Któż nie zna batonów "Mars" - połączenie puszystej masy z karmelem oblane czekoladą. Wariacji nt. tego słynnego batonu było dużo. Nie ma się co dziwić, jest to doskonałe i sprawdzone połączenie. Jednym z takich wariacji jest właśnie moja tarta a'la "Mars". Kruche i mocno czekoladowe ciasto przełożone kremem czekoladowym z dodatkiem masy kajmakowej. Po prostu pycha. Polecam! Składniki: ciasto 300 g mąki 150 g masła 50 g cukru pudru 20 g kakao 2 żółtka 1 jajko ew. śmietana 12% krem czekoladowy 500 ml mleka...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.