krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:31/534)

Muffiny z kremem czekoladowym i śliwkami 123

Dzień dobry :-) Sezon na śliwki jeszcze chwilę i będzie się kończył, polecam wykorzystać je do muffinek. My zrobiłyśmy z kremem czekoladowym a'la nutella i śliwkami. Przepis na muffiny znalazłam tutaj ( klik ). Zamiast nutelli dałam krem czekoladowo - orzechowy i zmniejszyłam ilość cukru. Muffiny wyszły rewelacyjne, bardzo dobre, smakowały wszystkim. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 400 g śliwek węgierek(...)masła 3 kopiate łyżki kremu czekoladowego 2 jajka L 150 ml mleka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru trzcinowego (można dać więcej) 2 łyżki kakao 1. Masło roztopić na małym ogniu. Wyłączyć gaz, dodać krem rozmieszać z masłem. Następnie dodać mleko i jajka. Roztrzepać za pomocą rózgi, żeby składniki się połączyły. 2. Do miski

kruche babeczki
Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake 349

Porcje 24 Drip Cake skradły moje serce. Muszę przyznać, że wyjątkowo przyjemnie się z nimi pracuje. Tym razem postawiłam na klasyczne smaki. Delikatny biszkopt, przełożony kremem czekoladowo - orzechowym. Oblany gorzką czekoladą, która świetnie kontrastuje ze słodkim smakiem tortu. Udekorowany czekoladowymi słodyczami i świeżymi kwiatami. Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania 2 hr 45 min Czas(...)przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania 2 hr 45 min Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem czekoladowo - orzechowy 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru Nasączenie 200 ml niegazowanej wody

Wędrówki po kuchni
Czekoladowe muffinki z buraczkami 221

Mocno czekoladowe muffinki z ciekawym dodatkiem jakim są czerwone buraczki ćwikłowe. Ciasto z ich udziałem jest przepyszne, delikatne i wilgotne. Uwieńczone kremem czekoladowym z nutą kardamonu, to coś dla miłośników czekoladowych słodkości. CZEKOLADOWY MUFFINKI: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 70% 150 g masła 1 łyżka octu winnego 300 g ugotowanych czerwonych buraczków 1 1/2 szklanki mąki(...)pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody KREM CZEKOLADOWY: 100 g czekolady gorzkiej 70% 1 1/2 szklanki kremówki 1/2 łyżeczki kardamonu 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody płatki czekoladowe do dekoracji Ugotowane buraczki zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej i wymieszać z octem. Czekoladę wraz z masłem rozpuścić nad kąpielą wodną lub w garnku

https:KKuchniaMniam
Czekoladowo- wiśniowa krówka 754

kakaowe: 100 g miękkiego masła lub margaryny 2 duże jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 pełna łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej deserowej czekolady 3 łyżki cukru pudru 1 listek żelatyny Dr.Oetker Krem śmietanowy: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki(...)minut w temp 175*c. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wiśnie lub czereśnie odcedzić niezbyt dokładnie  z soku, zalać rumem, odstawić na 30 minut. Krem czekoladowy: Czekoladę połamać na kawałki , zalać około 150 ml śmietany kremówki rozpuścić do płynnej konsystencji nad   gorącą kąpielą wodną, odstawić do całkowitego wystudzenia. Żelatynę w listku namoczyć w zimnej wodzie

Wanilia i Kardamon
Sernik czekoladowy na zimno z malinami 242

Dano nie było już u nas sernika na zimno, zrobiłam więc taki czekoladowy sernik na zimno z dodatkiem gorzkiej czekolady i nalewki z malin oraz świeżych malin. Wierzch posmarowałam kremem czekoladowym i udekorowałam ciastkami z nadzieniem malinowym i malinami. Wyszło pysznie!!! Spód: 180g biszkoptów, 100g masła, 3 łyżki likieru z malin.     Biszkopty połamać na kawałki, zmielić w blenderze(...)ubić na sztywno. Dodać do masy serowej. Na koniec dodać maliny, dokładnie wymieszać i wyłożyć na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.     Wierzch: 200g kremu czekoladowego, np. Nutella, 1 opakowanie delicji z nadzieniem o smaku malinowym, 3 łyżki likieru z malin, 200g malin.     Krem czekoladowy zmieszać z likierem, rozsmarować na masie serowej

Z miłości do słodkości
Ciasto Filadelfia z czereśniami 127

zastąpiłam je świeżymi czereśniami, a zamiast sucharków użyłam groszku ptysiowego, który zalegał mi w szafce. Warstwy tego ciasta są po prostu idealnie skomponowane; lekko chrupiący, słodki spód z dodatkiem kremu czekoladowego, do tego delikatna serowo śmietankowa pianka i galaretka pełna soczystych dojrzałych czereśni czyż nie brzmi to jak coś bajecznie pysznego? I na dokładkę przygotowanie tych słodkości zajmuje dosłownie chwilkę(...)Składniki (na tortownicę 22 cm): 125 g groszku ptysiowego 300 g nutelli lub podobnego kremu czekoladowego 400 g sera białego (użyłam twarogu naturalnego z biedronki) 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny  1/4 szklanki mleka 2 galaretki czerwone (użyłam wiśniowych) 500 g czereśni  Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Groszek

Cynamonowe szczęście
Mazurek czekoladowy 130

będą zachwyceni widząc takiego mazurka na stole świątecznym. spód: 200 g mąki pszennej 1 żółtko 120 g masła zimnego 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka zimnej wody szczypta soli krem czekoladowy ciemny: 100 g czekolady gorzkiej 75 ml śmietany kremówki 30 % 30 g masła 1 łyżeczka skórki pomarańczowej tartej kandyzowanej krem czekoladowy jasny: 100 g czekolady białej 2 łyżeczki galaretki(...)ciasta wycięłam foremką motylki. Motylki przyklejam za pomocą białka do brzegów. Nakłuwam widelcem spód ciasta.Piekarnik nagrzewam temp 190 stopni i piekę góra dół 20 minut aż ciasto zrumieni się. Krem czekoladowy ciemny Do rondelka wlewam śmietanę kremówkę do której łamię czekoladę gorzką, dodaję masło. Całość podgrzewam na wolnym ogniu aż czekolada się rozpuści i mieszam.Na końcu dodaję skórkę pomarańczową

wesoła kuchnia
Mini tarty czekoladowe z solonym karmelem 240

masła w temperaturze pokojowej 1 żółtko Karmel: 100g cukru kryształu 2 i 1/2 łyżki wody 60g masła 1/2 łyżeczki soli (użyłam soli morskiej) 2 łyżki śmietanki kremówki 36% Czekoladowy krem – ganache: 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 60ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki masła (około 30g) Dodatkowo: sól w płatkach do posypania maliny do ozdoby Ciasto: 1. Do miski(...)składniki połączą się w jednolitą masę, zdjąć z ognia, odstawić do przestygnięcia na około 4-5 minut. 7. Gorący karmel rozlać do mini tart i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Czekoladowy krem – ganache: 8. Do rondelka przełożyć wszystkie składniki na czekoladowy krem i podstawić na bardzo małym ogniu. Mieszać, aż składniki się roztopią i połączą w jednolitą masę. Gotowy krem wylać

Mała Cukierenka
Piaskowa dynia 162

jajka, szklanka cukru, szklanka mąki pszennej, 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g margaryny, opakowanie cukru waniliowego, opakowanie żelek- robaków, lukier plastyczny, krem czekoladowy. Wykonanie: Margarynę rozpuszczamy w garnuszku i studzimy. Jajka musimy utrzeć z cukrem. Cały czas miksując dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, margarynę i cukier waniliowy. Formę na babkę natłuszczamy, posypujemy bułką(...)wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40- 50 minut. Aby wykonać naszą dynię potrzebne będą nam dwie babki z powyższego przepisu. Ostudzoną babkę przecinamy wzdłuż, połowę smarujemy kremem czekoladowym i przykrywamy pozostałą połową. Wierzch przygotowanej babki ponownie smarujemy kremem czekoladowy i nakładamy na nią drugą babkę (dopasowując odpowiednio wgłębienia). Do środka naszej babkowej dyni wkładamy żelki robaki. Całość

paapilotkaa
Orzechowy skalniak 60

czasie przygotowuję dolne warstwy skalniaka. Składniki: 1 duży słoik (300g) dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Krem orzechowy: 150 g prażonych orzechów lub masła orzechowego 300 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody Krem czekoladowy: 1 ½ czekolady mlecznej ½ czekolady ciemnej 300 ml śmietany 30% Do nasączenia: 1 szklanka wody Sok z połowy cytryny Biszkopt(...)Śmietanę ubijam na sztywno. 1/3 śmietany dodaję do czekolady i mieszam. Następnie dodaję resztę śmietany i delikatnie mieszam do uzyskania jednolitego kremu. Krem wykładam na drugi blat. Kiedy beza przestygnie, łamię ją i układam jak kawałki skał na czekoladowym kremie. Całość posypuję kakao i wstawiam do lodówki. Skalniak jest najlepszy po kilku godzinach, kiedy smaki się połączą. Smacznego Artykuł Orzechowy

