Azjatyckich smaków nie ma u mnie ostatnio końca – tym razem na szybki obiad proponuję Wam wegański udon z warzywami i pastą nanami chilli 🌶️ Sos cudownie oblepia
FlymetothespoonSzybkie i sycące danie dla zabieganych wpisujące się w jesienno-zimową aurę❄️ Chrupiące kluseczki polubią też dzieci i ci, którzy lubią obiady na słodko 😉 Składniki na
Ze smakiem i z pasjąNa wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów i uszek. Zwykle robi się je z leśnymi grzybami lub z kapustą i grzybami. Alternatywą dla nich będą uszka
okolicepalnika.plSzybkie i proste koszyczki. Będą idealną przekąską na imprezę ale nie tylko. Zrobiłam je na kolację na ciepło. Ale zimne też są bardzo dobre. Pieczone w
wesoła kuchniaSzpecle to niemieckie kluseczki przygotowane z mąki i jajka. Ja podaje je najczęściej z serem żółtym i smażonym boczkiem. Robi się je bardzo szybko, więc jeśli
KuchniaWeDwoje.plAzjatyckich smaków nie ma u mnie ostatnio końca – tym razem na szybki obiad proponuję Wam wegański udon z warzywami i pastą nanami chilli 🌶️ Sos cudownie oblepia
FlymetothespoonPierogi z ciecierzycą i marchewką, doprawione chili i kminem rzymskim. Pomysł na bezmięsny obiad. Pierożki są pyszne i proste do przygotowania. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki
Oryginalny smakJesienny makaron do zrobienia w 30 minut. Szybko, smacznie, zdrowo. Potrawa jest wegańska i zrobiona z sezonowych składników które mi zostały. Dynie mam swoją z
wesoła kuchniaFuczki dla mnie osoby pochodzącej z Kujaw zarówno i danie i nazwa długo, długo była abstrakcją 😉 Ale po kolejnym zetknięciu się z przepisem na fuczki
Walijskie PichcenieJeden z moich ulubionych stir – fry’ów! Noodle pokryte słodko – kwaśno – pikantnym sosem z masłem orzechowym i pastą z tamaryndowca w towarzystwie chrupiących warzyw i najlepszego
FlymetothespoonSkładniki: kopytka: ziemniaki ugotowane 1,5 kg, mąka pszenna 1 szklanka + 1/2 szklanki mąka ziemniaczana, jajka 2 sztuki "M", woda wrząca 3 litry, sól 2 łyżki
W Mojej Kuchni LubięJesienny makaron do zrobienia w 30 minut. Szybko, smacznie, zdrowo. Potrawa jest wegańska i zrobiona z sezonowych składników które mi zostały. Dynie mam swoją
wesoła kuchniaCzas jesieni to czas zbiorów grzybów najróżniejszych tych bardzo szlachetnych i tych mało popularnych. Wodnicha późna to bardzo smaczny grzyb, który pojawia się pod koniec października
Moje Małe Czarowanie