Słodkie, rozpływające się w ustach, z posmakiem orzechów eklerki z kremem czekoladowym. Gwarantuję na jednym się nie skończy. Ciasto parzone: 125 g margaryny 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka (L) Szczypta soli Krem czekoladowy: 600 ml mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 żółtka 230 g masła lub margaryny(...)cukierniczej możemy też ciasto rozprowadzić za pomocą łyżki. Z podanej porcji wyszło mi 10 eklerków (po złożeniu 5). Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180*C przez 20 minut. Krem czekoladowy: Do garnka wlewamy 1,5 szklanki mleka oraz dosypujemy cukier. W reszcie mleka mieszamy żółtka, mąki oraz kakao. Gdy mleko wrze dolewamy masę z kakao. Mieszamy do momentu powstania
VioletoweKucharzenieokrąg o średnicy naszego biszkoptu. Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia, a następnie Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki 30 lub 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru W misie miksera umieszczamy zimną śmietankę,mascarpone oraz cukier puder i miksujemy do połączenia składników i uzyskania gęstego kremu. Krem czekoladowy: 200 g czekolady mlecznej 250 ml śmietany 30% 125 g mascarpone(...)Pierwszy blat biszkoptu nasączamy herbatą lub nalewką (jeśli tortu nie będą jadły dzieci). Rozprowadzamy 1/2 kremu śmietankowego, na kremie układamy chrupkę pistacjową i przykrywamy ją resztą kremu śmietankowego. Na kremie układamy drugi blat biszkoptu i nasączamy go, a następnie smarujemy cieniutką warstwą kremu czekoladowego, a na nim umieszczamy zastygniętą żelkę malinową i smarujemy resztą kremu czekoladowego. Krem przykrywamy trzecim blatem
Cynamonowe szczęściewięc ciasto jest zdecydowanie dla dorosłych. W wersji dla dzieci rezygnujemy z wiśni, a ciasto polewamy samą czekoladą. ok 400 g herbatników kakaowych 100 g czekolady gorzkiej 200 g kremu czekoladowo orzechowego np Nutelli 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody POLEWA: ok 2 szklanek wiśni z nalewki 100 g czekolady gorzkiej(...)wodną. Szklankę dobrze schłodzonej kremówki ubić na sztywno i odstawić do lodówki. Drugą szklankę kremówki mocno podgrzać, ale nie gotować. Gorącą zalać posiekaną czekoladę i delikatnie mieszając połączyć. Wmieszać krem czekoladowy i wlać rozpuszczoną żelatynę. Odstawić do przestudzenia, kontrolując gęstość. Serek mascarpone zmiksować i połączyć z czekoladowym kremem. Na końcu w krem czekoladowy wmieszać ubitą kremówkę. Tężący krem podzielić
https:KKuchniaMniamPolska. Ciasta i desery” Ewy Aszkiewicz trafiłam na staropolski deser przygotowywany właśnie na to święto. Oczywiście przepis został zaadaptowany do bardziej współczesnych czasów. Składa się on z 3 budyniowych kremów: czekoladowego, waniliowego i śmietankowego wzbogaconych dodatkowo o kakao, szafran, wiórki kokosowe itp. Trzy różne kremy mają symbolizować Trzech Króli. To bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu propozycja, z łatwo dostępnych(...)składników. Przed podaniem deser warto schłodzić oraz posypać go odrobiną startej czekolady :) Składniki (na 6-8 porcji): Krem czekoladowy: 1 op. budyniu czekoladowego 2 szklanki mleka 1 łyżeczka masła 2 czubate łyżki cukru 2 łyżki drobno posiekanych rodzynek 1 czubata łyżeczka kakao 1 czubata łyżka cukru (do kakao) 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego Krem waniliowy: 1 op. budyniu waniliowego
MyCookBook.plKruche babeczki z czekoladowym kremem Nadszedł upragniony weekend. Czego nie może zabraknąć? Oczywiście słodkiego deseru i pysznej kawy. Weekend, to u nas czas dla rodziny, przyjaciół, czas na odpoczynek i wspólnie spędzone chwile. Takie chwile najlepiej się spędza przy pysznym deserze. Dlatego dziś polecam Wam prosty przepis na kruche babeczki z czekoladowym kremem. Małe słodkości, które znikają w mgnieniu(...)szansa na wygranie ekspresu do Kapsułek typu Nespresso. Losowanie odbywa się co miesiąc. Nie wierzycie? To sprawdźcie sami Ale najpierw przygotujcie sobie babeczki Miłego i smacznego weekendu. Składniki: Na czekoladowy krem: 90 g mlecznej czekolady 125 g sera mascarpone 3 łyżki śmietanki 30% Na kruche babeczki: 150 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko mała
