Przepis na pyszne ciasto z czereśniami bez pieczenia . Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje. Przełożone jest herbatnikami, kremem czekoladowym, kremem z mascarpone i różową galaretką. Jak wykonać ciasto z czereśniami możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości. CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia SKŁADNIKI: Krem: posypka czekoladowa (pół(...)szkl.) śmietanka kremówka ( 600 ml. ) serek mascarpone (200 g) cukier puder (3 łyżki) krem czekoladowy typu nutella (4 łyżki) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (1/3 szkl.) Warstwa galaretkowa: czereśnie wydrylowane (500 g) galaretki rubinowe (2 op.) + gorąca woda (700 ml) Dodatkowo: herbatniki (2 opakowania) Potrzebne gadżety: Mikser Szpatułka Waga kuchenna Miarka kuchenna F oremka 24cm. x 32cm. Szklanka o pojemności
RITA food channelkilka mandarynek lub małych pomarańczy składniki na krem na około 12 szt małych pomarańczy: 400 g serka homogenizowanego smak naturalny 400 ml śmietany 30% lub 36% 4 – 5 łyżek kremu czekoladowego składniki na krem na około 6 szt małych pomarańczy: 200 g serka homogenizowanego smak naturalny 200 ml śmietany 30% lub 36% 2 – 3 łyżki kremu czekoladowego Link do filmu(...)www.youtube.com/watch?v=hVzIEp1A9iY Przygotowanie: Najpierw przygotuję krem: Mocno schłodzoną śmietanę ubijam (miksuję) w misce na sztywną pianę. Następnie dodaję serek homogenizowany i ubijam jeszcze przez chwilę. Na koniec dodaję krem czekoladowy i jeszcze przez chwilę miksuję aby składniki dobrze się wymieszały (krem niema sztywnej konsystencji bardziej przypomina mus). Tak przygotowany krem wstawiam do lodówki na czas przygotowania pomarańczy. Przygotowanie pomarańczy
Uwaga Babcia GotujeNiewiarygodna ilość słodyczy w jednym torcie. Czekoladowy biszkopt przełożony kremem czekoladowym z dziurką w której znajdują się słodkie cukiereczki. Na koniec całość wykończona batonikami KitKat. Składniki na biszkopt: 250g masła 250g cukru 3 jajka 200g mąki 50g kakao łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem czekoladowy: 200g masła 250g cukru pudru 200g gorzkiej czekolady Dodatkowo: 400g(...)masłem, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 40 minut (do tak zwanego suchego patyczka) w 180 º C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Biszkopt możemy upiec dzień wcześniej. Krem czekoladowy: Miksujemy masło z cukrem pudrem do powstania puszystej masy. Następnie powoli dodajemy rozpuszczoną gorzką czekoladę. Możemy wstawić na chwilę do lodówki jeżeli krem jest trochę za rzadki. Wykończenie
wysmienityZawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu z polewą z gorzkiej czekolady oraz posiekanymi orzechami laskowymi. Ciasto nie za słodkie, mocno nadziane orzechami - po prostu pyszne! Znika z talerza w mgnieniu(...)Jest też dość szybkie i proste w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się do kawy czy na podwieczorek. Do nadzienia użyłam kremu NUTLOVE Choco Hazelnut od Allnutrition, który jest dużo lepszą i zdrowszą wersją popularnych na rynku kremów czekoladowo-orzechowych. To pyszny krem czekoladowy z dodatkiem chrupiących kawałków orzeszków laskowych, wyprodukowany z w 100% naturalnych składników. Krem nie zawiera cukru
Kuchnia MagdaLenyZawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu z polewą z gorzkiej czekolady oraz posiekanymi orzechami laskowymi. Ciasto nie za słodkie, mocno nadziane orzechami - po prostu pyszne! Znika z talerza w mgnieniu(...)Jest też dość szybkie i proste w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się do kawy czy na podwieczorek. Do nadzienia użyłam kremu NUTLOVE Choco Hazelnut od Allnutrition, który jest dużo lepszą i zdrowszą wersją popularnych na rynku kremów czekoladowo-orzechowych. To pyszny krem czekoladowy z dodatkiem chrupiących kawałków orzeszków laskowych, wyprodukowany z w 100% naturalnych składników. Krem nie zawiera cukru
