karkówka - 4294 przepisów (strona:35/287)

Karkówka z szynkowaru 120

tego uniknąć? Kochani, sami róbmy sobie pyszne mięsko! Przepis wykorzystuje szynkowar, którego opis i informacje o tym, gdzie go kupić, znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/szynkowar-opis-i-recenzja/ . Lista zakupów: 1 kg karkówki wieprzowej 80 ml wody Niecała łyżeczka żelatyny spożywczej Przyprawy: Sól do peklowania Może być też zwykła, ale wtedy mięso poszarzeje i być może wytrzyma w lodówce trochę krócej. Pieprz Majeranek(...)Czosnek (granulowany lub świeży) listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Karkówka z szynkowaru'; listonic_content='1 kg karkówki wieprzowej 80 ml wody Żelatyna spożywcza Sól do peklowania Pieprz Majeranek Czosnek (granulowany lub świeży)'; document.write(" "); Kroimy mięso na małe kawałki (jak na gulasz), po czym te chudsze i ładniejsze zostawiamy w misce, te poprzerastane tłuszczem zaś – mielimy bądź drobno

Proste-przepisy.pl
Karkówka miodowa 120

sposób rozpocząłem sezon grillowy 2016. Karkówka miodowa to słodkie wydanie tego popularnego grillowego mięsa. Zachęcam do wypróbowania bo warto. Składniki : 1 kg karkówki (5-6 plastrów) 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy np. D'jon 1 łyżka octu balsamicznego Przygotowanie : Plastry karkówki ponacinaj nożem i rozbij tłuczkiem lub użyj siekacza do rozbijania mięsa (zob. zdj.). W miseczce przygotuj marynatę, wymieszaj(...)miód, musztardę i ocet balsamiczny. Karkówkę obtocz w marynacie, przełóż do płaskiego naczynia i odstaw do lodówki na minimum 6h. Karkówkę grillujemy na dość mocno rozgrzanym grillu ok 20-25 minut, najlepiej na brykiecie unikając z powodu miodu jakichkolwiek płomieni. Ps.: Jak zapewne zauważyliście w marynacie niema ani odrobiny oliwy ani soli ... zachęcam do wypróbowania

Mechanik w kuchni
Karkówka w cebuli 103

Prosty przepis na plastry karkówki pieczone w wywarze cebulowym. Składniki: 4-5 plastrów karkówki 2 duże cebule 3 łyżeczki musztardy francuskiej 350 ml bulionu 2 łyżki mąki sól, pieprz tymianek, papryka ostra Przygotowanie Karkówkę solimy i pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę kroimy w piórka. Karkówkę odsączamy z tłuszczu, smarujemy musztardą, oprószamy przyprawami(...)przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 45 min, potem zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze 20 min. Sos który się wytworzy można zmiksować i podać z karkówką. Ja podałam bez miksowania

e-PrzepisyKulinarne
Kotlet z karkówki po argentyńsku 163

Kotlet z karkówki po argentyńsku Karkówka , to bardzo wdzięczny kawałek mięsa , smakuje dobrze w każdym przepisie . Tym razem wykorzystany zamiast wołowiny , w wariacji argentyńskiej . Wiadomo najlepszy jest steak po argentyńsku , ale z uwagi na fakt ,że w naszym kraju trudno o wołowinę argentyńską …itd . Koniec , końców , tak tez było smacznie ,pomysł z sadzonym jajem jest naprawdę trafiony i wstrzelił(...)style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Przynajmniej przy stole " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Przepis jest banalnie prosty i szybki do wykonania . Składniki : 4 plastry karkówki – grube około 2 cm z jak najmniejszym tłuszczem 4 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 jajka do roztrzepania sól , pieprz do smaku 4 jajka ( na kotlety ) 1 szklanka bułki tartej

Ogrodnik w podróży
Karkówka w majonezie 205

Karkówka w majonezie Jak ja uwielbiam takie proste dania. Proste, a tak smaczne. Idealne na niedzielny lub świąteczny stół. Karkówka w majonezie wychodzi niezwykle krucha, niemal rozpływa się w ustach, nóż nie będzie Wam potrzebny :)  Składniki: około 1,5 kg karkówki 4-5 cebul mały słoik majonezu 2 łyżeczki przyprawy gyros pieprz cytrynowy czosnek granulowany sól Sposób przygotowania: Karkówkę(...)plastry. Mięso oprószyć wszystkimi przyprawami, doprawić solą i odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Cebulę pokroić w piórka. Do głębokiego naczynia żaroodpornego wkładać na przemian- plastry karkówki, warstwa majonezu, warstwa cebuli i tak do wyczerpania składników. Warstwa majonezu powinna być dość gruba. Naczynia nie trzeba smarować tłuszczem, gdyż podczas pieczenia i tak wycieknie z mięsa i majonezu sporo

na moim stole...
Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli 113

Pyszne kotlety przygotowane jak schabowe, tyle że z karkówki. Składniki: 4 dość cienkie plastry karkówki 2 cebule szklanka mleka sól, pieprz jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Karkówkę myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy. Cebulę kroimy w piórka. W misce na przemian układamy plastry karkówki i cebulę. Całość zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc. Następnie karkówkę odsączamy

e-PrzepisyKulinarne
Klasyczne szaszłyki z karkówki 116

Szaszłyki z karkówki to danie na każdą okazję – są dobre latem pieczone na grillu, zimą przygotowane w piekarniku lub grillu elektrycznym, w dodatku możecie je skomponować z tego co lubicie. Ja preferuję wersję z papryką, pieczarkami i cebulką. Można do nich użyć też cukinii, bakłażana, marchewki, czy innych warzyw które uda sie nabić na patyk. Mieszajcie, próbujcie i znajdźcie(...)najlepszy mix dla siebie. Składniki: karkówka pieczarki boczek surowy wędzony papryka cebula Przyprawy: sól, pieprz, papryka, chili, musztarda, majeranek, olej Przygotowanie: Żeby szaszłyk był dobry trzeba mięso pokroić w duże kawałki ok 4×4 cm minimum. W przeciwnym razie mięso sie wysuszy i nie będzie soczyste. Przygotowujemy marynatę – łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu, łyżeczkę słodkiej papryki, pół

Kulinarna Patilogia
Karkówka w piwie 171

Karkówka w piwie Delikatniejszej pieczonej karkówki jeszcze nie jadłam. Dodanie piwa do karkówki spowoduje, że mięso bardzo skruszeje, stanie się niesamowicie delikatne, rozpływające się w ustach. A dodając kurki, sos, nabierze aksamitnego, grzybowego posmaku. Całość jest bardzo wyborna, świetnie nadaje się na świąteczny stół, bądź wykwintny obiad niedzielny. Składniki: karczek (u mnie prawie 2 kg) 3 duże cebule(...)kurek, bądź 500 g pieczarek 250 ml piwa mąka do obtoczenia mięsa sól pieprz papryka słodka granulowany czosnek olej do smażenia Sposób przygotowania: Karkówkę umyć, osuszyć, pociąć w plastry (około 2 cm). Mięso oprószyć solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami, wygnieść dokładnie w rękach, aby dokładnie przyprawy przywarły do mięsa i pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę, a najlepiej

na moim stole...
ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI 253

Prawdziwe zrazy obowiązkowo muszą być z wołowiny.  Często jednak serwuję zawijańce czyli roladki a'la zrazy z szynki lub karkówki. Są one ... no ... prawie tak samo smaczne jak te wołowe, a potrzebują zdecydowanie krótszej  obróbki. Możemy dowolnie je nadziewać, wszystkim, co tylko przyjdzie nam na myśl.  U mnie dziś klasyczne nadzienie zrazowe. Do tego pyszny sos, kasza(...)obiad pierwsza klasa gotowy! :)) Składniki: 6 średniej grubości plastrów karkówki 2 ogórki kiszone 2 cebule (1 do sosu, 1 do roladek) kilka paseczków boczku wędzonego pieprz sól musztarda grillowa ziele angielskie liść laurowy przyprawa do karkówki czosnek granulowany olej Wykonanie:  Płaty karkówki rozbijamy dość cienko. Smarujemy musztardą i posypujemy ulubionymi przyprawami: u mnie był to czosnek, przyprawa do karkówki

Walijskie Pichcenie
Karkówka po flisacku 205

Bardzo konkretny i syty obiad, który łączy w sobie i warzywa i mięso. Przepis wywodzi się z kuchni polskiej. Jest to połączenie karkówki z warzywami i boczkiem zapieczonej w bulionie. 1 kg karkówki Przyprawa do karkówki Przyprawa uniwersalna typu Vegeta Musztarda łagodna miodowa Mąka do obtoczenia Olej do obsmażenia 3 marchewki 1/2 czerwonej papryki 7 ziemniaków 200 g boczku wędzonego(...)Garść natki pietruszki 2 cebule Sól Pieprz 1,5 szklanki bulionu grzybowego lub pieczarkowego Karkówkę dokładnie myjemy i osuszamy. W całości nacieramy przyprawą do karkówki. Zamykamy w pojemniku lub w misce przykrytej folią aluminiową i odstawiamy  do lodówki na całą noc. Po tym czasie mięso kroimy na 1 cm plastry , przyprawiamy przyprawą uniwersalną  i smarujemy z obydwu stron

VioletoweKucharzenie
Karkówka pieczona w piekarniku po meksykańsku 427

Meksyk często zakrada się do mojej kuchni i gości w przeróżnych potrawach. ;-) Stworzył zgrany duet nawet z karkówką, która jest dość wymagającym i kapryśnym mięsem - często ma w zwyczaju buntować się i nie mięknąć. Tym razem jednak się tak nie stało. Mięso wyszło pyszne, miękkie i soczyste. Ostrrrrre, rozgrzewające i mocno pikantne danie obiadowe. Oczywiście z ostrości można w łatwy(...)sposób zrezygnować pomijając przyprawy i papryczkę chilli. :-)  500g karkówki 3 cebule 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów krojonych 3 papryczki chilli 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego 100ml wody 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki ostrej, czerwonej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 200g pieczarek 1. Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy jak na kotlety, nacieramy

Szefowa kuchni
Karkówka na piwie 151

Przepisów na karkówkę na piwie jest mnóstwo, zatem do końca nie mogę powiedzieć, że jest to mój autorski przepis, bo to nie ja go wymyśliłam. Z drugiej jednak strony, podam Wam moje autorskie składniki, na bazie których wyczarujecie taką karkówkę na piwie, że zakochacie się w niej od pierwszego "powąchania."  Sporo czasu zajęło mi dobranie takiej mieszanki przypraw(...)przepisu - mięso nie musi się marynować godzinami w lodówce, użyte w nim składniki mają tak wyraziste smaki, że mięso smakuje bosko i doskonale nimi przechodzi.  Składniki: 1 kg. karkówki 2 duże cebule 4 średnie ząbki czosnku 6 suszonych śliwek kalifornijskich 1 piwo - polecam szczególnie piwo FORTUNA ŚLIWKOWA, FORTUNA CZARNA 3 łyżeczki majeranku 1,5 łyżeczki cząbru sól, pieprz

Garniec Magalie
Karkówka z dzika duszona z warzywami i grzybami 261

Karczek z dzika to stosunkowo łatwe w przyrządzeniu mięso. I choć np. wymaga nieco dłuższej obróbki termicznej niż popularna karkówka wieprzowa, to jednak w przepisie poniżej marynuje i gotuje się ona przez większość czasu „sama” nie wymagając uciążliwego stania nad garnkiem. Dlatego polecam tę potrawę nawet osobom, które nie mają szczególnie dużo czasu na gotowanie. Przynajmniej w weekend powinno udać(...)się wygospodarować go tyle, aby przygotować to bardzo smaczne danie z ciągle niezbyt u nas popularnej, a przecież mającej bogate tradycje dziczyzny. Karkówka z dzika duszona z warzywami i grzybami 2014-12-27 11:47:52 Dość klasyczne podejście do mięsa z dzika. Przepis pokazuje jak w prosty sposób przyrządzić je z warzywami korzennymi i zarazem „na lekko kwaśno”. Zapisz

Kulinarna Pokusa
Karkówka zapiekana z warzywami / Pork neck baked with vegetables 176

Karkówka – jedno z moich ulubionych mięs, zawsze pyszna i soczysta Niestety przygotowuję je stosunkowo rzadko, gdyż do niskokalorycznych ono nie należy. Jednak raz na jakiś czas można się rozpieścić, szczególni po ciężkim dniu. Dlatego proponuję dziś niezwykle łatwy sposób na przygotowanie tego mięsa, jest to jedno z tych dań, które robią się same w piekarniku. Soczysta karkówka, zapiekana(...)sosie pomidorowym z cukinią, bakłażanem, papryką i grzybami pod warstwą sera, pyszna! Podałam z nieziemskim puree z batatów i mascarpone , polecam gorąco. Scroll down for recipe in English Karkówka zapiekana z warzywami (4 porcje) Składniki: 500 g karkówki wieprzowej, podzielonej na 4 kotlety sól i pieprz 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka

karmelowy
Grillowana karkówka w curry i papryce 143

Karkówka palce lizać! Rewelacyjna marynata z ostrą nutą curry i ostrej i słodkiej papryki. Idealnym dopełnieniem jest sałatka z orzechowym posmakiem i sos czosnkowy. Na majówkowe pikniki i pobyt na świeżym powietrzu IDEALNA! 1 kg karkówki Przyprawa do karkówki Marynata: 0,5 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki z OWOCOWEGO(...)orzechową nutą 1 czerwona cebula 10 pomidorków koktajlowych 1 ogórek Sos: 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 2 łyżeczki świeżego koperku Karkówkę kroimy w 1 cm plastry. Obtaczamy w przyprawie do karkówki i układamy w pojemniku. Składniki na marynatę dokładnie mieszamy ze sobą, zalewamy mięso. Pojemnik szczelnie zamykamy i odstawiamy do lodówki

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania