Przepis na : kolacja
ok. 5 dużych marchewek 1 większy ziemniak mączysty ok. 50 g skrobi ziemniaczanej ok. 50 g mąki orkiszowej żółtko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki garam masala Podane proporcje mąki dotyczą ok. 500 g marchewki i 100 g ziemniaka. Najlepiej zagnieść puree z warzyw z żółtkiem, a potem dodawać partiami mąkę tak, aby powstało elastyczne, lekko klejące do dłoni ciasto. Marchew i ziemniaka obieramy, kromy na mniejsze kawałki. Gotujemy w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Gdy warzywa zmiękną, odcedzamy i pozostawiamy do... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...