szklanki słodkiej śmietany , kremówki 1 główka czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól , pieprz biały do smaku łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówkę kroimy w plastry grubości około 1 cm i rozklepujemy cieniutko . Jeną cebulę , obieramy i siekamy , gruszkę ścieramy na tarce . Podsmażamy na maśle , aż wszystko zmięknie i zacznie się rozpadać . Doprawiamy solą , pieprzem lekko siekamy blenderem . Każdy
Ogrodnik w podróżypieczenie czy wędzenie. Boczek był taki średnio tłusty, pół mięsa chudego mięsa i pół tłuszczu. Zamiast boczku można też stopić słoninę z dodatkiem łopatki czy karkówki. składniki: ok 1,5 kg boczku 2 średnie cebule 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki soli Boczek pokroić na małe kawałki i zmielić na grubych oczkach. Przełożyć na patelnię lub do garnka z grubym dnem
Monia miesza i gotujepotrawa chili con carne. Właściwie nie ma tutaj ostrości, ale danie jedzą dzieci, więc Wy możecie sobie nieco jej dodać. ;) Potrzebujemy: 500 g mięsa z karkówki wieprzowej 1 burak 2 marchewki 1 pietruszka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek LaSelva 1 słoik sosu pomidorowego z bazylią LaSelva 2 łyżeczki bazylii w oliwie z oliwek LaSelva
MamaOskarkasuper. Sama jeśli korzystam z przepisów, traktuję je dość luźno. Takie gotowanie, na luzie, to sama przyjemność. Składniki: 500 g mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka) 300 g makaronu soba pieprz sól 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 cm korzenia imbiru 1 papryczka chili 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 marchewka olej sezamowy Sos: 150 ml wody
Smakowity Blog Kulinarnyrównież wygląda radośnie i kolorowo. Dodajmy do tego intensywny aromat oraz smak i super i fantastyczne danie na poprawę nastroju gotowe :) SKŁADNIKI: 500 g mielonej karkówki wieprzowej 200 g chorizo lub aromatycznej kiełbasy 1 cebula 2 - 3 papryki 1 świeża papryczka chilli (można dać więcej) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów 500 ml bulionu, najlepiej wołowego
Kuchnia od dwojgapowiedziałabym, że jest sycąca. Nie - lepiej: rozgrzewająca. Albo aromatyczna. A może gęsta. Na pewno pyszna. Chyba jednym słowem się nie da:) Składniki: 400g wołowiny (karkówka, udziec) 2 szklanki ugotowanej fasoli 1 marchew 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 pietruszka 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ajvaru 1 litr bulionu warzywnego 2 liście laurowe
Obiad gotowyprostu obłędny ! Składniki: Naleśniki: Naleśniki: mleko 400 ml. woda 200 ml. jaja 4 szt. sól 1 szczypta olej 1 łyżka mąka 200 gram Farsz: karkówka 400 gram jaja ugotowane na twardo 3 szt. cebula 2 szt. masło 1 łyżka olej 3 łyżki pieczarki 3 duże szt. sól 1 łyżeczka pieprz 1/2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżka przyprawa
Kuchnia Paulettesdań, a ja nie muszę stać przy garach. Nie mam wszystkich wolnych od pracy weekendów, więc cenię sobie takie dania. Składniki : * dowolne mięso - u mnie karkówka, wołowina czy kurczak zawsze się sprawdzają - około 700g * cebula * ząbek czosnku * kg ziemniaków * marchewka * cebula * czerwona papryka * 200ml kremówki * mielona czerwona papryka słodka lub ostra, sól, pieprz Przygotowanie : Na maśle zeszklić cebulę
Magiczne Życie Martyporównaniu do innych wędlin domowych. Zachęcam Was więc do przygotowania jej na tegoroczne święta. SKŁADNIKI ok. 1,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatka lub karkówka) 7 jajek 3 bułki kajzerki (najlepiej czerstwiejące) 2 cebule 2 łyżki oleju sól, pieprz (świeżo mielony) dodatkowo: tłuszcz i bułka tarta do formy 4 jajka gotujemy na twardo, pozostałe zostawiamy surowe. Bułki moczymy w wodzie
Czary - gary w kuchniposiadanych produktów. Przyznam, że tak jak mówił Gordon klopsiki z mleczkiem kokosowym wychodzą bardzo delikatne, wręcz aksamitne. Składniki: klopsiki: 1,2 kg mielonej karkówki lub łopatki wieprzowej 1 duża lub 2 małe cebule 1 łyżeczka płatków chili 1 bułeczka pszenna lub 4 łyżki bułki tartej 250 ml mleka 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu sos do gotowania
Kuchcik gotujeSkładniki: 1 kg karkówki 25 dag wędzonej kiełbasy 4 buraki 1 duża cebula 5-6 kiszonych ogórków 2 szklanki bulionu warzywnego 4 ziela angielskie 3 liście laurowe przyprawa bostońska do mięs RAFEX sól, pieprz ocet tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Buraki w łupinach gotujemy do miękkości. Mięso kroimy w kostkę. Opruszamy obficie przyprawą. Cebulę kroimy w piórka. Mięso
Pobite gary Barbarykarkówki 2 woreczki ciemnego ryżu garść fasolek chińskich 1 cebula 3 ząbki czosnku kawałek papryki czerwonej listek pora listek selera sól pieprz pieprz ziołowy szczypta imbiru szczypta cynamonu ocet winny oliwa sos sojowy ciemny Mięso zamarynować w mieszance octu i oliwy z solą i pieprzem. Odstawić na kilka godzin. Ryż ugotować i wyjąć z wody. Fasolki ugotować na półmiękko
Gotowanie jest łatweprzepyszne,warte poświęconego czasu.Podałam je z niepaloną kaszą gryczaną,którą po prostu uwielbiamy.Spróbujcie a z pewnością będziecie wracać do tego przepisu. Składniki: karkówka 20dag ogórków kiszonych 20dag papryki marynowanej 2 duże cebule 30dag małych pieczarek musztarda mąka,jajko sól,pieprz Farsz: ogórki,paprykę i cebulę kroimy w paski.Podsmażamy na oleju. Mięso kroimy w plastry,lekko rozbijamy.Opr
Niespełnione zdolności kulinarnedanie jest rodzajem gulaszu z dodatkiem ogórków kiszonych. Często można spotkać wersje z pieczarkami i kolorową papryką. U nas w wersji "podstawowej". Składniki 500 g karkówki wieprzowej 200 g kiełbasy wędzonej 3 ogórki kiszone cebula ząbek czosnku 1 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 100 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju łyżka mąki sól ,pieprz Przygotowanie
R'n'G Kitchen