Przepis na : obiad
Uwielbiam taki obiad , powoduje że staje się szczęśliwsza Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron. Zdjąć mięso z patelni, Na tej samej patelni obsmażyć cebulkę i boczek pokrojony w drobną kostkę. Następnie dodać kapustę (bez wody) suszone grzybki, listki laurowe, kminek, ziele angielskie. Wlać pomidory z puszki, wymieszać. Smażyć tak długo aż kapusta straci kolor surowizny. Włożyć mięso do kapus...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl