Składniki: 6 plastrów karkówki 1/2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki przyprawy do karkówki sól 6 łyżek oliwy 500 g pieczarek 1 cebula Pieczarki kroimy w kosteczkę/ małe kawałeczki i podsmażamy do momentu wyparowania całej wody posypujemy przyprawą. Karkówkę płuczemy i delikatnie rozbijamy - solimy z każdej strony. Oliwę, musztardę oraz 2 łyżeczki przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy i nacieramy plastry mięsa
Moje-pitraszenieNasza wersja gulaszu w połączeniu z aromatycznym czosnkiem i boskimi boczniakami. Od jakiegoś czasu traktujemy je, jak pieczarki. Składniki 400 g karkówki wieprzowej 150 g boczniaków 1 łyżka przyprawy do mięs 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 1 łyżka (płaska) mąki ziemniaczanej kasza gryczana szczypiorek mielona papryka sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false(...)false false MicrosoftInternetExplorer4 Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dość dużą kostkę. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy na rumiano, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem. Następnie dodajemy 1 łyżkę przyprawy, mieszamy i wrzucamy pokrojone w paski boczniaki. Dalej dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodajemy
R'n'G Kitchenaromatyczna pieczona karkówka. Ajwar i krojone pomidory sprawiają, że mięso nabiera śródziemnomorskiego charakteru. Mięsko podałam na talerzu Jesień - Porcelana Bogucice . 1 kg karkówki Przyprawa do duszonego mięsa Sól Czarny pieprz w ziarnach 5 cebul 4 marchewki 1 łyżka przyprawy uniwersalnej do warzyw 195 g ostrego ajwaru 395 g krojonych pomidorów z bazylią 100 ml wody Karkówkę dokładnie myjemy
VioletoweKucharzeniemnie Kasia 2 jajka 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany sól farsz: 50 dag. karkówki chudej pierś z kurczaka lub udko z rosołu 10 dag, parzonego wędzonego boczku marchewka, pietruszka z rosołu 1 jajko 1 bułka 1 szkl. mleka 1-2 łyżki masła klarowanego cebula ząbek lub dwa czosnku sól, pieprz, majeranek WYKONANIE: Mąkę przesiać na stolnicę(...)dodać kawałki schłodzonej margaryny, następnie pozostałe składniki na ciasto, mieszamy, następnie szybko zagnieść ciasto, uformować kulki włożyć w folię i do lodówki przynajmniej na godzinę, karkówkę kroimy na kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, majeranek wkładamy na patelnię z masłem, smażymy do miękkości mięsa, studzimy, mielimy wszystkie mięsa(również boczek) i warzywa, ewentualnie doprawiamy do smaku, dodajemy
Kuchnia Beatygołąbki na szybko, w naszej wersji...oczywiście pogołąbkowej ;) takiej standardowej...czasami farsz zostaje, jedzenia nie wyrzuca się Składniki 1 cebula 100 g wędzonego boczku 300 g karkówki 250 g boczniaków 250 g kapust włoskiej 300 g ryżu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 2 jajka 100 g bułki tartej 100 ml oleju
R'n'G KitchenRoladki z kapustą kiszoną. Składniki: 36 dag karkówka b/kości 30 dag kapusta kiszona 2 cebule 1 jabłko sól, pieprz majeranek 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 1 szklanka bulionu z drobiu masło i olej do smażenia 2 łyżki mąki Wykonanie: Cebulę i jabłko pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Dodać kapustę, liść laurowy, ziele angielskie. Podlać
Kulinarny karnet Christopherasię na jeszcze gorącym kawałku mięsa :) Tak przygotowane mięso jest aromatyczne i kruche, po prostu pyszne :) SKŁADNIKI 1-1,5 kg karkówki marynata oliwa z oliwek lub olej rzepakowy ok 1/3 szklanki 4-5 ząbków czosnku 1/2 cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka świeżozmielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka(...)masło czosnkowe pół kostki masła 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka vegety/soli świeże zioła - oregano, bayzlia, tymianek, pietruszka ( wystarczy jedno) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Karkówkę dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić w dość cienkie plastry ( wtedy szybciej będą się grillować). Czosnek i cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i przecisnąć przez praskę. W dużym kubku wymieszać wszystkie składniki marynaty. W garnku ( takim, aby zmieściło
DefinicjaSmakujadłam nigdy. Do tego warzywa kiszone na modłę Ormiańską przez panią Emmę, sałatka z cebuli i pietruszki (nie lubię surowej cebuli ale takie połączenie idealnie podkreśliło smak mięsa) i ten pyszny, pikantny sos którym polano mój kawałek karkówki - jestem w niebie... W ostatni wtorek ponownie udałam się tam z Przyjaciółmi Oksaną i Felixem (jestem tymczasowo słomianą(...)wdową więc niech Ryszard czyta i niech mu ślinka cieknie strumieniem od opisu tych pyszności ;-D) i oczywiście po raz kolejny nie zawiodłam się. Mięciutka karkówka i boczek - grillowane, podane z chrupiącymi ogórkami kiszonymi, cebulą z pietruszką i cudowną papryką i pieczarkami z grilla - jakie to było pyszne!!! A na domiar tych pyszności podano nam ormiański chleb lawasz - jadłam
sierotka maRysia w kuchnidzisiejszy obiad polecam pyszny gulasz z groszkiem i marchewką. Warto go przygotować, bo jest przepyszny. SKŁADNIKI: 600g karkówki bez kości, 3 szklanki wody. 1 marchewka, 1 cebula, 4 łyżki groszku konserwowego ORZECH , 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżeczki kminku, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka oregano(...)oliwa sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w kostkę. Oprószam mąką i podsmażam na maśle. Do mięsa wlewam wodę. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu około 50 minut. 2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Marchewkę kroję w plasterki. Marchewkę i cebulę dodaję do mięsa. Gotuję 20 minut. Następnie
Tradycyjna kuchnia Kasibowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz przepis jest poniżej… A jeśli szukacie innych PRZEPISÓW na GRILLA zapraszam! Składniki 0,5 kg karkówki 1-2 duże czerwone papryki cebula surowy boczek sól pieprz ewentualnie przyprawa do grilla tymianek Proste szaszłyki z grilla – przepis Mięso kroimy w dużą kostkę. Cebulę dzielimy na poszczególne warstwy, krojąc
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Proste, szybkie do zrobienia pulpety w sosie pomidorowym. Dodatek mozzarelli sprawia, że sos jest delikatny w smaku. Składniki pulpetów: 500 g mielonej karkówki 1 ząbek czosnku 1 średnia cebula 60 ml bułki tartej 120 ml zimnej wody 1 jajko sól (około 1 płaska łyżeczka) pieprz 1 płaska łyżeczka oregano Składniki sosu: olej 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku puszka pomidorów
Smak mojego domujest boczek), który po zastygnięciu staje się smalcem w czystej postaci i można nim smarować kanapki pod pieczeń :)) Składniki: 1,5 kg mielonego mięsa wieprzowego ( użyłam karkówki, łopatki i boczku ) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bułki tartej + 1/2 szklanki mleka 2 jajka Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, kolendra, gałka muszkatołowa tłuszcz do smażenia cebulki *** Bułkę tartą zalewamy
Blog z Apetytemzioła. Można ją przygotować wcześniej, a przez zaplanowanym obiadem lub kolacją - tylko podgrzać 😉 Składniki: kilkanaście sztuk makaronu penne rigate około 250 g mięsa mielonego (u mnie karkówka) 2-3 ząbki czosnku 1 cebula pieprz ziołowy oregano sól puszka pomidorów w sosie własnym 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego szczypta cukru kilka kulek mozzarelli olej Wykonanie: Makaron gotujemy al'dente. Odcedzamy
Walijskie PichcenieDziś zapraszam na pyszne mięso Pulled Pork z mleczkiem kokosowym , czarnym ryżem i pomidorkami suszonymi. SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: - 1 Kg Karkówki lub Łopatki - 4 łyżki suszonej cebuli - sól i pieprz do smaku - 3 łyżki wegety bez konserwantów - 2 łyżki papryki mielonej - 250 ml mleczka kokosowego Radix-Bis - 5 sztuk Pomidorków Suszonych Radix
Gotowanie PatkiKotlety podczas smażenia zawsze obracać łopatką, nigdy nie wkłuwać w nie widelca, gdyż wypłynie z nich cały sok i kotlety będą suche. Składniki: 1 kg mielonej karkówki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1 cebula 4 gałązki świeżego koperku 2 jajka 2 łyżki śmietany 1 pszenna bułeczka 1 łyżka majeranku 1 łyżka mielonego kminku 1/2 łyżeczki tymianku 100 - 150 ml mleka
Kuchcik gotuje