Pora powoli otwierać sezon grillowy, szaszłyki, karkówka, kiełbaski... UWIELBIAM!!! Składniki: 500 g mięsa wieprzowego opakowanie pikantnej przyprawy do grilla 500 g pieczarek 2 papryki 1 biała cebula 1 czerwona cebula kilka pomodorków koktajlowych oliwa/olej 1 piwo sól pieprz Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w przyprawie do grilla i oleju. Pieczarki obrać, większe przekroić na pół, paprykę pokroić na mniejsze
Malinowo w kuchniłaty wołowej z salsą i pieczonymi pomidorami Klasyczny steak z antrykotu z masłem miso Beef bourgunion z karkówki z pure z fioletowych ziemniaków Stir fry ze skrzydła wołowego z pęczakiem Długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli
Kulinarne przygody Gatitymalutkich bez kaszy. Składniki: - 1,5 kg mielonego mięsa (u mnie samodzielnie mielone z łopatki z małym dodatkiem karkówki) - 1 główka młodej kapusty (lub włoskiej, jest jeszcze lepsza) - 1 paczka (u mnie niecała) kaszy gryczanej białej - 2 duże cebule - 1 ząbek czosnku - 1/2 łyżeczki tymianku (nie trzeba) - ok.200-300ml bulionu (u mnie mrożony własny, ale można dać z kostki) - 1 puszka
Smaczne Zdrowepszennej 1 jajko ¾ szklanki wrzącej wody ¼ szklanki zimnej wody Składniki na farsz: 800 g mięsa wieprzowego ( biodrówka, karkówka) sól, pieprz, majeranek, 2 listki laurowe 3 ziarnka ziela angielskiego pokrojona drobno świeża bazylia 3 marchewki 1 pietruszka 1 kostka rosołowa 1/2 kg cebuli olej Przygotowanie ciasta na pierogi: Mąkę przesiać, wlać do niej ¾ szklanki wrzątku, wymieszać wszystko łyżką, wlać jeszcze ¼ szklanki
Na słodko lub wytrawnieformę o średnicy 25 cm 1 kg ziemniaków, 1 biała cebula, 1 łyżeczka mielonego pieprzu kolorowego, 1 – 2 łyżki soli, 3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki mąki pszennej, 1 kopiasta łyżka suszonego koperku, ½ łyżeczka mielonej ostrej papryki czerwonej, ¼ łyżeczki kurkumy, 200 g jak najmniejszych pieczarek, 400 g pieczonej karkówki, ponadto: bułka tarta do podsypania, tłuszcz do wysmarowania formy. Przygotowanie
Moniki Smakołykijest to posiłek dla Ciebie, wręcz jednogarnkowy! Składniki (na 2 porcje): 300 gram schabu lub karkówki przyprawy: majeranek, wędzona papryka, kolendra mielona, sól i pieprz 1/2 papryki czerwonej 1 marchewki 5-6 ziemniaków młodych natka pietruszki cebula czerwona kilka różyczek brokuł łyżka oliwy z oliwek Mięso i warzywa kroję w kostkę
Mango PapajaSkładniki (4 porcje): 600 g mięsa (łopatka, karkówka ) po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, kolendry, goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, kardamonu, kurkumy, chili 3 łyżki miodu gryczanego ząbek czosnku duża cebula 50 g rodzynek 50 g obranych migdałów sól i pieprz Sposób przygotowania: Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Włóż
Menu ZdrowiaSkładniki (4 porcje): 600 g mięsa (łopatka, karkówka ) po 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, kolendry, goździków, gałki muszkatołowej, imbiru, kardamonu, kurkumy, chili 3 łyżki miodu gryczanego ząbek czosnku duża cebula 50 g rodzynek 50 g obranych migdałów sól i pieprz Sposób przygotowania: Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Włóż
Menu ZdrowiaSkładniki: 500 g wieprzowiny ( schab, szynka lub karkówka) 150 g wędzonej kiełbasy 5 plasterków wędzonego boczku olej do smażenia czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych 2 ząbki czosnku cebula 1,5 litra bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy, łyżeczka słodkiej papryki mąka Wykonanie: Bulion gotujemy razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Mięso kroimy
Czerwona Porzeczkamięsa wieprzowego (łopatki, szynki, karczku) 1 cebula 1 mała marchewka 0,5 pietruszki 0,25 małego selera 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz olej do smażenia NA MARYNATĘ: 0,33 szklanki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny (karkówki, grilla lub innej przyprawy do mięs) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej
Rozpustne gotowaniewymagają sporo czasu na przygotowanie, ale nie sprawiają trudności w przyrządzeniu. Aby karkówka, z której przyrządzamy zrazy była miękka i delikatna, należy wcześniej ją zamarynować i odstawić na przynajmniej kilka godzin. Zachęcam do przygotowania mięsa dzień wcześniej. Do nadziewania moich zrazów użyłam ogórka konserwowego, cebuli, papryki oraz żółtego sera – to znakomite połączenie. Tutaj znajdziecie zdjęcia, na których pokazuję(...)mięso znika w mig. Smakuje wspaniale od razu po przygotowaniu i także na drugi dzień. Nie będziecie zawiedzeni. Zobacz też: Pieczony kurczak na butelce Wieprzowina po chińsku z ryżem Karkówka z pieczarkami Przepis na zrazy z karkówki Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1,5 godziny + marynowanie Składniki 6 plastrów karkówki o grubości 1 cm 2 duże łyżki musztardy
Kuchnia BazyliiSchab zapiekany z pieczarkami i cebulą w sosie pomidorowym to dość szybki i bardzo smaczny pomysł na obiad lub ciepłe danie na spotkaniu z rodziną czy przyjaciółmi. Potrawa jest bardzo uniwersaln a - można j ą podać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub pieczywem. A do tego ulubiona surówka np. z marchewki. Schab z tego przepisu wychodzi(...)miękki i soczysty. Myślę, że można również wykorzystać inne mięso np. szynkę czy karkówkę i też będzie równie smacznie. Danie jest proste do zrobienia, nawet jeśli ktoś nie ma żadnych umiejętności kulinarnych, powinno udać się bez problemu. Gorąco polecam! Składniki na schab zapiekany z pieczarkami i cebulą: około 0,5 kg schabu bez kości 2 duże cebule 400g pieczarek sól
e-PrzepisyKulinarnegrillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem do steka z grilla, czy pieczonej karkówki. Pewnie wielu z Was zastanawia się jakie warzywa możemy grillować, już odpowiadam… Jakie warzywa możemy grillować? cukinię paprykę pomidory ziemniaki kapustę cebulę Grillowane warzywa – jak przygotować Przed przystąpieniem do grillowania, najpierw należy dokładnie umyć wszystkie składniki. Możemy grillować zarówno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mięsa mielonego, fasolki szparagowej i sera mozzarella Składniki: 1 kg mięsa mielonego np. z łopatki lub karkówki. Dobrze smakuje również połączenie wołowiny i wieprzowiny opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej (ja dałam po połowie żółtej i zielonej :-) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany 400 g sera mozzarella sól pieprz zioła prowansalskie tłuszcz do smażenia
Marta próbuje