śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 250 ml adwokatu 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mix-u (fix-u) do śmietany Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 200 g czekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mix-u (fix-u) do śmietany Galaretka adwokatowa: 150 ml adwokatu(...)równo na dolny blat biszkoptu, kładziemy kolejny blat ciasta, pokrywamy resztą kremu, wyrównujemy i przykrywamy górnym, ostatnim blatem biszkoptu. Całość wkładamy do lodówki do schłodzenia. W tym czasie przygotowujemy krem czekoladowy. W kąpieli wodnej rozpuszczany czekoladę z 3-4 łyżkami śmietanki. Roztopioną czekoladę pozostawiamy do przestudzenia. Resztę śmietanki ubijamy na sztywno śmietanki kremówki z cukrem pudrem pod koniec dodając
PatiGotujeciasto: 4 jajka 160 g mąki 130 g cukru 120 g masła 60 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki kakao 90 g śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy: 350 g śliwek węgierek (waga bez pestek) 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 czekolady mleczne 350 ml śmietany 30% 8 g żelatyny 1/2 szkl wody mus śliwkowy(...)proszkiem do pieczenia delikatnie mieszamy łyżką i przelewamy do formy 20x30 cm. Pieczemy w 170 stopniach przez 35 minut. Upieczone ciasto czekoladowe studzimy i dzielimy na dwa blaty. krem czekoladowy: Śliwki węgierki bez pestek układamy na blaszce i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Upieczone studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Żelatynę moczymy w wodzie
Bon appetit mon amieDzisiaj coś pysznego! Naleśniki czekoladowe, nadają się do smarowania różnymi kremami czekoladowymi, kremami orzechowymi i powidłami. Naleśniki czekoladowe. Naleśniki czekoladowe składniki: 4,5 szklanki mleka, 4 szklanki wody, 4,5 szklanki mąki pszennej, 100 g kakao w proszku, 2 łyżki cukru, 100 ml oleju. 2 jajka. Naleśniki czekoladowe przygotowanie. Mieszam w misce wszystkie składniki. Pozostawiam ciasto aby odpoczęło przez(...)naleśnikowe jest zbyt gęste to dodaję parę łyżek wody. Smażę naleśniki z dwóch stron. Układam w stosik i podaję gdy są gotowe. Do naleśników podaję zazwyczaj biały ser, krem czekoladowy, lub powidła
Pani domowaserka waniliowego (wybierz taki, który w składzie nie ma żadnej skrobi i konserwantów) - 200 ml jogurtu greckiego - łyżka syropu z agawy (w zastępstwie cukier puder) - 2 łyżki kremu czekoladowego (ja użyłam kremu czekoladowego o nucie pomarańczy) - kilka ciasteczek kruchych (ja użyłam bez cukru i laktozy) Banany kroimy na plasterki i zamrażamy. Zamrożone banany zmiksuj na gładką masę z serkiem(...)jogurtem, dosłodź masę syropem z agawy. Masę przelej do pojemnika, dodaj krem czekoladowy (jeśli jest zbyt gęsty rozpuść go troszkę w mikrofali), wymieszaj fantazyjnie, na wierzch ułóż pokruszone ciasteczka. Lody mrozimy 3 godziny, po tym czasie są gotowe do jedzenia. Będą mieć kremową i gładką konsystencję. Jeśli będziesz chcieć je dłużej przechowywać w zamrażalniku, lody stwardnieją i wtedy przed podaniem
SMYKWKUCHNIWYMIARY TORTOWNICY: 22 CM. Składniki podstawowe: Biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj :) Składniki kremu białego: 300 g mascarpone, 330 g śmietany 30%, cukier puder. Składniki kremu czekoladowego: 250 g śmietany 30%, 250 g mascarpone, 200 g gorzkiej czekolady, cukier puder. Składniki nasączenia: Mocna kawa (3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczone w 120 ml wody), kilka kropel(...)przestudzoną kawą. Przygotowuję biały krem: ubijam śmietanę z cukrem pudrem (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie), następnie stopniowo dodaję mascarpone, cały czas mieszając mikserem (na najmniejszych obrotach). Przygotowuję krem czekoladowy: czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, odstawiam do przestygnięcia (aż będzie lekko ciepła, a nie gorąca). Mascarpone miksuję z cukrem pudrem (około 4 łyżek), nie przestając miksować wlewam czekoladę cienkim
JejKuchniaprzepisem :) BISZKOPT : 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia i octu WARSTWA BRZOSKWINIOWA : puszka brzoskwiń 2 brzoskwiniowe galaretki WARSTWA CZEKOLADOWA : krem do smarowania pieczywa czekoladowo- orzechowy 400 g ( z Biedronki) 2 wafelki w czekoladzie np. Grześki MASA BUDYNIOWA : 3 szklanki mleka 2 budynie waniliowe 10 łyżek cukru 2 kostki masła(...)były 3,5 szklanki. Stawiamy na ogniu. Gdy się zagotuje wsypujemy galaretki. Odstawiamy do przestudzenia, dodajemy brzoskwinie. PRZYGOTOWUJEMY MASĘ CZEKOLADOWĄ : Wafelki mielimy w blenderze lub młynku. Mieszamy z kremem czekoladowym. ROBIMY BUDYNIOWĄ MASĘ : Dwie szklanki mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałej szklance mieszamy budynie. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając chwilę gotujemy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia
Pani na deserŚwieże truskawki w galaretce na kremie czekoladowym to smaczne i szybkie ciasto, które nie wymaga pieczenia. Głównym składnikiem kremu jest kasza jaglana i przypomina czekoladowy budyń. Polecam! ok 100 g herbatników maślanych 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wrzącej wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody(...)ogień. Podgrzewając dodać cukier i masło. Do gorącej kaszy wrzucić połamaną czekoladę i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Na dnie kwadratowej formy ułożyć warstwę herbatników i wyłożyć gęsty krem czekoladowy. Wyrównać i odstawić do przestudzenia. Na wierzchu ułożyć świeże i oczyszczone truskawki. Galaretki rozprowadzić w wodzie i zimną wylać na truskawki. Odstawić do stężenia. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria
https:KKuchniaMniamtakich osób. Każdy też wie, że czekolada i kakao to mnóstwo energii i endorfin-to świetna propozycja na rozpoczęcie dnia. Dziś na śniadanie proponuję kruche czekoladowe rogaliki z kremem czekoladowym, z gorącą kawą "niebo w gębie". Za sprawą Śniadaniowej Maślany Smak nabierają pysznego maślanego posmaku. Zróbcie z podwójnej porcji bo znikają błyskawicznie:) Składniki na 16 szt: 1 szklanka mąki pszennej(...)cukru pudru + do posypania 100 g margaryny Śniadaniowa Maślany smak 1 łyżka dobrego, ciemnego kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 płaska łyżka kwaśnej śmietany 4 łyżeczki kremu czekoladowego do smarowania pieczywa Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać żółtko jajka, cukier puder, kakao, proszek do pieczenia i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, owinąć je w folię spożywczą i włożyć
Krylowa KuchniaPRZEPIS: SKŁADNIKI NA CIASTO 6 jajek 160 g cukru 120 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWO-KAWOWY 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru pudru 250 g masła 2 łyżki kakao kieliszek wódki (około 35 ml) 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej POZOSTAŁE 400 ml śmietany(...)tylko trochę wody, dzięki czemu powstanie nam mocna esencja kawowa. Nasączenie: Do ostudzonej kawy (z dwóch łyżeczek), dodać pół kieliszka wódki, wymieszać i nasączyć ostudzone i przekrojone już blaty. Krem czekoladowo-kawowy: Masło musi mieć temperaturę pokojową. Do garnuszka włożyć czekoladę, dodać kakao, kieliszek wódki i esencję kawową. Całość rozpuścić mieszając. Zostawić do ostudzenia (żeby nie stwardniało za bardzo warto
Passions hobbies lifeTort z żelką mango, kremem czekoladowym i kakaowym biszkoptem. To pełen skład tej pychotki. Nie za słodko, smacznie i „kwiatkowo” Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt kakaowy (tortownica 20 cm): 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka kakao Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Zmniejszam(...)nić średnica tortu). Odstawiam do zastygnięcia do lodówki). Krem pod żelkę mango: 125 g mascarpone 140 śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Śmietankę ubijam, dodaję cukier puder i mascarpone i miksuję do połączenia się składników. Teraz mogę złożyć tort. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, wykładam krem czekoladowy, a na krem kolejny blat biszkoptu, który delikatnie nasączam
Słodki sentymentWyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na spód: 5 wafelków czekoladowych Lusette 120 g kremu czekoladowego Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wafelki i krem czekoladowy przełożyć do miski, bardzo dokładnie rozdrobnić, do połączenia. Masą wyłożyć dno i boki formy, wyrównać(...)Schłodzić w lodówce. Masa serowa: 400 g twarogu zmielonego trzykrotnie 100 ml jogurtu greckiego 300 g lodów waniliowych, miękkich 1/4 szklanki cukru pudru 300 g kremu czekoladowego 2-3 wafelki czekoladowe Lusette + 200 ml śmietany kremówki 2-3 wafelki czekoladowe Lusette Wszystkie składniki na masę serową przełożyć do naczynia i zmiksować na gładko. Delikatnie wmieszać pokrojone na mniejsze kawałki wafelki
Domowa cukiernia Ewybardzo szybko się je robi. Takie rurki można nadziewać różnymi kremami zaczynając na dżemach, musach, poprzez bitą śmietanę czy krem budyniowy. Ja tym razem zdecydowałam się na użycie gotowego kremu czekoladowo - orzechowego typu Nutella oraz dodatkowo na krem budyniowy z mlekiem w proszku. Połączenie okazało się bardzo trafne. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego(...)330g 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 1 czubata łyżka masła 4 łyżki mleka w proszku ok. 1 czubata łyżka kremu czekoladowo - orzechowego w słoiku typu Nutella cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwinęłam i pokroiłam je wzdłuż krótszego boku na równe paski o szerokości ok. 3cm. Każdy pasek
Waniliowe Improwizacjekakao Krem orzechowy: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 3 pełne łyżki masła orzechowego ( 100% z kawałkami orzechów ) 1 płaska łyżeczka żelatyny szczypta soli Krem czekoladowy: 100 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone Wykonanie: 1. Biszkopty pokruszyć w malakserze. W rondelku rozpuścić masło. Gdy masło lekko przestygnie, wlać je do okruszków(...)ciasteczkowy spód. 3. Czekoladę połamać i przełożyć do plastikowej miski. Miskę ustawić na garnku z parującą wodą. Pozostawić czekoladę do rozpuszczenia. Serek mascarpone zmiksować. Dodać płynną czekoladę - połączyć składniki. Krem czekoladowy wyłożyć na krem orzechowy. 4 . Tartę wstawić na minimum 2 godziny do lodówki. RADA: jeśli chcecie urozmaicić smak tarty, na krem orzechowy połóżcie plasterki banana, a dopiero
kolorowotorcikowoTort śmietanowo czekoladowy SKŁADNIKI: Biszkopt : 6 - jajek 1 - szkl cukru 1 - szkl mąki 1 - łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 - łyżki kakao tłuszcz do formy KREM 750 ml - śmietany czekoladowej 30% 1 - słoik dżemu wiśniowego 2- śmietan fix PONCZ 1/2 szkl przegotowanej wody 2 - łyżki soku z cytryny 1 - łyżeczka cukru 2 - łyżki spirytusu DODATKOWO: 3 - łyżki(...)połączyć, wymieszać. KREM: Dobrze schłodzoną śmietanę czekoladową, ubić na sztywno, dodać śmietan fix, dalej ubijać. PRZEŁOŻENIE TORTU: Krążki ciasta nasączyć ponczem. Pierwszy i drugi krążek posmarować dżemem wiśniowym i kremem czekoladowym. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boku tortu, posmarować kremem śmietanowo czekoladowym. Boki tortu obsypać orzechami laskowymi. Tort udekorować kleksami kremu czekoladowego i wiśniami kandyzowanymi. Smacznego ! (function
Kuchnia Danusi