krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:27/534)

Tarta "Reese's" z masłem orzechowym i czekoladą 116

kakao Krem orzechowy: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 3 pełne łyżki masła orzechowego ( 100% z kawałkami orzechów ) 1 płaska łyżeczka żelatyny szczypta soli Krem czekoladowy: 100 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone Wykonanie:   1.  Biszkopty pokruszyć w malakserze.  W rondelku rozpuścić masło. Gdy masło lekko przestygnie, wlać je do okruszków(...)ciasteczkowy spód. 3. Czekoladę połamać i przełożyć do plastikowej miski. Miskę ustawić na garnku z parującą wodą. Pozostawić czekoladę do rozpuszczenia. Serek mascarpone zmiksować. Dodać płynną czekoladę - połączyć składniki. Krem czekoladowy wyłożyć na krem orzechowy. 4 . Tartę wstawić na minimum 2 godziny do lodówki. RADA: jeśli chcecie urozmaicić smak tarty, na krem orzechowy połóżcie plasterki banana, a dopiero

kolorowotorcikowo
Tort śmietanowo czekoladowy 185

Tort śmietanowo czekoladowy SKŁADNIKI: Biszkopt : 6  -  jajek 1 - szkl cukru 1 - szkl mąki 1 - łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 - łyżki kakao tłuszcz do formy KREM 750 ml - śmietany czekoladowej 30% 1 - słoik dżemu wiśniowego 2- śmietan fix PONCZ 1/2 szkl  przegotowanej wody 2 - łyżki soku z cytryny 1 - łyżeczka cukru 2 - łyżki spirytusu DODATKOWO: 3 - łyżki(...)połączyć, wymieszać. KREM: Dobrze schłodzoną śmietanę czekoladową, ubić na sztywno, dodać śmietan fix, dalej ubijać. PRZEŁOŻENIE TORTU: Krążki ciasta nasączyć ponczem. Pierwszy i drugi krążek posmarować dżemem wiśniowym i kremem czekoladowym. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boku tortu, posmarować kremem śmietanowo czekoladowym. Boki tortu obsypać orzechami laskowymi. Tort udekorować kleksami kremu czekoladowego i wiśniami kandyzowanymi. Smacznego ! (function

Kuchnia Danusi
CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 316

spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 24×28 ) BISZKOPT KAKAOWY: * jajko – 8 szt * mąka – 2/3 szkl * cukier- 1 szkl * kakao – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CZEKOLADOWY: * kakao – 4 łyżki * masło min. 82% – 200 g * cukier – 3/4 szkl * mąka pszenna – 3 łyżki * budyń śmietankowy bez cukru – 1 op * mleko(...)cukier, dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia – mieszamy łyżką. Wylewamy na blachę, pieczemy ok. 35-40 minut / 170C bez termoobiegu. Studzimy. KREM CZEKOLADOWY: 250 ml gotujemy z cukrem i wanilią, resztę mleka miksujemy z żółtkami, mąką oraz proszkiem budyniowym. Wlewamy na gorące mleko, cały czas mieszając gotujemy budyń, studzimy. Masło ucieramy

Ostra na Słodko
Czekoladowy tort piętrowy z malinami i borówkami 159

wypiek na tym blogu a zarazem jeden z najsmaczniejszych jakie jadłam. Tort przygotowany specjalnie na urodziny mojego ukochanego taty, zatem musiał być wyjątkowy! Pyszne, czekoladowe, mięsiste ciasto przełożone delikatnym kremem czekoladowym z dużą ilością malin i borówek. Od dziś jest to mój ulubiony przepis na blogu, myślę, że przygotuję jeszcze wiele wypieków na podstawie tego przepisu! Specjalnie dla Was przepis(...)podanej poniżej ilości): 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka sody 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Czekoladowy krem: 500 ml śmietanki 36% 200 gram gorzkiej czekolady 3-4 łyżki cukru pudru Ponadto: 500 gram malin 20 gram borówek Zatem na wszystkie powyższe blaty potrzebujemy (dla ułatwienia

Mango Papaja
Babeczki czekoladowe z ganache 250

Czekoladowe babeczki (cupcakes) z kremem czekoladowym. Małe pyszności na poprawę nastroju Składniki na 8-9 babeczek: Babeczki: 90 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki 1 tabliczka czekolady deserowej (100 g) 3 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ganache (krem czekoladowy): 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 200 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Babeczki: Jajka ubijamy(...)babeczek wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy przygotowaną masą, do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180°C przez około 20 minut (pieczemy do tzw. suchego patyczka). Ganache (krem czekoladowy): W rondelku podgrzewamy śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączamy gaz. Dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy i wstawiamy do lodówki

Oryginalny smak
Czekoladowe muffinki z bananami i kremem czekoladowym! 154

Znowu słodkie! ;-) no cóż łasuch ze mnie ogromniasty!  Dzisiaj zapraszam Was na czekoladowe muffiny z dodatkiem bananów i chałwy, podane z kremem czekoladowym. Muffinki wyszły boskie! Przepis jest banalnie prosty, w ciągu 40 minut mamy muffiny, potem studzimy robimy krem i gotowe! Kto piecze ze mną ręka w górę! ;-) Zapraszam! Składniki: - 3 dojrzałe banany - 150 g chałwy czekoladowej(...)margaryny - 150 g mąki pszennej - 2 jaja - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki kakao - -120 g cukru drobno zmielonego Na krem: - 250 ml śmietany 36% - 4 czubate łyżki kremu czekoladowego np. Nutlella - groszki czekoladowe Wykonanie: - W rondelku rozpuść margarynę, chałwę i cukier. Wystudź masę, dodaj jajka i ucieraj na wysokich obrotach. Dodaj pozostałe składniki. Banany kroimy w plasterki

SMYKWKUCHNI
TORT NA KOMUNIĘ – prostokątny 45

tort się jej spodobał. Niepotrzebnie się martwiłam! Klara była zachwycona tortem pełnym kwiatków. Goście chwalili jego smak, a ja pękałam z dumy :). Tort na komunię Klary zrobiłam z kremem czekoladowym i musem z czerwonej porzeczki. Do kremu czekoladowego dodałam malinową frużelinę. Do tego jasny biszkopt i pyszny torcik gotowy! Jedyne co nie wyszło do końca idealnie, to grubość tynku(...)przed zrobieniem tortu robimy dekoracje ‘kwiatki’ z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. 1 dzień: Pieczemy biszkopt, robimy frużelinę malinową i rozpuszczamy czekolady w śmietance. 2 dzień: Robimy krem czekoladowy, mus z porzeczki, składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. Nakładamy opłatek […] Artykuł TORT NA KOMUNIĘ – prostokątny pochodzi z serwisu SŁODKI

Słodki Pomysł
Dożdżowa gwiazda z czekoladą 47

Mąka łyżka Cukier łyżka Ciasto: Mąka pszenna 500 g Masło roztopione i przestudzone 50 g Mleko 1/2 szklanki Cukier 3 łyżki Jajko Sól szczypta Dodatkowo: ok. 6 pełnych łyżeczek kremu czekoladowego ok. 3 łyżek lukru do dekoracji lub cukru pudru Do miski przełożyć wszystkie składniki na rozczyn, wymieszać i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.  Do osobnej miski(...)pieczenia na okrąg o wielkości  24 cm. Okrąg wcześniej odrysować na papierze wtedy będzie łatwiej uzyskać odpowiednią wielkość. Rozwałkowany okrąg przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy kremem czekoladowym ok. 2 łyżeczek pozostawiając wolne brzegi. Na krem czekoladowy układamy kolejny okrąg z ciasta, ponownie krem, ciasto,krem i kończymy ciastem. Ciasto dzielimy na 16 równych części nie docinając

Kulinarne przygody
Ciasto Kubanka 215

muszę koniecznie je wypróbować! Nadarzyła się okazja więc postanowiłam je upiec. Ciasto co prawda nie jest niskokaloryczne, jednak nie jest zbyt czasochłonne w przygotowaniu. Wilgotny biszkopt, czekoladowy krem, herbatniki z konfiturą i lekka śmietanka, połączenie idealne... foremka 23 x 33cm Biszkopt:   4 jajka,  130g mąki pszennej,  70g cukru,  2 łyżki kakao,  łyżeczka proszku do pieczenia(...)przestudzoną kawą, nasączyć ciasto. Krem:   2 szklanki mleka,  2 żółtka,  3 łyżki cukru,  3 łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  2 łyżki kremu czekoladowego np. Nutelli,  200g masła. Żółtka i mąki zmiksować ze szklanką cukru. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące się mleko wlać rozrobioną mąkę, stale mieszając gotować, aż masa

Z miłości do słodkości
Tort czekoladowy z truflami i kremem cytrynowym na 2. urodziny bloga 136

Cointreau ) kakao Krem cytrynowy z lemon curd : 2 cytryny eko 80 g cukru 50 g masła 2 żółtka 1 całe jajko 1 łyżeczka żelatyny 150 ml śmietany kremówki 36% Krem czekoladowy (ganache): 250 g czekolady, min. 70% kakao 100 ml kremówki 36% Polewa: 150 g czekolady, min. 70% kakao 150 g masła Do przybrania: złoty puder kakao * PRZYGOTOWANIE Trufle Czekoladę(...)miksując na najniższych obrotach. Na sam koniec możesz je zwiększyć, aby utrzymać jednolitą masę. (Uwaga: krem po przygotowaniu bardzo szybko tężeje i należy od razu nakładać go na tort!) Krem czekoladowy (ganache) Czekoladę drobno posiekaj i umieść w misce. Kremówkę zagotuj w rondlu i zalej nią czekoladę. Poczekaj, aż się rozpuści, a następnie energicznie zamieszaj. Odstaw do wystudzenia. Gdy zacznie

Food Square
Hawanka wg Aleex 102

Biszkopt: • 4 jajka • ¾ szklanki drobnego cukru w tym cukier waniliowy • 4 łyżki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 łyżka kakao • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 szczypta soli Krem czekoladowy: • 2 szklanki mleka • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki mąki pszennej • 3 łyżki drobnego cukru • 2 żółtka • 200 g masła • 5-6 łyżek nutelli Masa śmietanowa: • 500 ml śmietany(...)stopni C w opcji dół + termoobieg. Piec 25 -30 minut do tzw. suchego patyczka. Ostudzić na kratce. 5. Przygotować poncz: ostudzoną kawę wymieszać z alkoholem. Odstawić. 6. Przygotować krem czekoladowy: 1 i 1/3 szklanki mleka zagotować. 7. W 2/3 szklanki mleka rozmieszać żółtka, cukier i oba rodzaje mąki. 8. Mieszaninę wlać na gotujące się mleko, cały czas mieszając, ugotować budyń

W mojej kuchni
Tort czekoladowy z wiśniami i polewą czekoladową 111

Tort czekoladowy z wiśniami i polewą czekoladową – Zapraszam na nowy, pyszny tort czekoladowy. Jest wilgotny, aromatyczny, bardzo smaczny i pięknie wygląda. Soczysta warstwa wiśni i czekolada dobrze ze sobą smakują. Uważam, że tort nie jest trudny w przygotowaniu, chociaż jest dużo punktów, ale starłam się wszystko dokładnie opisać. Radzę dobrze przeczytać przepis, biszkopt i czekoladową śmietankę można przygotować dzień wcześniej(...)Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 10. Biszkopt z wiśniową galaretką wyjąć z lodówki i posmarować konfiturą wiśniową. Na wierzch wyłożyć około 1/3 czekoladowego kremu, wyrównać. Na wierzchu ułożyć trzeci krążek biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem (na czas dalszych przygotowań ciasto można na chwilkę wstawić do lodówki). 11. Dodatkową śmietankę, czyli 250ml wlać

Mała Cukierenka
Czekoladowa tarta z kremem i owocami 101

łyżki cukru pudru 1 żółtko 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao   Składniki na krem: 200g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kremu czekoladowego typu nutella Dodatkowo: sezonowe owoce     *** Mleko mieszamy z kakao i wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem aż powstanie jednolita masa *** *** Formę do tartej lub tortownicę smarujemy masłem(...)wysokości) i nakłuwamy widelcem w kilku miejscach *** ** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200′ C i pieczemy przez 15 minut *** *** Kremówkę ubijamy mikserem a następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, krem czekoladowy i cukier, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonego ciasta *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele

Blog z Apetytem
Krem czekoladowy z kaszy jaglanej 174

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej          Krem czekoladowy z kaszy jaglanej to idealny deser dla wszystkich studentów, maturzystów oraz osób intensywnie pracujących umysłowo.                 Główny produkt, czyli kasza jaglana jest doskonałym źródłem witaminy E oraz lecytyny, która korzystnie wpływa na naszą pamięć i koncentrację. Ze względu na występowanie(...)powstała jednolita masa. Dodać rozpuszczoną czekoladę, miód, kakao oraz cynamon, wszystkie składniki razem wymieszać, gdy masa będzie za gęsta dolać mleka. Przygotowany krem nałożyć do pucharków i schłodzić. Krem czekoladowy można, również wykorzystać do smarowania pieczywa pełnoziarnistego. Smacznego

Fit-amina

Proponowane wyszukiwania