Słodki sentyment
Orzechowy skalniak 84

dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Krem orzechowy: 150 g prażonych orzechów lub masła orzechowego 300 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody Krem czekoladowy: 1 ½ czekolady mlecznej ½ czekolady ciemnej 300 ml śmietany 30% Do nasączenia: 1 szklanka wody Sok z połowy cytryny Biszkopt kroję na pół. Nasączam wodą z cytryną. Pierwszy blat smaruję(...)śmietany dodaję masło orzechowe, cukier puder i żelatynę. Całość mieszam i wylewam na dżem. Przykrywam drugim blatem, który nasączam. Ciasto wstawiam do lodówki, a w tym czasie przygotowuję krem czekoladowy. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i zostawiam do przestygnięcia. Śmietanę ubijam na sztywno. 1/3 śmietany dodaję do czekolady i mieszam. Następnie dodaję resztę śmietany i delikatnie mieszam do uzyskania jednolitego

Słodki sentyment
Tarta jogurtowo- truskawkowa 140

mnie baaardzo truskawkowy.... Czy tego chcecie czy nie :) Uwielbiam je, więc nie mogę odmówić sobie kolejnych słodkości z tymi owocami. Dziś częstuję Was pyszną jogurtową tartą z delikatnym kremem czekoladowym w środku. UWAGA! Można ją jeść bez opamiętania... ;) Składniki: Na tartę o średnicy 28cm Ciasto: 350g mąki tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem I: 100ml śmietanki(...)stawiamy na wolnym ogniu i cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania. Tak przygotowaną zalewamy czekoladę i odstawiamy nie mieszając na ok 2 minuty. Po tym czasie mieszamy na gładki krem czekoladowy, który wylewamy bezpośrednio na tartę wyciągniętą z piekarnika. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.  3. Krem II: W momencie chłodzenia ciasta na tartę przygotowujemy sobie truskawki: Blendujemy i zagotowujemy. Dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowo – Truskawkowe Babeczki 135

pieczenia i solą. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20-25 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao 120 g masła 200 g serka kremowego typu Philadelphia 120 g cukru pudru Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Masło(...)kremu. Dodatkowo: 12 łyżeczek dżemu truskawkowego 12 świeżych truskawek Wykonanie: W każdej babeczce, krojąc nożem robimy dziurkę na głębokość około 2 cm. Napełniamy łyżeczką dżemu i przykrywamy odciętą częścią. Krem czekoladowy przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki. Na wierzch układamy świeże truskawki. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 h. The post Czekoladowo – Truskawkowe Babeczki appeared first

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Truskawkowe Babeczki 147

pieczenia i solą. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Napełniamy je do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20-25 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao 120 g masła 200 g serka kremowego typu Philadelphia 120 g cukru pudru Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Masło(...)kremu. Dodatkowo: 12 łyżeczek dżemu truskawkowego 12 świeżych truskawek Wykonanie: W każdej babeczce, krojąc nożem robimy dziurkę na głębokość około 2 cm. Napełniamy łyżeczką dżemu i przykrywamy odciętą częścią. Krem czekoladowy przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki. Na wierzch układamy świeże truskawki. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 h. The post Czekoladowo – Truskawkowe Babeczki appeared first

Made By Mom And Son
Babeczki czekoladowo-kawowe z kremem 171

można ich nie lubić ? Są pyszne o wyrazistym smaku, kawy nie czuć wcale więc mogą nimi zajadać się również Ci młodsi, przywołują smaki dzieciństwa kiedy ten maślany czekoladowy krem wyjadało się łyżeczką z miski. Składniki: Ciasto: 1 czubata (z górką ) szklanka mąki tortowej 2 jajka 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju rzepakowego ¾ szklanki trzcinowego brązowego cukru ½ tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżki(...)ciemnego kakao ½ laski  wanilii 1 mała płaska łyżeczka  sody Czekoladowy krem: 25 dag miękkiego masła 35 dag cukru pudru 10 dag ciemnego kakao 150 ml mleka Dowolna posypka czekoladowe serduszka Dr.Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy cukier trzcinowy, dodajemy kakao, kawę oraz pokruszoną na kawałki czekoladę oraz wydrążone ziarenka z laski wanilii, podgrzewamy na małym

Wanilia i Kardamon