Pasztet swojski – kuchnia podkarpacka
Pasztet swojski – kuchnia podkarpacka
Jeśli lubicie chude wieprzowe pasztety, jest to przepis właśnie dla Was. Ten swojski pasztet ma prawdziwie domowy smak i nie da się go pomylić z tym sklepowym, wzbogaconym składnikami, o których wolimy nie wiedzieć. Zwykle do pasztetów dodaje się słoninę lub boczek, które wpływają zarówno na smak, jak i na konsystencję wyrobu. W tym podkarpackim przepisie z gminy Sokołów Małopolski tłuszczu jest naprawdę niewiele, co przełamuje stereotyp, że swojskie znaczy tłuste. Przygotowując pasztet trzymałam się podanej rec... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasztet, mięso, tarta, bułki, słoik, królik, mielone, mięso mielone, pasztet wieprzowy, drobiowe, boczek, szynka, karkówka, przystawki, wątróbka drobiowa, karkówka w cebuli, szynka gotowana, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, dania mięsne, pieczona karkówka, karkówka pieczona, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczony boczek
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz