Uszka z grzybami i soczewicą

Uszka z grzybami i soczewicą

Uszka z grzybami i soczewicą

Uszka z suszonymi grzybami i gotowaną zieloną soczewicą to świetny dodatek do barszczu lub innej zupy. Można je również wykorzystać do innych dań zamiast tradycyjnego makaronu. Ja czasem smażę je z warzywami na patelnię, lub mięsem i sosem. Można je podać jako danie główne, okraszając je cebulką i skwarkami, lub odgrzewając na masełku. Takie uszka można też wykorzystać do sałatki zamiast sklepowego tortellini. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 3,5szkl. mąki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Waniliowe Improwizacje

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Ewa Gronczewska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ciasto, tarta, sałatka, zupa, bułki, sałatki, pierogi, placki, mięso, makaron, kluski, sosy, tortellini, barszcz, sałatka z tortellini, ciasto na pierogi, barszcz z uszkami, uszka z mięsem, bułka pszenna, salatka z makaronem, zupa grzybowa, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Waniliowe Improwizacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.