kokosowe - 19941 przepisów (strona:269/1330)

BROWNIE BANANOWE - ODCHUDZONE 180

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 3 dojrzałe banany 200g mąki ryżowej 2 łyżki gorzkiego kakao 100g ksylitolu lub cukru kokosowego 2 łyżki cynamonu ( można dać mniej) 1 płaska łyżeczka proszku do   pieczenia ½ łyżeczki soli morskiej 1 jajko 60g   rozpuszczonego oleju kokosowego   50 ml mleka garść żurawiny lub jagód(...)rodzynek   Wykonanie: banany rozgniatamy widelcem na papkę, następnie dodajemy   do nich wszystkie pozostałe składniki czyli mąkę, kakao, ksylitol, cynamon, proszek do pieczenia, sól, jajko, olej kokosowy, mleko oraz garść dowolnych owoców suszonych , całość mieszamy masę przekładamy do niewielkiej formy ( u mnie 20x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Źródło

Słodkie zapomnienie
Zielony koktajl z awokado i roszponki 250

Koktajl z awokado i roszponki Zielony koktajl z awokado i roszponki z dodatkiem kiwi, banana oraz wody kokosowej to smaczny napój pełen dobroczynnych składników. Świetnie sprawdza się jako drugie śniadanie albo lekki posiłek przed treningiem. Jego przygotowanie sprowadza się do zmiksowania wszystkich składników w blenderze. A co za tym idzie jest pysznie, szybko i zdrowo! Roszponka – mała roślina(...)pina na Pintereście ! Zielony koktajl z awokado i roszponki Drukuj Porcje: 400ml Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1 banan 1/4 awokado 1 kiwi 1 duża garść roszponki 250ml wody kokosowej 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie 1 Banana, awokado i kiwi obieram ze skórki, kroję w mniejsze kawałki i wkładam do kielicha blendera. 2 Dodaję roszponkę oraz wodę kokosową

Book of spells
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 281

godziny Składniki: 20g suszonych grzybów 250g kapusty kiszonej odciśniętej z soku 2 liście laurowe 2-3 ziaren ziela angielskiego 1 mała cebula biała 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego sól i pieprz do smaku 90g kleistego ryżu lub mąki z kleistego ryżu + 2 łyżki do obsypania stolnicy 35g mąki z białego ryżu 30g mąki z tapioki 15g skrobi kukurydzianej(...)mąki ziemniaczanej 15g mąki gryczanej 1/2 łyżeczki soli 100ml mleka roślinnego (ja używam owsianego) 1 jajko 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego lub oliwy z oliwek + ok. 2 łyżki do smarowania pierogów Przygotowanie 1 Suszone grzyby przekładam do miseczki, zalewam gorącą wodą, przykrywam i odstawiam na 30 minut. 2 Kapustę gotuję ok. 20 - 25 minut na średnim ogniu w minimalnej ilości

Book of spells
Brzoskwinie pod migdałowo-kokosową kruszonką 85

migdałów 1/4 kostki (50 g) zimnego masła + trochę do nasmarowania kokilek 1/3 szklanki (40 g) cukru pudru 4 łyżeczki (25 g) brązowego cukru (opcjonalnie) 1 łyżka (6 g) wiórków kokosowych Dodatkowo: 4 duże gałki dobrych waniiowych lodów cukier puder Przygotowanie: 1) Brzoskwinie umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. 2) Do miski wsypać mąkę, mielone migdały, cukier puder(...)wiórki kokosowe i dodać pokrojone w kostkę masło. Wszystko rozcierać palcami, aż powstaną grudki ciasta i odstawić na 15 min. do lodówki. 3) Kokilki nasmarować masłem, do każdej nałożyć po równo przygotowanych brzoskwini, każdą porcję posypać 1 łyżeczką brązowego cukru i na koniec kruszonką. 4) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 min, aż kruszonka się zarumieni

Fitsweet.me
Zupa-krem z kukurydzy 127

sekret jak sprawić, żeby choć na chwilę w Waszej kuchni zaświeciło słońce. Pomoże w tym gęsty, sycący, soczyście żółty krem z kukurydzy o lekko słodkim smaku subtelnie podkreślonym mleczkiem kokosowym i zaostrzonym dużą ilością aromatycznych przypraw. Każda miseczka to porcja pozytywnej energii niezastąpiona w chłodne jesienne dni i tak samo dobrze smakująca w ciepłe, pogodne z babim latem(...)przepis na ZUPĘ-KREM Z DYNI . Składniki (4 porcje): Zupa: 4 kolby kukurydzy cukrowej 1 średniej wielkości ziemniak 3 szklanki (750 ml) bulionu 1 szklanka (250 ml) mleczka kokosowego 3 łyżki masła 1 papryczka chili 1 ząbek czosnku 1 łyżka startego imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego pieprz sól Dodatkowo: 1 kukurydza do podania 1 łyżeczka masła

Fitsweet.me
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 287

godziny Składniki: 20g suszonych grzybów 250g kapusty kiszonej odciśniętej z soku 2 liście laurowe 2-3 ziaren ziela angielskiego 1 mała cebula biała 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego sól i pieprz do smaku 90g kleistego ryżu lub mąki z kleistego ryżu + 2 łyżki do obsypania stolnicy 35g mąki z białego ryżu 30g mąki z tapioki 15g skrobi kukurydzianej(...)mąki ziemniaczanej 15g mąki gryczanej 1/2 łyżeczki soli 100ml mleka roślinnego (ja używam owsianego) 1 jajko 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego lub oliwy z oliwek + ok. 2 łyżki do smarowania pierogów Przygotowanie 1 Suszone grzyby przekładam do miseczki, zalewam gorącą wodą, przykrywam i odstawiam na 30 minut. 2 Kapustę gotuję ok. 20 - 25 minut na średnim ogniu w minimalnej ilości

Book of spells
Pepparkakor z mąki kasztanowej - szwedzkie imbirowe pierniczki bez cukru i bez glutenu 119

epparkakor z mąki kasztanowej to mój kolejny eksperyment na fit pierniczki bez cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki z mąki kokosowej i migdałowej z daktylami (znajdziecie go tutaj ), a w tym przedstawiam absolutnie genialny przepis, który smakuje niczym szwedzkie imbirowe ciasteczka pepparkakor . Mąka kasztanowa sprawdziła się w piernikowym cieście wprost znakomicie. Pierniczki zyskały(...)pepparkakor , ale są równie dobre i nie powodują, aż takich wyrzutów sumienia. ;) * SKŁADNIKI na ok. 50 pierniczków 150 ml melasy z karobu lub z morwy białej 100 ml oleju kokosowego 100 g ksylitolu lub erytrytolu 1 jajko 350 g mąki kasztanowej + do podsypania 2 płaskie łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonych goździków 1 płaska łyżeczka sody

Food Square
JAGIELNIK KOKOSOWY 216

Jagielnik kokosowy to ciasto do przygotowania którego wykorzystałam kaszę jaglaną. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, bez pieczenia i bez cukru. Lubicie takie desery z wykorzystaniem kaszy? Smakuje bardzo ciekawie, lekko kokosowo. Polecam spróbować 🙂 Składniki: spód – szklanka płatków owsianych – 1/2 szklanki daktyli – 1 łyżka kakao – 1 łyżeczka oleju kokosowego ciasto: Czytaj więcej → Artykuł JAGIELNIK KOKOSOWY pochodzi

greengoodies
Mocno kakaowe kokosanki (bez pieczenia, bez glutenu) 136

wymagają pieczenia, tylko trochę “leżakowania” w chłodzie – w sam dając czas na wyostrzenie apetytu A na pewno nikt nie będzie zawiedziony ich smakiem. Polecam! Składniki: 2 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 4 łyżki kakao 4 łyżki syropu z agawy lub klonowego 4 łyżki płynnego oleju kokosowego łyżka wiórek kokosowych do dekoracji Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy

Lamarida.pl
Kasza jaglana z rodzynkami, jabłkiem, miodem i cynamonem (+ wersja wegańska) 174

możliwy jest też w wersji wegańskiej. * * * Składniki (proporcje dla 3 osób: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 łyżeczki cukru trzcinowego szczypta soli 1 łyżka masła ( wersja wegańska: 1 łyżka oleju kokosowego) garść rodzynek 1 jabłko miód (wersja wegańska: syrop klonowy) cynamon Wykonanie: 1. Kaszę jaglaną dobrze płuczemy, najpierw pod zimną wodą, następnie pod gorącą wodą, a potem odsączamy na sitku. Dzięki(...)wypłukaniu kasza traci goryczkę (tak powiadają).  2. Zagotowujemy szklankę wody, następnie wsypujemy wypłukaną kaszę, dodajemy odrobinę masła ( w wersji wegańskiej: oleju kokosowego) , szczyptę soli i cukier trzcinowy. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Nie mieszamy. Kasza tworzy kanaliki, którymi uwalnia się wilgoć. Kasza nie powinna się przypalić. Jeżeli będziemy mieszać, wtedy nie będzie sypka

Kawa z mlekiem
Kulki mocy z białej fasoli (wegańskie, bez glutenu, bez cukru) 191

łyżeczki suszonego imbiru 1/4 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 szklanka bezglutenowych płatków owsianych 50 g z grubsza posiekanych orzechów laskowych lub innych orzechów 60 g niesiarkowanych wiórek kokosowych do otoczenia kulek ewentualnie można obtoczyć w kakao Suszone owoce umieścić w miseczce, zalać wrzącą wodą, tylko do przykrycia owoców, namoczyć 10 min. Owoce dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody. Wodę(...)orzechy, dokładnie wymieszać. Przykryć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, aby płatki owsiane wchłonęły nadmiar wody. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego! Kulki mocy z białej fasoli listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='250 g ugotowanej fasoli Jaś, bardzo dokładnie odsączonej

moj przepis na
Batoniki jaglane. 155

taki sposób otrzymacie coś, co jest jednocześnie ciasteczkiem, jak i energetyczną przekąską. Domową i zdrową. I pyszną! Składniki: 1 szklanka płatków jaglanych 1 szklanka jagieł ekspandowanych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka miodu 1 łyżka oleju kokosowego 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej sok z 1/2 cytryny szczypta soli Wykonanie: Płatki jaglane uprażyć na suchej patelni. Wymieszać w dużej misce(...)pozostałymi suchymi składnikami. Dodać podgrzany do płynności miód z olejem kokosowym oraz sok cytrynowy i dokładnie wymieszać. Przenieść na blachę 30x15 cm wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia. Rozprowadzić masę i wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 30 minut. Po ostudzeniu (1 godzina) pokroić ostrym nożem na prostokąty, ale nie ruszać - pozostawić do przeschnięcia na kilka

zadanie-gotowanie
Deser rafaello z kaszy jaglanej 109

Przepyszny kokosowo - waniliowy deser, chrupiący, kremowy, wyrazisty. Pysznego kokosowego smaku nadają mu wiórki, a smak waniliowy uzyskałam poprzez posłodzenie deseru łyżką miodu sufletu z dodatkiem prawdziwej wanilii. Cudo! Potrzebujemy: 100 g suchej kaszy jaglanej 1 szklanka wiórków kokosowych 1 i 1/2 szklanki mleka  1 łyżka miodu sufletu z wanilią Najlepsze Produkty garść migdałów  kilka łyżek rozpuszczonej czekolady Kaszę(...)jaglaną przepłukujemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do garnka razem z wiórkami kokosowymi. Kaszę i wiórki zalewamy mlekiem i gotujemy do momentu aż kasza wsiąknie cały płyn. Po ugotowaniu odstawiamy ją do ostygnięcia. Migdały zalewamy wrzątkiem, odstawiamy je na 5 minut, po czym odcedzamy i obieramy ze skórki. Dzięki moczeniu we wrzątku migdał niemalże sam wyskakuje z brązowej skórki. Migdały możemy

MamaOskarka
Kocie muffinki z jabłkami i lekką pianką (pełnoziarniste) 188

głowy. Trochę powrót do korzeni i nawiązanie do nazwy w jednym. Jabłka i cynamon to może oczywistość we wszelkich wypiekach, ale tutaj użyłam wyobraźni i dodałam mąkę kokosową, olej z nutą kokosa i niewielką ilość karobu, a babeczki zyskały nowy, ciekawy smak. Ładnie rosną, a dodatkowo nie są suche dzięki startym jabłkom. Bez mąki pszennej, bez cukru(...)najbardziej abstrakcyjnego snu :D). Kocie muffinki z jabłkami i lekką pianką składniki na 9 muffinek 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki kokosowej 2 jajka 2 łyżki Oleju Wielkopolskiego (u mnie wersja kokosowa) 1 łyżka syropu klonowego 80 g ksylitolu lub erytrytolu 1 łyżeczka karobu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/4 łyżeczki cynamonu

Fitkot
Racuchy jabłkowo-bananowe 113

ulubionymi dodatkami staną się najlepszą śniadaniową lub podwieczorkową propozycją. Polecam! :) Racuchy jabłkowo-bananowe: 1 banan 2 jabłka ok. 350g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego 6 czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej 6 czubatych łyżek mąki ryżowej/kukurydzianej/owsianej 1 łyżeczka cynamonu Banana rozgniatamy w misce, jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Następnie do owoców(...)dodajemy jogurt naturalny, jajka, miód i olej kokosowy. Wszystko mieszamy. Do mieszanki dodajemy następnie oba rodzaje mąki i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy. Dzięki dodatkowi oleju kokosowego na patelni nie musimy dodawać już innego tłuszczu. Racuchy smażymy po 2-3 minuty z każdej strony, do uzyskania ładnego koloru. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 15 dużych racuchów. My lubimy zajadać

Cooking Monster