Publikuję kolejny przepis na rewelacyjny krem do muffinek- tym razem o smaku czekoladowym. Podczas świąt Wielkanocnych tak udekorowaliśmy nasze muffinki a nimi stół. Polecam! Czekoladowy krem do muffinek Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)krem i dekorujemy muffinki. Krem posypujemy czekoladą i kładziemy 1 i 1/2 jajeczka czekoladowego. Zapraszam również do skorzystania z przepisów na muffinki: Przepis podstawowy na muffinki , Muffinki z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z kremem czekoladowym i polewą czekoladową Muffinki czekoladowe z budyniem i polewą czekoladową oraz kremy do muffinek: Krem do muffinek o smaku mojito Smacznego
paapilotkaaTypowy jesienny torcik, bardzo delikatny biszkopt o posmaku cytrynowo- orzechowym i fajnym kolorze dzięki orzechom pistacji, kwaskowa warstwa z winnych jabłek i galaretki oraz słodki krem czekoladowy. Nieprzesłodzony, smaki doskonale się równoważą, jeden z lepszych torcików na różne okazje. Deser z klasą. Najsmaczniejszy mocno schłodzony. Dekoracje do tortów i ciast kupicie w Cukieteria prawdziwy(...)oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 cytryna Warstwa jabłkowa: 80 dag winnych jabłek 2 galaretki agrestowe Dr.Oetker 2 łyżki cukru ½ szklanki wody Krem czekoladowy: ½ litra śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone orzechy Mielone pistacje Polewa czekoladowa Kwiaty cukrowe Jak wykonać ? Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy
Wanilia i Kardamonłyżki mąki, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 4 jajka, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru Krem oreo: 1 biała czekolada, 250 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, kilka ciasteczek oreo Masa maślana: 1 kostka(...)końcu mascarpone. Złożenie tortu: Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 jasny krążek smarujemy dżemem, smarujemy połową kremu czekoladowego, 2 ciemny krążek smarujemy kremem oreo, układamy maliny, 3 krążek ciemny smarujemy dżemem i kremem czekoladowym, przykrywamy ostatnim jasnym krążkiem. Wierzch i boki tortu smarujemy masą maślaną.Dekorujmy wg upodobań
słodki bratekmrożonych malin 0,5 szklanki wody 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozmieszana w 1/3 szklanki wody 1 galaretka malinowa rozpuszczona w 2/3 szklanki wrzątku Składniki na krem czekoladowy: 200g mlecznej czekolady 200g czekolady deserowej 250ml śmietanki 30% 225g miękkiego masła Składniki na polewę czekoladową: 100g mlecznej czekolady 50g czekolady deserowej 50ml śmietanki 30% Biszkopt : Wszystkie składniki powinny być(...)gotujących owoców wsypujemy cukier. Gotujemy i mieszamy 5 minut. Kolejno dolewamy rozmieszaną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia dodajemy rozpuszczoną galaretkę. Odstawiamy do pół stężenia. Krem czekoladowy : Śmietanę zagotowujemy. Dodajemy połamaną czekoladę. Odstawiamy 2-3 minuty, a następnie mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia czekolady i powstania gładkiej, jednolitej masy. Studzimy, a następnie chłodzimy w lodówce
Słodki ZakątekKakaowy biszkopt przełożony jasnym i ciemnym kremem czekoladowym o charakterystycznym mlecznym posmaku, jaki daje mleko w proszku. Tort powstał dla młodej solenizantki, która lubi czekoladowe ciasta. Sto lat Amelia !!! BISZKOPT KAKAOWY: 6 jajek 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIAŁY KREM CZEKOLADOWY: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki(...)szklanki mleka w proszku 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody CIEMNY KREM CZEKOLADOWY: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki mleka w proszku 100 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody DEKORACJA: 100 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 150 g biszkoptów 75 g masła 2 rożki
https:KKuchniaMniamłyżka mąki ziemniaczanej 5) 100 g cukru 6) łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie) Krem czekoladowy: 1) 30 g czekolady gorzkiej 2) 125 g czekolady mlecznej 3) 80 g mascarpone(...)Tynk: 1) Przygotowujemy krem do obłożenia tortu. Najpierw w garnuszku podgrzewamy śmietankę i rozpuszczamy w niej czekoladę, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. 2) Masło ubijamy na puszystą masę, a następnie partiami dodajemy ostudzoną śmietanę z czekoladą i miksujemy na najniższych obrotach. 6. Schłodzony tort tynkujemy kremem czekoladowym przy pomocy skrobki/packi do ciasta. Po położeniu
Na kulinarnym poligonieskłada się z kakaowego biszkoptu, delikatnej frużeliny z fig, delikatnego kremu czekoladowego oraz frużeliny wiśniowej. Jeżeli nie macie świeżych fig można użyć dżemu figowego lub suszonych fig. Nie polecam jednak rezygnować z nich ponieważ to one nadają słodyczy w tym torcie. Tort jest mało słodki, dzięki czekoladowemu kremowi, figi tylko delikatnie go słodzą, a kropką nad i są wiśnie, których(...)suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika. Całkowicie ostudzić, boki biszkoptu delikatnie odciąć od formy nożykiem. Biszkopt podzielić na 3 blaty, po około 2 cm każdy. Składniki na krem czekoladowy: 500 gr serka mascarpone schłodzonego 200 ml śmietany 30% 50 gr gorzkiej czekolady 70 % kakao Śmietanę wlać do garnuszka, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę, odstawić na 1 minutę
moj przepis naskłada się z kakaowego biszkoptu, delikatnej frużeliny z fig, delikatnego kremu czekoladowego oraz frużeliny wiśniowej. Jeżeli nie macie świeżych fig można użyć dżemu figowego lub suszonych fig. Nie polecam jednak rezygnować z nich ponieważ to one nadają słodyczy w tym torcie. Tort jest mało słodki, dzięki czekoladowemu kremowi, figi tylko delikatnie go słodzą, a kropką nad i są wiśnie, których(...)suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika. Całkowicie ostudzić, boki biszkoptu delikatnie odciąć od formy nożykiem. Biszkopt podzielić na 3 blaty, po około 2 cm każdy. Składniki na krem czekoladowy: 500 gr serka mascarpone schłodzonego 200 ml śmietany 30% 50 gr gorzkiej czekolady 70 % kakao Śmietanę wlać do garnuszka, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę, odstawić na 1 minutę
moj przepis naskłada się z kakaowego biszkoptu, delikatnej frużeliny z fig, delikatnego kremu czekoladowego oraz frużeliny wiśniowej. Jeżeli nie macie świeżych fig można użyć dżemu figowego lub suszonych fig. Nie polecam jednak rezygnować z nich ponieważ to one nadają słodyczy w tym torcie. Tort jest mało słodki, dzięki czekoladowemu kremowi, figi tylko delikatnie go słodzą, a kropką nad i są wiśnie, których(...)suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika. Całkowicie ostudzić, boki biszkoptu delikatnie odciąć od formy nożykiem. Biszkopt podzielić na 3 blaty, po około 2 cm każdy. Składniki na krem czekoladowy: 500 gr serka mascarpone schłodzonego 200 ml śmietany 30% 50 gr gorzkiej czekolady 70 % kakao Śmietanę wlać do garnuszka, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, dodać połamaną czekoladę, odstawić na 1 minutę
moj przepis naDziś mam dla Was przepis na Tort czekoladowo-figowy z wiśniami. Tort upieczony z okazji urodzin mojego męża. Tort składa się z kakaowego biszkoptu, delikatnej frużeliny z fig, delikatnego kremu czekoladowego oraz frużeliny wiśniowej. Jeżeli nie macie świeżych fig można użyć dżemu figowego lub suszonych fig. Nie polecam jednak rezygnować z nich ponieważ to one nadają słodyczy w tym torcie(...)Tort jest mało słodki, dzięki czekoladowemu kremowi, figi tylko delikatnie go słodzą, a kropką nad i są wiśnie, których nie można w tym przepisie pominąć. Pyszny i lekki w smaku, takie torty lubimy! Składniki na tortownicę 20 cm: Składniki na biszkopt kakaowy: 6 dużych jajek (rozmiar L) 150 gr drobnego cukru 115 gr maki pszennej 25 gr kakao
moj przepis napyszne. Dodatkowo Marzenka zaprosiła mnie do cotygodniowego wydarzenia na fb "Ciasto na niedzielę" i tak się złożyło, że w tym tygodniu tematem było ciasto z kremem a tu sporo czekoladowego kremu. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżek mąki pszennej T500 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 600 ml mleka 2 budynie czekoladowe(...)dnie wyłożyć papierem do pieczenia wylać masę, równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 22-25 minut. Wyjąć i ostudzić. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż. Krem czekoladowy: Budynie rozmieszać w szklance mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać rozmieszane budynie i ponownie zagotować. Gorący budyń przykryć na wierzchu folią spożywczą i odłożyć do schłodzenia. Miękkie masło utrzeć, dodawać
Ala piecze i gotujeZapraszam Was na deser, któremu trudno si ę oprzeć. T artaletki z kruchego ciasta udekorowane aksamitnym kremem czekoladowym i truskawkami. D oskonały pomysł na letnie przyjęcia. Polecam serdecznie ;):) **** Le crostatine con crema al cioccolato e fragole sono dei deliziosi dolcetti perfetti per la stagione estiva. Le crostatine sono realizzate con il guscio di pasta frolla, farcite(...)Buon appetito ;):) SKŁADNIKI Kruche ciasto 250 g m ą ki pszennej 120 g masła 100 g cukru 1 jajko 1 łyżka zimnej wody szczypta soli Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 125 g śmietany 30% 35 g masła Dekoracja truskawki listki mięty **** INGREDIENTI Pasta frolla 250 g di farina 120 g di burro
La grande e la piccola cuocazdecydowanie idealne ciasto na urodziny w lecie. Lekko kwaśna czerwona porzeczka przełamuje słodycz kremu czekoladowego. Ciasto można również upiec poza letnim sezonem, bo do jego przygotowania można wykorzystać mrożone owoce. Ciasto piekłam na urodziny taty. Podeszłam do tematu bardzo luźno. Na pewno chciałam wykorzystać czerwoną porzeczkę i śmietanę, a reszta przyszła sama :-) Wyszło pysznie, więc szczerze polecam. SKŁADNIKI Biszkopt(...)czerwonej porzeczki 1 szklanka wody 100 g cukru 1 galaretka truskawkowa (lub inna czerwona) 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego opcjonalnie kieliszek rumu lub wódki Krem czekoladowy: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 80 g cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady 80 ml mleka 3,2% 100 g masła Dekoracja: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie
Passions hobbies life