Lepsze niż makaron. Przepis na włoskie kluseczki ziemniaczane gnocchi. PRZEPIS

Lepsze niż makaron. Przepis na włoskie kluseczki ziemniaczane gnocchi. PRZEPIS

Lepsze niż makaron. Przepis na włoskie kluseczki ziemniaczane gnocchi. PRZEPIS

Włoskie kopytka w charakterystycznym kształcie, dzięki któremu genialnie pokrywają się sosem. Gnocchi z tego przepisu wychodzą mięciutkie, a jednocześnie sprężyste. Do ich przygotowania wystarczą ziemniaki i mąka. Lubimy je co najmniej tak samo jak domowy makaron, a może nawet bardziej. Przepis na włoskie kluseczki gnocchi Składniki: Ziemniaki, mąka pszenna. Jak zrobić gnocchi? Ziemniaki ugotuj w mundurkach – najlepiej wybrać bulwy tej samej wielkości, niezbyt duże. Odcedź i całkowicie ostudź. Ziemniaki obie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.