Przepis na : obiad
Ugotowałam naprawdę pyszny obiad, którym zachwycali się moi domownicy. To miód na moje serce. Bardzo cieszy mnie to, kiedy coś co przygotuję jest odbierane z takim apetytem! :) Karkówka - to przepyszne mięso, które nie potrzebuje wiele, aby smakowało najbardziej wybrednym. Wystarczy dodać kilka przypraw, których pochodzenie jest niezwykle ważne oraz w moim przypadku cebulę nadającą świetnego smaku, słodyczy i wyrazistości. Liść laurowy, tymianek oraz pieprz mają swoje rodzime pochodzenie. W przypadku liścia lau... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...