kokosowe - 19941 przepisów (strona:65/1330)

Ciasto bez pieczenia – kokosowa zebra 738

Ciasto bez pieczenia kokosowa zebra W moim przekonaniu ciasto bez pieczenia nie należy do ciast najszybszych w wykonaniu. Bardzo często w ich skład wchodzi krem budyniowy, który po prostu musi ostygnąć, co zabiera nam czas. Z drugiej strony są to ciasta proste no i nie trzeba przy nich włączać piekarnika Kokosowa zebra to taka troszkę inna odmiana rafaello na krakersach(...)mleka – 2 żółtka – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 2 łyżki mąki pszennej – 2/3 szklanki cukru – 50 g białej czekolady – 150 g wiórek kokosowych (wsypałam niepełne 2 szklanki) – 250 g miękkiego masła Dodatkowo: – około 250 g herbatników kakaowych – wiórki do posypania – kwaskowaty dżem lub konfitura, ewentualnie lemon curd Masło wyciągamy z lodówki

Relaxtime
Biszkopt kokosowy z jabłkami 138

Dzisiaj zachęcam do przygotowania zdrowszego ciasta - biszkoptu kokosowego nadzianego jabłkami. Ciasto łatwe do przygotowania, kokosowe, z delikatnym biszkoptem i bardzo smaczne! Dodatkowo jeżeli użyjecie bezglutenowego proszku do pieczenia to ciasta będzie idealne dla osób chorujących na celakię :) Składniki na tortownicę do średnicy 24 cm: 60 g wiórków kokosowych 2 łyżki ksylitolu 6 jajek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka(...)oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego * 2 jabłka *cukier waniliowy można zastąpić ksylitolem Wiórki kokosowe zmielić w młynku. Białka oddzielić od żółtek. Białka wraz z ksylitolem lekko ubić. W międzyczasie jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w grubsze plasterki. Do jabłek wsypać cynamon i cukier waniliowy. Wymieszać. Do ubitych białek partiami dodawać zmielone wiórki kokosowe

Ugotować
Fit kulki kokosowe (na bazie wafli ryżowych) 415

Ostatnio w mojej kuchni dominują  przepisy z wykorzystaniem wiórków kokosowych - nic na to nie poradzę, że jestem wielbicielką wszystkich kokosowych słodkości :) Dzisiaj zachęcam do przygotowania fit kulek kokosowych. Do ich przyrządzenia będziecie potrzebować zaledwie kilku składników: wafli ryżowych, wiórków kokosowych, jogurtu naturalnego oraz miodu. Jestem pewna, że będziecie oczarowani smakiem poniższych kulek ♥ Składniki na 12 sztuk: 6 wafli ryżowych(...)bezglutenowych (około 45 g) 10 łyżek wiórków kokosowych (70 g) + trochę do obtoczenia 4 łyżki jogurtu naturalnego (85 g) 1 czubata łyżka gęstego miodu (50 g) Za pomocą dłoni, wafle rozkruszyć na mniejsze kawałki. Do miski przesypać rozkruszone wafle ryżowe, dodać jogurt, wiórki kokosowe oraz miód. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sypka to dodać odrobinę

Ugotować
Wegański jogurt kokosowy 272

Naturalny i aksamitny, wegański jogurt kokosowy to świetna alternatywa dla nabiałowych jogurtów dostępnych w sklepach. Próbowałam robić jogurt z różnych napojów roślinnych i mleko kokosowe zdecydowanie wygrywa ranking. Jogurt z niego jest tłusty, gęsty i kremowy. Ma lekko kwaskowy zapach i smak. Do przygotowania jogurtu używam mleka z kartonu – 60% kokosa, 40% wody. Do przygotowania pierwszego jogurtu używam probiotyków(...)przygotowania tego jogurtu potrzebujemy tylko 3 składników i w bardzo prosty sposób możemy przygotować własny, domowy jogurt bez konserwantów i zbędnych dodatków. Zapraszam na pyszny jogurt! : ) Wegański jogurt kokosowy Drukuj Porcje: 1 porcja - ok. 200ml Czas przygotowania: 5minut + 12 godzin Składniki: 300ml mleka kokosowego 1 łyżka miodu lub pasty daktylowej 1 - 2 kapsułek probiotyku Przygotowanie 1 Mleko kokosowe podgrzewam

Book of spells
Afrykańskie pączki. Kokosowe! 165

Przepis z bloga Hello morning przypadł mi do gustu od pierwszego wejrzenia. Nietradycyjne, bo trójkątne, w dodatku pochodzące z dalekiej Afryki. Ciekawymi składnikami są tutaj mleczko i wiórki kokosowe, a także mąka ryżowa. Nie mogłam się oprzeć, musiałam spróbować. Pączki okazały się wyśmienite! Lekkie i delikatne, a do tego chrupiące! Wydaje mi się, że to właśnie dzięki mące ryżowej zyskują(...)chrupiącą skorupkę. Wnętrze pozostaje przy tym miękkie i puszyste, o idealnie zrównoważonym, kokosowym aromacie. Wstyd się przyznać, ale od razu zjedliśmy ponad połowę. Takie jeszcze ciepłe smakują przecież najlepiej! Kokosowe mandazi - afrykańskie pączki Składniki: (na 24 sztuki) 55 g cukru trzcinowego 12 g świeżych drożdży 165 ml letniej wody 125 ml mleczka kokosowego 300 g mąki pszennej 120 g mąki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Princessa z karmelem 190

Przepis pochodzi ze strony gotujmy.pl. Ciasto bardzo smaczne i bardzo łatwe w wykonaniu. Polecam. Składniki na blat: 6 białek 200g wiórków kokosowych 100g cukru szczypta soli 50g płatków migdałowych 3 wafle Princessa kokosowa Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dajemy cukier i ubijamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Na koniec delikatnie łączymy z wiórkami,, płatkami migdałowymi(...)gotujemy budyń. Przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Dodatkowo: 1 op. podłużnych biszkoptów, puszka masy krówkowej GOSTYŃ 3 wafle Princessa kokosowa Na blat wykładamy połowę masy, na niej układamy bokiem biszkopty lekko je wciskając. Ja nasączyłam je jeszcze. w powstałe szpary pomiędzy biszkoptami rozsmarowujemy masę krówkową. Na masę wykłądamy drugą część

Mam apetyt na ...
Mule w mleczku kokosowym 123

Mule w mleczku kokosowym. Ubóstwiam. Maczanie świeżutkiej bagietki w sosie po gotowaniu skorupiaków jest uzależniające. Mleko kokosowe, imbir, czosnek i chilli to klasyczne smaki tajskiej kuchni, które do muli pasują idealnie. Same małże to podobno jeden z najsilniejszych afrodyzjaków, dlatego szczególnie warto przygotować takie danie na kolację we dwoje. Jeśli boicie się muli uprzedzam, że smakują znacznie lepiej niż wyglądają(...)mięso jest delikatne i unikalne w smaku – w ogóle nie przypomina ryby czy też innych owoców morza. Mule w mleczku kokosowym: 1 kg świeżych muli (małży, omułków) 1 szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego (250 ml) 1/2 puszki mleczka kokosowego (200 ml) 1/3 szklanki białego, półwytrawnego wina (70 ml) 3-4 cebule szalotki 1 papryczka chilli 3 cm kawałek imbiru

Poezja smaku
Zielone tajskie curry z krewetkami 168

kaeng khiao wan) słowo „wan” odnosi się do „słodkości” koloru. Cała potrawa – zielone tajskie curry z krewetkami – bazuje na zielonym curry i mleku kokosowym – a więc mamy i kolor i słodkość mleka – ot, cały sekret ;) Zielone tajskie curry z krewetkami nie jest dużo słodsze od innych, a jego ostrość może być dostosowana(...)indywidualnych gustów, jednak zwykle jest bardziej pikantne od czerwonego curry. W zielonym tajskim curry, oprócz podstawowego składniki proteinowego (zwykle owoce morza lub mięso), zawsze znajduje się mleko kokosowe, zielona pasta curry, sos rybny i cukier, najlepiej kokosowy. Można do niego dodać bakłażana, zieloną paprykę lub inne zielone albo białe warzywa. W zależności od tego, ile dodacie mleka – curry będzie

Pociąg Do Kuchni
Kokosowy sernik gotowany 397

oknami biało, to i śnieżne ciasto przystoi zrobić. Myślę, że sernik kokosowy , w wersji szybkiej, czyli sernik gotowany, jak najbardziej wpisuje się w zimowy klimat i krajobraz. Sernik gotowany to cztery kruche spody, przełożone gotowaną masą serową - w wersji klasycznej. Ja dodałam do masy serowej wiórki kokosowe, tym samym zmieniając smak sernika, na kokosowy. Wiórki kokosowe sprawdziły się idealnie, bardzo(...)mielonego białego sera 200 g cukru pudru 200 g margaryny lub masła 2 jajka  1/2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe/śmietankowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g wiórek kokosowych + 50 g do posypania Wykonanie: Na stolnice lub blat wysypać mąkę, dodać sodę, proszek do pieczenia i cukier - wymieszać. Margarynę pokroić w kostkę, dodać do mąki i posiekać nożem. Śmietanę

kolorowotorcikowo
Jagielnik kokosowy z płatkami migdałowymi 136

Dzisiaj prezentuję Wam kolejną odsłonę tak słynnego i tak lubianego bezsernika z kaszy jaglanej (przeze mnie na pewno 😹).  Starałam się, by kokosowa wersja powstała z możliwe najzdrowszych, najbardziej naturalnych składników, ograniczając przy tym ilość cukru i tłuszczu.  Ostatecznie wyszło ciut za mało słodkie, dlatego wielbicielom słodkości radzę dodać go więcej.  Niemniej jednak ciasto świetnie będzie się prezentować(...)który idealnie wpasował się w delikatny smak tegoż serniczka. Składniki: na spód opakowanie naturalnych wafli ryżowych (ok. 130 g) 2 łyżki cukru trzcinowego (można więcej) 2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego) łyżka naturalnego kakao kilka łyżek amarantusa ekspandowanego (opcjonalnie) żółtko Wafle drobno rozkruszamy w misce (można się wspomóc malakserem). Łączymy w jednym naczyniu z kakao, cukrem, żółtkiem i roztopionym olejem. Zagniatamy

