Uwielbiam taki obiad , powoduje że staje się szczęśliwsza 🙂

żeberka

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron. Zdjąć mięso z patelni, Na tej samej patelni obsmażyć cebulkę i boczek pokrojony w drobną kostkę. Następnie dodać kapustę (bez wody) suszone grzybki, listki laurowe, kminek, ziele angielskie. Wlać pomidory z puszki, wymieszać. Smażyć tak długo aż kapusta straci kolor surowizny. Włożyć mięso do kapusty. Wlać trochę wody i gotować na małym ogniu godzinę i 30 minut. Podczas gotowania trzeba podlewać wodą, żeby się nie przypaliło.

żeberka

To danie super smakuje również z ziemniakami, ale ja wymyśliłam sobie kluseczki łódeczki przepis patrz tu http://kuchniapokolen.pl/lodeczki-czyli-kluseczki-ziemniaczane/

żeberka

Całe danie wrzucić do naczynia, obłożyć kluseczkami. Polewając je wytworzonym sosem.

Obiad rewelacja. Polecam.