Puszysty biszkopt przełożony kremem ananasowym, truskawkami i bitą śmietaną. Tort idealny dla wielbicieli nie słodkich ciast. Oczywiście można dozować ilość cukru w kremie, zależy kto co lubi. Biszkopt: 5 jajek 0,5 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli dodając
Anielskie wypiekiDzisiaj trochę kwiatów i wiosny na słodko. Tort powstał w prezencie z okazji urodzin, jak zwykle w zdrowszej, odchudzonej wersji. Zamiast tradycyjnej, maślanej masy zrobiłam lekki krem cytrynowy, a jedna z warstw to konfitura bez dodatku cukru. Bazą jest biszkopt orkiszowy z karobem, który wygląda jak czekoladowy. Zupełnie odmieniona wersja biszkoptowego ciasta ;) To taki mój pomysł na lekki, fit tort(...)dzięki czemu jest zielona i ładnie komponuje się z ozdobnymi kwiatkami. Mam nadzieję, że tym przepisem wprowadziłam odrobinę wiosny i zachęciłam was do spróbowania takiego ciasta :) Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki ksylitolu 1/4 szklanki erytrolu 2 łyżki
FitKotsię na mrożone, choć do tej pory mam z tego powodu lekki niedosyt. No bo jak to tak... w lecie mrożonki kupować :D Dodatkowo same kremy nie są wzbogacone dużą ilością cukru, przez co tort nie jest mdły i ciężki. Zdecydowanie poleciłabym go na upały i imprezy w ogrodzie :) Więcej na temat cukru i tego jak go używać poczytasz(...)sekund. Dolewamy sok z limonki i włączamy urządzenie dosłownie na 10 sekund, prędkość 4. Przełożenie: Biszkopt- odrobina kremu śmietankowego- połowa kremu owocowego- biszkopt- odrobina kremu śmietankowego- reszta kremu owocowego- biszkopt. Chłodzimy. Tort wykańczamy resztą masy śmietankowej, polewą z rozpuszczonej ze śmietanką czekolady (w kąpieli wodnej), perełkami, kwiatami i owocami. Sposób przygotowania tradycyjny: Biszkopt- Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy ze szczyptą
Kuchnia w czekoladzieoczkach tarki (lub drobno kroimy nożem). Kremówkę wraz z serkiem mascarpone ubijamy na sztywno mikserem, w trakcie dodając cukier puder. Do tak przygotowanego kremu dodajemy połowę startej czekolady i mieszamy łyżką. Resztę czekolady zostawiamy do przyozdobienia tortu. Kiedy już wszystkie składniki mamy gotowe czas stworzyć(...)Tort. Na biszkopt nakładamy masę, równo ją rozsmarowując. Następnie smarujemy kremem (nie żałujemy kremu, na pewno starczy). Następnie kolejny biszkopt i tak aż do momentu gdy krem smarujemy na górze oraz na bokach tortu. Na wierzchu wzorek robimy wykorzystując druga połowę czekolady. My najpierw narysowałyśmy kształt patyczkiem, a następnie ułożyłyśmy startę czekoladę. Tort jest gotowy. Smacznego
Kolizje SmakówTorcik Cappuccino Smak tortu zaczerpnięty z ciasta o tej samej nazwie Ciasto cappuccino , które jest bardzo lubiane w mojej rodzinie, dlatego też stwierdziłam, że warto wykorzystać jego bazę do stworzenia torciku. Największa zabawa jak zawsze była z przystrajaniem tego cuda, ale efekt połączenia bieli i koloru capuccino bardzo przypadł mi do gustu. Składniki: (na tortownicę(...)przykryć II częścią biszkoptu. Biszkopt znowu nasączyć, rozsmarować dżem i wyłożyć kolejną porcję kremu. Przykryć ostatnią częścią biszkoptu. Biszkopt ponownie nasączyć. Wierzch i brzegi pokryć pozostałą częścią kremu. Śmietanką przyozdobić tort wedle uznania. Całość schłodzić
My sweet a lifeserniki (pieczone jak i na zimno), ciasta z makiem, przekładane z galaretkami i kremami. Wystarczy, że klikniecie na zdjęcie lub nazwę wybranego wypieku, aby przejść do całego przepisu na dane ciasto. 1. Owocowa chmurka to przekładaniec, który przypadnie do smaku wielbicielom ciast z galaretkami, kremami jak i bezą. Wbrew pozorom ciasto nie jest skomplikowane w przygotowaniu. 2. Piernik , który jest(...)smaczne. Ciasto 3 BIT wbrew pozorom nie jest zbyt mocno słodkie w smaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami. Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 13. Tort bezowy przełożony kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym. 14. Brownie nadziane malinami. Jeżeli jesteście wielbicielami mocno czekoladowych ciast to musicie przygotować poniższe brownie
Ugotowaćszybkie wykonanie.. a efekt zadziwiający i powalający. Przynajmniej w opinii ogólnej znajomych i sąsiadów, których to nakarmiłam owym torcikiem. CO istotniejsze, jest lżejszy, niż zwyczajowo torty z tłustymi kremami, więc bez wyrzutów sumienia można pozwolić sobie na więcej niż skąpy, cienki klinek. TORT STRACIATELLA (przepis ogólny - autorski; przepis na biszkopt - tradycyjny:) biszkopt: 6 jajek
W kuchni Karmel-itkiwoda i tyle. Unikajcie produktów zawierających stabilizatory, emulgatory itd. Delikatnym i lekkim kremem z dodatkiem mleka kokosowego, przełożyłam tradycyjny puszysty biszkopt, nasączony ponczem z dodatkiem wody różanej. Woda różana jest bardzo popularnym składnikiem nie tylko kosmetyków, ale także słodyczy, szczególnie popularnym na Bliskim Wschodzie. Wyjątkowy smak tort zawdzięcza połączeniu tych dwóch egzotycznych smaków i aromatów, kokosa i róży(...)rozpuści. Następnie dodajemy sok z cytryny i wodę różaną. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzony biszkopt odkrawamy od boków tortownicy i kroimy na 3 blaty. Blaty nasączamy przygotowanym płynem, nakładamy krem. Na koniec tort smarujemy resztą masy. Tort chłodzimy w lodówce przynajmniej 3 godziny przed podaniem. Dekorujemy pralinami kokosowymi, wiórkami kokosowymi i płatkami suszonych róż
Smakowity Blog Kulinarnypuder), połowę esencji waniliowej oraz gęstą część mleka kokosowego. Zblenduj wszystko na idealnie gładką masę. A teraz najlepsze, czyli składanie tortu. Ułóż pierwszy blat na talerzu i nasącz go kawą wymieszaną z resztą esencji waniliowej, przełóż kremem, na to 2 biszkopt, znowu nasącz kawą, przełóż kremem i 3 krążek nasącz kawą połóż na górę krem(...)Obsmaruj boki kremem i obłóż pokruszonym ostatnim biszkoptem. Biszkopt to dekoracji dodatkowo podpiekłam taki pokruszony przez 10 minut w piekarniku aby był bardziej chrupiący i złoty. Wierz tortu, który zwieńczony jest kremem posyp, a wręcz wduś startą na tarce tabliczkę czekolady. Wstaw całość do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Smacznego! ps. Zdaję sobie sprawę z kiepskiej jakości
greenscarfmusi pozostać płynna. Wykonanie: Na paterę ułożyć pierwszy blat, posmarować grubą warstwą dżemu, wyłożyć połowę kremu, ułożyć drugi blat, posmarować resztą dżemu, wyłożyć resztę kremu, wyłożyć trzeci blat. Posmarować grubą warstwą boki tortu ganache, następnie górę, wyrównać, ułożyć owoce. Tort warto schłodzić w lodówce 2-3 godziny, aby czekolada zastygła. Gotowe! * przepis na krem czekoladowy z blogu Moje Wypieki(...)większa zawartość kakao w czekoladzie, tym krem wyjdzie bardziej wytrawny, następnym razem spróbuje zrobić ten krem z czekoladą o większej zawartości kakao. Smacznego! Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami Tort czekoladowo-czekoladowy z porzeczkami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='6 jajek (dużych, rozmiar
moj przepis naoraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Za pomocą rękawa do zdobienia tortów nakładamy na babeczki krem. Pięć bałwanków umieszczamy na środku kremu- lekko dociskając. Układamy na kremie czarne nóżki bałwanków. Na dwóch babeczkach, wciskamy delikatnie w krem pupy bałwanków, w pewnej odległości kładziemy głowy(...)kremie również umieszczamy nóżki i wykałaczki. Ważne aby wszystko robiło wrażenie porozrzucania po upadku bałwanka w śnieg tzn. krem Pozostałe babeczki przyozdabiamy niebieskimi, lukrowymi kuleczkami… …i gotowe! Smacznego!!! Artykuł Babeczki bałwanki pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortykażde moje urodziny. Zawsze dostawałam pierwszy i największy kawałek i zjadałam do ostatniego okruszka... Takie wspomnienia mną owładnęły, że postanowiłam przypomnieć ten wspaniały smak. Tort składa się z dwudziestu cienkich blatów, przełożonych delikatnym budyniowym kremem z orzechami. Jakiś czas temu na blogu już się ukazał jeden przepis na tort Napoleon , ten natomiast jest nieco inny, bez kajmaku(...)posmarować kremem (ok. 2 łyżki kremu), przykryć kolejnym blatem, lekko docisnąć, posmarować itd. Co 2-3 blat posypać odrobiną orzechów. Pozostawić trochę kremu do posmarowania wierzchu i boków. Ponieważ same blaty są wysokie, podzieliłam je na 3 torty, a gdy nieco zmiękły i opadły (po ok 2 godzinach), złożyłam w jeden. Tort przykryć folią, z wierchu położyć coś do obciążenia
Obiad gotowyPrzyznam szczerze że tort ten był często zamawiany przez rodzinkę z cukierni, absolutnie najbardziej smakowała nam wersja z gruszkami, teraz już nie zamawiamy, a pieczemy sami, smakuje równie dobrze. Jeśli macie swój sprawdzony sposób na biszkopt możecie go wykorzystać, ja tymczasem przedstawiam Wam mój numer jeden. Według mnie najlepszy, a do tego nie zdarzyło mi się, aby nie wyszedł, jest(...)wody, gotową łączymy z kremówką. Przygotowanym kremem przekładamy biszkopty, zostawiając jego część (najlepiej z małą ilością owoców, albo bez) do posmarowania wierzchu oraz boków tortu. Na górnych krańcach tortu robimy z kremu coś w rodzaju płotka, aby można było wylać galaretkę (płotek widać na zdjęciu). Na górze układamy pocięte w kawałki owoce, które następnie zalewamy przestudzoną i lekko tężejącą galaretką
Kuchenne aromatypieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki maku 2/3 szklanki mąki z orzechów arachidowych/ mielone orzechy/ mus morelowy: 100 g moreli suszonych 60 g miechunki suszonej 2 pomarańcze krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru dekoracja: wiórki kokosowe, mak, kulki kokosowe, perełki, lukier ciastka choinki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka masła(...)jadalnymi i wiórkami. Przełożenie: Biszkopt kroję na trzy blaty. Dolny blat smaruję 1/3 kremu, na nim wykładam połowę musu morelowego, kolejny blat biszkoptu, mus morelowy i ostatni blat. Tort smaruję resztą kremu. Dekoruję ciastkami, wiórkami, makiem, perełkami, kulkami kokosowymi
wesoła kuchniaTort cappuccino z kremem o smaku białej czekolady z likierem kawowym ;-) Inspiracja: Moje Wypieki Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 200g Mąka tortowa 200g Krem z białej czekolady i cappuccino Śmietana kremówka 500ml Biała czekolada 200g Cap The post Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeTort biszkoptowy z kwiatami w pastelowych kolorach jest mało słodki, dobrze nasączony i przełożony różowym kremem. Krem swój kolor zawdzięcza naturalnemu barwnikowi z suszonych czerwonych buraków
Przepisy KulinarneKiedy po raz pierwszy wykonałam krem do tego tortu, przepadłam. Słodziutki, o świetnej konsystencji, po prostu przepyszny. Ciężko było uwierzyć, że takie cudo powstało z kaszy jaglanej. Zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: biszkopt (link) masa: - 200 gram kaszy jaglanej - mleko (tyle, aby wystawało ok. 3 cm nad wsypaną do garnka kaszą) - ok. 200 ml syropu z brzoskwiń - 3 łyżki żelatyny - brzoskwinie
Wielopokoleniowoposmarowane . Zrolować biszkopt na ciepło .Posypać z wierzchu jeszcze raz cukrem pudrem . Masło utrzeć ( łyżką ) z 3 łyżkami cukru pudru. Na wierzch rolady nałożyć ,, wężyk ,, kremu ( można ozdobnie szprycą do tortu - a można łyżeczką ) . Na kremie ułożyć maliny . Udekorować listkami mięty lub melisy . Wstawić na trochę do lodówki .Kroić ostrym nożem w grubsze plastry . Rolada
Buniabaje w kuchni