krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:24/534)

Muffinki czekoladowe 307

Dzisiaj zaproponować chcę Wam klasyczne czekoladowe muffinki z kremem czekoladowym. Jeżeli chodzi o krem, który ja przygotowałam, to różnił on się od tego, który tutaj opiszę. Wykorzystałam zamiast ciemnej czekolady, czekoladę mleczną z orzechami. Był to eksperyment z mojej strony. Wizualnie muffinki ładnie się prezentowały, ale lepsze smakowo są z ciemnym kremem ;-) Przepis: Składniki na ciasto: 3 łyżki masła(...)mąki 100 g. cukru opakowanie cukru waniliowego 2 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 150 ml mleka Składniki na krem czekoladowy: 2 łyżki kakao 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Formy do muffinek wysmarować tłuszczem i posypać mąką

Passions hobbies life
Czekoladowe ciasto z malinami i nutellą 129

dużo pisać gdy to ciasto urzeka smakiem, zresztą nie może być inaczej gdy połączy się wilgotny biszkopt czekoladowy, krem z dodatkiem nutelli oraz galaretkę z  zanurzonymi w niej malinami. Z pewnością skradnie podniebienia nie tylko fanów czekolady.  Biszkopt:  6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szczypta soli Oddzielamy(...)mąki, proszek i kakao. Wykładamy na blaszkę (moja ma wymiary 23x 33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem czekoladowy: 330 śmietany 30% 250 g serka mascarpone 200 g nutelli 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki mleka Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy na ok 10 minut do napęcznienia

Cynamonowe szczęście
Bezglutenowy i wegański mazurek czekoladowy z orzechami 215

mazurka przystało jest bardzo słodki, wystarczy jeden kawałek, żeby poczuć wszechogarniającą słodycz, a to wszystko dzięki masie “kajmakowej” z daktyli i masła orzechowego. Wierzchnia warstwa gorzkiego czekoladowego kremu nadaje mu wysublimowanej szlachetności a podprażone orzechy dodają wyjątkowego smaku i aromatu. Mazurek wielkanocny na ciepło i na zimno Niewątpliwą zaletą tego ciasta, jest to, że można je jeść praktycznie(...)też schować mazurka w lodówce, dzięki temu masa zgęstnieje i stanie się twardsza ale nadal aksamitna i rozpływająca się w ustach. Mazurka można również delikatnie podgrzać w piekarniku, żeby krem czekoladowy trochę się rozpuścił i podawać na ciepło. A jak już upieczesz tego mazurka to sprawdź też koniecznie przepis na kasztanową babkę z czekoladą , której przygotowanie zajmie Ci mniej niż

Book of spells
Tort chałwowo - czekoladowy z bezami 225

urodziny bloga, musi więc być i tort! I to nie byle jaki:):) Okazja była podwójna, więc i tort musiał być wyjątkowy. Dlatego upiekłam ciemny biszkopt i przełożyłam do warstwami kremu czekoladowego oraz chałwowego. Do tego pokruszone bezy. Wyszło smacznie, słodko i tortowo:):) Nikogo nie musiałam zachęcać do zjedzenia;) Źródło: "Ewa gotuje ulubione" E. Wachowicz Biszkopt(...)Krem czekoladowy:   5 jajek,  100g gorzkiej czekolady,  2 łyżki cukru,  łyżka kakao,  250g masła lub margaryny.  Jajka ubijać z cukrem na parze przez około 10minut. Następnie zdjąć z ognia, dodać kakao oraz posiekaną czekoladę. Ponownie postawić na parze i ubijać jeszcze przez 8-10minut, aż masa zgęstnieje. Przestudzić.  Masło utrzeć na puch

Z miłości do słodkości
Ciasto Serowy Okruszek / Cheesecake Crumb Cake 207

Ciasto Serowy Okruszek Serowy Okruszek to pyszne, warstwowe ciasto z serem i czekoladowym kremem budyniowym - to idealne ciasto na święta Bożego Narodzenia , urodziny, imieniny i nie tylko. Taki nietypowy sernik z brzoskwiniami na biszkopcie posmakuje wszystkim fanom słodkich, kremowych wypieków.  Zobaczcie, jak przygotować wyjątkowe ciasto Serowy Okruszek na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Jeśli(...)biszkopt jest bardzo prosty, przygotowujemy go bez oddzielania żółtek od białek. Z wyprzedzeniem możecie upiec też warstwę serową, która powinna być całkowicie wystudzona przed pokruszeniem jej na ciasto. Aby czekoladowy krem budyniowy udał się idealnie, należy pamiętać o kilku sprawach: masło musi być w takiej samej temperaturze jak ugotowany budyń, czyli temperaturze pokojowej. Budyń należy gotować do momentu mocnego zgęstnienia

Lekcje w kuchni
Deser mango z awokado czekoladowym 147

przekładam do trzech szklanek. Awokado obieram, dodaję kakao, sok z cytryny, miód i miksuję blenderem. Mango obieram i też miksuję blenderem. Do szklanek przekładam jogurt grecki, na to krem czekoladowy, mango, kolejna warstwa jogurtu, krem czekoladowy, mango, dekoruję kremem czekoladowym, jogurtem, słupkami czekoladowymi i melisą.Deser wstawiam do lodówki do schłodzenia

wesoła kuchnia
Drożdżówka z kremem czekoladowym i granolą 77

pszennej – 1 jajko – 250 ml mleka – 100 g cukru – 100 g masła – 3 dag świeżych drożdży  – szczypta soli – 4 łyżki dowolnego kremu czekoladowego typu nutella, twix, mars – garść domowej granoli z tego przepisu  – papier do pieczenia – jajko do posmarowania Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozpuszczamy z cukrem(...)wszystko mieszamy. Następnie dodajemy wszystko do przesianej mąki i wyrobiamy dokładnie ciasto. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 minut aby wyrosło. Ciasto rozwałkować posmarować kremem czekoladowym i posypać granolą. Przepis znajdziecie w tym linku . Następnie zwinąć w roladę a następnie przekroić na pół. Zaplatamy wieniec. Wierzch drożdżówki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowaną drożdżówkę układamy

I LOVE LIFE
Drożdżówka z kremem czekoladowym i granolą 75

pszennej – 1 jajko – 250 ml mleka – 100 g cukru – 100 g masła – 3 dag świeżych drożdży  – szczypta soli – 4 łyżki dowolnego kremu czekoladowego typu nutella, twix, mars – garść domowej granoli z tego przepisu  – papier do pieczenia – jajko do posmarowania Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozpuszczamy z cukrem(...)wszystko mieszamy. Następnie dodajemy wszystko do przesianej mąki i wyrobiamy dokładnie ciasto. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 minut aby wyrosło. Ciasto rozwałkować posmarować kremem czekoladowym i posypać granolą. Przepis znajdziecie w tym linku . Następnie zwinąć w roladę a następnie przekroić na pół. Zaplatamy wieniec. Wierzch drożdżówki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowaną drożdżówkę układamy

I LOVE LIFE
Drożdżówka z kremem czekoladowym i granolą 86

pszennej – 1 jajko – 250 ml mleka – 100 g cukru – 100 g masła – 3 dag świeżych drożdży  – szczypta soli – 4 łyżki dowolnego kremu czekoladowego typu nutella, twix, mars – garść domowej granoli z tego przepisu  – papier do pieczenia – jajko do posmarowania Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski. Drożdże rozpuszczamy z cukrem(...)wszystko mieszamy. Następnie dodajemy wszystko do przesianej mąki i wyrobiamy dokładnie ciasto. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 minut aby wyrosło. Ciasto rozwałkować posmarować kremem czekoladowym i posypać granolą. Przepis znajdziecie w tym linku . Następnie zwinąć w roladę a następnie przekroić na pół. Zaplatamy wieniec. Wierzch drożdżówki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowaną drożdżówkę układamy

I LOVE LIFE
Śniadanie idealne: placki z twarogu z kremem czekoladowym 114

jajka 2 łyżki mąki (u mnie orkiszowa) Składniki mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Smażymy na patelni bez tłuszczu z dwóch stron. Podajemy z czym chata bogata. Ja podałam z kremem czekoladowym. Krem czekoladowy 1/2 awokado 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1 czubata łyżka kakao 1 banan 1 łyżeczka syropu klonowego Składniki miksujemy na gładką masę. Porcja z talerzyka (3 placki

Kucharzyca
PIERNIK Z DŻEMEM MANDARYNKOWYM bez jajek 88

Przepis na pyszny, świąteczny, wilgotny, mięciutki i łatwy w wykonaniu piernik z dżemem mandarynkowym i kremem czekoladowym. Jak wykonać taki piernik z dżemem mandarynkowym możesz zobaczyć w filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybuj mój kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe filmiki z przepisami. PIERNIK Z DŻEMEM MANDARYNKOWYM bez jajek  SKŁADNIKI: Ciasto: mąka tortowa ( 3 szkl.) mleko(...)oczyszczona (1/2 łyżeczki) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) przyprawa do piernika (2 łyżki) Polewa: śmietanka kremówka 30% (60 ml.) czekolada gorzka (60 g) Dodatkowo: dżem mandarynkowy (3-4 łyżki) krem czekoladowy (3-4 łyżki) Potrzebne gadżety: mikser keksówka 28 x 10 x 7 cm. szklanka = 250 ml. WYKONANIE: 1.) Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę

RITA food channel
Łatwy TORCIK czekoladowy BEZ PIECZENIA z OREO i bananem 248

śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie, można pominąć) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego parę ciastek oreo do ozdoby Przygotujemy budyń i krem czekoladowy ganache do kremu: Budyń: 1. Do rondelka wlać około 300ml mleka, dodać cukier, cukier z prawdziwą wanilią, postawić na ogniu i zagotować. Do pozostałego mleka dodać kakao, mąkę ziemniaczaną(...)wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i docisnąć, odstawić. Krem i składanie tortu: 4. Do miski przełożyć miękkie masło i ucierać mikserem przez około 2 minuty. Następnie w 3 partiach dodać ostygnięty budyń, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na niskich/średnich obrotach do połączenia składników. Dodać krem czekoladowy ganache i znów wymieszać mikserem na niskich/średnich obrotach, aż składniki

Mała Cukierenka
IMIENINY ŚW. KRZYSZTOFA – KAWIARNIANY SMAK KRAKOWA / MOJE WARSZTATY KULINARNE W PAŁACU KRZYSZTOFORY – MUZEUM KRAKOWA 83

Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wylewamy na bardzo gorącą gofrownicę i pieczemy na złoto. Podajemy z mascarpone utartym z wanilią i cukrem oraz świeżymi owocami. GOFRY CZEKOLADOWE Z KREMEM CZEKOLADOWYM I BANANAMI – Mąka pszenna – 3 szkl / 400 g – Kakao – 4 pełne łyżki / 80 g – Czekolada mleczna – 2 tabliczki – Cukier – 6 łyżek – Jajka(...)Olej – 120 g / 0,5 szkl – Maślanka – 500 ml – Soda oczyszczona – 1 łyżeczka – Proszek do pieczenia – łyżeczka – Sól – 1 szczypta DODATKOWO: krem czekoladowy + banany Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodajemy maślankę oraz olej – mieszamy, odstawiamy na 5 minut. Dodajemy żółtka i posiekaną czekoladę. Ubijamy białka, dodajemy cukier, łączymy

Ostra na Słodko
Kawowo-czekoladowe ombre... tort 291

Ostudzić. Do ostudzonej wlać alkohol. Wykonanie  Pierwszy blat biszkoptowy ułóżcie na solidnej podkładce i bardzo delikatnie nasączcie. Będzie to nasza podstawa tortu, więc musi być stabilna. Biszkopt posmarujcie kremem czekoladowym, zostawiając kilka łyżek na posmarowanie boków. Na to połóżcie kolejny blat biszkoptowy. Nasączcie likierem i posmarujcie kremem kawowym- zostawcie kilka łyżek kremu na posmarowanie boków.  Na to kolejny(...)pozostawiając trochę kremu na posmarowanie boków. Schłodźcie tort w lodówce co najmniej 30 minut.  Schłodzony tort posmarujcie z wierzchu.  Zaczynając od najniższej partii -czekoladowy, następnie wyżej nad kremem czekoladowym -krem kawowy, i na końcu krem waniliowy.  Wyrównajcie, a górę posmarujcie wybranym kremem.  Można ozdobić górę tortu używając rękawa cukierniczego i tylki ozdobnej, lub kawałkami ulubionej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto czekoladowo –truskawkowe 190

Biszkopt czekoladowy pieczony na samych białkach , równie mocno czekoladowy krem oraz warstwa z serka mascarpone i musu truskawkowego z dodatkiem likieru , tworzy pyszne puszyste ciasto na różne okazje. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się połączą. Mus to nic innego jak zmiksowane blenderem truskawki, dobry sposób na pozbycie się tych mrożonych. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 8 białek ¾ szklanki mąki krupczatki(...)kakao ½ szklanki oleju roślinnego ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt jasny: 3 jajka 3 łyżki cukru ½ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: ½ litra śmietany kremówki 30% 15 dag gorzkiej czekolady 1-2 łyżki cukru pudru Krem truskawkowy: ½ litra śmietany kremówki 30% 20 dag mascarpone ½ szklanki musu truskawkowego 50 ml likieru truskawkowego

Wanilia i Kardamon