Niby nic wymyślnego, ale sprawdzi się przy każdej okazji. Karkówka jest mięciutka, aromatyczna i zanurzona w pysznym sosie. Można też użyć innego rodzaju mięsa. 5 plastrów karkówki 4-5 pieczarek (dużych) 1 cebula (duża) 1 listek laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Dodatkowo: mąka pszenna do obtaczania mięsa olej Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić i oprószyć solą
Di gotujeKarkówka przygotowana tym sposobem to propozycja na niecodzienny obiad. Możemy również pokroić ją w cienkie plasterki i podawać do chleba. Składniki ok. 600 g karkówki bez kości 2 marchewki 2 cebule 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki płynnego miodu … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyAtrakcyjne, mięsne danie z czerwoną papryką, któż nie lubi szaszłyków, można je podać z frytkami, do tego surówkę i danie gotowe! Składniki: 1 kg karkówki 2 papryki czerwone 2 duże cebule po szczypcie rozmarynu, tymianku, cząbru, estragonu, gałki muszkatołowej, ostrej papryki mielonej, sól oraz pieprz świeżo mielony Wykonanie: Mięso opłukujemy, kroimy w grubszą kostkę.Przyprawy mieszamy
kgwjanczewoJesienne danie, przepyszne swojskie smaki. Składniki 4 kotlety z karkówki ( po 200 g ) 1 duża cebula olej do smażenia 6 łyżek mąki 500 g borowików 1 łyżka masła 500 ml bulionu warzywnego 250 g śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Oliwę
R'n'G KitchenWarto zrobić zupę ze świeżego szczawiu, jest ona bardzo aromatyczna. Składniki: 3 l wody 200 gram mięsa ( można też ugotować wywar na kościach np. po schabie, karkówce ) 3 marchewki 4 ziemniaki 1 cebula 1 korzeń pietruszki Nać selera Pojemnik szczawiu (często w takich pojemnikach możemy kupić np. brzoskwinie, nektarynki) 2 jajka Sól, pieprz Wykonanie: Gotujemy w osolonej wodzie wywar
Smaki Ewybardzo zadowolona. Aromatyczny karczek w połączeniu ze słodkawą marchewką i dynią w towarzystwie curry to niezwykła kompozycja smakowa. Idealna na rozgrzewający jesienny obiad :) Składniki: 600 g karkówki 600 g dyni 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku 2-3 duże marchewki 1 liść laurowy po 4-5 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu czarnego 2 łyżeczki mąki po 2 łyżeczki keczupu
My simple kitchenWykwintne i wyszukane danie ... inspiracją jest Meksyk i tamtejsza kuchnia. Przepis na 10 porcji. - 1 kg karkówki - 800 g wołowiny - 6 średnich cebul - pieprz czarny grubo mielony - szczypta pieprzu cayenne - 4 ząbki czosnku - łyżeczka nie pełna soli - 5 liści laurowych, olej do smażenia - 1 i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina lub wywar - 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego - 3 czubate
Pasje JolkiKotlety mielone z pieczarkami. Składniki : 60 dkg mięsa wieprzowego ( łopatka,karkówka ) 1 całe jajko 1 średnia cebula 10 dkg pieczarek 1 czerstwa bułka przyprawa do mięsa mielonego majeranek pieprz sól 3 gałązki zielonej natki piertuszki 4 ząbki czosnku 6-8 dkg bułki tartej olej do smażenia Sposób wykonania : Pieczarki oczyścić, opłukać, przekroić na połówki i ugotować. Ugotowane odcedzić
Przepisy i porady kulinarnepszennej typ 450 + do podsypywania ok. 3/4 szk gorącej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz : 300 g dowolnego gotowanego mięsa wieprzowego ( ja użyłam karkówki z marynaty musztardowej ) podsmażonego z cebulą 150 g pieczarek 1 mała cebula 10 cm kawałek pora 1 solidna garść szpinaku 2 łyżki masła lub oleju rzepakowego sól do smaku Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnibardzo. Ale nie ma wyjścia i zajada co przygotuję. W rezultacie z talerza znika wszystko, więc chyba raczej tylko mówi że nie lubi. 500 g karkówki bez kości 3 marchewki 1 cebula ok. 20 cm pora 1/2 cukinii 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól do smaku pieprz do smaku ostra papryka do smaku ok. 500 ml bulionu ( użyłam
Ewa w kuchniprzetworzonej i w moim domu często sama robię pasztet. Ten jest bardzo prosty w przygotowaniu i do tego bardzo smaczny :) Składniki: 80 dag mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka, 10 dag wątróbki drobiowej, 3 cebule, 1 jajko, 1 łyżka majeranku, 1,5 łyżeczki musztardy Dijon, 5 łyżek oleju rzepakowego, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, por, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól
Delicious TitbitsLasagne z mięsnym sosem pomidorowym i mozzarellą. Składniki: 2 duże cebule 6 łyżek oliwy z oliwek extra vergine 500 g mielonej karkówki puszka pomidorów lub 500 g pomidorów świeżych 2 duże czubate łyżki świeżych, siekanych listków bazylii 2 czubate łyżeczki oregano 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 szklanka bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku ------------------------------- 20 płatów makaronu
Smak mojego domufinale otrzymamy mięciutkie, soczyste, bardzo smaczne mięsko w ketchupowo-pieczeniowym sosie. Składniki: 1 kg karkó wki sól pieprz majeranek 2 cebule 1/2 szklanki ketchupu 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki pszennej (do zagęszczenia sosu) śmietana 12% Wykonanie: Karkówkę kroimy w niezbyt grube plastry. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy plastry z obu stron. Następnie zdejmujemy(...)patelni i wkładamy do rękawa (lub układamy w naczyniu żaroodpornym). Na oleju pozostałym po smażeniu mięsa podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy do niej pieprz, majeranek, szczyptę soli oraz ketchup i 1/4 szklanki wody. Zagotowujemy. Przygotowaną zalewą zalewamy karkówkę w rękawie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 60 minut. Po tym czasie karkówkę przekładamy na talerz
Walijskie PichcenieBardzo spodobała nam się karkówka, która rozpada się w ustach. Postanowiliśmy przyrządzić na niej zupę, która w zasadzie robi się sama. Składniki 600 g karkówki wieprzowej 2 litry bulionu wołowego 500 g ziemniaków 1 cebula 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 180 g koncentratu pomidorowego 400 g brukselki 1 łyżka masła 1 łyżka mąki cukier sól, pieprz Przygotowanie Karkówkę
R'n'G Kitchenbył tylko na jeden....ach jak ja tego nie lubię. Dla tych co nie lubią gotować codziennie....zdecydowanie nie polecam. Składniki: 4 plastry karkówki 40 dag kiszonej kapusty 20 dag wędzonego boczku 2 marchewki 1 cebula mały seler 3 liście laurowe 5 szt. ziela angielskiego 8 łyżeczek koncentratu pomidorowego sól, pieprz mąka tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy
Pobite gary Barbary