śmietany 18% 100 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem waniliowy: 2 budynie waniliowe 600 ml mleka 6 łyżek cukru 250 g masła Krem czekoladowy: 120 ml mleka 100 g gorzkiej czekolady 200 g masła 150 g cukru pudru Piana z białek na wierzch: 6 białek 1 kisiel cytrynowy(...)puszystą masę. Następnie cały czas mieszając dodawaj przestudzoną czekoladę. Upieczone placki ciasta przekładaj kremem raz jasnym raz ciemnym i układaj jeden na drugim. Na krem czekoladowy układaj wiśnie. Na wierzch ciasta możesz ułożyć upieczoną z pozostałych białek bezę. Białka ubijasz z kisielem cytrynowym i cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie
kuron.com.plostatnie 60 minut (nie otwierać w tym czasie piekarnika).Bezę wyciągnąć z piekarnika i usunąć papier ze spodu. Powinna być w całości, ale jeśli pęknie, nic się nie stanie :) Krem czekoladowy: 750 g serka mascarpone 300 g kremu czekoladowego typu Nutella (zwykłe tańsze marki sprawdzą się równie dobrze) 100 g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) Serek mascarpone zmiksować(...)kremem czekoladowym. Czekoladę połamać, włożyć do małej metalowej miski lub kubeczka, który umieścić w większym naczyniu z gorącą (wrzącą) wodą. Odczekać kilka minut aż czekolada nabierze temperatury i wymieszać. Ciepłą czekoladę wlewać cienkim strumieniem do kremu i wszystko razem dobrze zmiksować. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 125 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę i cukier
Trzeci talerzTORT CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 150 g czekolady deserowej 500 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 150 ml śmietanki 30% Frużelina wiśniowa: 150 g mrożonych wiśni Poltino 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)Podczas miksowania wlewać niewielkim strumieniem śmietankę. Blat biszkoptowy ułożyć w tortownicy. Można blaty nasączyć rozcieńczonym alkoholem - np. wiśniówka lub likier kawowy. Na blat biszkoptowy wyłożyć mniej niż 1/2 część kremu czekoladowego. Przykryć drugim biszkoptem. Wokół brzegu biszkoptu wycisnąć pasek kremu czekoladowego, tak by środek pozostawał zupełnie pusty - krem ma być rantem dla frużeliny. Frużelinę wyłożyć na biszkopt
kolorowotorcikowoŚwiąteczne ciasto czekoladowo – pomarańczowe – Nowe, świąteczne ciasto w Małej Cukierence. Bardzo smaczne, aromatyczne, wilgotne, z czekoladą i pomarańczą. Krem czekoladowy jest delikatny, nie za słodki, z nutką cynamonu, a pianka pomarańczowa jest kwaskowata. Całość dobrze smakuje. Ciasto ładnie wygląda, będzie idealne na Święta. W przepisie wykorzystałam wysokiej jakości Majonez Kielecki, dzięki czemu ciasto jest bardziej wilgotne. Z naszej współpracy powstał(...)skórka otarta z 1/2 pomarańczy Do nasączenia: 110ml likieru pomarańczowego (alkohol można zastąpić posłodzoną wodą z sokiem z cytryny) 60ml wody Dodatkowo: 3-4 łyżki dżemu pomarańczowego lub konfitury Krem czekoladowy: 700ml mleka 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 łyżeczka cynamonu 2 budynie czekoladowe bez cukru 40g mąki pszennej 50g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej
Mała Cukierenkamało czasu na gotowanie, to zaczynam cenić takie rzeczy jak proste i szybkie przepisy, więc ten ostatnio jest moim faworytem. Musicie wypróbować! Wilgotne ciasto czekoladowe z kremem czekoladowym ganach - przepis: Ciasto czekoladowe: Szklanka ciemnego piwa (możno zamienić szklanka wody gazowanej, ale ciasto utraci na smaku) Szklanka mocnej kawy 2 jajka 3/4 szklanki oleju 1/4 szklanki(...)maślanki 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao Szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy ganach: 300 g czekolady deserowej 200 g śmietanki 30 % Jak zrobić wilgotne ciasto czekoladowe z kremem? Ciasto: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni . Dno i boki tortownicy o średnicy 21-24 cm wykładamy
Kuchnia Łukaszałyżeczek syropu barmańskiego o smaku wanilii Krem waniliowy: 2 opakowania budyniu waniliowego 250 g masła lub margaryny 1/2 litra mleka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ Krem czekoladowy: 2 opakowania budyniu czekoladowego 250 g masła lub margaryny 1/2 litra mleka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżeczka ciemnego kakao Posypka: 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 1/2 szklankę cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać 250 g serka mascarpone. Dobrze wymieszać. Krem czekoladowy - ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać 1/2 szklankę cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać
Ciastka - domowe słodkościKakaowy biszkopt przełożony kremem czekoladowym i biszkoptami. Bardzo smaczne ciasto warstwowe z wyraźnie wyczuwalnym mlekiem w proszku. Jeżeli ktoś lubi ten smak tak jak ja, to bardzo polecam ;) BISZKOPT KAKAOWY: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki wody 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli(...)CZEKOLADOWY: 125 g serka mascarpone 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody JASNY KREM CZEKOLADOWY: 125 g serka mascarpone 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka w proszku 100 g czekolady białej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody POLEWA: 50 g czekolady gorzkiej
https:KKuchniaMniamZ pewnością nie są to muffinki szczególnie polecane przy odchudzaniu :) Mają chyba pierdyliard kalorii, warzylion cholesterolu i zapychają jak mało co, jednak z
sama złodyczbiszkoptu nie dodawałam alkoholu, gdyż chciałam aby również dzieci mogły zjeść to ciasto. Polecam Wam poniższy przepis na torcik czekoladowy , myślę iż Wam posmakuje. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Torcik czekoladowy Składniki na torcik czekoladowy z borówkami i bananem. Biszkopt kakaowy: 6 dużych jajek 12 dkg mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku(...)kremu dodać borówki oraz pokrojonego w kostkę banana, lekko skropionego sokiem z cytryny. Wymieszać. Pierwszy blat biszkoptu kakaowego włożyć do formy, w której pieczone było ciasto. Na biszkopt wyłożyć krem z owocami, przykryć drugą połową biszkoptu. Po wierzchu ciasto pokryć kremem z kubka i udekorować borówkami. Torcik wstawić do lodówki na kilka godzin aby krem dobrze zgęstniał. Torcik czekoladowy Warto
MeCooksPublikuję kolejny przepis na rewelacyjny krem do muffinek- tym razem o smaku czekoladowym. Podczas świąt Wielkanocnych tak udekorowaliśmy nasze muffinki a nimi stół. Polecam! Czekoladowy krem do muffinek Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)krem i dekorujemy muffinki. Krem posypujemy czekoladą i kładziemy 1 i 1/2 jajeczka czekoladowego. Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową oraz kremy do muffinek: Krem do muffinek o smaku mojito Smacznego
paapilotkaaTypowy jesienny torcik, bardzo delikatny biszkopt o posmaku cytrynowo- orzechowym i fajnym kolorze dzięki orzechom pistacji, kwaskowa warstwa z winnych jabłek i galaretki oraz słodki krem czekoladowy. Nieprzesłodzony, smaki doskonale się równoważą, jeden z lepszych torcików na różne okazje. Deser z klasą. Najsmaczniejszy mocno schłodzony. Dekoracje do tortów i ciast kupicie w Cukieteria prawdziwy(...)oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 cytryna Warstwa jabłkowa: 80 dag winnych jabłek 2 galaretki agrestowe Dr.Oetker 2 łyżki cukru ½ szklanki wody Krem czekoladowy: ½ litra śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone orzechy Mielone pistacje Polewa czekoladowa Kwiaty cukrowe Jak wykonać ? Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy
Wanilia i Kardamonłyżki mąki, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 4 jajka, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru Krem oreo: 1 biała czekolada, 250 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, kilka ciasteczek oreo Masa maślana: 1 kostka(...)końcu mascarpone. Złożenie tortu: Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 jasny krążek smarujemy dżemem, smarujemy połową kremu czekoladowego, 2 ciemny krążek smarujemy kremem oreo, układamy maliny, 3 krążek ciemny smarujemy dżemem i kremem czekoladowym, przykrywamy ostatnim jasnym krążkiem. Wierzch i boki tortu smarujemy masą maślaną.Dekorujmy wg upodobań
słodki bratek