kokosowe - 19941 przepisów (strona:70/1330)

Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą (bez glutenu, cukru, jajek i mleka) 128

Ponadto zawartość wapnia, fosforu, żelaza, cynku i magnezu korzystnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu.  Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Polecam. (około 9 sztuk) 1,5 banana (*) 6 łyżek mleka kokosowego 3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) 3 łyżki mąki lnianej (płaskie) 2 łyżki mąki kukurydzianej (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować na jednolitą masę(...)Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Najlepiej, aby banany były bardziej dojrzałe, dzięki czemu nadadzą placuszkom słodkiego

Di gotuje
Kokosowe trufelki 133

Słodkie kuleczki o delikatnym smaku kokosa z ukrytym migdałem otoczonym aksamitnym kremem. Składniki: 100g białej czekolady 200ml śmietanki 30% 70g masła extra 6 łyżek mleka w proszku 100g wiórków kokosowych 80g kokosowych wafelków w białej czekoladzie 3 łyżki likieru kokosowego Dodatkowo: 20sztuk łuskanych migdałów 100g wiórków  kokosowych Wykonanie: 1.  Do rondelka wlać śmietanę, dodać masło i lekko podgrzać(...)masło się rozpuściło. Następnie zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę, mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady, następnie pozostawić  do wystudzenia. Po tym czasie dodać mleko w proszku, wiórki kokosowe, pokruszone wafelki i likier kokosowy. Całość dokładnie wymieszać  i wstawić do lodówki na około 60 minut. 2.  Migdały zalać wrzątkiem, pozostawić na 10 minut, a następnie przełożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Muffiny podwójnie kokosowe... 101

ręka i co akurat przyda się zużyć. Same zalety.  Te dzisiejsze zawieraja kokosy aż dwa: olej i wiórki. A, jak podpowiada autorka, można zastapić jogurt mlekiem kokosowym i przerobić je kokosowe 'potrójnie'. Nawet. Albo pomajstrować jeszcze bardziej i otrzymać wersję 'mango-kokos' (z dodatkiem mniej-więcej 1 szklanki kawałków mango), albo 'pina colada' (szklanka posiekanego ananasa). Albo zamienić jogurt(...)adaptation is almost endless", oraz: "… Really, I’m just getting started." Przepis z bloga  Smitten Kitchen . Składniki: (na 9-10 sztuk) szklanka = 250ml 1/2 szklanki (110g) oleju kokosowego 3/4 szklanki (95g) maki 1/2 szklanki (60g) maki razowej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka (230g) jogurtu typu greckiego, pełnotłustego; najlepiej w temperaturze pokojowej 1/3 szklanki

Lejdi of the house
Sernik Bounty (bezglutenowy) 177

Zapraszam na smaczny sernik kokosowy. Będzie on idealny na weekend do kawki. Sernik jest bez glutenu. Polecam Składniki: 500 g twarogu półtłustego 250 g ricotty 1 puszka mleczka kokosowego (400g) 3/4 szkl cukru pudru 3 jajka 2 łyżki mąki kokosowej 4 łyżki wiórków kokosowych+ do posypania 1 gorzka czekolada tortownica o śred. 28 cm Przygotowanie: Do dużej miski wkładamy twaróg(...)ricottę i białą część mleczka kokosowego. Miksujemy do połączenia się serów. Następnie dodajemy jajka i cukier puder i miksujemy ponownie. Na koniec dodajemy mąkę i 4 łyżki wiórków kokosowych i mieszamy delikatnie łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 200 stopni. Upieczone ciast chłodzimy. Czekoladę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Deser SNICERS - bez cukru, wegański, bez pieczenia :) 151

nawet TEN , który oczywiście nadal jest bajecznie pyszny, tylko troszkę mniej bajecznie od tego z dzisiaj 😂 Nie spodziewałam się, że z nieudanego ciasta wyjdzie mistrzowski krem jaglano-orzechowy z kokosowym karmelem i masą daktylowo-orzechową . Czy to nie brzmi przepysznie?  Orzechowo-daktylowa masa: 150 g daktyli  150 g masła orzechowego (Planta Food) 1 czubata łyżka kakao Masa jaglana(...)kaszy jaglanej  400 ml wody  50 g masła migdałowego (Planta Food) 50 g masła orzechowego (Planta Food) 50 g masła kokosowego (Planta Food) 80 g syropu klonowego  350 ml napoju roślinnego  1 łyżka soku z cytryny  Polewa kajmakowa: 250 g mleczka kokosowego 4 łyżki cukru kokosowego  Przygotowanie: Polewa kajmakowa - do rondelka przełóż mleczko kokosowego

Zdrowie na języku :P
WEGAŃSKA WUZETKA 112

życzenia urodzinowego mojego męża, moich chęci, by je spełnić i kilku niebanalnych składników.  Trochę się przy niej umęczyłam. Masa miała być surowa, ale przeceniłam możliwości domowej śmietanki kokosowej. Nie poddała się ubiciu, więc "zabiłam" jej walory odżywcze w gorącej kąpieli z agar agar. Powstała masa nie po mojej pierwotnej myśli,  ale w smaku jeszcze lepsza niż oczekiwana. Wyszła(...)Waszej opinii najzdrowszej. Na pewno sprawdzi się tu też mąka orkiszowa, z płaskurki lub zwykła pszenna. Możecie pokombinować i pomieszać je z mąką bezglutenową, np. gryczaną, ryżową i/lub kokosową. Śmiało,  bawcie się tym przepisem. Kreujcie swoje własne wersje i dzielcie się nimi w komentarzach.   Składniki na kwadratową formę o wymiarach 33 x 33 cm : Ciasto

Jeść, by żyć w zdrowiu
Torcik żurawinowy z wegańskimi krówkami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 124

wybrać swoje ulubione cukieraski 🍬🍬        Składniki: Wegańskie ciasto (śr:18 cm) -95g mąki ryżowej -95g mąki gryczanej -20g kakao -100g miękkiego oleju kokosowego -90g ksylitolu -2 łyżki mielonego lnu + 9 łyżek wody -250ml napoju roślinnego -1 spora łyżka śmietanki kokosowej (resztę zostawić do kremu) -1 łyżka przyprawy do piernika - ½ łyżeczki proszku(...)frużelina -200g żurawiny -1/2 szkl. ksylitolu -1 łyżeczka skrobi -1/2 szkl. wody Krem jaglany -100g kaszy jaglanej -1 – ½ szkl. napoju migdałowego (lub sojowego/mleka) -reszta śmietanki kokosowej powstałej z 1 puszki mleka kokosowego -ksylitol -1 łyżeczka pasty waniliowej Dodatkowo -wegańskie krówki żurawinowe Super Krówka -żurawina do ozdoby -2 łyżki śmietanki kokosowej lub jogurtu wegańskiego na górę tortu

Candy Pandas
Rafaello 204

Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 24x24 cm.  Biszkopt 3 jaja 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka kokosowa 1/2 litra kremówki 30% 200 g białej czekolady puszka mleczka kokosowego 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja  wiórki kokosowe kulki "Rafaello" Sposób Biszkopt 1. Białka z cukrem ubić na sztywno(...)masy. 3. Gotowe ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C przez około 20 minut. Upieczony biszkopt wystudzić.  Pianka kokosowa 1. Dzień wcześniej podgrzać kremówkę, nie zagotowując jej, zdjąć z ognia, dodać połamaną na kawałki białą czekoladę i dokładnie wymieszać, aż czekolada się rozpuści.  2. Masę przykryć, przestudzoną włożyć

Kuchenne aromaty
Trufle kokosowe z kaszy jaglanej / Raffaello 129

Przed Świętami byłam w szpitalu, miałam operację i teraz jeszcze muszę się chwilę wstrzymać przed kuchennymi szaleństwami :(. Ale z pomocą Męża (pozmywał wszystkie naczynia!!!:)) przygotowałam dla Was ekspresowe trufle kokosowe z kaszy jaglanej. Szczęśliwego Nowego Roku!   Składniki: 100 g kaszy jaglanej ugotowanej do miękkości 120 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki miodu 2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: 50 g wiórków(...)kokosowych Wykonanie: Do ugotowanej, gorącej kaszy jaglanej dodać wiórki kokosowe, miód i olej kokosowy.  Wszystko zmiksować blenderem.  Lepić małe kulki i obtaczać je we wiórkach kokosowych. Schłodzić całą noc w lodówce

Trufelkowo
Ciasto malinowo - kokosowe 141

dzisiejszej odsłonie ciacho malinowo- kokosowe... Biszkopt, masa budyniowa, żelka malinowa, która nadaje fajnej rześkości, dzięki której ciasto nie jest zamulające, a na wierzchu lekko chrupiący placek kokosowy.  Ciekawe połączenie smaków. Zapraszam do spróbowania 😊 Składniki:  (blaszka 33/23 cm): biszkopt: jajka 5 szt, cukier 3/4 szklanki, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżka, żelka malinowa(...)maliny mrożone 750 g, galaretka czerwona 2 szt, cukier 4 łyżki, woda, masa budyniowa: budyń waniliowy 1 szt, mleko 500 ml, cukier 3 łyżki, masło 200 g, blat kokosowy: wiórka kokosowe 150 g, cukier 120 g, białka 4 szt, sól szczypta, Sposób przygotowania: Biszkopt: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę

kulinarne odsłony pati
Bezowo-kokosowa choinka wg Aleex 109

przepis, który znalazłam na kwestii smaku :) Składniki: Beza: • 160 g białek (ok. 4 - 5 sztuk) • 250 g drobnego cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka białego octu winnego Krem kokosowy: • 500 g mascarpone (schłodzone) • 1 puszka 400 g mleka kokosowego (schłodzonego) • 1 op. cukru wanilinowego • 3 łyżki cukru pudru • 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: • wiśnie w gęstym syropie(...)spirytusu • pralinki kokosowe Raffaello Sposób przygotowania: 1. Pieczenie ciasta rozpocząć dzień wcześniej. Piekarnik nagrzać do 120 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). 2. Do misy miksera wlać białka i ubić na pianę, nie musi być idealnie sztywna. Stopniowo dodawać drobny cukier, po 1 łyżce, cały czas dokładnie i długo miksując po każdej dodanej porcji cukru. Na koniec piana powinna być

W mojej kuchni
Makowa Panienka 13444

width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makowa Panienka – Składniki: Składniki na blaty makowo-kokosowe: 8 białek szczypta soli 150 g cukru 4 żółtka 100 g wiórek kokosowych 100 g mielonych migdałów (użyłam migdałów w płatkach, które zmiksowałam w blenderze na mąkę) 150 g suchego maku(...)roztopienia białej czekolady) 250 g serka mascarpone ok. 215 g białej czekolady Dodatkowe składniki: 1 słoiczek dżemu wiśniowego (gęstego) – ok. 450g 70 g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka masła wiśnie z kompotu do dekoracji ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makowa Panienka – Wykonanie: Blaty makowo-kokosowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić ze szczyptą

Kulinarne Przeboje
PLACKI Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI 101

Uwielbiam placki czy to na śniadanie, obiad czy na podwieczorek. Tym razem postawiłam na placki z wiórkami kokosowymi. Wyszły naprawdę przepyszne, pulchne, nie za słodkie, po prostu idealne. Wystarczy je posypać cukrem pudrem, polać dowolnym sosem lub podać z ulubioną konfiturą.  Składniki na około 26 placków: * 3 szklanki mąki pszennej * 1 jajko * szczypta soli * pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)użyłam Skworcu) * 3 łyżki cukru * 1 łyżeczka cukru waniliowego  (użyłam Skworcu) * 2 szklanki mleka * 150 g wiórek kokosowych  (użyłam Skworcu) * olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki prócz wiórek kokosowych i oleju kokosowego umieścić w misce. Wymieszać mikserem. Na końcu wsypać wiórki kokosowe, wymieszać by połączyły się z ciastem. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego. Wykładać po łyżce

Zrób to smacznie
Rafaello z mascarpone i wafelkami 326

smaku te, które można kupić w sklepie. Talerzyk Porcelana Bogucice Diament Gold   Składniki: 100 ml śmietanki łowickiej 30% 100g białej czekolady 250 g mascarpone Łowicz 100 g wiórków kokosowych 2 wafelki kokosowe princessa (33g) 5 łyżek likieru kokosowego  migdały około 35 szt wiórki kokosowe do obtoczenia  Przygotowanie: Kremówkę podgrzać ale nie gotować. Dodać połamaną na mniejsze kawałki(...)czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. Do naczynia przełożyć mascarpone, wlać zimną kremówkę, likier kokosowy i wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe i rozdrobnione w blenderze wafelki. Ponownie wymieszać i odłożyć na noc do lodówki by masa stężała. Migdały wrzucić do gotującej się wody i gotować około 3-4 minuty. Odcedzić, ostudzić i obrać skórki. Z masy kokosowej formować kulki w środku

Ala piecze i gotuje
Krem z pieczonych buraków 202

które “robią się same” i taki też jest ten krem z pieczonych buraków. Większość składników tej zupy postanowiłam upiec w piekarniku, następnie zmiksować z bulionem oraz mlekiem kokosowym i przyprawić. Tak powstała rustykalna, rozgrzewająca, słodko – pikantna zupa z wyraźnie imbirowym aromatem i kremowym wykończeniem z mleka kokosowego. Sama nie mogłam uwierzyć, że ten krem może tak dobrze(...)trochę bezbarwne wersje, które miałam okazję próbować jakiś czas temu. Krem z pieczonych buraczków świetnie smakuje ze świeżo posiekaną miętą i chrupkami z pieczonej ciecierzycy albo łyżką kremu kokosowego. Można go również jeść bez żadnych dodatków. Zupa idealnie nadaje się na chłodne jesienne i zimowe dni jako danie główne ale w czasie chłodów można ją także potraktować jako rozgrzewające śniadanie

Book of spells