wzbogacić smak. Ryż: Biały, brązowy, dziki – ryż to lekkostrawna alternatywa dla ziemniaków. Możesz go ugotować na sypko lub jako risotto, dodając ulubione warzywa i zioła. Kasza: Jaglana, kuskus, gryczana – kasze to zdrowe i pożywne dodatki, które świetnie komponują się z mięsem. Możesz je ugotować na sypko lub jako pilaw. Warzywa: Pieczarki, brokuły, marchewka, cukinia – warzywa dodadzą daniu świeżości i witamin
e-PrzepisyKulinarneświecie, oczywiście w różnych wariantach smakowych. Gołąbki są znane są na Bałkanach, w Azji czy Egipcie. Najczęściej przygotowujemy gołąbki z wykorzystaniem mięsa wołowego, wieprzowego połączonego z dodatkiem ryżu, albo kaszy. Znane są dwie szkoły – jednak proponuje podawanie gołąbków z sosem pomidorowym druga bez. Według mnie klasyką są gołąbki z sosem pomidorowym, to on dodaje mu charakteru. Na moim blogu(...)około 4 minut, powinna być szklista. Cebulę dodajemy do miski, w której znajduje się mięso. Dodajemy pozostałe przyprawy, bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy. Gołąbki możemy przygotować również z kaszą gryczaną, ryżem, albo kaszą jęczmienną. Wystarczy wcześniej ugotować 50g ryżu, kaszy i dodać do pozostałych składników. Z kapusty wycinany głąb i umieszczamy ją w garnku z wodą, otworem po głąbie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rukolę i porcję pysznego dressingu. O kaszy z pszenicy pisałam całkiem niedawno we wpisie na klopsy w sosie pomidorowym . Jak widać kaszę można jeść i ciepło i na zimno. Bardzo lubię dodawać różnego rodzaju kaszę do sałatek zamiast makaronu. Często przyrządzam sałatki z bulgur . Inną popularną kaszą w mojej kuchni jest prażona kasza gryczana . Nie lubiłam kasz jako dziecko
codojedzeniagulasz jest prosty do wykonania i składa się kilku składników oraz przypraw. Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie pasuje do niego kasza gryczana, ale inne kasze czy makaron, ziemniaki lub pieczywo też się tu sprawdzą. P.S. W wersji bezglutenowej można zamienić mąkę pszenną na ryżową. Składniki: 1 łyżka masła 2 łyżki
Kuchnia MagdaLenygulasz jest prosty do wykonania i składa się kilku składników oraz przypraw. Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie pasuje do niego kasza gryczana, ale inne kasze czy makaron, ziemniaki lub pieczywo też się tu sprawdzą. P.S. W wersji bezglutenowej można zamienić mąkę pszenną na ryżową. Składniki: 1 łyżka masła 2 łyżki
Kuchnia MagdaLenymarchewki 2 pietruszki 1 mały seler z liśćmi kawałek dyni (około 300 g) pęczek natki pietruszki 2 połówki piersi z kurczaka 75 g kaszy gryczanej 75 g kaszy jęczmiennej sól i ulubione przyprawy, u mnie głównie pieprz czarny, słodka papryka, czosnek granulowany, curry, chilli Przygotowanie: Dzień wcześniej wieczorem pierś z kurczaka zamarynuj w ulubionych przyprawach i wstaw
Zdrowie na języku :Pwszystkie zboża i pseudo zboża w formie płatków. Poprzedni przepis, który mogliście przeczytać zawierał pełnoziarniste płatki orkiszowe, w których jestem po prostu zakochana. Dzisiaj będą płatki gryczane. Osobiście uwielbiam kaszę gryczaną zarówno zwykłą jak i tą paloną, ale jak dotąd nie miałam okazji jeść gryki w formie sprasowanego ziarna. W smaku nie ma wyraźnej różnicy, i jest to miła odmiana
vaniliowoczekoladowaczego są zrobione i używamy naturalnych przypraw bez wzmacniaczy smaku. Do kaszanki użyłam zestawu od firmy Tradismak . Składniki: 1 kilogram łopatki wieprzowej 200 gram boczku surowego 400 gram kaszy gryczanej 400 gram kaszy jęczmiennej 4 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu Sól, pieprz 4 łyżki przyprawy krupniok śląski biały Tradismak Jelita wieprzowe Tradismak Sznurek masarski
Bajeczna KuchniaWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną wieprzowinę w sosie słodko-kwaśnym, tak przygotowana wieprzowina idealnie nadaje się do podania z ryżem, kaszą gryczaną lub inną kaszą oraz z ziemniakami. Polecam wypróbować przepis bo danie jest bardzo smaczne. Do przygotowania wieprzowiny będziemy potrzebować: około 800 g wieprzowiny (użyłam surowej szynki) 2 kolorowe papryki (około 600 g) 1 puszka ananasa
Uwaga Babcia GotujeBardzo lubię te "kaszane" kotleciki z dodatkiem ryby. Są po prostu pyszne! Składniki: 1/3 szklanki kaszy gryczanej 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub rosołu 2 łyżki tłuszczu 15 dag wędzonej ryby 5 łyżek startego żółtego sera 2 jajka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sól do smaku papryka ostra mielona do smaku bułka tarta
Tradycyjna KuchniaSKŁADNIKI NA ZAPIEKANKA Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 100 g masła lub margaryny 1 łyżeczka soli 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko Nadzienie: 600 g ziemniaków 100 g kaszy gryczanej 100 g kasza jęczmienna 250 g sera białego półtłustego 1 cebula 150 g śmietany 18% 5 jajek 150 g masła, margaryny sól pieprz do smaku opcjonalnie: 500 g mielonego
Kulinarna (nie)codziennośćzbite, ale tak się nie stało. Są pyszne, pachną masą makową i wanilią. Spróbujcie koniecznie! Składniki: 1 puszka ciecierzycy lub 240 g ugotowanej 1 szklanka mąki gryczanej lub zmielonej kaszy gryczanej 1/2 szklanki mleka sojowego, kokosowego słodzidło do smaku np. ksylitol, erytrol, miód np. 4 łyżki 1/2 szklanki maku 2 łyżki płatków migdałowych kropelka aromatu rumowego 1/2 łyżeczki aromatu
Chocolate Muffin Blogzimno. Składniki: kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 150 ml oleju roślinnego płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka gałki muszkatołowej masa: 200 g ugotowanej kaszy gryczanej (waga suchej kaszy, czyli 2 woreczki) 400 g pieczarek 1 ugotowany brokuł 2 cebule 2-3 ząbki czosnku łyżeczka soli łyżeczka pieprzu garść świeżej bazylii 150 ml wegańskiego jogurtu naturalnego
greenscarfszynką parmeńską, groszkiem, papryką, koperkiem lub na słodko z konfiturą czy tak jak lubi moja córka z cukrem pudrem. Wybór należy do Was ;) Składniki: 150g maki gryczanej (lub zmielonej kaszy gryczanej) 150g mąki pszennej pół łyżeczki soli 20g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru
Pyry na Gazwymieszać i chwilę pogotować. Na koniec doprawić sosem sojowym grzybowym który nada sosowi pięknego koloru. Frykadelki usmażyć na tłuszczu (najlepiej smalcu) włożyć do sosu i chwilkę poddusić. Podawać z kaszą gryczaną (ja do kaszy dodaję 2 łyżki suszonych kiszonych ogórków) i sałatą lub ogórkiem kiszonym, małosolnym albo konserwowym
Gotowanie jest łatwepoczuć smak. Jak wykonacie zadanie, to zapewne każdy od rodziny za pyszny obiad 6 dostanie. Składniki: 250 g ugotowanego mięsa (np. golonka z indyka), 150 g kaszy gryczanej, 2 cebule, 1 ugotowana marchew, 1 ugotowana pietruszka, 1 łyżka płaska przypraw toskańskich, 1 łyżka igiełek świeżego tymianku, 2 małe jajka, 4 -5 łyżek mąki pszennej, bułka tarta(...)solić na sam koniec, ponieważ dodaliśmy bulionu i sosu sojowego. Jeśli wcześniej byśmy posolili i później dodali sosu sojowego, okazało by się, że sos może być zasłony. Kotleciki gryczane z mięsem: Kaszę gotujemy do miękkości, studzimy. Ugotowaną golonkę oddzielamy od kości i kroimy bardzo drobno (można zmiksować lub jak ktoś woli zmielić). Marchew i pietruszkę rozgniatamy za pomocą widelca
Moniki Smakołykiwidzicie warto czasem porzucić swoje mięsne przyzwyczajenia i spróbować czegoś innego - na pewno wyjdzie na zdrowie:) Składniki (na około 10 gołąbków): 600 g pieczarek 300 g cebuli 100 g kaszy gryczanej 100 g kaszy owsianej szczypta suszonej szałwi kopiasta łyżeczka słodkiej papryki płaska łyżeczka tymianku suszonego pieprz, sól tłuszcz do smażenia (ja użyłam łyżki oleju kokosowego) średniej wielkości kapusta
pyszne zdrowościtradycyjnego wyrobu domowego, w warunkach domowych możliwa do wykonania, stanowi doskonały przykład, że "swojskie - najlepsze"! Składniki: 2 kg głowizny 4 golonki z dzika 1 kg skórek świńskich 1 kg kaszy gryczanej 1 kg kaszy wiejskiej 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 główka czosnku 3 łyżki majeranku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżeczki pieprzu ziołowego sól i pieprz świeżo
kgwjanczewooczu ale i brzucha gdy je zrobiłam. Delikatne, cieniutkie i same w sobie pełne smaku. No i bezglutenowe :) Naleśniki czekoladowo-gryczane 200 g mąki gryczanej (można zmielić kaszę gryczaną) 50 g kakao 500 ml mleka (u nas bez laktozowe) 100 ml wody 75 g brązowego cukru 2 jajka (u nas zielononóżki) szczypta soli szczypta cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Dzieje kuchennej Wiewiórybialej kapusty grzyby ugotowane do miękkości w bardzo małej ilości wody Emmentaler w plasterkach u mnie Lactima Gouda topiony w saszetce u mnie Lactima Słoneczne Pola Ziarenkowo kasza gryczana 1 woreczek kasza jaglana 1 woreczek 2 łyżki śmietany jeśli chcesz -oliwa z oliwek Monini Wykonanie bardzo proste. Pokrój pierś z kurczaka na małe cząsteczki, przełóż do szklanej miski
Z Kuchni Do Kuchniśmietanie z odrobiną wody. Zdjęłam rondelek z ognia. Delikatnie wlewałam do całości, mieszając energicznie, by nie powstały grudki. Następnie zagotowałam, wyłączyłam. MIESZANKA KASZ. (przepis autorski;) 1 filiżanka kaszy gryczanej 1 filiżanka kaszy jęczmiennej 3 szklanki wody 1 kostka rosołowa łyżeczka masła Kaszę, jedną i drugą, opłukałam pod bieżącą wodą, razem wrzuciłam do garnka. Wlałam wodę i zagotowałam. Następnie
W kuchni Karmel-itkiNiezwykle smaczne klopsiki gryczane zapiekane. Doskonale smakują polane sosem czosnkowym z dodatkiem surówek o wyrazistych, nie co ostrzejszych smakach. Szczerze polecam, danie bardzo syte, danie bezmięsne. Składniki 200 g kaszy gryczanej palonej,ugotowanej na sypko brokuł, ugotowany cebula 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku jajko+ żółtko 2 łyżeczki prażonych pestek słonecznika pęczek pietruszki pieprz,sól Kaszę … Czytaj dalej Klopsiki
gotuj ze mnąkaszach:). Dziś na tapecie gryczana niepalona. Mniej intensywna w smaku od jej popularniejszej koleżanki. Do tak przygotowanych kotletów wystarczy surówka/sałatka i mamy pełnowartościowy obiad. 200g kaszy gryczanej niepalonej 500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros
Szefowa kuchniracuchów idealnych😍 Składniki: (ok. 4 porcje) -szklanka kaszy grycznanej -4 łyżki mąki gryczanej -pół szklanki mleka -2 banany -2 łyżki masła orzechowego -pół łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy i ostudzoną zmiksować (nie musi być idealnie gładka masa) 2. Banana zgniatamy widelcem lub miksujemy. 3. Do większej miski wsypujemy kaszę, banany, mąkę, proszek do pieczenia i masło
Zdrowie i pysznie na talerzuKotlety mielone z papryką to urozmaicona wersja tradycyjnych kotletów mielonych. Przecież nie zawsze musimy ograniczać się do klasyki. Danie to jest idealną propozycją na rodzinny, niedzielny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!suchego 2 łyżki masła roślinnego 4 czubate łyżki maki gryczanej 2 łyżki siemienia lnianego 1 łyżeczka czosnku granulowanego Jak zrobić krakersy z kaszy jaglanej: Zaczynamy od przełożenia kaszy gryczanej do misy malaksera. Następnie do kaszy dodajemy masło i przyprawy: sól, gomasio, mak, czosnek. Potem siemię lniane mielimy w młynku do kawy, zalewamy 6 łyżkami wrzątku i zostawiamy
Dorota Smakujepiramidą żywieniową każdego dnia powinniśmy spożywać sześć porcji zbóż. Dlatego warto jeść kasze. Do najzdrowszych należą: manna, pęczak, jaglana i gryczana. Najmniej wartości odżywczych ma ta pierwsza. Prażenie kaszy jaglanej, gryczanej i jęczmiennej na suchej patelni, z odrobiną oleju, wydobywa smak. Aby zachować jak najwięcej witamin i mikroelementów, najlepiej gotować je w specjalnie do tego przeznaczonym garnku lub garnek(...)malinowego, dostępnego w ofercie ecoshop.com.pl tłoczonego ze świeżych malin. Ma bardzo dobry skład, na 70% malin 30% cukru trzcinowego. Czasy się zmieniają, a wraz z nimi trendy kulinarne. Kasze, zwłaszcza gryczana i manna, które w czasach PRL-u były zmorą na szkolnych stołówkach, dzisiaj królują na polskich stołach. Produkty zbożowe są podstawą zdrowego odżywania. Chętnie sięgamy po sprawdzone, naturalne
Moja smaczna kuchniaFollow my blog with Bloglovin Składniki: 1 ugotowane udko z kaczki 50 g kaszy gryczanej niepalonej kilka liści kapusty pak choi 5 jajek sól, pieprz olej Przygotowanie: Kaszę zmielić na … Czytaj dalej Gryczane galettes
czarrna od kuchnikuchennym. Pieczone pieczarki – z czym podawać Pieczone pieczarki są doskonałym dodatkiem np. do pieczonego kurczaka, można je podać w ramach samodzielnego dania np. z makaronem ryżowym. Doskonale smakują z kaszą gryczaną, bo generalnie grzyby bardzo lubią kaszę. W przepisie poniżej pieczone pieczarki podane są z delikatnym, gryczanym makaronem sobą oraz usmażonym na chrupko tofu. Smażony, słodki, chrupiący ser doskonale idzie
Niedzielny kucharzmięsa wołowego, cebuli, papryki i pomidorów. Żurek – zupa na zakwasie żytnim z kiełbasą, boczkiem, ziemniakami i jajkiem, gotowana w jednym garnku. Kaszotto – potrawa na bazie kaszy, np. jęczmiennej czy gryczanej, z warzywami, mięsem lub grzybami, przygotowywana na zasadzie risotto. Tradycyjne polskie dania jednogarnkowe charakteryzują się prostotą przygotowania, sycącym charakterem oraz wykorzystaniem lokalnych składników. Nowoczesne interpretacje polskich dań jednogarnkowych(...)warzyw. Żurek z ciecierzycą i jarmużem – wegańska wersja żurku, wzbogacona o białko roślinne i zielone warzywa. Kaszotto z pieczonymi burakami i kozim serem – kolorowe danie jednogarnkowe z kaszy gryczanej, podawane z chrupiącymi orzechami włoskimi. Nowoczesne interpretacje polskich dań jednogarnkowych pozwalają na eksperymentowanie z różnymi składnikami i technikami kulinarnymi, zachowując jednocześnie charakterystyczne smaki kuchni polskiej. Przepisy na dania jednogarnkowe
