Jak powszechnie wiadomo w kupowanych pasztetach jest tyle świństw, że od samego czytania składu robi się niedobrze, dlatego jestem fanką żywności jak najmniej przetworzonej i w moim domu często sama robię pasztet. Ten jest bardzo prosty w przygotowaniu i do tego bardzo smaczny :) Składniki: 80 dag mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka, 10 dag wątróbki drobiowej, 3 cebule, 1 jajko, 1 łyżka majeranku, 1,5 łyżeczki musztardy Dijon, 5 łyżek oleju rzepakowego, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Do tego własnoręcznie ukiszony ogóreczek i pyszna kanapeczka gotowa :) Faktycznie, przepis prosty. Wstyd się przyznać, ale ja na swoim koncie, mam tylko jeden własny pasztet - pamiętam, że strasznie dużo było przy nim roboty, a do tego wyszedł suchy - i pewnie dlatego był jednym, jedynym, który zrobiłam. Twój wygląda smakowicie, a przy tym sprawia wrażenie mało skomplikowanego w przygotowaniu. Chyba się skuszę :)
Ciekawe czy i mi tak dobrze wyjdzie http://przepis3.blogspot.com/
Wczoraj upiekłam wyszedł bardzo dobry tylko trochę mały bo dałam za dużo foremkę gdyż innej nie miałam ale na pewno będę go jeszcze piec więc muszę zaopatrzyć się w mniejszą keksówkę :)