Kuchnia MagdaLenyniej dwa piękne kartonowe opakowania ciasteczek La Crema. Tymi opakowaniami były ciasteczka o smaku: cytrynowym i czekoladowym . Jak sam producent je określa, są to: Kruche ciasteczka z półpłynnym kremem czekoladowym i (drugie) cytrynowym. W asortymencie producenta znajdują się też inne smaki, m. in. orzech, advocat i macchiato. Kruche ciasteczka z półpłynnym kremem czekoladowym Co prawda nie posiadam już(...)masa jajowa pasteryzowana,substancja spulchniająca E500, sól, aromaty Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, sezam Jak dla mnie i rodziny bardzo pyszne ciasteczko. Rozpływa się w ustach, a krem czekoladowy, który się z niego wydobywa, rozpieszcza nasze kubki smakowe. Warto! Kruche ciasteczka z półpłynnym kremem cytrynowym Drugi z testowanych produktów. Ich opakowanie ma także 150g
Gotuję Testujęsuchego patyczka. Ciasto odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Nasączenie: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ¼ szklanki gorącej wody ¾ szklanki letniej wody Kawę rozpuszczam w gorącej wodzie, dodaję letnią wodę i mieszam. Krem czekoladowy: 150 g czekolady ciemnej 220 ml śmietanki 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję na 3 razy do rozpuszczonej i lekko przestygniętej czekolady, mieszam delikatnie do uzyskania(...)waniliowego 3 kostki czekolady Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam, dodaję mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy, delikatnie miksuję. Odkładam 3 łyżki kremu do miseczki, dodaję rozpuszczoną czekoladę i mieszam. Dół tortu „okładam” kremem czekoladowym, resztę kremem białym i wyrównuję. Dekorację wykonałam z masy czekoladowej. Tort kawowy z kajmakiem gotowy. Smacznego Artykuł Tort kawowy z kajmakiem pochodzi z serwisu
Słodki sentymentTort czekoladowy wręcz rozpływa się w ustach, to prawdziwa uczta dla fanów czekolady. Biszkopt , krem czekoladowy , drip czekoladowy a całość udekorowana czekoladowymi słodkościami. Ale żeby nie było aż tak słodko to jedna warstwa kremu jest malinowa. Tort idealny na urodziny , imieniny i wszystkie inne okazje. Składniki na biszkopt o średnicy 18 cm: * 4 jajka * 100 g cukru(...)się rozpuściła co chwilę mieszając. Drip czekoladowy należy dobrze wystudzić. Dodatkowo: * woda z sokiem z cytryny do nasączenia biszkoptu * czekoladowe batoniki do dekoracji (u mnie były to: czekoladowe kulki, czekolada mleczna batoniki milky way, kinder bueno i kit kat, rurki waflowe z nadzieniem czekoladowym) Wykonanie całego tortu: Na podkładzie posmarować odrobinę kremu, położyć pierwszy blat biszkoptu. Nasączyć go wodą
Zrób to smaczniezadowoleni. Dlatego z czystym sumieniem dzielę się z Wami przepisem na cały tort. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tort z kremem truskawkowym Składniki Składniki na biszkopt rzucany: 5 jajek ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki drobnego cukru Składniki na krem czekoladowy: 250 ml śmietanki kremówki 36 % 100 g gorzkiej czekolady 100 g mascarpone Składniki na krem truskawkowy: 400 g mascarpone(...)każdy nasączamy ponczem (ja używałam do tego małego spryskiwacza), ale można to zrobić łyżką. Pierwszy blat kładziemy na płaski talerz i smarujemy kremem truskawkowym, następnie kładziemy kolejny blat, który smarujemy dżemem truskawkowym, kolejny blat i warstwa kremu czekoladowego, następny blat i warstwa kremu truskawkowego, na wierzch ostatni blat. Górę i boki tortu smarujemy kremem śmietankowym, boki posypujemy startą czekoladą
To co lubię - gotuję i polecamCiasto Słodki Pocałunek jest bardzo smaczne, intensywnie czekoladowe i wręcz rozpływa się w ustach. Składa się z pysznego, wilgotnego i mięciutkiego ciasta marmurkowego, kremu czekoladowego i polewy. Wielbiciele czekolady będą zachwyceni. Jest stosunkowo proste i szybkie do zrobienia, więc nawet osoby niewprawione w pieczeniu ciast powinny sobie poradzić. Składniki na ciasto Słodki Pocałunek: Ciasto: 180 g mąki pszennej(...)przestudzenia. Następnie wylewamy ją na ciasto. Kiedy całość będzie całkowicie zimna, ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciasto Słodki Pocałunek – mocno czekoladowe Zobacz inne przepisy na ciasta z czekoladą: Ciasto Paź Królowej – ciasto czekoladowe z kremem ananasowym i bezą Szybkie ciasto czekoladowe Czekoladowe brownie z wiśniami Ciasto czekoladowo-miętowe Pyszne ciasto czekoladowo-truskawkowe Artykuł Ciasto Słodki Pocałunek – mocno czekoladowe
e-PrzepisyKulinarneTort bezowy to deser, który idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i uroczystościach. Dzisiejsza wersja to pyszny i efektowny torcik bezowy z delikatnym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. Jego przygotowanie dobrze jest rozłożyć w czasie i upiec blat bezowy przynajmniej dzień przed planowanym złożeniem tortu. Dajemy mu wówczas czas na odpowiednie wysuszenie. Czekoladowy krem przygotowujemy tylko(...)SKŁADNIKI BLAT BEZOWY 2 białka (bardzo dokładnie oddzielone od żółtek) mała szczypta soli 100 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego/jabłkowego lub soku z cytryny KREM CZEKOLADOWY 500 ml śmietanki 30% 180-200 gorzkiej czekolady DODATKOWO: świeże owoce, np. truskawki, maliny, pestki granatu, figi WYKOANIE BEZA: Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni C, bez termoobiegu. Formę
cool and mintyczekoladowo-orzechowym kremem oraz chrupiącymi orzechami, pyszny! Course Desery Cuisine Polska Keyword kakao, orzechy Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na biszkopt 120 g mąki pszennej tortowej 150 g cukru pudru 30 g kakao gorzkiego 5 dużych jajek w temperaturze pokojowej Składniki na krem 500 g serka mascarpone 300 g śmietany 30% schłodzona 8 łyżek kremu czekoladowego 50 g gorzkiej(...)paterę, nasączyć kilkoma łyżkami ponczu, nałożyć kilka łyżek kremu i rozsmarować po całej powierzchni na krem rozłożyć siekane orzechy wcisnąć je w krem. Drugi balat biszkoptu posmarować niewielką ilością kremu, przykryć posmarowaną częścią orzechy, wierzch drugiego blatu nasączyć ponczem, ponownie nałożyć porcje kremu, rozsmarować przykryć kolejnym wcześniej nasączonym blatem, pozostałym kremem udekorować cały tort, na wierzchu ułożyć prażone orzechy
SprawdzonaKuchnia.plgruszki, na gruszki wylać tężejącą galaretkę. Odstawić do lodówki, by galaretka dobrze zastygła. Wykończenie ciasta: Ciasto kakaowe przekroić na dwa blaty. Jeden blat wyłożyć na tacę, p osmarować połową kremu czekoladowego, na krem wyłożyć zimne ciasto serowe. Ciasto serowe posmarować cieniutką warstwą kremu czekoladowego i wyłożyć na krem galaretkę z gruszkami (formę należy pewnym ruchem odwrócić do góry dnem(...)krem i delikatnie ściągnąć z galaretki folię spożywczą), Następnie na galaretkę wykładamy cieniutką warstwę kremu i przykładamy drugim blatem kakaowym. Wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem czekoladowym. Ciasto polać polewą czekoladową
In my kitchen