:4 jajkaszklanka cukru pudru3 łyżki kakao1/2 szklanki mleka2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniadodatkowo400(...)łyżek kremu, rozsmarowujemy, a następnie przykrywamy kolejnym blatem, który smarujemy marmoladą i około 3 łyżkami kremu. Przykrywamy ostatnim blatem i rozsmarowujemy na wierzchu i po bokach pozostały krem - wyrównujemy.Wierzch tortu posypujemy gotowymi wiórkami czekoladowymi. Całość odstawiamy do schłodzenia.Smacznego
Słodkie Przyjemności