Kuchnia Ellie
Rozgrzewająca mocha z prażonym kokosem 162

Rozgrzewająca mocha z prażonym kokosem to deserowy napój idealny na chłodne dni. Taka kawa kokosowa ma wszystkie zalety gorącej czekolady, zdrowego napoju i wyśmienitego, bezcukrowego deseru. No i ten prażony kokos! Dodatek kawy zbożowej Inka nadaje napojowi głębszego smaku i przemyca nam nieco zbóż. Chwila zimowej przyjemności dla każdego. Jeśli kochacie smak Inki, gorzkiej czekolady i aromatycznego kokosa, to jest(...)coś dla Was. Gotowa kawa świetnie przechowuje się w lodówce – potem wystarczy ją podgrzać. Rozgrzewająca mocha z prażonym kokosem: 1 puszka mleka kokosowego w temp. pokojowej (400 ml) 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% (100 g) 6 płaskich łyżeczek zbożowej kawy Inka Klasyczna opcjonalnie: 50 ml ubitej śmietanki 30% (do przybrania) kokos w płatkach lub wiórki kokosowe listonic_type='fooddrink

Poezja smaku
Pieczywo chrupkie kokosowe 130

Bardzo lubię i często piekę domowe chrupkie pieczywo, ale zazwyczaj jest to wersja wytrawna. Ostatnio skusiłam się na słodkie chlebki kokosowe. Przepis z bloga Facet i kuchnia—>KLIK wpadł mi w oko już dawno temu, ale potem o nim zapomniałam. Na całe szczęście w końcu mi się przypomniało, bo mam słabość do kokosowych wypieków. Nie miałam stewii, więc(...)użyłam innego slodzika, a chlebki upiekłam z połowy porcji. Świetnie smakują z dodatkiem domowej konfitury, a jeśli dosłodzicie je trochę bardziej, będą smakować jak ciasteczka. Polecam! 50 g mąki kokosowej 50 g wiórków kokosowych 30 g konopi łuskanych 30 g mielonego siemienia lnianego 50 ml oleju ryżowego 300 ml wody łyżeczka syropu klonowego 1-2 łyżeczki oleju kokosowego Piekarnik nagrzewamy

Mienta blog
Białkowe czekoladki a'la Michałki 156

Błyskawiczne czekoladki mrożone, przygotowane z trzech podstawowych składników: mleczko kokosowe, mąka kokosowa i odżywka białkowa. Jako dodatki można wykorzystać orzeszki ziemne, rodzynki czy też inne bakalie.  Składniki: 200 g mleczka kokosowego 1 łyżka mąki kokosowej 30 g odżywki białkowej o smaku waniliowym albo kokosowym* orzeszki ziemne Mleczko kokosowe umieścić na noc w lodówce. Łyżką połączyć z mąką kokosową

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka kokosowe 210

Ciasteczka kokosowe Na pewno tak jak ja wiecie jak to jest, gdy złapie Was błogie lenistwo i jednocześnie ochota na coś słodkiego. Niestety, przez tą pierwszą bestyję to nawet nie chce nam się pośladków ruszyć w stronę najbliższego sklepu, a co dopiero siedzieć w kuchni i kombinować. Na szczęście jest rozwiązanie tego problemu, a są nim… ciasteczka kokosowe(...)ciasteczek nie będzie większym problemem, prawda? Dużym plusem jest to, że są bardzo proste w przygotowaniu, więc nawet dziecko by sobie poradziło z ich zrobieniem. W końcu te ciasteczka kokosowe są specjalnie wymyślone dla leniwych, więc nie mogą być skomplikowane. Robiąc ciasteczka kokosowe, opcjonalnie możesz dodać np. czekoladę. Bardzo fajnie będzie współgrała z kokosem i bananem. Innych połączeń nie testowałem

Blendman
Kokosowa panna cotta z syropem cytrynowym 142

Uwielbiam panna cottę, jest delikatna i pyszna. Panna cotta bez syropu będzie wersją dietetyczną, mało kaloryczną. Polecam, jest pyszna. Do garnuszka wlej mleczko kokosowe, cukier i śmietanę. Podgrzewać, ale nie wolno dopuścić, żeby się zagotowało. Temperatura nie może być wyższa jak 90 C. Podgrzewać i mieszać 3 minuty. Listki żelatyny zalać zimną wodą, odstawić aż zmiękną. Zlać z nich wodę(...)dodać do ciepłej masy kokosowej. Odstawić do przesuszenia. Do jogurtu dodać masę kokosową i wymieszać. Rozlać masę do czterech kubeczków. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 4-5 godzin. Najlepiej jednak na noc. Syrop cytrynowy nie jest konieczny, ale razem było pyszne. Do garnuszka dodać cukier i wlać sok z cytryn, Gotować aż nabierze konsystencji syropu

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania