kokosowe - 19941 przepisów (strona:59/1330)

Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu, bez cukru 162

Kolejna „Zdrowa Środa” – czas mija bardzo szybko :). Zapraszam na ciastka kokosowe z bakaliami, nie za słodkie, delikatnie waniliowe, bez glutenu. Słodzone miodem, są bardzo pożywne i sycące. W środku są wilgotne. Szybkie i proste w przygotowaniu, polecam… (inspiracja ze strony justpaleofood )     Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu Składniki na około 12 ciastek: 1/3 szklanki mąki kokosowej(...)szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki naturalnego miodu 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej szczypta soli 2 jajka 1/3 szklanki poszatkowanych orzechów 1/3 szklanki poszatkowanych suszonych owoców (rodzynki, daktyle, morele) 1/3 szklanki wiórków kokosowych   1. Do miski przełożyć olej kokosowy, dodać miód, aromat, szczyptę soli i jajka. Wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Następnie dodać mąkę

Mała Cukierenka
Tort kokosowy (Torta al cocco) 132

Jeżeli ktoś jest miłośnikiem smaku egzotycznego owocu jakim jest kokos, powinien spróbować tego tortu.  Tort jest przepełniony wi ó rkami kokosowymi, które s ą  obecne w cieście, kremie i w dekoracji.  W cieście m ą ka pszenna została zastąpiona wiórkami kokosowymi(...)udało mi si ę  zrobić zdjęć środka tortu, tak szybko zniknął . SKŁADNIKI Ciasto 300 gr cukru 300 gr wiórek kokosowych  100 gr m ą ki ziemniaczanej 16 gr proszku do pieczenia 200 gr masła (w temperaturze pokojowej) 1 cytryna 6 jaj 2 laski wanilii Krem 4 żółtka

La grande e la piccola cuoca
”Wszystkiego najlepszego” wg Aleex 171

szklanka cukru, w tym 1 cukier waniliowy • 2/3 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 3 łyżki ciemnego kakao bez cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: • 5 białek • 1 szklanka cukru • 200 g wiórków kokosowych • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: • 300 g masła w temperaturze pokojowej • 6 łyżek cukru pudru(...)blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Przygotować biszkopt kokosowy: Wiórki kokosowe wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. 8. Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać, aż masa stanie się gęsta

W mojej kuchni
muffinki kokosowe 141

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na muffiny: 120 g mąki orkiszowej 120 g cukru pudru 70 g wiórków kokosowych 150 g masła, miękkiego 3 jajka 2 łyżeczki likieru kokosowego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę mieszamy z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu ucieramy masło z cukrem na puszysta masę. Dodajemy stopniowo jajka (po każdym(...)suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę: (masę przygotowujemy wieczór wcześniej) 300 ml śmietany kremówki 200 g białej czekolady dodatkowo: 12 -14 pralinek kokosowych ok. 1/2 szklanki dżemu ok. 70 g wiórków kokosowych uprażonych na suchej patelni wykonanie: Śmietankę podgrzewamy w rondelku, nie doprowadzamy do wrzenia. Zestawiamy z ognia. Dodajemy połamaną na kostki czekoladę i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kokosowe z jabłkami 153

drobnego cukru do wypieków 16 g cukru wanilinowego (lub ziarenka z laski wanilii) 2 duże jajka 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g wiórków kokosowych 100 ml mleka kokosowego 2 - 3 jabłka Dodatkowo: 2 łyżki soku z cytryny Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną i proszek do pieczenia– przesiać, wymieszać z wiórkami(...)kokosowymi i odłożyć. Przygotowanie : Jabłka obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Ponacinać je nożykiem od strony wypukłej  Pół szklanki wody wymieszać z sokiem z cytryny i ‘wykąpać’ w tym jabłka (by nie ciemniały podczas pieczenia) W misie miksera umieścić masło i drobny cukier do wypieków Utrzeć/zmiksować do otrzymania jasnej i puszystej masy maślanej

Proste Potrawy
Placek kokosowy 99

nową silikonową foremkę keksówkę i postanowiłam szybko ją przetestować. Foremka okazała się świetna, ciasto nie przywiera, ładnie się wyjmuje, jest nieduże - ot takie na jeden kęs ;-) Foremkę testowałam plackiem kokosowym, który okazał się pyszny. Mimo iż się kruszy, jest mięciutki i znika błyskawicznie. Podobno jest lepszy jak poleży kilka dni, ale u mnie niemal cały zniknął praktycznie od razu(...)wyjęciu z piekarnika :-D Placek kokosowy PLACEK KOKOSOWY 225 g przesianej mąki pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 100 g masła śmietankowego 100 g brązowego cukru 90 g wiórków kokosowych + 10 g do posypania 2 jaja 4 łyżki mleka 2% Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i rozgniatamy razem w dłoniach

peggiwkuchni
Kokosowe ciasteczka budyniowe 3917

Kokosowe ciasteczka budyniowe to pyszne, kruche krążki, powstałe z połączenia tradycyjnych składników ciasta kruchego, proszku budyniowego oraz wiórków kokosowych. Ciasteczka dzięki dodatkowi budyniu, maja nie tylko delikatnie wyczuwalny budyniowy posmak, ale też sypką i delikatną strukturę. Duża ilość wiórków kokosowych w przepisie sprawia, że ciasteczka są zdecydowanie kokosowe, a smak kokosa wyróżnia się na tle innych. Z podanej porcji przygotujecie(...)około 35 ciasteczek . Kokosowe ciasteczka budyniowe Składniki: 120g mąki pszennej 120g masła 80g cukru pudru 80g wiórków kokosowych 2 budynie w proszku o smaku waniliowym lub śmietankowym (każdy po 40g) 2 żółtka 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki cukru pudru i 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego do obtoczenia ciasteczek Wykonanie: - masło

Smakołyki Bereniki
Sezamowiec 160

margaryny 4 łyżki miodu cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżeczki sodu oczyszczonej masa sezamowa: 45 dag sezamu 6 łyżek miodu 30 dag margaryny 3/4 szklanki cukru masa kokosowa: 6 białek 1/2 szklanki cukru 10 dag wiórków kokosowych masa budyniowa: 3/4 litra mleka 1/2 szklanki cukru 35 dag masła 3 budynie śmietankowe łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag wiórków kokosowych ponadto: polewa(...)wierzch ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez ok. 30 minut. W taki sam sposób pieczemy drugi placek. Przy trzecim placku natomiast dodatkowo robimy masę kokosową. Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Mieszamy z kokosem. Wykładamy na placem posmarowany masą sezamową. Pieczemy przez pół godziny w 160 stopniach C. Z mleka odlewamy pół szklanki mleka

Pobite gary Barbary
Naleśniki kokosowe pancakes 128

Uwielbiam kokos, więc naleśniki kokosowe typu pancakes to coś dla mojego podniebienia zresztą nie tylko mojego. Moje dziecię pochłonęło je w mgnieniu oka. Pyszne naleśniki kokosowe to coś dla każdego. Naleśniki to bardzo popularne danie na śniadanie czy na deser . Jeśli gotuję zupę na obiad to naleśniki serwuję na drugie danie. Naleśniki kokosowe Składniki: na 12 naleśników 250 ml kokosowego(...)mleka 100 g pszennej mąki 100 g kokosowych wiórków 1 łyżeczka soli 1 jajko olej do smażenia Do podania jogurt limonkowo miodowy mango Zmiksuj kokosowe wiórki w blenderze jeśli nie są drobne. Wymieszaj wiórki z mąką i solą. Dodaj kokosowe mleko, jajko i dokładnie wymieszaj łyżką. Przykryj folią i odstaw na 10 minut. Ciasto naleśnikowe jest dosyć gęste, ale takie

codojedzenia
Kokosowy sernik z borówkami i kruszonką ( bezglutenowy) 102

Czasem tak mam, że zobaczę gdzieś jakiś deser i od razu nachodzi mnie na niego ochota :) Ostatnio Ania z bloga Five o’clock kusiła u siebie kokosowym sernikiem z malinami i kruszonką —>KLIK. Wyglądał tak smakowicie, że bez zastanowienia pobiegłam do sklepu po twaróg. Nie byłabym jednak sobą gdybym nie pozmieniala w przepisie tego czy owego ;) Zrobiłam(...)wersję z mniejszą ilością cukru, w masie całkowicie zastąpiłam go miodem a zamiast mąki pszennej użyłam kokosowej i dzięki temu całość była bez glutenu. Chociaż miałam ochotę na maliny to wiedziałam, że spodziewamy się gościa który za nimi nie przepada więc użyłam borówek. Sernik udał się znakomicie więc zachęcam do wypróbowania przepisu :)   100 g oleju kokosowego virgin

Mienta blog
Czekoladowo kokosowe ciasto bez pieczenia w wersji fit, wegańskie, bezglutenowe :) 403

bardzo zaskoczyło mnie smakiem, nie spodziewałam się, że tak będzie smakować, spód ze suszonych śliwek, wymieszanych ze zmielonymi migdałami, kakaem, wanilią i miodem, idealnie komponuje się z  puszystą kokosowa pianką i czekoladową polewa po prostu cudo, koniecznie musicie wypróbować to przepyszne i zdrowe ciacho :) Składniki : Na spód :  szklanka suszonych śliwek szklanka migdałów 1-2 łyżki kakao 1/2 szklanki(...)wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki soli  opcjonalnie 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego 1-2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu Na warstwę kokosową  1 puszka mleka lub śmietanki kokosowej 3-4 łyżki zmielonego ksylitolu lub cukru pudru 3 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej lub mąki z tapioki ewentualnie ryżowej 2-3 łyżki wody Na wierzch - 2 opcje

zdrowa vege kuchnia
Szybkie trójkątne pączki kokosowe 146

Ciasto z całych jajek przygotowane, do tego mleczko kokosowe dodane, na 4 krążki rozwałkowane i jak pizza porcjowane. Trójkąciki wysmażone, na papierze osuszone, w lukrze maczane i wiórkami kokosowymi obsypane. Szybkie, łatwe, bez wyczekiwania, małe pączki kokosowe gotowe są do zjadania.  Chwilę tylko czekamy i z tej porcji 32 pączki mamy. Składniki: 350 g mąki, 25 g drożdży(...)mleczka kokosowego, 50 g cukru białego, szczypta soli, 50 g masła, 2 jajka, 1 łyżka spirytusu, ponadto: ok. 1 ½ szklanki cukru pudru na lukier, płatki lub wiórka kokosowe, 1 l oleju rzepakowego do smażenia. Przygotowanie: Masło roztapiamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Jajka miksujemy z dodatkiem cukru, soli i rozkruszonych drożdży. Dodajemy masło, mleczko kokosowe, spirytus i stopniowo dosypujemy przesianą mąkę

Moniki Smakołyki
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 185

krem spożywane oddzielnie smakują świetnie, jako duet są jeszcze pyszniejsze. Nie sądziłam, że ciasto wyjdzie delikatniutkie, a jednocześnie wilgotne, jak delikatny, wilgotny biszkopt z kawałkami czekolady. Krem jest mocno kokosowy, treściwy, zwarty, nie spłynie wam z ciasta. Ciasto nie zawiera glutenu, mleka. Przepis pochodzi z blogu Poezja Smaku , zmniejszyłam tylko ilość cukru w cieście i nie dodałam Malibu do kremu(...)skórkę i czekoladę, wymieszać. Przelać do formy, ciasto będzie bardzo rzadkie. Piec 40-45 min. Wyjąć z piekarnika, całkowicie ostudzić w formie, na kratce. Wyjąć z formy. Udekorować kremem kokosowym i dżemem Krem kokosowy: 1 puszka białej fasoli (200 g po odsączeniu) 3 łyżki miodu 2/3 szklanki wiórek kokosowych 5 łyżek mleka kokosowego (tylko tej gęstej części) 2 łyżeczki Malibu

moj przepis na
Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą 98

śniadania najchętniej ostatnio jem owsianki, ale muszą być konkretne w smaku, nie tylko mleko i same płatki. Dzisiaj przygotowałam smaczną wersję z suszonymi owocami, tropikalną, za sprawą mleczka kokosowego i płatków kokosowych, które są moim ostatnim odkryciem. Próbowaliście kiedyś takiego cuda? Płatki kokosowe są o wiele smaczniejsze niż  wiórki, stanowią smaczną przekąskę, dodatek do deserów czy orientalnych dań(...)internecie. Zwracajcie uwagę na to, aby kupić takie naturalnie suszone, które nie poddawane są procesowi siarkowania, to bardzo istotne! Kokos i czekolada to doskonały duet, a mleczko kokosowe podkreśla jeszcze bardziej egzotyczny smak śniadania. Zachęcam do eksperymentowania, bo śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 szklanki mleka

Moja smaczna kuchnia
COCO DREAMS - WYNIKI KONKURSU 153

Spód: 16 ciastek oreo 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka syropu klonowego Masa: 3 kostki tofu naturalnego (180g każda) 1/3 szklanki soku z cytryny 3/4 szklanki cukru puszka mleka kokosowego (400ml) schłodzonego w lodówce przez 12h 2 łyżeczki agar agar łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią WYKONANIE: Ciasteczka oddzielamy od nadzienia (nadzienie będziemy dodawać w późniejszym etapie do masy) i kruszymy(...)tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Masę dokładnie rozprowadzamy, dociskamy do dna formy i wkładamy do lodówki. Tofu odsączamy, rozdrabniamy i blendujemy z dodatkiem soku z cytryny. Z mleka kokosowego oddzielamy stałą część i umieszczamy ją w rondelku razem z cukrem, podgrzewamy. Gdy składniki połączą się, dodajemy agar agar. Od momentu wrzenia gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Ciepłą, ale nie wrzącą

healthy dreams