karkówka w cebuli - 1690 przepisów (strona:64/113)

Soljanka - pyszna, rozgrzewająca zupa rosyjska. 90

jego zdziwienie, gdy powiadomiłam go o braku kapusty wewnątrz garnka ;-) Składniki (6 porcji): 500 g karkówki bez kości 2,5 l wody włoszczyzna: korzeń pietruszki, mały seler, zielona część pora, 1 duża marchew pomidory w puszce 400 g kiełbasa owędzana - 150 g 1 duża cebula 3 ząbki czosnku łyżka koncentratu pomidorowego  100 ml mleka kokosowego przyprawy: sól, pieprz, słodka(...)nieduże ogórki kwaszone 250 ml wody od ogórków  świeży szczypior do przybrania tłuszcz do podsmażenia (może być olej kokosowy) Wykonanie: W garnku zagotować wodę, włożyć na wrzątek karkówkę w całości, dołożyć przyprawy. Zebrać powstałą pianę i gotować przez około godzinę, do miękkości mięsa. Mięso wyjąć, pokroić w kostkę, włożyć znów do wywaru. Do garnka dodać starte na grubych oczkach

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bataty pieczone po meksykańsku 162

potraw Jamiego Olivera. Drodzy mięsożercy: zamiast batatów, możemy przygotować stek wołowy, karkówkę wieprzową, lub wymieszać naszą fasolkę z mięsem mielonym. Danie posmakuje również weganom - wystarczy pominąć dodatek jogurtu naturalnego :) Zapraszam w podróż do Meksyku!  Składniki dla dwóch osób: 1 duży batat 1/2 marchewki 1/2 cebuli czerwonej 1/2 cebuli białej 2 ząbki czosnku 1/4 papryczki chilli 1/2 łyżki przyprawy

My Culinary Art
Poświąteczna zapiekanka makaronowa 145

www.instagram.com/ gotowaniepatki/   Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 30 dag dowolnego pieczonego mięsa ( ja użyłam schabu i karkówki) 15 dag sera żółtego (dowolnego) warzywa ok 15 dag  np.: papryka,pieczarki, ogórek kiszony,cebula( to co akurat mamy)  500 ml przecieru pomidorowego lub passaty pomidorowej z kartonu 15 dag ugotowanego makaronu ( drobnego) 1 łyżeczka przyprawy

Gotowanie Patki
ŚWIĄTECZNY, DOMOWY PASZTET WIEPRZOWY, pieczony 225

składniki i przyprawy na pasztet wieprzowy: Domowy pasztet fot. Moja Książka Kucharska Składniki na pasztet wieprzowy: ok. 1 kg mięsa wieprzowego (np. karkówka, szynka, podgardle) 300g wątróbki drobiowej 150g wędzonego boczku + dodatkowe plasterki do obłożenia formy 3 cebule 2 marchewki 1/2 selera 3 ząbki czosnku po kilka ziarenek ziela, pieprzu i goździków 3 listki laurowe 3 łyżki bułki tartej

Moja Książka Kucharska
Bigosik z młodej kapusty z fasolką szparagową 116

Składniki 1 duża główka młodej kapusty 70 dag karkówki 20 dag wędzonego boczku  30 dag fasolki szparagowej (może być mrożona) 3 marchewki 3 cebule 3 pomidory (bądź pomidory z puszki) 1 pęczek koperku 2 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanego estragonu 1 łyżka przyprawy jarzynowej 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz Sposób

Kuchenne aromaty
Domowy pasztet 128

Składniki: 1 kg mięsa (łopatka, karkówka) 25 dag wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 pietruszka 2 plastry gotowanego tłustego boczku 2 cebule 2 papryki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + bułka do wysypania formy sól, pieprz, słodka papryka zioła prowansalskie Wykonanie: Wątróbkę sparzamy wrzątkiem. Mięso razem z warzywami (marchewka i pietruszką) dotujemy do miękkości. Po ugotowaniu przekręcamy przez maszynkę do mielenia

Olga Piecze i Gotuje
Zupa gulaszowa wieprzowa z cieciorką. Jednodaniowy sycący obiad. 137

kuchni do przygotowania wielu dań. Polecam :) Składniki - 70 dag mięsa wieprzowego  np. szynki, łopatki lub karkówki (  u mnie chuda karkówka ) - 200 g cieciorki ( u mnie od Skworcu ) - 2 marchewki - kawałek selera - 4-5 ziemniaków - cebula - 2,5 litra wody - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżka mąki pszennej - 0,5 łyżeczki czosnku mielonego - 0,5 łyżeczki otartego majeranku

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety mięsne z kapustą a’la gołąbki 109

kaszy jaglanej jest kasza manna, ale chciałam, aby były bezglutenowe. Składniki: • 500 g kapusty • 700 g mięsa mielonego z wieprzowej karkówki • 4 jajka • 7 łyżek ryżu • 7 łyżek kaszy jaglanej lekko zmielonej • 1 marchewka • 1 cebula • 1 łyżka płaska soli, pieprz • olej do smażenia Zalewa • 1,5 litra wody • 3 kostki bulionu warzywnego • 100 g koncentratu pomidorowego

To co kocham
Karkówka marynowana w ciemnym sosie balsamicznym z rozmarynem i smażonymi ziemniakami 124

SKŁADNIKI: 4 kotlety wieprzowe z karkówki 80 g oliwy z oliwek 4 ząbki czosnki pokrojone w cienkie plasterki 100 g cebuli pokrojonej w plastry 120 g ciemnego octu balsamicznego 20 g miodu 6 g posiekanego rozmarynu 4 g posiekanego tymianku 2 g posiekanej szałwii otarta skórka z 2 cytryn 350 ml bulionu z kurczaka 60 g zimnego masła sól

Sztuka gotowania w/g Samiry
Karkówka z warzywami 96

pieczarek i wyszedł naprawdę smaczny i polecam go spróbować , doskonale pasuje z każdego rodzaju kaszą . Składniki  1 kg karkówki  2  papryki czerwone  10 pieczarek  sól pieprz do smaku  1 kostka wołowa  1 duża cebula  3 łyżeczki mąki  Wykonanie  Myjemy mięso i osuszamy ,kroimy na kostkę i wkładamy na rozgrzaną głęboką

Mój Smak
Łopatka w sosie borowikowo – cebulowym 156

Takie mięsko można podawać na imprezach lub na obiad z dodatkiem ryżu lub makaronu. Możecie zrobić też z karkówki, ale musi być chuda. Łopatkę pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę pokroić w talarki, pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów wyparuje. Na dno rozłożyć połowę

Kuchnia Pokoleń
Pasztet z dzika 129

booku kulinarnym z potrawami z mięsa, do którego przygotowania zostałam zaproszona przez redakcję serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl i Fooder.pl. Lista składników: 1000 g karkówki z dzika 500 g wątroby z dzika lub wieprzowej 1 pietruszka 2 marchewki 2 cebule 3 listki laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 2 jajka 1 czerstwa bułka 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego majeranku

Smakowity Blog Kulinarny
Pasztet 120

pory jakoś nie wyszło.  Może teraz, kiedy wreszcie mam przepis to się zmobilizuję?   Składniki: 800 g łopatki / karkówki 500 g wołowiny 500 g podgardla lub surowego boczku 200 g wątróbki wieprzowej 3 cebule sól, pieprz, gałka muszkatołowa 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 2 - 3 liście laurowy ziele angielskie 5 nieświeżych, podsuszonych bułek 8 jajek   Wykonanie: Mięso

Sto kolorów kuchni
Tatarskie gołąbki z baraniną czyli Dolma 191

gołąbki znaleziony na stronie o Krymie -  Eastway składniki Porcja na 16 gołąbków  500 g tłustej baraniny z karkówki lub mostka  125 ml octu 3%, 200 g ryżu, 40 g masła, 1 średnia cebula, 1 główka kapusty włoskiej lub cukrowej, 500 ml rosołu, 250 ml śmietany, 1 łyżka mąki, sol, pieprz. przygotowanie  Jeżeli mamy

Stare Gary
Karkówka z piekarnika 203

własnych upodobań i fantazji. Zanim jednak sięgniemy po dodatki karkówkę należy zamarynować w oleju rzepakowym z przyprawami. Potrzebujemy: ok. 1,20 kg karkówki kilka łyżek oleju rzepakowego zioła prowansalskie, sól, pieprz, przyprawa np. Kucharek lub Vegeta mała cebula 2 małe ogórki kiszone 30 dag pieczarek połówka czerwonej papryki Mięso pokroić na plastry grubości ok.1,5 cm, skropić obficie olejem rzepakowym

Praktyczna pl