karkówka w cebuli - 1690 przepisów (strona:46/113)

zapiekana karkówka w marynacie z ketchupu 142

pyszne, to proszę jej uwierzyć, to było pyszne :D Do zrobienia takiej pieczonej karkówki potrzebowałam: Składniki: * 1 kg karkówki * 1/3 szklanki ketchupu łagodnego * 3 łyżki majonezu * 4 łyżki sosu sojowego * 5-6 ząbków czosnku * 1 płaska łyżeczka soli * 2 cebule * woreczek do pieczenia W miseczce wymieszałam ketchup, majonez i sos sojowy. Czosnek przecisnęłam przez praskę i dodałam do marynaty razem(...)solą. Karkówkę pokroiłam na kawałki ok 1,5 cm grubości. Zestekowałam. Każdy kawałek mięsa nacierałam wcześniej przygotowaną marynatą. Przełożyłam do woreczka, na wierzch wyłożyłam pokrojoną w talarki cebulę i wstawiłam do lodówki na ok. 2 godzinki. Po tym czasie mięso włożyłam do piekarnika na 1,30 h na 180 stopni. Teraz musicie mi uwierzyć na słowo, ale tak przyrządzona karkówka

Pieprzyć z Fantazją
Wielkanocny klops z jajkiem 249

Cuisine Companion, blendery Bosch, a także deski do krojenia z imieniem Waszej mamy. Wielkanocny klops z jajkiem: 1 kg mielonej karkówki wieprzowej 5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 1 bułka kajzerka 1 szklanka mleka 1 średnia cebula 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 nieduże marchewki 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku(...)type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Pięć jajek gotujemy na twardo. Bułkę namaczamy w mleku, aż będzie miękka. Do mielonego mięsa z karkówki dodajemy surowe jajko, bułkę odciśniętą z mleka, bardzo drobno posiekaną cebulę, kaszę manną, śmietanę, dwie marchewki obrane i starte na tarce o drobnych oczkach, musztardę, paprykę, ziele angielskie, sól, posiekaną natkę pietruszki i dużą szczyptę

Poezja smaku
SAŁATKA NA KAŻDĄ OKAZJĘ 157

zarówno wtedy gdy po imprezie nam zostało trochę mięsiwa jak i upiec na patelni grillowej bez tłuszczu. Składniki na 4 osoby:   4 kawałki karkówki wieprzowej na kotlety 2 główki sałaty zielonej 1 duża czerwona cebula 4 duże pomidory 2  długie zielone ogórki lub 4 gruntowe mała puszka kukurydzy oliwa,sól,pieprz Kotlety z karkówki rozbić,posolić,natrzeć czosnkiem(...)popieprzyć,posypać dowolną przyprawą do karkówki.Najlepiej zrobić to wcześniej.Piec na patelni bez tłuszczu,najlepiej na grillowej lub na grillu. Przygotować 4 płytkie talerze.Na każdy nałożyć po 1/2 główki umytej sałaty,lekko rozdrobnionej,jeden pomidor podzielony na 6 lub 8 cząstek,1/2 długiego ogórka lub jeden gruntowy(jeśli mamy swoje możemy tylko umyć i pokroić razem ze skórką

Niespełnione zdolności kulinarne
karkówka z pieczarkami i groszkiem 119

możemy odgrzać w środku tygodnia, kiedy brak nam czasu ma gotowanie.  składniki  dla sześciu osób 1000 g ładnie przerośniętej karkówki 200 g pieczarek 3 marchewki 200 g zielonego groszku ( mrożonego lub konserwowego) 3 niewielkie  cebule 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki masła 4 łyżki oleju 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki domowego maggi szczypta(...)dusimy przez 30 minut. Na drugiej patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła, dodajemy, drobno posiekaną, ostatnią cebulę, a kiedy się zeszkli na patelnię kładziemy pokrojone w plastry pieczarki. Całość smażymy na dużym ogniu, przez pięć minut a następnie przekładamy grzyby do garnka z karkówką. Do mięsa dodajemy jeszcze groszek, doprawiamy szczyptą majeranku, solą oraz pieprzem ( wcześniej próbując) i po ponownym zagotowaniu

Miód i pieprz
KARKÓWKA DUSZONA Z WARZYWAMI 167

brokuła 1/4 kalafiora 15-20 sztuk mini marchewek 4 żółte marchewki- w plastry 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 czerwona cebula sól,pieprz, słodka papryka 1 puszka pomidorów bez skórki 2szklanki bulionu drobiowego olej do smażenia Karkówkę delikatnie rozbijamy. Oprószamy sol,a pieprzem, słodką papryką. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Zabieramy mięso, na patelnie wrzucamy posiekaną cebulę w piórka. Kiedy

Z Majeczką w kuchni
Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami 131

moim stole :) Paprykę faszerowaną można przygotować wcześniej, a w czasie Sylwestra tylko podgrzać :) Składniki: 10 małych papryk 100 g ryżu 500 g pieczarek 3 duże cebule 4 ząbki czosnku 500 g mielonej karkówki 2 czubate łyżeczki majeranku 1 czubata łyżeczka domowej Vegety (suszone warzywa i zioła) 1 czubata łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka bazylii pieprz sól oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy(...)garnka, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy 2 łyżki oliwy i dusimy pod przykryciem 5 minut. Po tym czasie odkrywamy i dusimy do momentu odparowania z pieczarek 2/3 wody. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na dużą patelnię, solimy, dodajemy majeranek i podsmażamy na kilku łyżkach oliwy. Gdy cebulka się zeszkli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy jeszcze 2 minuty

Smak mojego domu
Karkówka zapiekana w kapuście z cebulą i śmietaną 160

Składniki:  4 plastry karkówki   mąka do obtoczenia 0,5 kg kiszonej kapusty 1 duża cebula 3 liście laurowe 4 ziela angielskie   pół szklanki kwaśnej śmietany płaska łyżeczka mąki   sól, pieprz    smalec tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego Sposób przygotowania:  Kapustę rozdrabniamy. Dodajemy do niej pokrojoną w kostkę i podsmażoną na patelni cebulę. Wkładamy ziele

Pobite gary Barbary
Zapiekanka z kaszą kuskus i baklażanem 293

Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno. Zapiekanka z kaszą kuskus i bakłażanem Składniki: 1 niewielki bakłażan starta na tarce marchewka cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki posiekanego koperku 3/4 szklanki kaszy kuskus 20 dag karkówki pół szklanki śmietany kulka sera mozzarella słodka papryka, sól, pieprz Do dzieła!!! Bakłażana przekrawamy na pół i kroimy w plasterki, posypujemy solą(...)ostawiamy na sicie na ok 15 minut. Na rozgrzanej patelni dusimy drobno pokrojoną cebulę i czosnek po chwili dodajemy marchewkę i umytego bakłażana. Wszystkie warzywa dusimy aż będą miękkie. Karkówkę kroimy w drobną kostkę, posypujemy słodką papryką i wrzucamy na niewielką ilość rozgrzany olej - chwilę smażymy na bardzo dużym ogniu. Posypujemy solą i pieprzem. W dużej misce mieszamy warzywa

sierotka maRysia w kuchni
Karkówka w leśnych grzybach 119

Aromatyczna karkówka z nieziemskim, pachnącym sosem na bazie leśnych grzybów i wyrazistej słodko-ostrej cebuli. Całość idealnie współgra z wyczuwalną nutą świeżego tymianku. Składniki: 1,3kg karkówki bez kości 1 łyżeczka świeżego tymianku 1 przyprawa do karkówki sól pieprz masło klarowane oliwa Sos: 500ml śmietany 18% 150ml wody 1 zupa cebulowa w proszku 40g suszonych leśnych grzybów Wykonanie: 1. Mięso

Szalona Kuchnia Eweliny
Pulled pork – szarpana wieprzowina , kuchnia Tex-Mex 179

mimo całej miłości moich chłopaków , do niej , nie gości u nas często . No ale od czasu do czasu , można smacznie pogrzeszyć Składniki : 1,5 kg karkówki wieprzowej ( może być łopatka ) 1 duża cebula 5-6 plastrów smalcu marynata : 1 łyżka ostrego , mielonego chilli 1 łyżka słodkiej , mielonej ,wędzonej papryki 1 łyżka mielonego kuminu 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka cynamonu(...)też ujdzie Jak już dokonaliśmy balsamowania , naszych wieprzowych zwłok przyprawami , czas wsiąść brytfankę , najlepiej żeliwną . Na dnie układamy około 3-4 plasterki smalcu , na nich pokrojoną w grube plastry cebulę , następnie mięso i ponownie kilka plastrów smalcu . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 C . Pieczemy szczelnie przykrytą , przez około 4 godziny , jeśli jest gruby kawałek mięsa , to nawet 5 godzin

Ogrodnik w podróży
Pieczeń z karkówki w grzybowym sosie 188

wina białego ziele angielskie 1 l wody na posypkę 1 łyżka grzybków suszonych utłuczonych na proszek 1 łyżeczka oregano przyprawa do karkówki 1 łyżeczka gorczycy białej na sos sos który otrzymamy po upieczeniu pieczeni garść grzybów suszonych 1 cebula szczypta estragonu sól pieprz oregano szczypta suszonej chili 1 łyżeczka sosu sojowego-grzybowego 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki kukurydzianej Karkówkę(...)grzyby, trochę wywaru i uzupełnić wodą tak do poj ok 800 ml. Dodać pokrojoną cebulę, odrobinę estragonu, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i chili, po czym sos zmiksować blenderem. Gotować jeszcze ok 10 min. Na koniec zagęścić mąką kukurydzianą wymieszaną ze śmietaną. Karkówkę pokroić w plastry i przed podaniem podgrzewać razem z sosem na patelni. Podałam do obiadu

Gotowanie jest łatwe
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 131

kurczaka • 300 g wątróbki z kurczaka • 5 jajek • 1 bułka np. kajzerka • 200 g suszonej żurawiny • 3 cebule • kilka ziaren ziela angielskiego • kilka liści laurowych • sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku • olej do smażenia Wykonanie: • Karkówkę pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju. • Wątróbkę również podsmażyć, przełożyć razem z karkówką

To co kocham
1437.Karkówka w winnej marynacie.. z grilla 133

wina..i jak widać na załączonym zdjęciu mięsko ciut za mocno się przypiekło[ zagapiłam się i nie dopilnowałam grilla]...ale i tak było zjedzone.. karkówka  2 szkl. czerwonego wytrawnego wina Celebro  cebula  marchewka 1 łyżka octu z czerwonego wina Jamar 1-2  łyżki oliwy   przyprawy wg własnego gustu Cebulę  i marchewkę pokroić

Moje domowe kucharzenie
Pyzy z mięsem 176

Składniki na ok. 50 szt. 3 kg ziemniaków 3- 4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 jajko Składniki na nadzienie: 500 g mięsa wieprzowego (karkówka, biodrówka) 1 bułka 1 jajko   3 cebule 1 kostka rosołowa sól pieprz do smaku 2 łyżeczki suszonego majeranku Dodatkowo: 3 -4   cebule 200 g boczku surowego. Sposób wykonania ciasta na pyzy: Ziemniaki obrać, ugotować

Na słodko lub wytrawnie
Karkówka po flisacku 209

Musztarda łagodna miodowa Mąka do obtoczenia Olej do obsmażenia 3 marchewki 1/2 czerwonej papryki 7 ziemniaków 200 g boczku wędzonego Garść natki pietruszki 2 cebule Sól Pieprz 1,5 szklanki bulionu grzybowego lub pieczarkowego Karkówkę dokładnie myjemy i osuszamy. W całości nacieramy przyprawą do karkówki. Zamykamy w pojemniku lub w misce przykrytej folią aluminiową i odstawiamy  do lodówki(...)rumiano na rozgrzanej patelni. Mięso układamy w dużym żaroodpornym naczyniu. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Ziemniaki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Paprykę w kosteczkę. Warzywami przykrywamy mięso. Cebulę kroimy w piórka a boczek w paseczki. Wysypujemy na wierzch. Całość podlewamy bulionem. Pieczemy pod przykryciem w 170*C (z termoobiegiem) przez 60 minut. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania