kokosowe - 19941 przepisów (strona:71/1330)

CIASTO ŁABĘDZI PUCH 669

racji, że wyprawiałam córeczce chrzciny ciasta piekłam sama, więc wykorzystałam moment i upiekłam właśnie te ciasto. W smaku przypomina rafaello. Ciasto jednym słowem jest pyszne! Biszkopt przełożony najlepszym kremem kokosowym jaki w życiu jadłam. Jest delikatne, takie lekkie a nawet puszyste jak chmurka. Jestem miłośniczką takich smaków.  Przepis zostaje już u mnie na długo! Utrwalony i przypieczętowany w moim(...)szkl. mąka ziemniaczana 1/4 szkl.  Krem masło 200 g. czerstwe bułki małe 3 szt.  3 szkl. mleka cukier 1/2 szkl.  cukier wanilinowy 1 op.  wiórki kokosowe 150 g.  Dodatkowo dżem malinowy 1 słoik ( u mnie domowej roboty od babci )  śmietana kremówka 36 % 400 ml.  śmietan fix 1 op.  wiórki kokosowe

Kuchnia Paulettes
Kokosowe kulki twarogowe – zdrowa przekąska z dużą zawartością białka oraz wapnia. Dzieci je uwielbiają. 172

Rewelacyjne małe serniczki z nutą kokosową. Dobra przekąska dla dzieci ponieważ twaróg zawiera dużo wapnia, który jak wiadomo jest budulcem naszych kości. Dodatkowo dzieciom bardzo odpowiada ich kształt. Łatwo je chwycić w malutkie paluszki i zjeść samemu. Moja roczna córeczka je po prostu uwielbia. Składniki na około 30 kuleczek: 300g twarogu półtłustego czubata łyżeczka masła orzechowego (ja użyłam migdałowego) płaska(...)łyżka miodu 2 płaskie łyżki oleju kokosowego 100g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Olej kokosowy rozgrzej jak by był płynny. Ja to zrobiłam w mikrofalówce. Do dużej miski wrzuć twaróg, wlej miód, olej kokosowy. Dodaj masło orzechowe oraz 1/3 wiórków kokosowy. Zmiksuj blenderem. Następnie formuj małe kuleczki które od razu obtaczaj w pozostałych wiórkach kokosowych. Wstaw do lodówki na co najmniej

wysmienity
Sernik smak raju - czyli pod kokosem 195

Początkowo bałam się każdego z etapów, czy przypadkiem  nie wyjdzie jedna wielka klapa, ale na szczęście wszystko pięknie się zgrało i wyszło coś wyjątkowego. Nie jest to sernik kokosowy, czy sernik z pianka kokosową, a z wilgotną masą kokosową zapieczoną na wierzchu. Sam sernik jest bardziej zwarty i zbity,  w smaku nieco przypomina masę z kołacza śląskiego(...)wyrasta jak szalony i nie pęka, jest płaski jak deska. Ale to i tak nie widoczne bo zdobi go wcześniej wspomniana -  kokosowa masa, jak dla mnie to smak raju.  Składniki: Na spód: 125g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 2 jajka 3 łyżki kwaśnej śmietany 250 g mąki (1,5 szklanki) kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku

My sweet a life
Ule orzechowe i kokosowe 325

orzechowe i kokosowe Widząc dawniej te ciasteczka myślałam, ze są bardzo trudne w wykonaniu, jednak robiąc je sama przekonałam się, ze są stosunkowo proste, nieco czasochłonne, ale można poczuć się przy ich robieniu jak dziecko,  które robi babki w piasku. Główny problem w ich wykonaniu to konieczność posiadania  charakterystycznej foremki, która można nabyć w sklepie cukierniczym, bądź wyszukać(...)internecie. Składniki: Na masę zewnętrzną: 200 g orzechów włoskich drobno zmielonych (w kokosowych - 200 g drobnych wiórków kokosowych) 200 g cukru pudru 1 białko Na nadzienie: 50 g masła  50 g cukru pudru 1 kieliszek adwokatu (bądź wódki, spirytusu) 1 żółtko W wersji bezalkoholowej ule można nadziewać gotową masą kajmakową lub kremem czekoladowym. Dodatkowo: Wafle, biszkopciki, bądź małe opłatki

My sweet a life
Kokosowy sernik na piernikowym spodzie 147

Przepyszny serniczek kokosowy na bazie twarogu oraz mleka kokosowego na kruchym, piernikowym spodzie polany czekoladą mleczną i udekorowany ciasteczkami Rafaello oraz granatem. Brzmi to jak przepis idealny i taki zresztą jest. Jeżeli jesteście fanami smaku kokosa to z pewnością ta propozycja przypadnie Wam do gustu. Dodatkowo sernik wzbogaciłam o kruchy, piernikowy spód, który zyskał jeszcze bardziej karmelowy smak za sprawą(...)zbity ale nadal o lekkiej konsystencji, każdemu przypadnie do gustu. W tym przepisie nie ma miejsca na przypadki. Pyszny spód piernikowy idealnie zgrywa się z delikatnością kokosa. Dekoracja z kokosowych ciastek jedynie podkreśla smak sernika a kwaśny i chrupiący granat przełamuje monotonię ciasta.   Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Kruchy spód piernikowy: 3/4 szklanki mąki  2 łyżki

Mango Papaja
Zdrowe batony śliwkowe 152

Łukasza (tak to jego przepis)... ale to nic, i tak były pyszne! Składniki: (na 12 batoników) 200 g orzechów nerkowca 200 g suszonych śliwek 200 g wiórek kokosowych 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka płynnego miodu (w wersji wegańskiej syrop klonowy, daktylowy lub z agawy) Przygotowanie: Jeśli olej kokosowy mamy w postaci stałej, należy go stopić. Orzechy nerkowca zmiksować(...)blenderze lub malakserze na piach. Suszone śliwki również zmiksować, ale na pastę (u mnie nie do końca, co widać na zdjęciach). Orzechy wymieszać ze śliwkami, dodać wiórki kokosowe, stopiony olej oraz płynny miód. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej dłońmi, aż do otrzymania klejącej gęstej masy. Spróbujcie ją teraz i ewentualnie dosłódźcie jeszcze odrobiną miodu. Jeśli masa się kruszy, dodajcie dodatkowo

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki) 137

uwierzycie, że istnieje tort który nie pójdzie w boczki, a jego przygotowanie zajmuje kilka chwil?  To naprawdę możliwe! Ciasto na bazie fasoli jest przeeepyszne, takie czekoladowo-kokosowe, kuszące zapachem i wilgotne. W ogóle nie czuć co jest w nim podstawowym składnikiem! Fakt, prezentowany torcik przełożyłam klasyczną bitą śmietaną, która nie jest fit, ale Wy możecie użyć bitej śmietany(...)mleczka kokosowego. Przepis znajdziecie tu - klik . Całość w obu wersjach jest rewelacyjna - zarówno dla tych dbających o linię jak i osób wolących tradycyjne słodkości. Moja rodzina i znajomi zajadają się takimi torcikami! Pooolecam!  (Tortownica o średnicy 20 cm) Ciasto: 1 puszka białej fasoli konserwowej 2 jajka 100g jogurtu naturalnego 100g ksylitolu 3 łyżki kakao 3 łyżki wiórków kokosowych

Di gotuje
Wegańskie batoniki 204

tanie. Składniki: Pierwsza warstwa: 100 g wiórków migdałowych; 100  g otrębów owsianych; 100 g daktyli (namoczonych); 3-4  łyżki kakao (oczywiście dodałam karob) 3  łyżki oleju kokosowego; 1 łyżka syropu z agawy Druga warstwa: 200 g kremu kokosowego (czyli tej górnej gęstej części mleczka kokosowego)  2 banany 2 łyżki kakao; 2 łyżki oleju kokosowego; 1 łyżka(...)syropu z agawy  Trzecia warstwa - czekoladowa 200 g  kremu kokosowego; 100 g  wegańskiej gorzkiej czekolady; 2-3 łyżki syropu z agawy; 4 łyżki oleju kokosowego; 1 łyżka kakao; Wykonanie: Pierwsza warstwa Pojemnik kwadratowy/prostokątny wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki pierwszej części wrzucamy do blendera i mielimy do momentu, aż się połączą się w jedną dość klejącą

Smaki Przyprawy i Kolory
Mocno kokosowe kulki jaglane 154

ulepszona wersja a'la Raffaello jaglane, ale tym razem smak dosłownie powala! Uwielbiam wszystko co ma w sobie kokos, ale te kulki jaglane zje każdy kto nie przepada za kokosowym smakiem. Kulki wprost rozpływają się w ustach. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej suchej 2 łyżki erytrytolu 1 szklanka wody 1 szklanka mleczka kokosowego 1 1/2 szklanki wiórek kokosowych Sposób przygotowania(...)garnka wlewamy wodę, mleczko kokosowe i dodajemy erytrytol. Czekamy, aż się całość zagotuję. Wrzucamy przepłukaną kaszę jaglaną. Gotujemy do całkowitego wchłonięcia przez kaszę jaglaną wody i mleczka kokosowego. Lekko studzimy. Między czasie na suchej patelni prażymy wiórki kokosowe (odkładamy ok. 1/4 szklanki na obtoczenie). Wiórki przesypujemy do masy jaglanej. Całość dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki, a następnie obtaczamy

Truskawkowa Fiesta
Przepis #88 Miętowa kawa 151

przygotowałam coś pysznego dla miłośników kawy... zbożowej! Dzisiejsza propozycja może nie należy do FIT deserów ale jako cheat meal pasuje idealnie. Domowa kawa o smaku miętowym na bazie mleczka kokosowego - raz na jakiś czas można sobie na nią pozwolić - uwierzcie, że warto:) Składniki (4 porcje) - puszka mleczka kokosowego - szklanka napoju/mleka kokosowego lub zwykłego - 3 kostki gorzkiej czekolady - 3 pastylki miętowe(...)łyżeczki kawy zbożowej - 2 kostki czekolady gorzkiej do dekoracji - 2 łyżeczki cukru pudru/słodzika     Mleczko kokosowe dzień wcześniej wkładamy do lodówki dnem do góry. Następnego dnia otwieramy puszę i zlewamy płynną część do rondelka a stałą przekładamy do miseczki (później zrobimy z niej bitą śmietanę). Do rondelka wlewamy też szklankę mleka kokosowego. Kiedy zacznie się podgrzewać dodajemy pokrojone

Health-Fit-Life
Czekoladowy torcik z owocami 107

znajdziecie na blogu Agi . Czekoladowy torcik z owocami Przygotuj szklankę, miski, garnek, łyżkę, blender, tortownicę o średnicy 22 cm. Przygotuj składniki:  Spód: 1 szklankę daktyli, 1 szklankę wiórków kokosowych, ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego, Krem czekoladowy: 2 puszki mleczka kokosowego (o pojemności 400 ml), 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao, dowolne owoce (jagody(...)wiśnie, maliny – u mnie nektarynki pokrojone na cząstki). Przynajmniej na 24 godziny przed przygotowaniem tego ciasta wstaw mleko kokosowe do lodówki – tylko mocno schłodzone się rozwarstwi. Na kilka godzin przed przygotowaniem ciasta daktyle przełóż do miski i zalej ciepłą wodą, aby zmiękły. Namoczone daktyle odcedź z nadmiaru wody i przełóż do miski lub pojemnika blendera. Tłuszcz rozpuść i dodaj

blog.moje-pasje.info
Sezamowiec 676

Ciasto z masą sezamową, kokosową i chałwową fajnie się razem komponuje i mimo użytych składników nie jest bardzo słodkie. A jeśli nie zapomnicie dodać kwaśnego dżemu tak jak ja to już na pewno będzie w sam raz, a do tego będzie jeszcze lepiej wyglądać. Składniki: (blacha 35x25) Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru pudru 250 g masła(...)żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Masa sezamowa: 1 pełna szklanka sezamu 1/4 szklanki cukru 40 g cukru 2 łyżki miodu Masa kokosowa: 5 białek 2/3 szklanki cukru 200 g wiórków kokosowych Masa chałwowa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru 150 g chałwy (najlepiej waniliowej) Ponadto: 250 g kwaśnego dżemu np. z czarnej porzeczki (ja niestety

talerz przyjemności
Owocowa i krucha rozkosz 91

postaci, która stoi po środku torta. ;) Zapraszam do spróbowania mojego nowego ciasta! Składniki: borówki - 250gmigdały w płatkach - 100gczekolada min.85% kakao - 80g lub samo kakao - 50gser ricotta - 200gser mascarpone - 500golej kokosowy - 50gjajka - 5 szt.śmietana 36% - 100gwiórki kokosowe - 80gcynamon - wg uznaniakardamon - wg uznaniastewia (opcjonalna) - wg uzniania Sposób przygotowania: Nastaw piekarnik na 170 stopni. W garnuszku rozpuść olej kokosowy (25g), a następnie(...)czekoladę/kakao. 300g sera mascarpone zmiksuj ze 100g śmietany, rozpuszczonym olejem kokosowym i czekoladą, wiórkami kokosowymi (50g) , dwoma jajkami, cynamonem i kardamonem ( ja dałam szczyptę).Wstaw do piekarnika. W naczyniu zmiksuj: olej kokosowy - 25gser mascarpone 200gser ricotta - 200gpłatki migdałowewiórki kokosowe - 30gjajka - 3 szt.stewię Po zmiksowaniu dodaj umyte borówki i delikatnie wymieszaj masę łyżką.Wyciągnij blaszkę z piekarnika i wlej

Keto Przepisy
Kokosowa panna cotta z herbatą matcha i galaretką 163

Łatwy, szybki w przygotowaniu, a zarazem bardzo efektowny deser. Taka właśnie jest kokosowa panna cotta z herbatą matcha i z owocową galaretką. Przygotowanie takiego deseru nie zajmie Wam dużo czasu...więcej  zajmie czekania, aż deser stężeje i będzie gotowy do zjedzenia. Dodatek sproszkowanej herbaty matcha, nadaje kokosowej panna cotta niebanalnego koloru, a galaretka przełamuje smak i wprowadza nutkę kwasowości(...)deseru. Deser ten przygotowałam w ramach konkursu  Tajlandia Challenge organizowanego dla blogerów przez House of Asia. Do deseru wykorzystałam mleczko kokosowe House of Asia. PRZEPIS NA KOKOSOWĄ PANNA COTTĘ Z HERBATA MATCHA  I GALARETKĄ Składniki: 400 ml mleczka kokosowego House of Asia 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku "matcha" 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1 galaretka o smaku owoców

kolorowotorcikowo
Przepis #83 FIT torcik kokosowo-czekoladowy 127

Witajcie, dzisiejsza propozycja to coś dla wielbicieli kokosa (uwielbiam wszystko co kokosowe;)) W dodatku bez glutenu i białego cukru. Aby masa nie była zbyt mdła część masy połączyłam z kakao co przełamuje smak kokosu. Idealne ciasto na weekend a w dodatku nie jest bardzo kaloryczne. Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 16 cm z czego otrzymałam 12 porcji. Jedna porcja(...)Składniki Biszkopt - 40 g mąki kukurydzianej - 4 jajka - 4 łyżki  cukru kokosowego/słodzika - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Masa - 600 g jogurtu greckiego - 50 wiórków kokosowych - 2-3 łyżeczki kakao - 40 g cukru kokosowego/słodzika Dekoracja - 40 g startej czekolady - kulki kokosowe z kaszy jaglanej   Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy

Health-Fit-Life