Już po Wigilii, ale to nic. Uszka można jeść całym rokiem, a nie tyko w wigilijnym barszczu. Można je podać jako samodzielne danie, składnik dania obiadowego
Waniliowe ImprowizacjePyzy z soczewicą to pomysł na bezmięsny, ale pełnowartościowy i smaczny posiłek. Taki posiłek może być pewną odmianą i ucieczką od codziennej rutyny obiadowej. Jeśli więc
Waniliowe ImprowizacjeOk! Dzisiaj zapraszam na nowy przepis, który właściwie oparty jest na tradycyjnych składnikach jak kopytka i mielone. To mój pomysł na komfort food. Tradycyjny obiad w
codojedzeniaPierogi wigilijne to dla mnie najsmaczniejsza potrawa na świątecznym stole. Nie ma chyba polskiej gospodyni, która nie umiałaby przygotować pierogi z kapustą i grzybami. Mało tego
codojedzeniaSkładniki: kiszona kapusta 1 kg, boczek wędzony bez kości 35 dag, prawdziwki suszone zmielone 1 łyżka, cukier 2-3 łyżki, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe
W Mojej Kuchni LubięPyry z gzikiem, czyli ziemniaki z twarogiem to danie typowe dla kuchni wielkopolskiej. Są to ziemniaki gotowane w skórce podane z twarogiem. Ziemniaki mogą być gotowane
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kopytka z batatów Kopytka z batatów Składniki 300g batatów (1 sztuka) jajko 150-200 g mąki ½ łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki pieprzu łyżeczka soli
Pomysłowa kuchniaMuszę przyznać, że w tym roku sezon dyniowy wykorzystałam do maksimum :D Sałatki z pieczoną dynią były na porządku dziennym, była też zupa z dyni, śniadaniowa
HealthyCreationsWitam Was;) Dziś zapraszam na pyszne Mini Calzone -Mini pierożki drożdżowe ,pieczone w piekarniku. Ja zrobiłam je z mięsem mielonym,sosem pomidorowym,oliwkami i serem mozzarellą
Gotowanie PatkiGnocchi z gorgonzolą i orzechami to klasyczne danie jesieni, które łączy w sobie silny smak gorgonzoli, chrupkość orzechów i delikatność gnocchi. Proste i gotowe danie w
Bernika - moj kulinarny pamietnikKolejna propozycja dla wielbicieli serowo-ziemniaczanego farszu podejrzana w necie, lecz bez potrzeby mozolnego lepienia pierogów. Wszystkie składniki tak jak do do ruskich pierogów tym razem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nie od dziś wiadomo że kopytka i kiszona kapusta to idealnie zgrany duet. Proste tradycyjne danie podane ze skwarkami z boczku wędzonego a jakże smaczne.
Andzia PichciDziś zapraszam Was na wycieczkę do Bawarii do spróbowania czegoś, co posmakuje chyba wszystkim fanom ziemniaków, boczku i smażonych rzeczy. Ritterzipfel nazywane są często kluseczkami, chociaż
Zielona KuchniaOryginalne czeskie knedliki miałam przyjemność jeść tylko jeden jedyny raz w życiu. Było to ładnych parę lat temu i choć wysilam się i skupiam, nie
Smaki Na Talerzu