Słodkie okruszkimyliłam się :) Ciasto: 200 ml Guinnessa 175 g mąki 250 g cukru 125 g masła 50 g kakao 3 jajka 100 g gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 g śmietanki 24% 100 g masła 250 g porzeczek pół szklanki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Masło podgrzewamy z kakao i piwem na wolnym ogniu aż do całkowitego(...)cukier puder, zaczynamy ubijać. Gdy masa będzie już gładka, dodajemy śmietankę i chwilę miksujemy. Dolewamy po łyżeczce rozpuszczonej żelatyny, za każdym razem dokładnie łącząc składniki. Wykładamy na ciasto czekoladowe - można użyć rękawa cukierniczego lub też zostawić artystyczny misz masz :) Zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Specyficzna muzyka na specyficzny nastrój. Dobrze się przy tym gotuje
sama złodyczwykonania, oczywiście jeśli mamy w domu odpowiednie foremki. To kruche ciastko można dowolnie nadziewać i na słodko i wytrawnie. Moja dzisiejsza propozycja to tartaletki z mega słodkim kremem czekoladowym. Do przełamania smaku słodyczy położyłam na wierzch kwaśną malinkę :) Niebo w gębie, szybko i smacznie :) Do tartaletek wykorzystałam gotowy krem czekoladowy do wyciskania z rękawa firmy Lauretta . Wystarczy tylko(...)nadzienie to idealne rozwiązanie, gotowe do użycia w każdej chwili. Składniki na tartaletki: * 1,5 szklanki mąki pszennej * 1 jajko * 100 g masła * 1 łyżka cukru * szczypta soli * krem czekoladowy do nadzienia * maliny do dekoracji Wykonanie: Wszystkie składniki (poza kremem i malinami) zagnieść na jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość około 5 mm. Szklanką wycinać koła. Foremki do tartaletek wylepić
Zrób to smaczniegorzej już z czasem na publikację wpisów. Obiecuję jednak, że w najbliższym czasie pojawią się także wpisy wielkanocne:) Dzisiaj mam dla Was prawdziwą bombę! Przepyszny tort z dwoma kremami czekoladowym oraz truskawkowym. Całość przykryta kolorowymi drażetkami oraz czekoladowymi wafelkami. Gwarantuję Wam, że dzieci będą zachwycone! tortownica o średnicy 24cm Biszkopt: 6 jajek, 3/4 szklanki cukru, czubata(...)cukru. Truskawki obrać, przepołowić i rozgnieść widelcem. Odsączyć na durszlaku. (Mrożone truskawki należy rozmrozić, rozgnieść i odsączyć) Miękkie masło utrzeć z cukrem, stale ucierając dodawać po łyżce truskawek. Krem czekoladowy: 300g mascarpone, 200g kremu czekoladowego np. Nutella, słodka herbata do nasączenia. Serek mascarpone utrzeć z Nutellą. Blaty ciasta nasączyć herbatą, po czym przełożyć kremem truskawkowym
Z miłości do słodkościkuchenna podkładka pod tort barwnik spożywczy w żelu czerwony barwnik spożywczy w żelu żółty WYKONANIE: 1.) Ciasto czekoladowe . Robimy ciasta czekoladowe według tego przepisu . Z dwóch ciast czekoladowych ścinamy wypukłą górę. Każde ciasto przekrajamy na 2 blaty. 2.) Krem pomarańczowy . Do misy miksera wlewamy kremówkę, od razu dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Gdy masa zrobi(...)waniliowy. Miksujemy do uzyskania gęstego i stabilnego kremu. Krem dzielimy do dwóch miseczek i barwimy barwnikami w żelu. Kremy przekładamy do rękawów cukierniczych z tylkami i dekorujemy tort według własnego gustu. Uwagi: - Blaty tortu są mocno wilgotne, więc nie trzeba ich niczym nasączać. - Krem pomarańczowy, między blatami czekoladowymi, najlepiej nakładać za pomocą rękawa cukierniczego. Wtedy jest
RITA food channelprzypraw. Cudownie pachnie, jest wilgotny i miękki, nie musi leżakować, od razu po upieczeniu wspaniale smakuje. Można przełożyć go powidłami śliwkowymi lub konfiturą malinową, pomarańczową. Jeśli nie chcemy robić kremu czekoladowego można go polać roztopioną, gorzką czekoladą lub posypać tylko cukrem pudrem. Przepis powstał przy współpracy z marką Diamant. Bardzo polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com(...)cukru pudru Diamant 2 łyżki kakao bez cukru 250g kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki zmielonego cynamonu po 1 łyżeczce zmielonego imbiru, kardamonu po 3/4 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej Krem czekoladowy: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 200g gorzkiej czekolady o zawartości masy kakaowej 64% Dodatkowo: około 160g powideł śliwkowych lub konfitury malinowej lub pomarańczowej draże i ciasteczka gwiazdki
Mała Cukierenkaczekoladowy tort z warstwą ciastek Oreo. Składniki: tortownica o wymiarach 24 cm Biszkopt: 6 jajek, 1 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru Krem oreo: 250 g mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, kilka ciasteczek oreo Polewa: 3 łyżki(...)masy. Na końcu dodajemy śmietanę, mieszamy. Złożenie tortu. Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 krążek smarujemy dżemem, smarujemy połową kremu czekoladowego, 2 krążek smarujemy kremem oreo z ciasteczkami, 3 krążek smarujemy dżemem i kremem czekoladowym, przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem oreo bez ciasteczek. Boki ciasta ozdabiamy polewą. Na wierzchu układamy czekoladki i ciasteczka
słodki bratekTorcik dla amatorów intensywnie czekoladowych smaków, budyniowy biszkopt doskonale współgra z wiśniami i śmietanowo-czekoladowym kremem, smaku dopełniają trufle, prawdziwa słodka czekoladowa rozkosz. Idealny urodzinowy torcik lub na inne okazje które wymagają odpowiedniej słodkiej oprawy. Troszkę pracochłonny ale efekt smakowy jest tego wart. Tortownica 24 cm Biszkopt: 6 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 1 budyń czekoladowy(...)płaskie łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: ½ litra śmietany kremówki 30-36% 25 dag serka mascarpone 2 szklanki wiśni z syropu 4 łyżki cukru pudru Krem czekoladowy: 400 ml śmietany kremówki 30/36% 25 dag serka mascarpone 10 dag mlecznej czekolady 10 dag gorzkiej czekolady Poncz: 1 szklanka syropu z wiśni 50 ml wódki Dekoracja: Czekoladowe
Wanilia i KardamonDomowy krem czekoladowy to świetny zamiennik gotowych słodyczy nie tylko dla dzieci, ale i dorosłych. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego robię właśnie ten krem, który w pełni zaspokaja apetyt na słodkie
Prosty przepis nadzięki pianie z białek nieco lżejsze. Dużym atutem jest to, że nie ma w składzie mąki. Orzechy mielone dają bardzo ciekawy smak. Zachęcam do upieczenia. Ciasto mocno czekoladowe bez mąki z kremem z Nutelli Składniki: 4 jajka 200 g masła 200 g zmielonych orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 150 g drobnego cukru trzcinowego 2 łyżki
Mania Gotowaniatylko zobaczyłam ten plakat, to już wiedziałam, że muszę przygotować jedną z tych kombinacji. I tak oto przed Wami w pełni homemade, przepis na bajgle z karmelizowanym bananem i kremem czekoladowo-orzechowym. Nieco czasochłonna kombinacja, ale efekt wynagrodzi Wam trudy. Obiecuję! Najlepsze bajgle w Seattle! Gotowi na sezonowe smaki z Bagel Bros? BAJGLE Z BANANEM I KREMEM CZEKOLADOWYM Z BAGEL(...)BROS The Last of Us II domowy bajgiel z karmelizowanym bananem i kremem czekoladowo-orzechowym CZAS PRZYGOTOWANIA: 2h CENA: średnia LICZBA PORCJI: 6 porcji POZIOM: średnie POTRZEBUJESZ miska mikser piekarnik patelnia łyżka drewniana papier do pieczenia SKŁADNIKI: ZACZYN mąka pszenna typ 450 – 1 łyżka cukier – 1/2 łyżeczki mleko lub woda – 3 łyżki drożdże świeże – 15g CIASTO
Nerds Kitchen