kluski - 6146 przepisów (strona:292/410)

"Parowe" z czekoladą i jogurtem 146

blat lekko oprószony mąką i jeszcze lekko zagnieść. Kroić na kawałki, rozciągać palcami na krążki. Każdy krążek nadziewać nutellą, formować kulki wielkości małego jabłka, lekko spłaszczyć. Uformowane kluski pozostawić na kilkanaście minut aby trochę podrosły, następnie gotować partiami na parze pod przykryciem ok. 15 minut. Podawać z gęstym jogurtem owocowym.   Ten przepis jest moją propozycją do konkursu

Praktyczna pl
Dania jarskie 172

Odświeżam przepisy Kluski leniwe Pierogi na słodko

W kuchennym oknie Ewy
Rodzaje mąk bezglutenowych 155

sypka. Mąkę ziemniaczaną wykorzystuje się do zagęszczania zup, sosów, kisieli, budyniów, wypieku ciast, ciasteczek. Coraz częściej dodawana jest do pieczywa bezglutenowego. Jest jednym z podstawowych składników pyz i klusek ziemniaczanych. 4.Maka Kukurydziana Mąka kukurydziana powstaje w wyniku zmielenia ziaren kukurydzy. Zawiera dużo białka, błonnika pokarmowego, witamin z grupy A, B, E. Nadaje wypiekom słomkowy kolor i słodkawy smak

NaKońcuJęzyka
Jak zrobić domowy makaron? 289

soli. Podwińcie rękawy i do dzieła, bo nie ma nic lepszego niż domowy makaron podany do rosołu, czy też zupy pomidorowej. Czasami do rosołu przygotowuję kluseczki. albo lane kluski Przepis na kluseczki do zup i sosów. - 1 szklanka mąki pszennej - 1 jajko - szczypta soli - 2 łyżki przegotowanej gorącej wody mąka do podsypywania Mąkę mieszamy z solą i przesiewamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kuskus z warzywami 320

często przygotowuję go do dań mięsnych lub wykorzystuję jako składnik sałatek i innych dań: Sałatka z rydzów i kuskus Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska Kluski z kaszy kuskus Kotlety mielone z kaszą kuskus zamiast bułki Sałatka warzywna z kuskus Kuskus z warzywami to bardzo kolorowy, smaczny do tego pożywny dodatek do mięsa. Kuskus może też

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiosenny rosołek z kiełkami 166

Wyprobowany sposób na wartościowe jedzenie dla dzieci.  Większość dzieci uwielbia rosół lub makaron a kiełki w tej zupce mieszają się z kluseczkami. Jeśli nie robimy sami klusek to gotujemy jakiś drobny makaron. Składniki : skrzydełko z indyka por cykoria natka pietruszki koperek szklanka wykiełkowanych nasion np. 4 dniowa fasola mung sól i pieprz czosnek lub cebulka mały makaron

prawdziwe jedzenie
Gulasz węgierski 201

Gulasz węgierski czyli pyszny warzywny sos z duża ilością mięsa. Gulasz jest świetną bazą obiadową. Pasuje do placków, kaszy gryczanej czy klusek. Składniki: 500 g mięsa wołowego bez kości 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 papryki łyżeczka ostrej papryki  sól, pieprz, majeranek lub oregano olej ewentualnie 3 łyżki sosu pomidorowego Opłukane mięso kroimy na drobne kawałki. Podsmażamy

prawdziwe jedzenie
Płatki ziemniaczane od JANTAR ZPZ STOLON 256

mnie sama idea takiego produktu: => prostota przygotowania => łatwość przechowywania => wszechstronne zastosowanie w kuchni   Z płatków ziemniaczanych można wyczarować takie kulinarne cuda jak: krokieciki ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, pyzy, placki ziemniaczane, puree .  Dodatkowo płatki ziemniaczane mogą być wykorzystywane przy wypieku chleba - jako spulchniacz i naturalny konserwant przedłużający świeżość pieczywa.  Inne zastosowanie to zagęstnik

Grunt to przepis!
Rollsy cynamonowe 243

naczyniu mieszamy ze sobą cztery łyżeczki cukru i jedną łyżeczkę cynamonu. Tą mieszanką posypujemy ciasto. Następnie zwijamy je w rulon i odcinamy kilkucentymetrowe kawałki tak, jakbyśmy przygotowywali kopytka (kluski leniwe), tyle że nie trzeba ciąć na ukos, może być prosto. Brytfannę smarujemy nieznacznie tłuszczem (olejem) i wykładamy na nią rollsy zawijaskami do góry. Pieczemy około 15-25 minut

Weganizm infantylny
Sos kurkowy 148

mamy kaprys wyciągamy kurki z zamrażalnika i wykorzystujemy je do: jajecznicy , zupy , czy też sosu kurkowego. Sos kurkowy najbardziej nam smakuje z drobiem oraz rybami, czy też kluskami lub kotletami ziemniaczanymi. Sos kurkowy w najprostszej wersji można przygotować z uduszonej cebuli, dodając posiekane kurki, całość zagęszczając śmietanką i przyprawiając sola i pieprzem, tak przygotowywała kurki moja mama. Klasyczny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska 234

Lubicie kuskus? Często kuskus podaję do mięsa Wieprzowina w musztardowej marynacie , Gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym , Szynka pieczona z żurawiną . Z kaszy kuskus robiłam nawet kluski do gulaszu. Przygotowywałam też lekką sałatkę warzywną z kuskus. Lubię kaszę kuskus wykorzystywać, gdyż wymaga krótkiej obróbki. A lubicie rydze? Piotrek je z zapałem zbiera, gdyż jest wytrawnym grzybiarzem. Wg mnie rydze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na zrazy wołowe zawijane 8781

robię ja. Na co dzień przygotowuję zrazy zawijane w wieprzowiny. rolady z karkówki lub rolady z indyka. Polecam również przepis na zrazy bite, czyli tradycyjne bitki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Składniki na 8 zrazów: 8 plastrów wołowiny 8 łyżeczek musztardy sarepskiej Kamis sól morska i pieprz czarny Kamis 2 x ogórek kiszony z chili plaster

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz paprykowy (Slowcooker) 158

czytać książkę. Po 1,5 godzinie duszenia mięso było już gotowe do konsumpcji, było miękkie i wytworzył się pyszny pieczeniowy sos. Wystarczy tylko ugotować ziemniaki, kaszę lub kluski i zaserwować je na obiad. Dzięki Slowcooker przygotowałam idealny gulasz paprykowy bez pilnowania, zaglądania w garnek i mieszania, to była dobra decyzja wybierając go do testów. Slowcooker, czyli wolnowar wszystko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron w sosie pieczarkowym z pulpetami 222

czasie dodajemy przekrojone na pół pieczarki. Pieprzymy. Smażymy aż odparuje woda z pieczarek- około 5 min. Dodajemy mąkę, mieszamy by nie zrobiły się kluski. Dodajemy bulion i śmietanę i pokrojone szparagi - mieszamy do zagotowania i zgęstnienia sosu. Sos gotowy. Gotujemy makaron - około 300 gr , najlepiej tagliatelle. Po ugotowaniu makaronu odcedzamy i dodajemy sos- mieszamy. Do makaronu szykujemy pulpety

Smaki Edyty
Kluseczki ze szpinakiem i tofu 116

wody i gotujemy. Gdy wypłyną na powierzchnię, odliczamy jeszcze ok. 5 minut i następnie wykładamy je na talerz.      Orzechy brazylijskie rozdrabniamy/zgniatamy/kroimy i posypujemy nimi kluski. Smacznego :)      Pociąg. Wymarzony spacer. Wymiana. Spokój myśli. Natłok zdarzeń i ciągłe złudzenia. Odpoczynek. Pytania i odpowiedzi pochodzące z tego samego źródła. Silny wiatr. Odbiegająca wizja

Weganizm infantylny

Proponowane wyszukiwania