Ugotowane pozamiatanedwojga złego- mycie okien vs. lepienie pierogów- co byście wybrali? 1,5 szklanki mąki pszennej przegotowana woda (u mnie na oko) 1 jajko szczypta soli paczka kaszy gryczanej opakowanie sera feta pieprz, natka pietruszki *** Kaszę ugotowałam i wystudziłam. Fetę odsączyłam z wody, pokruszoną dodałam do zimnej kaszy. Doprawiłam pieprzem i dodałam natkę pietruszki ( nie soliłam, bo feta była dość słona
bastalenaSałatka z kaszy z fasolką szparagową Sałatka z kaszy z fasolką szparagową, to idealna propozycja obiadowa lub lunchowa na letnie dni. Choć ja przyznam, że i na kolację też lubię takie dania. I zawsze robię większą porcję, żeby zostało na kolejny dzień, np. do pudełka do pracy. Swego czasu jadano kasze tylko na ciepło, jako dodatek do dań obiadowych(...)pietruszki, pomidorem, cebulą i sokiem z cytryny. I wtedy okazało się, że kasza równie pysznie smakuje ma zimno. Przyznam, że właśnie kasza w sałatkach ostatnio smakuje mi najbardziej. Do ich przygotowania używam różnych kasz, tym razem wykorzystałam kaszę jęczmienną. Do tego przepisu równie dobrze można użyć kaszę gryczaną, mazurską czy też kasze pszenne, czyli kuskus lub bulgur. Do przygotowania sałatki
Kulinarne przygody Gatitykocham oliwki! Tu ich smak jest dominantem, a nie nutą. Jeśli nie podzielasz mojej miłości do oliwek, użyj ich mniejszą ilość. Polecam! Składniki na 5 porcji: 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej, 1 szklanka kaszy jaglanej, 1 szklanka płatków owsianych (w wersji bez glutenu - bezglutenowych), 3 szklanki wody, kilkanaście - kilkadziesiąt sztuk oliwek, sól, kminek - ziarna, oliwa do polania, podania. Wykonanie: Obydwa
Jeść, by żyć w zdrowiuPasztet to forma dania, która może być sporządzone z pełnowartościowych pozostałości po przygotowywaniu różnych dań. Pasztet domowy przygotowany na bazie warzyw i kasz stanowi ważne element kuchni roślinnej. Baza do pasztetu Pasztet domowy, w zależności od użytych składników, może być mięsny, wegetariański lub wegański. Pasztety mięsne pieczone są z mięsa i podrobów. Pasztety roślinne składają się z warzyw z dodatkiem(...)nadającym mu strukturę, są ziarna zbóż takie jak gryka, owies, pszenica jako kuskus i bulgur czy kasza manna oraz ryż. Produkty zbożowe w pasztetach W pasztetach roślinnych produkty zbożowe z pełnego ziarna odgrywają ważną rolę. Do takich pasztetów można dodawać pęczak jęczmienny, kaszę gryczaną, komosę ryżową, amarantus, kaszę jaglaną, bulgur i różne odmiany ryżu. Produkty zbożowe są źródłem węglowodanów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sałątkę? Może być to oczywiscie zwykłe pieczywo, ale… możesz również zrobić podpłomyki z patelni lub chlebki naan . Fajny też smakuje bezglutenowy chleb z mąki gryczanej i chleb z kaszy gryczanej ! Myślę, że wśród tych przepisów, bez problemu znajdziesz cos dla siebie. Chcesz zobaczyć więcej sałątek w moim wykonaniu? Wejdź na podstronę PRZEPISY NA SAŁATKI i buszuj wśród przepisów. Artykuł
Blendmanczym będzie najlepsza? Ja spałaszowałem ją bez dodatków, ale świetnie sprawdzą się kryzysowe podpłomyki z patelni , chlebki naan , czy bezglutenowy chleb z mąki gryczanej lub chleb z kaszy gryczanej . Jeśli masz zajawkę na sałatki, to koniecznie zaraz po tej, musisz spróbować sałatkę z falafelem oraz sałatkę z boczniakami . Więcej pomysłów na sałatki, znajdziesz u mnie klikająć -> przepisy na sałatki
Blendmanużyciu dużego papieru ryżowego wychodzi 10 pysznych kaszaneczek. Jeśli jednak macie tylko mały papier ryżowy, to nie musicie się przejmować… wyjdzie Wam ich po prostu więcej. Standardowo zamiast kaszy gryczanej możecie użyć np. kaszę pęczak, a czarną fasolę zastąpić czerwoną… chociaż radziłbym raczej pozostać przy czarnej, bo daje ona niesamowitego koloru… koloru kaszanki! A Wy co wybieracie
Blendmanskładzie zawiera prawie całą tablicę Mendelejewa .... Dlatego śpieszę na ratunek z chlebem z mąki gryczanej , który nie może się nie udać ! Składniki : 500 g mąki gryczanej ( można również zmielić kaszę gryczaną ) 25 g drożdży świeżych * lub 7 g drożdży instant 550 ml wody 2 łyżki słonecznika 3 łyżki pestek dyni 2 łyżki siemienia lnianego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka miodu
Marcepanowa kuchniarównież jesteś kulinarnie ciekawy świata, to koniecznie zrób pierogi gryczane i podziel się wrażeniami w komentarzu. Gryka jest niesłychanie wdzięcznym składnikiem w mojej kuchni. Naleśniki gryczane czy chleb z kaszy gryczanej zawsze wychodzą idealnie. Tak samo dzisiejszym pierogom nie mam nic do zarzucenia. Zaraz po mące orkiszowej to właśnie gryczana jest moją ulubioną. Czy są tak samo pyszne jak tradycyjne
Blendmanrazem w ramach przedświątecznego, niedzielnego deseru przetestowaliśmy muffiny gryczane. Z podanej porcji powstały 4 duże muffiny. KAKAOWE MUFFINY GRYCZANE Składniki: ☆ 1 szklanka mąki gryczanej (u mnie zmielona kasza gryczana - tym razem palona) ☆ 2 łyżki cukru trzcinowego ☆ 1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie Delecta) ☆ 1 kopiasta łyżka kakao ☆ szczypta soli
Kuchnia w szuwarachpietruszka 1 mały kawałek selera 1 mały kawałek białej kapusty 2-3 ziemniaki 1 większa cebula 2-3 ząbki czosnku 4-5 łyżek kaszy jaglanej 4-5 łyżek kaszy gryczanej 4-5 łyżek kaszy jęczmiennej drobnoziarnistej 1 duża garść pokruszonych suszonych grzybów, namoczonych przez noc (mogą być też mrożone) lubczyk, 3 ziarna jałowca, 3 liście laurowe, 3-4 ziarna ziela
Qlinarnie i QlinarnieDlatego tym razem proponuję placuszki gryczane, które kompletnie różnią się od wszystkich innych placuszków. Mają bardzo intensywny smak i czuć, że są zrobione z mąki gryczanej. Więc, jeśli lubisz kaszę gryczaną to placuszki są właśnie dla Ciebie! Składniki: - 120g mąki gryczanej - 30g mielonych/tartych orzechów (ja dałam laskowych) - 1,5 szklanki mleka - łyżka miodu - łyżka lnu mielonego - 0,5 łyżeczki proszku
Be Fit Be StrongKonstynuując inspirowanie się kaszą, po chlebie z kuskusem i kaszą gryczaną , kolej przyszła na kaszę jaglaną. Dlaczego kasza jaglana? A dlaczego nie? Aby sprawdzić, jaki smak będzie miał chleb. Bo kasza z łuskanego ziarna prosa jest zdrowa i smaczna. Bo chleb jest kolejną ciekawą propozycją. Bo poprzedni chleb już został zjedzony. Właściciwe przepis jest identyczny, jak ostatnio pieczony chleb
Grahamka, weka i kajzerkasię nie śmieję, tylko zajadam z wielkim smakiem! Kasza, soczewica i chrupiące warzywa - kompozycja idealna:) Tutaj wersja bez ziemniaków, ale robiłam też z ich niewielkim dodatkiem, jak również z kaszą gryczaną zamiast pęczaku. Składniki: kasza jęczmienna (pęczak) soczewica brązowa/zielona pietruszka marchewka seler - najwięcej por kiełki lucerny albo inne cebulka zielona duży ząbek czosnku oliwa lub masło przyprawy: sól morska
Zdrowa Kuchnia Sowy