Karkówka z nudlami - czyli maślne kluseczki parowane nad mięsem.

Karkówka z nudlami - czyli maślne kluseczki parowane nad mięsem.

Karkówka z nudlami - czyli maślne kluseczki parowane nad mięsem.

Karkówka z nudlami to propozycja dla osób, które szczególnie lubują się w przygotowaniu pampuchów ( tutaj przepis ) w wersji wytrawnej, z ciemnym sosem i mięsem, a także dla osób, które lubią konkretnie sobie pojeść w staropolskim stylu (chociaż to danie korzeniami raczej jest niemieckie). Chodzi o to, że równie dobrze ten garnek mogłabym nazwać chłopskim - jest mięsko, jest kapusta, są kluchy i ziemniaki. Jest naprawdę syto. W tym przepisie wszystko  robimy w jednym garnku i bez drożdży, co jest ogrom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.