Salsa pomidorowa to znakomity dodatek do wielu potraw. Salsa pomidorowa wywodzi się z Meksyku, jednak idealnie pasuje nie tylko do kuchni meksykańskiej. Będzie doskonałym dodatkiem np. do bagietki, tortilli czy nachos. Dobrze przygotowana salsa świetnie sprawdzi się również jako dodatek do grillowanych mięs np. karkówki. Nie ma jednego, sprawdzonego przepisu na przygotowanie salsy, każdy przygotuje ją trochę inaczej – na swój sposób. Jeden doda trochę mniej cebuli, a inny więcej pieprzu i soli. Poniższy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...