karkówka w cebuli - 1690 przepisów (strona:36/113)

Karkówka z jabłkiem 168

nami, więc pora wrócić do pracy. A w pracy nie ma nic lepszego jak kanapka z własnoręcznie przygotowaną wędliną taką jak ta :) Składniki: - 1 kg karkówki - 4 ząbki czosnku - 1 duże jabłko - 1 średnia cebula - 4 ziela angielskie - 2 liście laurowe - sól - pieprz - oliwa - zioła prowansalskie Przygotowanie: Mięso nacieramy solą. Czosnek i cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Jabłko(...)kilku miejscach i wkładamy w nie plasterki czosnku. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Obkładamy je plasterkami cebuli, cząstkami jabłka, liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Karkówkę pieczemy w 200 C przez około 45 minut

Zainspirowana w kuchni
Kaszotto z karkówką i warzywami 211

duża cebula 1 łyżka oleju 1 pęczek natki pietruszki bulion warzywny (ok 300 ml) sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Karkówkę kroimy w kostkę i razem z posiekaną cebulą, na głębokiej patelni, podsmażamy kilka minut na rozgrzanym oleju. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy

R'n'G Kitchen
Karkówka jagnięca z kurkami 173

karkówka jagnięca*, 1 łyżeczka posiekanych liści rozmarynu, 2 jagody jałowca, 1 duża cebula, 200 g kurek, sól, 200 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki tłuszczu do smażenia (u mnie tłuszcz gęsi), 2 łyżki masła, Kurki(...)oczyścić (najlepiej pędzelkiem, umyć w ostateczności). Większe przekroić na pół lub na 3 kawałki, mniejsze zostawić w całości. Jałowiec rozgnieść, posiekać, wymieszać z rozmarynem. Karkówkę umyć, osuszyć, podzielić na kotlety. Natrzeć przyprawami, oprószyć solą. Cebule pokroić w półplasterki. Poddusić na 2 łyżkach tłuszczu, przełożyć do miseczki. Następnie na tej samej patelni smażyć kotlety na rumiano z obu stron. Wlać wino

królestwo garów
Aromatyczna karkówka 132

rozchodzi po kuchni i nie tylko. Zapachem nęcę również sąsiadów poprzez aromaty, które wychodzą na klatkę schodową. Polecam Wam również to pyszne mięsko. Składniki: 800 g karkówki wieprzowej bez kości 1 duża cebula 100 g jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka imbiru 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki garam masala 1/4 łyżeczki płatków(...)około 10 minut. W rondlu rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie dodać mięso wraz z zalewą , wlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, bardzo często mieszając. Po odparowaniu wody mieszać aby mięso zrobiło się przyrumienione (brązowe ) Podawać posypane szczypiorkiem. aromatyczna karkówka

O kuchni z uczuciem
Salsa pomidorowa 112

Szybki dodatek do ryby, karkówki, kurczaka, na kanapkę, na grilla... Składniki: 3 duże pomidory cebula czerwona 2 ząbki czosnku 3 łyżki świeżej posiekanej kolendry sok z połowy limonki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w małą kostkę. Cebulę również kroimy w drobną kostkę, czosnek przecieramy przez praskę. Dodajemy do pomidorów wraz z kolendrą, sokiem

Lena Gotuje
Bitki w sosie z grzybami 176

Kolejny przepis ..z serii zawieruszony..w sezonie można dać grzyby świeże..ja akurat robiłam z grzybów mrożonych. schab lub karkówka lub inne mięsa grzyby  cebula  olej do smażenia  susz warzywny listek, ziele sól natka pietruszki Mięso pociąć na plastry i rozbić tłuczkiem i usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę

Moje domowe kucharzenie
Roladki mięsne 137

pieczarkami i serem w pysznym żurawinowym sosie. Delikatne, kruche mięso świetnie komponuje się ze słodko-kwaśnym sosem i młodymi ziemniaczkami... Składniki: 500 g karkówki wieprzowej bez kości, 250 g mieszanego mięsa mielonego, 2 cebule, 300 g pieczarek, 8 plastrów żółtego sera, 2 50ml pikantnego ketchupu, 250ml żurawiny do mięs (u mnie domowa), sól, pieprz, majeranek, ząbek czosnku, jajko. Przygotowanie(...)cebulę także posiekać w kosteczkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso mielone urobić z drugą posiekaną cebulą, posiekanym czosnkiem i jajkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Masę mięsną rozsmarować na plastrach karkówki, ułożyć podsmażone grzyby oraz po plasterku sera. Zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ketchup zmieszać z żurawiną, sosem

Z miłości do słodkości
Karkówka zapiekana po cygańsku 158

papryką , pieczarkami i sosem pomidorowym …mniam Składniki na 5 osób : 5 plastrów karkówki , dość chudych o grubości 1 cm 6-7 pieczarek 1 żółta papryka 1 zielona papryka 2 czerwone papryczki chilli lub 1 rocoto ( można mniej ,jeśli nie lubicie ostrych potraw ) 2 cebule średniej wielkości 1 puszka pomidorów 1 mały słoiczek pasty z pieczonych warzyw ( zawsze mam własną(...)pieczonych warzyw ( jeśli nie macie , może być troszkę słodkawego ketchupu w zastępstwie ) . Solimy do smaku . Na rozgrzanym smalcu , na tej samej patelni na której obsmażaliśmy karkówkę , rumienimy warzywa . Czyli pokrojoną paprykę, pieczarki , cebulę , czosnek w cienkich plasterkach i siekane drobno rocoto ( chilli ) . W momencie kiedy warzywa będą się robić miękkie i nabierać przysmażonych pieczątek , przekładamy je na karkówkę , solimy

Ogrodnik w podróży
Karkówka duszona w sosie grzybowym 205

podkradłam cztery suszone grzybki ze skromnego zapasiku, który trzymam na święta do uszek i pierogów. Cztery małe grzybki nadały sosikowi wspaniały aromat. składniki: 700 g karkówki 2,5 szklanki gorącej wody 1 cebula 4-5 suszonych grzybków (ja dałam 4 duże kapelusze podgrzybka) 3 listki laurowe 2 łyżki mąki pszennej Karkówkę pokroić w grubsze plastry. Następnie plastry mięsa obsmażyć

Monia miesza i gotuje
Karkówka pieczona w piekarniku (miodowo-musztardowa) 169

doskonale do niego pasuje. Trzeba pamiętać o tym by wybrać dobrej jakości musztardę, wtedy obiad na pewno będzie udany.  400g karkówki  3 łyżki miodu 6 łyżek musztardy, u mnie kremska od Społem Kielce 3 duże cebule  sól, pieprz 1. Cebulę kroimy w krążki, zasypujemy 1/2 łyżeczki soli, mieszamy i zostawiamy na 20 minut. Miód i musztardę(...)mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem. 2. Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy cienko. Posypujemy solą i pieprzem, obficie nacieramy przygotowaną marynatą.  3. Plastry karkówki układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian z cebulą. Powinny wyjść nam po 2 warstwy, górną powinna stanowić cebula. 4. Pieczemy przez około 2h w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Zrazy z mięsem mielonym 273

mięsem mielonym Składniki: (na 5 sztuk) - 5 kawałków karkówki - 0,5 kg mięsa mielonego  - słoik musztardy - 3-4 ogórki kiszone - mąka do obtoczenia mięsa - 2 cebule - kostka rosołowa Sposób przygotowania: 1. Kawałki karkówki myjemy i tłuczemy na cienkie kotlety. Mięso mielone przyprawiamy pieprzem solą i dzielimy je na  5 części i z każdej formujemy "kulkę". Ogórki kroimy(...)środek kładziemy 2-3 paski ogórka i "kulkę" mięsa mielonego. Zawijamy karkówkę i obtaczamy w mącę tak jak na zdjęciu :  2.  Nastawiamy piekarnik na 180 C. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy zrazy ( do 10 minut).  Następnie wykładamy je na blachę. Obieramy i kroimy cebulę w piórka i kładziemy ją na zrazy.  Wstawiamy do piekarnika

Gotuj Z Muzyką
FORSZMAK 172

formie gulaszu, jako dodatek do kaszy. Inspiracją był ten przepis. Składniki: - 300-400g pieczonych, smażonych mięs, kiełbasy, itp. (u mnie 240g świeżej karkówki i 160g smażonej gęsiny) - 1-2 plastry wędzonego boczku - 1 cebula - 1 ząbek czosnku (nie trzeba) - 2 ogórki kiszone - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 400ml bulionu (lub wody) - 2 łyżeczki słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki ostrej papryki(...)paski karkówkę, przełożyłam ją do garnka, a na patelnię wrzuciłam pokrojony w paski wędzony boczek, następnie dołożyłam pokrojoną gęsinę. Po obsmażeniu przełożyłam do garnka z karkówką, a na patelni podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę, pod koniec dodałam przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Przełożyłam wszystko do garnka z mięsem. Wlałam gorący bulion, dodałam liść laurowy, ziela angielskie, majeranek, paprykę ostrą

Smaczne Zdrowe
Leczo z papryką, cukinią i dynią 166

Składniki: 500 g karkówki przyprawa do karkówki 250 g chudego wędzonego boczku 1 duża cebula, np. czerwona 4 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 2 młode cukinie żółte 2 młode cukinie zielone ok 350 g obranej i wypestkowanej dyni (użyłam odmiany Muskat)  600 ml passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki wędzonej papryki w proszku chili do smaku(...)kminku kilka kulek jałowca posiekana natka pietruszki oraz lubczyk (dałam suszon) olej do smażenia sól i pieprz Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do karkówki, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, przełożyć do garnka. Następnie pokrojoną cebulę i zeszklić na oleju, dodać pokrojony w grubą kostkę boczek, zrumienić, dodając pod koniec posiekany drobno czosnek i dodać do mięsa razem z kminkiem

Czerwień i błękit
Gołąbki z mIeloną karkówką i ryżem. 307

ryżu. Przedstawiam Wam przepis jakiego nauczyła mnie moja mama, a ją babcia. Czyli domowo i tradycyjnie. Polecam gorąco. Składniki : większa główka białej kapusty 1 kg karkówki wieprzowej  1 szkl ryżu 2 średnie cebule sól, pieprz czarny  Kamis koncentrat pomidorowy 3 łyżki smalcu 2 łyżki mąki bulion drobiowy kilka listków laurowych Kamis ziele angielskie Kamis koper do dekoracji Wykonanie(...)wody lekko solimy i wrzucamy szklankę ryżu. Przykrywamy doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień do minimum i gotujemy ok 20 min. Odstawiamy do wystudzenia. Karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa na mniejszych oczkach razem z 1 cebulą. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i wkładamy ugotowany i zimny ryż. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Z odparzonych liści ścinamy nerw. Układamy

Malinowe Pocałunki
Mielonka ze słoika 103

Domowe najlepsze <3 już od dłuższego czasu przymierzaliśmy się by kolejny raz ją zrobić <3 Składniki 1 kg karkówki 400 g wędzonego surowego boczku 1 mała cebula pół główki czosnku 1 łyżka pieprzu mielonego półtora łyżki soli garść świeżej bazylii     Przygotowanie Z karkówki wykroiłem 250 g chudego mięsa i pokroiłem w drobną kostkę. Podobnie z boczkiem(...)Wymieszałem z karkówką. Dodałem starty na małych oczkach czosnek, wymieszałem i odstawiłem. Pozostałe mięso zmieliłem na grubych oczkach. Do pokrojonego w kostkę mięsa dodałem miso mielone, posiekaną cebulę, pieprz, sól i posiekaną bazylię. Wszystko dokładnie wyrobiłem, wstawiłem do lodówki na całą noc. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

R'n'G Kitchen