Jeden z moich ulubionych obiadów, kiedy jestem zabiegana i nie mam zbyt wiele czasu. W sumie, jak mam dużo czasu to też 😀 Chrupiące warzywa, tofu i
FlymetothespoonWłoskie kopytka w charakterystycznym kształcie, dzięki któremu genialnie pokrywają się sosem. Gnocchi z tego przepisu wychodzą mięciutkie, a jednocześnie sprężyste. Do ich przygotowania wystarczą ziemniaki i
Kulinarna PolskaZapraszam na kolejny przepis na pierogi z batatami. Tym razem przygotowałam nadzienie do pierogów ze słodkich batatów, feta i parmezanu. Ten przepis przypomina ruskie pierogi, ale
codojedzeniaSkładniki: farsz ruski: ziemniaki 1/2 kg ugotowane w osolonej wodzie, twaróg śmietankowy 25 dag, cebula duża + masło 1/4 kostki + papryka ostra 1 łyżeczka + sól 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni Lubię5/5 - (6 votes) Kartacze z mięsem drobiowym i papryką Jesień, a co za tym idzie pora na nieco cięższą kuchnię. W naszym domu o tej porze
Ogrodnik w podróżyPyszne, mięciutkie, aromatyczne placuszki są moimi ulubionymi. Nie wymagają od nas ani wielkich nakładów finansowych, ani dużo czasu 😎 Po usmażeniu możemy je posypać cukrem pudrem lub
Walijskie PichcenieZapraszam po przepis na pyszny i szybki w przygotowaniu gulasz z karkówki. Danie jest bardzo aromatyczne i idealnie komponuje się z ziemniakami, makaronem, albo kaszą. Ten
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kuleczki ziemniaczane z serem to super alternatywa dla zwykłych, gotowanych pyr, która z pewnością Ci zasmakuje! Na posiłek nadają się same kuleczki ziemniaczane polane jakimś
Gotuj z PrezesemDelikatne i rozpływające się w ustach kluseczki kochają i duże i małe łasuchy. Są świetną propozycją na słodkie drugie danie lub podwieczorek. 220 g
Smakołyki AsiProsty przepis na ekspresowy, wegański obiad. Z fasolki odkroić końcówki i ugotować do miękkości
BullioOstatnio dostałam multicookera Crockpot do przetestowania – i na pewno zostaje ze mną w domu! Na pierwszy ogień przygotowałam w nim lasagne wegetariańską. Jeżeli jesteście ciekawi co
Flymetothespoon250 g twarogu chudego 250 g twarogu koziego 1 jajko 1 średni burak, ugotowany lub upieczony 220 g mąki pełnoziarnistej, ja użyłam z płaskurki 1
Kucharzyca