krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:23/534)

Czekoladowe muffinki a`la kladdkaka 127

jest aż tak płynne. Inspirowana przepisem na kladdkaka postanowiłam upiec czekoladowe muffinki a`la kladdkaka. Zazwyczaj już same czekoladowe muffinki zaspokajają moje czekoladowe fantazje, ale postanowiłam jeszcze na czekoladowy krem, którym uwieńczyłam muffinki . O mamo! Dawno nie piekłam czekoladowego ciasta, więc te muffinki po prostu zostały pochłonięte! Szczęście, że zdążyłam zrobić zdjęcia! Bardzo je polecam! Dzisiaj piątek, więc jeśli snujecie(...)piekarnika. Piecz przez 10 minut. Upieczone muffinki powinny być niedopieczone w środku. Podczas studzenia”dojdą”. Muffinki muszą być mocno ostudzone, a nawet można wstawić je do lodówki. Krem czekoladowy 75 g masła, miękkiego 150 g serka philadephia 100 g cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, 70% kakao 5 pralinen orzechowych i orzechy laskowe pokrojone do dekoracji Rozpuść czekoladę

codojedzenia
Tort Royal 200

wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Bezę wyjmujemy i studzimy. Krem czekoladowy: 200g ciemnej czekolady 375g mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladę roztapiamy i mieszamy z mascarpone. Mascarpone dodajemy po łyżce,  za każdym razem mieszając. Śmietankę(...)limonki  i likier amaretto.  Pierwszy blat nasączamy połową przygotowanego ponczu, smarujemy frużeliną wiśniową  i wykładamy krem orzechowy.   Kładziemy drugi krążek, znów nasączamy  i rozsmarowujemy krem czekoladowy (1/4 kremu pozostawiamy).   Na wierzch kładziemy bezę,  boki smarujemy resztą kremu czekoladowego. Wstawiamy na 3 godziny do lodówki.   Smacznego

Pyszności Słodkości
Czekoladowe babeczki z malinowym kremem 162

piekarnika i studzimy. Małym nożem wycinamy w babeczkach małe otwory (nie wyrzucamy resztek ciasta, ponieważ będą potrzebne). Każdą babeczkę, za pomocą małej łyżeczki, nadziewamy kremem czekoladowym. Z resztek ciasta wykrawamy ‘zatyczki’ i przykrywamy otwory z kremem. Na końcu dekorujemy babeczki kremem malinowym – filmik instruktażowy Tutaj . Przechowujemy w lodówce(...)Czekoladowe babeczki z malinowym kremem najlepiej wyciągnąć 30 min przed podaniem, aby nadzienie czekoladowe trochę zmiękło. Nadzienie: 150 – 200 g kremu czekoladowego, typu Nutella Malinowy krem: ok 230 g świeżych/mrożonych malin 5 – 6 łyżek cukru trzcinowego 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 400 g serka mascarpone, schłodzonego 100 g serka mascarpone, gdyby

Słodki Pomysł
Tartaletki Rocher 193

roku, razem z mężem uczciliśmy naszą rocznicę ślubu w drugi dzień Świąt Wielkanocnych :). Z tej okazji zrobiłam tort i przepyszne tartaletki z kremem czekoladowo-orzechowym. Na ten słodki pomysł wpadłam, gdy szukałam przepisu na świąteczny mazurek. Aby przełamać słodki smak kremu czekoladowego ‘nadziałam’ tartaletki konfiturą żurawinową. Tartaletki Rocher znikały(...)polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy polewa zastygnie posypujemy tartaletki posiekanymi orzechami laskowymi i dekorujemy pralinką. Krem Rocher: 150 g serka mascarpone, schłodzonego 75 g kremu czekoladowego, typu Nutella 50 g mlecznej czekolady, połamanej 20 g drobno zmielonych, prażonych orzechów laskowych Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia, uważając przy

Słodki Pomysł
Ciasto EUFORIA czekoladowe z makiem i krówką 384

Ciasto EUFORIA czekoladowe z makiem i krówką – Nowe, pyszne ciasto makowe z czekoladą w Małej Cukierence. Wygląda bardzo apetycznie z różnymi warstwami. Jest wilgotne, aromatyczne, mocno czekoladowe, orzechowe. Takie ciasto dla fanów czekolady na wyjątkowe okazje. W przygotowaniu nie jest trudne. Radzę podawać je w temperaturze pokojowej wtedy krem jest miękki, kremowy i myślę, że wtedy ciasto lepiej smakuje. Polecam(...)ciasto makowe). 15. Na biszkopt w blaszce wyłożyć połowę czekoladowego kremu i wyrównać. Z ciasta makowego zdjąć papier do pieczenia i z ciasta można również troszkę odciąć przypieczoną skórkę. 16. Ciasto makowe położyć na kremie w blaszce i nasączyć je troszkę więcej niż biszkopt. Wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Na wierzchu ułożyć drugą część biszkoptu, lekko docisnąć i nasączyć go pozostałym

Mała Cukierenka
Tort śmietanowo-czekoladowy z wiśniami 65

czarnej herbaty 50 ml rumu 15 ml soku z cytryny   Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru   Krem z gorzką czekoladą i michałkami: 300 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady 7 czekoladowych cukierków „Michałki”   Frużelina z wiśni: 150 g wiśni mrożonych lub świeżych bez pestek(...)prosto z lodówki serek mascarpone i zmiksować mikserem na gęsty czekoladowy krem. Nasączenie : Zaparzoną i ostudzoną herbatę wymieszać z rumem oraz sokiem z cytryny. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy : Schłodzoną śmietanę kremówkę i serek mascarpone prosto z lodówki wymieszać z cukrem pudrem i zmiksować na gładki gęsty krem. Frużelina z wiśni : (najlepiej   przygotować dzień przed złożeniem tortu

Wanilia i Kardamon
TO JUŻ 6 SZALONYCH LAT! 124

głównego dania i czerwonego mięsa okazała się Saska o smaku Kawy z Nutą Brandy. Smak wyrazisty, trochę cięższy, ale absolutnie niemdlący. Strzał w 10! TORT CZEKOLADOWY Z OWOCAMI KREM CZEKOLADOWY: * żelatyna – 8 g * woda – 40 g * żółtko – 65 g * cukier drobny – 50 g * mleko – 450 g * czekolada 70% – 350 g CIASTO CZEKOLADOWE: * czekolada(...)mąka migdałowa – 60 g * białka – 140 g * sól DO NASĄCZENIA: * alkohol – 40 g * woda – 100 g * cukier – 100 g + ulubione sezonowe owoce SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KREM CZEKOLADOWY: Żelatynę, zalewamy wodą, odstawiamy. Żółtka ucieramy z cukrem. Mleko gotujemy, dodajemy powoli do utartych żółtek ( cały czas mieszając ). Podgrzewamy, aż lekko zgęstnieje, odstawiamy, dodajemy czekoladę i żelatynę, blendujemy, odstawmy

Ostra na Słodko
Sernik wiśniowy bez pieczenia 298

Sernik wiśniowy bez pieczenia to połączenie delikatnej masy powstałej na bazie serka, ubitej śmietanki i wiśni z czekoladowym kremem. Całość jest mało słodka, odpowiednio owocowa i czekoladowa zarazem. Do przygotowania masy najlepiej wykorzystać serek z wiaderka o niezbyt zwartej konsystencji, gdyż dzięki niemu sernik będzie delikatny i kremowy. Sernik udekorowałam wiśniami i wiórkami czekolady. Elementy te nie tylko ładnie się(...)około 400g po wydrylowaniu) 100ml śmietanki 30% 4 łyżki domowego cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 5 łyżeczek żelatyny 4 łyżki zimnej wody KREM CZEKOLADOWY 150ml śmietanki 30% 100g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru DEKORACJA kilka kostek gorzkiej czekolady 10-12 wiśni (w zależności, na ile kawałków pokroimy sernik) 1 łyżka cukru Wykonanie

Smakołyki Bereniki
Eklerki mocno czekoladowe 153

Składniki na 15 sztuk eklerków: 4 jajka 1 szklanka wody 1 pełna szklanka mąki pszennej 125 g masła 2 łyżki ciemnego kakao Duża szczypta soli Szczypta proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 500 ml smietany kremówki 30% 2 0 dag gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 25 ml rumu lub amaretto Dodatkowo: Cukier puder do oprószenia Przygotowanie eklerków: Krem czekoladowy: Śmietanę(...)sporo urosną) Piec w nagrzanym do 200*c piekarniku na grzaniu góra dół przez 30 minut. Po upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Zimne przeciąć wzdłuż na połowę. Nadziewać kremem czekoladowym, posypać cukrem pudrem . Słodkich wypieków. Rady: W środek eklerków na krem można nałożyć po łyżeczce frużeliny wiśniowej , będą jeszcze lepsze

Wanilia i Kardamon
Wafle przekładane czekoladowym kremem i dżemem truskawkowym 122

smaku masą na bazie masła i mlecznej czekolady, czyli maślano-czekoladową oraz dżemem truskawkowym, bo przecież połączenie czekolady i truskawek nie ma sobie równych 😉 16-25 sztuk: Maślany krem czekoladowy: * czekolada mleczna- 200 g * masło- 180 g * kremówka- 100 g + 1 łyżka * kakao- 2 łyżki Dodatkowo: * wafle kwadratowe- 1 paczka * dżem truskawkowy- 1 słoiczek Maślany krem czekoladowy: Czekoladę roztopić(...)Resztę kremówki wymieszać z kakao, ubić na sztywno i połączyć z bardzo miękkim masłem. Przygotowanie: 1 wafla położyć na desce ciut większej niż wielkości wafla. Nań wyłożyć 3 łyżki kremu czekoladowego i rozsmarować po całej powierzchni, następnie przykryć kolejnym waflem, na który należy włożyć 2-3 łyżki dżemu truskawkowego- i kolejno: wafel-krem czekoladowy-wafel-dżem-wafel. Na wierzchu położyć

Kraina Miodem Płynąca
Czekoladowe ciasto z musem porzeczkowym i bezową pianką 368

Czekoladowe ciasto z musem porzeczkowym i bezową pianką. Deser jest trochę pracochłonny i trzeba troche czekac zanim się go skosztuje. Niemniej jest wart każdej poświeconej mu chwili. Intensywnie czekoladowy, wilgotny spód, nasączony likierem. Do tego czekoladowa, kremowa warstwa a na to kwaskowy, delikatny mus porzeczkowy. Całość wykończona puszystą, bezową pianką. Deser zebrał pochwały od najbardziej wybrednej osoby jak znam(...)piekarnika i zrobić w nim otwory. ( Można to tego użyć słomki lub długiego patyczka ). Odtsawić do ostygnięcia. Likierem nasączyć ciasto. Na czekoladowy krem Następnie w dużej misce umieścić składniki na krem i ubić na sztywno. Kremem posmarować ciasto. Wstawic do lodówki na około 1 godzinę. Na porzeczkowy mus Cały słoik kompotu porzeczkowego przelać do blendera i zmiksować na gładką masę

Spice things up
Torcik gofrowy 96

śmietanką połączoną z czekoladą. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną końcówką i wstawiamy na chwilę do lodówki. 6.   Przygotowujemy krem sernikowy: twaróg sernikowy miksujemy ze śmietanką i cukrem pudrem do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną końcówką i wstawiamy na chwilę do lodówki. 7.   Przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku podgrzewamy śmietankę(...)zbyt gęsta można dodać jeszcze trochę śmietanki do uzyskania pożądanej konsystencji. 8.      Na talerzu składamy tort. Układamy jedną warstwę gofrów, wyciskamy na nią krem sernikowy, przykrywamy kolejnymi goframi, wyciskamy krem czekoladowy, przykrywamy kolejnymi goframi. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową, dekorujemy kremem sernikowym i mrożonymi malinami. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym 112

Delikatny smak owoców w połączeniu z wyrazistym wędzonym kremem czekoladowym i serkiem mascarpone stanowi idealne połączenie rewelacyjnego deseru na każdą okazję. Czas przygotowania: 10 minut, czas grillowania: 2 minuty Składniki: 12 fig przekrojonych na połowę (przekrojonych wzdłuż) 3-4 patyczki do szaszłyków 1/3 szklanki mascarpone czekoladowe Ganache (patrz tutaj ) Przygotowanie: Grill należy rozgrzać do średniej temperatury. Figi umyć i pokroić(...)kilka minut. Figi usunąć z patyczków od szaszłyków. Figi podawać polane sosem Ganache z serkiem mascarpone na wierzchu. Udekorować liściem świeżej mięty. Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym is a post from: naRuszcie.pl The post Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie