karkówka w cebuli - 1690 przepisów (strona:61/113)

Placki ziemniaczane z sosem gulaszowym 231

mięsem i surówkę uzyskujemy danie obiadowe.    Składniki na placki: -ok. 1,5 kg obranych ziemniaków -1 cebula -2 jajka -2 łyżki mąki pszennej -pieprz ziołowy -sól    Składniki na sos: -ok. 30 dkg karkówki -ząbek czosnku -2 łyżki mąki -pieprz, sól -przyprawa warzywna -przyprawa barbecue -olej -woda    Zaczynamy od przygotowania sosu. Mięso kroimy w kostkę(...)patelni, stale mieszając. Przyprawiamy przyprawą warzywną i barbecue do smaku. Przelewamy do rondelka i gotujemy na minimalnym ogniu ok. 15 minut. Sos jest gotowy.    Ziemniaki i cebulę przecieramy na tarce na drobnych oczkach lub w maszynie.    Dodajemy 2 jajka, 2 czubate łyżki mąki, pieprz ziołowy i sól do smaku. Mieszamy.    Na patelni rozgrzewamy olej

Maminek kulinarny
Kotlety mięsne z sosem cebulowym 189

swój niepowtarzalny smak zawdzięcza również ekstraktowi z czerwonego wina. Pozwoli przygotować gęsty, kremowy sos cebulowy, który będzie doskonale pasował do karkówki lub wołowiny. Przyprawa gosposi Rafex -Skład w różnych proporcjach pieprz czarny- grys, majeranek, bazylia, gorczyca, lubczyk, kolendra, kminek, cebula, kurkuma, czosnek, tymianek, papryka słodka

Moje domowe kucharzenie
Karkówka w sosie pieczarkowo-śmietanowym 260

plastry. Dokładnie doprawiamy przyprawą do karkówki, liściem lubczyku i ostrą czerwoną papryką. Układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą z oliwek, odstawiamy na jakiś czas do lodówki (około 2-3 godziny).  Po tym czasie pieczemy mięso w 200*C przez 60 minut (pod przykryciem). Sos: Cebulę(...)kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Pieczarki kroimy w plastry i ćwiartki, dodajemy do cebuli, dusimy. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy śmietaną rozmieszaną z wodą i mąką ziemniaczaną. Mieszamy do momentu zagotowania. Sosem zalewamy karkówkę. Posypujemy posiekanym koperkiem

VioletoweKucharzenie
JESIENNY KOCIOŁEK Z DYNIĄ 213

PRZEPIS~~ dynia 0.5 kg. brukselka 10 szt. marchew 3 szt. papryka czerwona 1 szt. papryka żółta 1 szt. cebula 2 szt. pieczarki 5 szt. czosnek 2 ząbki sól, pieprz do smaku woda 1/2 szkl.  schab a najlepiej karkówka 1 kg.  olej 2-3 łyżki cząber 1 łyżeczka sól 1 łyżeczka pieprz 1/2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżka

Kuchnia Paulettes
Karkówka z grilla – najlepsza marynata 271

zawsze – zamarynowaną w niej karkówkę można grillować lub smażyć na patelni grillowej. Karkówka z grilla: 4-6 plastrów chudej karkówki ½ szklanki oliwy z oliwek (zwykłej) 5 dużych ząbków czosnku 4 łyżki dobrej jakości keczupu (u mnie łagodny) 3 cebule szalotki (drobno pokrojone) 1 łyżka musztardy francuskiej (z ziarnami gorczycy) 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki majeranku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki

Poezja smaku
Tuszonka z karkówki 252

SKŁADNIKI: -karkówka -pieprz czarny 1 g/kg -liść laurowy mielony 0,5 g/kg -peklosól 13 g/kg -cebula suszona płatek 4 g/kg lub plaster cebuli świeżej krojonej tak na 0,5 cm dajemy pół plastra na dno słoika /puszki i pól plastra w części środkowej. WYKONANIE: Mięso tniemy w kostkę około 3,4 cm i peklujemy 48 godz. Po tym czasie dodajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
KETO BURRITO (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) 368

inne ulubione przyprawy Składniki na farsz do 1 średniej wielkości keto burrito: 150 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo – wołowego (łopatka, karkówka, podgardle, wołowina) 30 g pomidorów świeżych lub w puszcze bez skórki 30 g cebuli czerwonej 1 ząbek czosnku 10 g (ok 1/2 sztuki) papryczki chili 50 g papryki czerwonej i żółtej 15 ml oliwy z oliwek sól

Ola la LCHF
Karkówka pieczona z warzywami 131

pieczenia użyliśmy naczynia glinianego, dostosowanego do wolnego pieczenia w niskiej temperaturze, jednak z powodzeniem można użyć zwykłej brytfanki. Składniki 1 kg karkówki wieprzowej 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler por biała część 2 małe cebule 4 ziemniaki 100 g mrożonych podgrzybków 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1/2 szklanki kaszy pęczak 600-700 ml bulionu

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone 237

wiadomo co tam się znajduje. Należy pamiętać, aby mięso nie było za chude, gdyż mielone wyjdą za suche. Najlepsza jest karkówka lub poprzerastana tłuszczem łopatka.  Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego  1 jajko 1 cebula 1 kajzerka mleko do namoczenia bułki sól, pieprz ewentualnie trochę słodkiej papryki smalec lub olej do smażenia Bułkę moczyć w mleku, aż będzie

talerz przyjemności
PASZTET WIEPRZOWY W BOCZKU 167

domownicy. Dziś proponuję wieprzowy pasztet, z różnych rodzai mięs, który czyni go wyjątkowo smacznym. Składniki: 80 dag łopatki wieprzowej 80 dag chudej karkówki 30 dag wątróbki wieprzowej 50 dag boczku wieprzowego 4 marchwie 2 pietruszki 1 cebula 2 bułki czerstwe sól pieprz gałka muształowa liście laurowe- 5 sztuk ziele ang- 6 ziaren pieprz ziarnisty- 6 sztuk 15 plastrów boczku wędzonego

Z Majeczką w kuchni
Fasolka po bretońsku w postaci zupy 220

określenie "zupa", gdyż miska tego dania wystarczy za cały obiad. A może po prostu nazwać ją pomidorową z fasolą?;) Składniki: 200g wołowiny (karkówka, udziec) 100g chorizo 150g kiełbasy jałowcowej 2 szklanki ugotowanej fasoli 1 marchew 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 litr przecieru pomidorowego 1 litr bulionu warzywnego 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka słodkiej papryki

Obiad gotowy
Tradycyjne, klasyczne i proste zrazy wołowe 282

wydanie z 1990 roku), do której sięgam najczęściej - prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej! Składniki (na 8 zrazów): 8 plastrów wołowiny (zrazowa, krzyżowa, z karkówki też robiłam) 50 g boczku wędzonego w kawałku 2 ogórki kiszone 1-2 cebule musztarda sarepska lub dijon (ostra) sól, pieprz mąka, bułka tarta śmietana - 100 ml Przygotowanie: 1. Mięso opłukać, rozbić na cienki płat. Boczek pokroić

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Musztardowe mięso ze śliwkami 195

rodzinnym , smakuje runie dobrze , zapasz pieczonych śliwek , szczypta cynamonu , mniam , zapraszam do wypróbowania w domowym zaciszu . Składniki  1 kg karkówki bez kości  2 marchewki  10 średnich ziemniaków  1 słoik powideł śliwkowych  1 duża cebula  2 ząbki czosnku  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1,5 łyżeczki soli  2 łyżeczki papryki słodkiej

Mój Smak
Pieczony bigos z kiszonej kapusty 222

przepis na pyszny bigos do przygotowania w wolnej chwili. SKŁADNIKI: 2.5 kg kapusty kiszonej (najlepsza jest sandomierska) 1 kg mięsa wieprzowego, najlepiej karkówka, ewentualnie łopatka, mięso nie może być za chude 1 duża lub 2 małe cebule smalec do podsmażenia mięsa 1 marchew 1 pietruszka 100 g śliwek suszonych 2 średniej wielkości słodkie jabłka kiełbasa - ilość według upodobania, można wtedy

Kuchnia od dwojga
Pasztet swojski – kuchnia podkarpacka 246

Pasztet w słoikach! Dziwne? Nie, prawdziwe. Mogę tylko zacytować mojego kolegę…. „Tak było, tak było”… :) Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, karkówka) 300 g wątróbki wieprzowej lub drobiowej 1 czerstwa bułka 3 jajka 3 średnie cebule 2 łyżki smalcu sól, pieprz do smaku bulion do ugotowania mięsa olej i bułka tarta do wysmarowania i oprószenia keksówki Mięso myjemy

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania