Pasztet swojski – kuchnia podkarpacka

Pasztet swojski – kuchnia podkarpacka

Pasztet swojski – kuchnia podkarpacka

Jeśli lubicie chude wieprzowe pasztety, jest to przepis właśnie dla Was. Ten swojski pasztet ma prawdziwie domowy smak i nie da się go pomylić z tym sklepowym, wzbogaconym składnikami, o których wolimy nie wiedzieć. Zwykle do pasztetów dodaje się słoninę lub boczek, które wpływają zarówno na smak, jak i na konsystencję wyrobu. W tym podkarpackim przepisie z gminy Sokołów Małopolski tłuszczu jest naprawdę niewiele, co przełamuje stereotyp, że swojskie znaczy tłuste. Przygotowując pasztet trzymałam się podanej rec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, mięso, tarta, bułki, słoik, królik, mielone, mięso mielone, pasztet wieprzowy, drobiowe, boczek, szynka, karkówka, przystawki, wątróbka drobiowa, karkówka w cebuli, szynka gotowana, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, dania mięsne, pieczona karkówka, karkówka pieczona, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczony boczek

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.